Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    A készülék megvásárolható a T-Mobile webshopjában.

    Használati útmutató. PDF

    Töltő, leírás, headset, USB Kábel.

    ◆ Hálózat:2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
    3G hálózat HSDPA 900/2100
    ◆ Kijelző: A készülék kijelzője egy IPS panelra épül, amely szinte végtelen betekintési szöget nyújt, ezt védi a Gorilla Glass 2 edzett üveg
    16M szín, valamint 960 x 540 pixeles, tehát qHD felbontású, 4,7 inches (~ 234 ppi pixel sűrűség) jellemzi.
    ◆ Méretek:131,9 x 68,2 x 9,1 mm (5,19 x 2,69 x 0,36 in)
    ◆ Súly:125 g (4,41 oz)
    ◆ Hardver: A készülék egy kétmagos Texas Instruments OMAP 4430 processzorra épül, amely magonként 1 GHz-en terelgeti a biteket a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
    A grafikus feladatok kapcsán egy PowerVR SGX540 segít be, a RAM mérete pedig 1 GB.
    ◆ Szoftver: A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) verziót, amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
    ◆ Tárhely: Belső tárhely: 4GB (az elérhető tárhely ettől kevesebb), de külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely az akku alatt, nem hot swap-et használva működik.
    ◆ Kamera: A hátlapra 5 megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben. Természetesen van autófókusz, magától középre mér, de ahová pöttyentünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezik, méghozzá a hangalapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
    Elől egy 1,2 megapixeles (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videochatelhetünk ismerőseinkkel, rokonainkkal.
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)
    ◆ Csatlakozók: Felül 3,5 mm-es jack, alul microUSB-t található.
    ◆ SIM: Normál méretű SIM-el használható
    ◆ Akkumulátor: Li-Ion 2150 mAh
    ◆ Egyebek:
    SNS integráció
    Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    QMemo, QTranslator
    DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
    MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    Dokumentum szerkesztő
    Fénykép néző / szerkesztő
    Szervező
    Google Search, Maps, Gmail
    YouTube, Google Talk
    Hangjegyzet / dial / parancsok
    A prediktív szövegbevitel

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Az LG PCSuite által felajánlott frissítést lehetőleg mellőzétek, mert sok a probléma vele, helyette inkább a KDZ updater frissítés ajánlott.

    kisocsi ajánlásával. Köszönet neki érte. Egyszerűbb és megbízhatóbb.

    A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

    A KDZ fájlokat régiók szerint innen tudod letölteni.
    A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.

    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    A tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*760#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    Ha az lg-phone-firmware.com oldal nem működne, akkor itt is le tudod tölteni a legfrissebb ROM-ot

    Lg Optimus L9 V10A_HUN

    Lg Optimus L9 V10E_HUN

    Lg Optimus L9 V10G_HUN

    LG Optimus V10H_HUN

    1. LG driverek legyenek telepítve, és Töltsd le innen az europe open V10A-t az asztalodra.
    2. Töltsd le ezt a pakkot csomagold ki az asztalra és a KDZ_FW_UPD_EN mappából telepítsd az msxml.msi-t.
    3. Windows Enabler-t futtassuk rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) , az értesítési területen aktiválni kell, hogy az on felirat megjelenjen.
    4. A kapcsoljuk be a telefont, várjuk még a rendszer feláll, majd engedélyezzük az USB hibakeresést. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután várj egy kicsit, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
    5. Kapcsoljuk ki a telefont, majd miközben a Hangerő+ gombot lenyomva tartjuk, dugjuk rá az USB-t (ha megjelent az S/W Upgrade szöveg a telefon képernyőjén, el lehet engedni) és várjuk meg, míg a gép telepíti a szükséges drivereket!
    6. Indítsd el a KDZ_FW_UPD_EN csomagban található UpTestEX_mod2_marwin.exe-t vagy a KDZ updatert rendszergazdaként.
    A választható opciók közül 3GQCT és a Emergency vagy a CS_Emergency legyen beállítva. (Ezt csak a downgrade-nél kell beállítani.) A select kdz file feliratnál tallózd be a már előzőleg letöltött kdz fájlt.
    7. Kattintsunk a "StartUpgrade" gombra (Első klikkre csak aktívvá válik, második klikkel pedig elindítja a procedúrát)!

    8. Hagyjuk, hogy tegye a dolgát! Ne kattintgassunk rá, akkor sem ha az ablak azt írja, hogy a program nem válaszol, előbb utóbb látni fogjuk, ő a háttérben dolgozik! A log-ot nem kell figyelembe venni, valószínűleg tele lesz hibaüzenettel, de az most nem baj.

    9. Várjunk amíg a telefon újraindul, és megjelenik az LG logó a képernyőn! Általában ez pár perc, tehát ha 10-20-30 percig nem történik semmi, akkor valami nem jó, valószínűleg el sem kezdte, és csak vár a program, ilyenkor le kell húzni a gépről, újraellenőrizni mindent, esetleg másik USB csatlakozóval, vagy másik Windows-al!

    Ha minden jól megy elindul a telepítés. Windows7 / 64bit-en tesztelve.

    Fontos tudni, hogy főleg gyári szoftverre ajánlatos vele frissíteni. A kdz fájlos frissítés nem jár adatvesztéssel, minden program megmarad, egyedül a ROOT jogot, és ha volt fenn CWM, azt veszítjük el.

    A root a Bin4ry metódus alapján a következő módon zajlik:

    1. Töltsd le ezt a pakkot! (L9 root, benne van minden.) Egyelőre a V10A szoftvert lehet csak root-olni. (Szóval, ha kezdő vagy és nem vagy tisztában a telefonod rendszerével, menj a Beállítások->Telefon adatai részre, majd ott ki lesz írva, hogy V10A, vagy V10E)
    2.Futtasd a Windows Enablert rendszergazdaként, (Jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) és az értesítési területen aktiváld, hogy az on felirat megjelenjen.
    3. A telefont kapcsold be, az usb hibakeresés legyen engedélyezve. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva.) A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután egy picit várjatok, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
    4. Futtasd a RunMe.bat-ot rendszergazdaként.
    5. A konzol ablakba válaszd az egyes pontot.
    6. A telefon képernyőjén az "Adataim visszaállítás"-át válaszd ki, de siess, mert ha bezáródik az ablak, akkor kezdheted újra!
    7. A telefon újraindul 2X és kész is vagy.
    Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor az usb-t húzzuk ki, majd dugjuk vissza és elölről kell kezdeni az egészet. Az LG driver-ek legyenek feltelepítve! Windows7/64 bit-en többször tesztelve!

    Köszönet az eredeti leírásért: mabocockpit-nek!

    A V10E ROM NEM ROOTOLHATÓ

    Ha a V10A szoftvert ROOT-olod akkor sem fog megmaradni a ROOT jogod a V10E-n. Ezért nem ajánlott a ROOT után sem frissíteni V10E-re

    A fent leírtakat mindenki csak saját felelősségére végezze el, mert nem mindegy, hogy P760 vagy P765 vagy P768 vagy P769-re lett írva a ROOT csomag.

    Itt van leírva A V10E-ig, lehet ROOT-olni. Itt kell figyelni, ami fentebb már említve lett, hogy melyik modellre van kiadva a ROOT csomag.

    Forrást megtalálod a leírás végén, köszönet az eredeti fordításért trapistasajt-nak!

    A TELEFONBAN KELETKEZETT ESETLEGES KÁROKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET! KIPRÓBÁLT MÓDSZER, MŰKÖDIK IS, DE MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    tzsolesz által létre hozott LG Optimus Felhasználok OFF topicja. Belépéshez kattints a képre!

    2013.02.21.

    Az első hozzászólással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztőknek privátban írjátok meg! Köszönjük.

    Készítette:

    bubus66


    akcsy

    Köszönet:

    jooker82

    További közreműködők:

    mabocockpit

    kisocsi

    trapistasajt

    A hozzászólást csak bubus66, jooker82, mabocockpit, akcsy, és Keeperv85 módosíthatja!

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • SzlobiG

    félisten

    Kész lett a teszt. Aki talál hibát annak előre is sry. :)

    Konfig:

    Intel Core I7 3770K@4.5GHz
    Gigabyte GA-Z77-D3H|
    Geil Evo Veloce 2x4GB DDR3 2200MHz (CL 11-11-11-30 CR2)
    Samsung 830 256GB SSD
    Chieftec 850G-DF PSU

    VGA: Gigabyte GTX 680 2Gb (Driver: GeForce 314.07 WHQL)

    VGA: XFX Double Dissipation 7970 GHz Edition 3Gb. (Driver: AMD Catalyst 13.2 Beta 6)

    Windows 8 64Bit.

    [ Szerkesztve ]

  • Kékes525

    félisten

    válasz mycso #7539 üzenetére

    Szerintem jónak tűnik (mint kezdő véleménye) és maradjon a régi is.

    Egy kérdés.

    Írod: A GPS használható adatforgalom nélkül is. Tudsz egy ilyen jó programot?
    Én nem találtam, de az nem mérvadó...

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

  • SzlobiG

    félisten

    AMD Radeon HD7970 GHz Edition 3Gb VS Nvidia GTX 680 2Gb By: SzlobiG
    A diagramot készítette ricshard444

    A teszt 2013.02.21.-én készült. Táblázatos verzió.

    Konfig:
    Intel Core I7 3770K@4.5GHz
    Gigabyte GA-Z77-D3H|
    Geil Evo Veloce 2x4GB DDR3 2200MHz (CL 11-11-11-30 CR2)
    Samsung 830 256GB SSD
    Chieftec 850G-DF PSU

    VGA: Gigabyte GTX 680 2Gb (Driver: GeForce 314.07 WHQL)

    VGA: XFX Double Dissipation 7970 GHz Edition 3Gb. (Driver: AMD Catalyst 13.2 Beta 6)

    Windows 8 64Bit.

    [ Szerkesztve ]

  • HuMarc

    addikt

    Az Angry Birds-ről röviden:

    Az Angry Birds egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként, 2009 decemberében. Azóta ebből a változatból több mint 12 millió példány kelt el, ami arra ösztökélte a fejlesztőket, hogy más platformokra is elkészítsék művüket, például Androidra, Symbianra vagy Windows Phone 7-re.

    Forrás: Wikipédia

    A játékmenetről:

    Az egyetlen cél az, hogy a "Mérges madarakat" egy csúzliból kilőve eltaláljuk a malacokat, akik ellopták a madarak tojásait.

    Az Angry Birds számtalan platformra megjelent:

    - iPhone/iPod
    - iPad
    - Android
    - WP7
    - WP8
    - Symbian^3
    - Series 40
    - HP WebOS
    - Maemo (MeeGo)
    - PSP
    - Playstation 3
    - PS Vita
    - Mac OS X
    - Windows
    - Google Chrome
    - Facebook
    - Xbox 360
    - Kindle Fire
    -- Bada

    Megjelent részek

    Legnépszerűbb részek:

    Angry Birds - Az alapjáték.

    Angry Birds: Seasons - Ebben a részben az epizódok egy-egy (főleg angolszász) ünnepet "dolgoznak fel.

    Angry Birds: Rio - A Rio című filmhez készült játék.

    Angry Birds: Space - Az űrben játszódik, így olyan tényezőkre is figyelnünk kell, mint a bolygók vonzása, vagy éppen a súlytalanság. Csak ebben a részben érhető el a Jégmadár, ami befagyasztja a malacokat.

    Angry Birds: Star Wars - A Star Wars univerzumban játszódik.

    Bad Piggies - Ebben a részben a malacokkal vagyunk, akik el akarják lopni a madarak tojásait.

    Flash-játék/Hardver-exkluzív formájában elérhető részek:

    Angry Birds for Chrome - A Google böngészőjéből elérhető rész, mely tartalmaz 5 epizódot az Angry Birds-ből, 6 epizódot az Angry Birds Seasons-ből és egy exkluzív epizódja van.

    Angry Birds for Google+ - Tartalmazza az Angry Birds első epizódját, a Google Chrome-exkluzív epizódot, és egy saját exkluzív epizódot, ami 8 pályából áll. Az első 4 a játszó ismerősök száma, az utolsó 4 a játszó ismerősök által elért csillagok száma alapján nyílik meg.

    Angry Birds Volcano - A Fazer Confectionery Ltd. termékeinek reklámozása végett készült.

    Angry Birds for Fuji TV - Angry Birds Seasons: Cherry Blossom epizód Fuji TV-exkluzív változata. Tartalmazza még az Angry Birds első epizódját.

    Angry Birds Telepizza - Promóció a spanyol Telepizza cégnek.

    Angry Birds Coca-Cola - A kínai Coca-Cola promóciója. A történet valamilyen módon a Pekingi olpia körül forog.

    Angry Birds Heikki - Heikki Kovalainen-ről szóló Angry Birds-feldolgozás. Azzal érdemelte ki, hogy saját része legyen, hogy 2012-ben Angry Birds-es sisakban versenyzett.

    Angry Birds in Ultrabook™ Adventure - Az Intel Ultrabook-ok népszerűsítésére készült rész. Elérhető a Facebook-on.

    Angry Birds McDonald's - A McDonald's népszerűsítésére készült rész.

    Angry Birds Friends - A Facebook exkluzív Angry Birds rész.

    Angry Birds Vuela Tazos - Promóció a Cheetos mexikói forgalmazójának.

    Angry Birds Magic - Az NFC népszerűsítésére készült, Nokia C7-exkluzív rész.

    Angry Birds - kultusz

    Amellett, hogy az Angry Birds egy remek unaloműző játék, már komplett franchise épül rá.
    Lehet kapni a törülközőtől az iPhone hátlapon keresztül a jegyzetfüzetig mindent. És nem holmi kínai no name webshopokból, hanem a Rovio saját honlapjáról. A szuvenírek mellett most már biztos, hogy készül egy animációs sorozat, amiről ebben a Mobilarénás cikkben olvashattok bővebben.

    Az Angry Birds már a PH!-n is megtalálható egyéni arcképek formájában:

    @Fecogame @Kommy @Maxentius
    @petipetya @mobal
    @Picco

    Hasznos weboldalak:

    Hivatalos weboldal
    Hivatalos webshop
    Angry Birds - Wikipedia.hu
    Angry Birds - Wikipedia.org
    Angry Birds - angol Wikia

    - Összeállította: @HuMarc

    Ha úgy gondoljátok, hogy valamivel bővíteni kéne az első hozzászólást, nyugodtan szóljatok :)

    [ Szerkesztve ]

  • HuMarc

    addikt

    Az Angry Birds egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként, 2009 decemberében.

    Forrás: Wikipédia

    A játékmenetről:

    Az egyetlen cél az, hogy a "Mérges madarakat" egy csúzliból kilőve eltaláljuk a malacokat, akik ellopták a madarak tojásait.

    Az Angry Birds számtalan platformra megjelent:

    - iPhone/iPod
    - iPad
    - Android
    - WP7
    - WP8
    - Symbian^3
    - Series 40
    - HP WebOS
    - Maemo (MeeGo)
    - PSP
    - Playstation 3
    - PS Vita
    - Mac OS X
    - Windows
    - Google Chrome
    - Facebook
    - Xbox 360
    - Kindle Fire
    -- Bada

    Megjelent részek

    Legnépszerűbb részek:

    Angry Birds - Az alapjáték.

    Angry Birds: Seasons - Ebben a részben az epizódok egy-egy (főleg angolszász) ünnepet "dolgoznak fel.

    Angry Birds: Rio - A Rio című filmhez készült játék.

    Angry Birds: Space - Az űrben játszódik, így olyan tényezőkre is figyelnünk kell, mint a bolygók vonzása, vagy éppen a súlytalanság. Csak ebben a részben érhető el a Jégmadár, ami befagyasztja a malacokat.

    Angry Birds: Star Wars - A Star Wars univerzumban játszódik.

    Bad Piggies - Ebben a részben a malacokkal vagyunk, akik el akarják lopni a madarak tojásait.

    Flash-játék/Hardver-exkluzív formájában elérhető részek:

    Angry Birds for Chrome - A Google böngészőjéből elérhető rész, mely tartalmaz 5 epizódot az Angry Birds-ből, 6 epizódot az Angry Birds Seasons-ből és egy exkluzív epizódja van.

    Angry Birds for Google+ - Tartalmazza az Angry Birds első epizódját, a Google Chrome-exkluzív epizódot, és egy saját exkluzív epizódot, ami 8 pályából áll. Az első 4 a játszó ismerősök száma, az utolsó 4 a játszó ismerősök által elért csillagok száma alapján nyílik meg.

    Angry Birds Volcano - A Fazer Confectionery Ltd. termékeinek reklámozása végett készült.

    Angry Birds for Fuji TV - Angry Birds Seasons: Cherry Blossom epizód Fuji TV-exkluzív változata. Tartalmazza még az Angry Birds első epizódját.

    Angry Birds Telepizza - Promóció a spanyol Telepizza cégnek.

    Angry Birds Coca-Cola - A kínai Coca-Cola promóciója. A történet valamilyen módon a Pekingi olpia körül forog.

    Angry Birds Heikki - Heikki Kovalainen-ről szóló Angry Birds-feldolgozás. Azzal érdemelte ki, hogy saját része legyen, hogy 2012-ben Angry Birds-es sisakban versenyzett.

    Angry Birds in Ultrabook™ Adventure - Az Intel Ultrabook-ok népszerűsítésére készült rész. Elérhető a Facebook-on.

    Angry Birds McDonald's - A McDonald's népszerűsítésére készült rész.

    Angry Birds Friends - A Facebook exkluzív Angry Birds rész.

    Angry Birds Vuela Tazos - Promóció a Cheetos mexikói forgalmazójának.

    Angry Birds Magic - Az NFC népszerűsítésére készült, Nokia C7-exkluzív rész.

    Angry Birds - kultusz

    Amellett, hogy az Angry Birds egy remek unaloműző játék, már komplett franchise épül rá.
    Lehet kapni a törülközőtől az iPhone hátlapon keresztül a jegyzetfüzetig mindent. És nem holmi kínai no name webshopokból, hanem a Rovio saját honlapjáról. A szuvenírek mellett most már biztos, hogy készül egy animációs sorozat, amiről ebben a Mobilarénás cikkben olvashattok bővebben.

    Az Angry Birds már a PH!-n is megtalálható egyéni arcképek formájában:

    @Fecogame @Kommy @Maxentius
    @petipetya @mobal
    @Picco

    Hasznos weboldalak:

    Hivatalos weboldal
    Hivatalos webshop
    Angry Birds - Wikipedia.hu
    Angry Birds - Wikipedia.org
    Angry Birds - angol Wikia

    - Összeállította: @HuMarc

    Ha úgy gondoljátok, hogy valamivel bővíteni kéne az első hozzászólást, nyugodtan szóljatok :)

    [ Szerkesztve ]

  • Puma K

    veterán

    2880x1660 - Crysis 3 béta:

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

  • freemanone

    őstag

    Xperia U - A Kisherceg

    1. Általános:
    - Az akkumulátort nem szükséges első alkalommal sem "túltölteni", inkább a teljes merülést érdemes kerülni az élettartamának minél további megőrzése érdekében.
    - Ha nem tudsz egy hibát orvosolni sehogy sem, próbálkozz először egy ki/be kapcsolással, ha így sem jó, akkor "Beállítások visszaállítása"-val (Beállítások->Bizt. mentés és visszaállítás), ha ez sem hoz eredményt, akkor jöhet a Gyári adatok visszaállítása (minden általad telepített alkalmazás, dokumentumok, stb elveszik! SIM kártyán tárolt adatok megmaradnak).
    - Szervíz tesztek elérése: *#*#7378423#*#*
    - IMEI szám megnézése: *#06#
    Ha nem vagy járatos az androidban és nincs megfelelő gyakorlatod és tapasztalatod, a ROOT, CWM, Nyitott és Zárt bootloader-ről szóló részek nem neked szólnak, a végrehajtásuk nem ajánlott. Ezeket mindenki kizárólag saját felelősségére hajtsa végre. Ezen részek azoknak a felhasználóknak szólnak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a telefonjukból és biztosak a dolgukban. Általános felhasználáshoz nincs rájuk szükség.

    2. Rövidítések listája:
    GB - Gingerbread
    ICS - Ice Cream Sandwich
    JB - Jelly Bean
    SUS - Sony Update Service
    PCC - PC Companion
    CWM - ClockworkMod
    ROM - a telefonon futó android operációs rendszer összefoglaló neve
    Bootloop - a telefon bekapcsolásakor folyamatosan újraindul, esetlegesen a kezdő képernő is megjelenik

    3. Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, partíció kiosztás stb.).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szogáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek.
    Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.
    A bootloader nyitása a másik fontos kérdés a garancia szempontjából. Erről bővebben a következő pontban olvashattok.

    4. Gyári független VS szolgáltatói vagy függetlenített:
    Egy alapvető különbség van gyári független és függetlenített vagy szolgáltató záras telefonok között. A gyári független készülékek bootloader-e nyitható a Sony által biztosított rendszeren keresztül, míg a többi hivatalos úton nem nyitható ki. Amennyiben valaki mégis megpróbálkozik ezzel és sikerrel is jár az a teljes garanciát elvesztette a készülékre.
    Gyári független telefonoknál pedig a telefonhoz adott garancia papíron leírtak az érvényesek. A bootloader kinyitása nem egyenlő a garancia elveszítésével.
    VIGYÁZAT! Nem minden függetlenként árult telefon gyári független! Sony modellek esetében ezt könnyen kideríthetjük a service menüből.
    Beírod ezt a tárcsázóba: *#*#7378423#*#*
    Service info > Configuration > Rooting Status
    Ha itt az szerepel, hogy "Bootloader unlock allowed: yes", akkor a telefon valóban gyári független. Ha "No", de bármilyen SIM kártyát elfogad, akkor valószínűsíthetően egy szolgáltatói telefonról van szó, amin kiütötték a sim lock-ot.

    5. Gyári szoftverfrissítés:
    Ennek több módja is létezik. Jelenleg 3 ismert módszer van amit itt részletezünk. Mindenkinek a fantáziájára bízva, hogy melyik megoldást választja. Elméletben mindegyik ugyanazt csinálja, kivétel a negyedik módszer.
    Alapvetően az első két megoldáshoz szükség van arra, hogy a hivatalos frissítés már létezzen a telefonodra. Ezt a következő oldalon tudod leellenőrizni, a telefonod akkumulátora alatt található SI számmal egyeztetve: [link]
    Alternatívaként ellenőrizhetjük úgy is, ha a telefont rákötjük a számítógépre, és a következő linkre kattintunk: [link] (java böngésző támogatás szükséges)
    MINDEN ESETBEN állítsátok vissza a telefont gyári állapotba a beállítások menü-ből.
    A művelet közben TILOS a telefont piszkálni, illetve azt a számítógépről lehúzni.

    1.) SUS program letöltése után elindítod és követed a képernyőn magyarul található instrukciókat.
    Kapcsold ki a telefont, majd hangerő gomb le és úgy dugd rá, hogy a hangerő gombot lenyomva tartod folyamatosan.

    2.) PCC program automatikusan települ a windows-ra, amikor a telefont csatlakoztatod. A frissítés ezen keresztül is elvégezhető.

    3.) Flashtool használatával feltehető olyan készülékre is az ICS, amire még nincs hivatalosan SI szám alapján frissítés.
    1. Letöltöd a flashtool-t.
    2. Letöltöd a kívánt ROM-ot: [Link]
    3. Bemásolod a ROM-ot a flashtool telepítési mappájában lévő firmwares könyvtárba. c:\Flashtool\firmwares
    4. Telepíted a telefon drivereit a következő program segítségével: c:\Flashtool\drivers\Flashtool-drivers.exe
    5. Elindítod a flashtool-t.
    6. Rákattintasz az első ikonra (villám), majd itt kiválasztod a ROM-ot és rákattintasz az OK gombra.
    7. A telefon csatlakoztatásának módját írja a flashtool, majd ha végzett be kell kapcsolni a telefont.

    6. Előforduló hibák:
    - ICS alatt akku % kijelzés beragadás: [Link]
    - Wifi-re nem tud felcsatlakozni; megoldás: a routert át kell állítani "mixed b/g/n 20mhz"-es módba, ha ehhez segítség kell ITT kérdezz.
    - Telefonáláskor az egyik és/vagy másik fél nem hallja a másikat: régi SIM kártya okozhatja, a SIM kártyák cseréje 2 évente javasolt
    - Subpixel hiba fekete alapon 1 db
    - Átlátszó sáv buborék/ragasztás
    - Lötyögő kupak; megoldás: befőttes gumi
    - GPS nehézkesen talál jelet (ICS-ben javult a helyzet, frissítsd a telefont)
    - Gyenge minőségű videó vagy "foltos" fotó; a szoftverfrissítés javít a minőségen, valamint le kell venni a fóliát a kameráról, amihez a hátlap levételével férünk hozzá
    - Halk zene, video; megoldás: különböző appokkal, pl. Poweramp
    - Factory reset után nem megy a flash; megoldás: új böngésző app, pl. Opera Mobile
    - Drop 3g; 6.0.B.3.184 frissítéssel javítva
    - Fényerőszabályozó nem működik; működik, csak alig látszik. Láthatóan akkor működik, ha a fényerősség nincs maximumra húzva, és a beállításoknál az automata fényerőszabályozás be van kapcsolva; ICS-n látványosan javult a helyzet
    - Túlzott fehér szín a fényképeken; megoldás: fénymérés középről átlagra állítani
    - Kamera fagyás; megoldás: új kamera app
    - Gyors merülés; megoldás: ki/be kapcsolás; ha nem javult a helyzet: bűnös app felkutatása; ha nem javult a helyzet: Beállítások visszaállítása; ha nem javult a helyzet: Gyári beállítások visszaállítása
    - Felvillanó képernyő; megoldás: AirPush Detector megmondja, melyik program okozza, általában a mozgó háttérkép
    - Nem látja a Total Commander a telefon memóriáját. Megoldás: Telepítsd az MTP Plugint. Letöltés ITT. Vagy használj Windows fájlkezelőt.

    7. Érdekesség:
    - Memória: 4GB bármire (játék, program, kép, zene, videó, dokumentum stb), 1,5GB programoknak, 2,5GB foglalt a rendszer számára (Android)
    - Akkumulátoron Sony Ericsson matrica :)
    - Plusz fólia a hátsó kamerán (ha nem távolítod el, a kép minősége gyengébb lehet, és esetenként a hangszóróra is rálóghat!)
    - Doboz tartalma: (Telefon, Töltő, Adatkábel/Töltőkábel, Headset/Fülhallgató, Micro SIM adapter, Védőfólia + szarvasbőr a tisztításhoz, cserekupak); cserekupakok szolgáltatónként:
    ---- Telenor: nem kapható a telefon
    ---- T-Mobile: Fekete + Magenta kupak
    ---- Vodafone: Fekete + Fehér kupak
    ---- Kártyafüggetlen: Változó (Fekete, Fehér, Sárga, Magenta, akár mind!)
    - Bővíthető (OTG kábelen keresztül pendrive/memória kártya olvasó/külső tápos HDD/egér/billentyűzet)
    - Média Centerre csatlakoztatható
    - McAfee-t minden frissítésnél újratelepíti, de nagyon meríti az akkumulátort, és sokat nem ér (próbaverzió lévén)

    8. Hiányosságok:
    - Kevés memória
    - Nem GG (Gorilla Glass=edzett üveg) a kijelző
    - Átlátszó világító sáv nem kapcsolható ki; megoldás: Screen Filter (unpick "Enable soft key backlight", "Enable screen filter"
    A zenelejátszó és képnézegető közben a szín bekapcsol.
    aktív állapotban az app nem enged semmilyen apk-t telepíteni
    A telepítést viszont cáfolom, mert aktív szűrő közben is tudok telepíteni. Persze a Google Play-ről.
    - Az értesítést jelző LED gyenge, nem észrevehető; megoldás: Illumination Bar Notification segítségével az alsó LED bar-t alkalmazhatjuk erre a célra

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ======================== HALADÓKNAK =======================
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    1. Mi az a rootolás, minek kell nekem?
    A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

    1.1 Mi az a bootloader, mit jelent hogy zárt vagy nyitott?
    - A bootloader egy alacsony szintű FW (firmware) rész, ami a bekapcsolás folyamatát hivatott lebonyolítani. A bootolási folyamatban ellenőrzi a felsőbb szintű kódrészeket, illetve kiosztja az erőforrásokat, majd végső soron átadja a vezérlést a kernelnek, ha az átjutott a hitelesítésen. Amennyiben a bootloader zárt, úgy a készülék megtagadhatja a custom kernel betöltését, ezzel a boot folyamat megszakad és jó esetben is csak a zöld robot fog velünk kérdően szembenézni... A nyitott bootloader nem végez kernel ellenőrzést, csak megpróbálja a kapott utasításokat lefuttatni.

    - Zárt bootloader esetén a fastboot mode tiltott. Ez annyit tesz, hogy nem tudsz fastboot.exe segítségével kernelt flash-elni a telefonra. Sok Custom ROM egyedi kernelt igényel, de vannak gyári kernelre épülő ROM-ok is amiről egy picit később olvashatsz. Amennyiben valaki tökéletesen meg van elégedve a gyártó által módosított Android verzióval ne is nyissa ki a bootloadert még akkor sem, ha erre van lehetősége, mert gyári független készülékkel rendelkezik.

    - Nyitott bootloader esetén minden további nélkül nézelődhetünk a különböző fórumokon, ami egyedi ROM-ok és kernelek készítésével foglalkozik. Ha kezdő vagy, de érdekel a téma akkor mindenképpen először az XDA-Developers angol nyelvű fórumot olvasgasd és kövesd az utasításokat pontosan!
    Egyedi kernel használatával a teljesség igénye nélkül például memória tömörítést, processzor órajelet, rendszer indulásnál betöltődő modulokat lehet állítani. Vannak durva teljesítmény növekedést ígérő kernelek is, de ezek valószínűleg elég érzékenyen fogják érinteni a fogyasztást.
    Egyedi romokat jelenleg 4 nagy ROM készítő közösség csinál. Névszerint CyanogenMod, MIUI, AOKP, Parandroid. Jelen állás szerint egyiknek sincs végleges verziójú ROM-ja Xperia U-ra. Ha most ilyenbe vágsz, akkor bugokkal, esetleges fagyásokkal, nem funkcionáló modulokkal (wifi, bt, 2/3g, szenzorok, kamera stb...) találkozhatsz. Jó hír talán, hogy már JB ROM-okból is van teszt verzió párhuzamosan a GB és ICS mellett.
    Van azonban egy nagy előnye a nyitott bootloadernek. Gyakorlatilag nem tudod brick-elni a készüléket, mert fastboot mode-ban bármikor feléleszthető. Hozzáteszem zárt loader-es készüléket is csak akkor lehet brick-elni, ha valahogy megpróbálunk egyedi kernelt ráerőltetni, ami nem fog működni zárt a loader miatt, avagy megpróbljuk kinyitni a bootloader-t, de ez félre sikerül és a telefon lezárja önmagát teljesen.

    1.2 Őőő... mi is az a kernel?
    Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.0.8-as főverzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

    1.3 Dalvik? Azmiaz?
    Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

    2. Root-olás:
    6.1.1.B.1.54-es ROM verzióhoz külön szekció van! A többi ICS ezzel a módszerrel root-olható, GB-re nincs átlag felhasználók számára elérhető root.
    .54 előtti ICS:
    1. letöltöd ezt a csomagot: [link]
    2. rádugod a telefont a számítógépre usb hibakeresést (debugging mode) bekapcsolva és kicsomagolás után elindítod a RunMe.bat filet.
    3. A megjelenő parancssorban beírod az 1-es számot, majd enter után usb hibakeresés módban csatlakoztatod a telefont a számítógéphez.
    4. A telefon képernyőjén meg kell nyomni a visszaállítás gombot az ott megjelenő ablakban. Meg kell várni amíg a telefon újraindul és bejelentkezik.

    54-es ROM-hoz:
    1. letöltöd ezt a csomagot: [link]
    2. c:\flashtool\firmwares mappába be kell másolni a letöltött csomagban lévő 2db ftf file-t.
    3. Flashtool segítségével a csomagban lévő kernel filet flash mode-ban telepíted a telefonra: "Xperia U_ICS 4.0.4 kernel_nu.ftf"
    4. húzd le a kábelről és kapcsolod be a telefont a telefont, majd usb hibekeresést bekapcsolod rajta (beállítások menu > fejlesztői lehetőségek > usb hibakeresés) és elindítod a RunMe.bat filet.
    (ha esetleg hibás működést tapasztalsz az teljesen normális ebben a pontban! ha nem tudsz túljutni a pin kód kérésen ki kell venni a sim kártyát a rootolás idejére)
    5. A megjelenő parancssorban beírod az 1-es számot, majd enter után usb hibakeresés módban csatlakoztatod a telefont a számítógéphez.
    6. A telefon képernyőjén meg kell nyomni a visszaállítás gombot az ott megjelenő ablakban. Meg kell várni amíg a telefon újraindul és bejelentkezik.
    6. Ismét Flashtool segítségével flashmode-ban visszaállítjuk az új kernelt: "xperia u_6.1.1.B.1.54_World kernel.ftf"
    7. Ha végzett el kell indítani a telefont miután lehúztuk a kábelről és készen is van.

    3. CWM telepítése és használata:
    Előfeltétel: ROOT és ICS
    1. USB-hibakeresés bekapcsolása (Beállítások->Fejlesztői lehetőségek->USB-hibakeresés)
    2. CWM letöltése [link]
    3. A letöltött fájl kicsomagolása
    4. Telefon csatlakoztatása a számítógéphez
    5. install.bat futtatása, majd megvárni míg végez.

    - Recovery mód indítása: kikapcsolt állapotban power gomb hosszan - mint normál indításkor - majd a bootoláskor a hangerő le gombot folyamatosan nyomkodni (nem tartani!), de nem kell szadulni sem, csak kényelmes, nyugis tempóban! Ha a LED bar kék-zöld-kék fényben felvilágított és rezgett, abbahagyhatod a nyomkodást.
    Irányítás Revovery módban:
    Fel: Hangerő fel
    Le: Hangerő le / Menü
    Enter: Kamera / Home
    Vissza: Vissza

    4. CWM-el történő Custom ROM-ok telepítése:

    FONTOS:
    - Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott ROM-odat készíts róla egy backup-ot CWM recovery-ből. Ez az "sdcard"-on kívül mindent lement.
    ROM és annak teljes beállításai, alkalmazások és azok beállításai, címjegyzék, üzenetek stb.
    "sdcard" = a telefon belső memória particiója
    - A következő szekció első pontjában felsorolt rom-ok ZÁRT Bootloader-hez használhatóak, tehát a gyári kernel-re épülnek. Nyitott bootloader-re ezek a romok is felrakhatóak, csak arra kell ügyelni, hogy gyári kernel-lel használjuk.
    - Mint korábban is említettem, ezek nem végleges ROM-ok. Vannak hibáik, ezek folyamatosan javításra kerülnek az újabb kiadásokban. Általában hetente van új kiadás, de ez változó.

    4/A. Néhány szó a Mircinko Romról:

    A Mircinko Rom egy custom rom, amely szolgáltatói rendszerre épül.
    Optimalizált, gyors és stabil müködést bíztosít a készülék számára, egy szép dizájnos köntösbe bújtatva. Ez az Rendszer kizárólag csak innen a fórumról tölthető, sehol máshol nem található meg.
    A rendszer ide kattintva érhető el.

    Egy kis segítség a letöltéshez és telepítéshez:
    - Linkre kattintás után láthatóvá válik egy mappastruktúra. Minél nagyobb verziószámú annál újabb az adott rendszer.
    - A rendszer módosítások a “Változások.txt”-ben érhetőek el.
    - A “Telepítő információ” pedig értelemszerűen a rendszer helyes feltelepítését mutatja be.
    - Minden mapában megtalálható az adott rendszer,illetve a képek róla. Újabb romoknál pedig különböző, saját készítésű módosítások is letőlthetőek.

    Ha bármi probléma adódna, itt lehet elérni a Rom készítőt.

    4/B.Általános ROM telepítés:

    1. *.zip kiterjesztésű ROM letöltése, majd sdcard gyökérkönyvtárába másolása
    például: [link] [link] [link]
    2. Telefon kikapcsolása
    3. Telefon indítása recovery módban (lásd fentebb)
    4. Wipe data/factory reset
    Wipe Cache
    Wipe Dalvik-Cache (az advanced menüben találod)
    Wipe Battery Stats
    Format /system
    (A Format/system nem ajánlott,minden romnál. Pl: amelyik csak ROM módosítás, mert Bootlopot kaphat a telefon).
    5. Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> 1. pontban letöltött ROM kiválasztása
    6. Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a gapps telepítése vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a forrásban meghatározták.
    7. Ellenőrizni, hogy a CWM fent maradt-e a telefonon. Amennyiben nem, csináljuk meg újra a telepítését a későbbi biztonság érdekében, a fentebb leírt módon.

    Opcionális lépés, kizárólag nyitott bootloader-hez:
    8. Ha a forrásban írják, hogy szükséges, ne felejtsünk el kernelt flash-elni fastboot mode-ban!
    Kapcsold ki a telefont. A hangerő fel gombot nyomva tartva csatlakoztasd a telefont a számítógéphez. Ekkor felvillan a bal oldali kék led.

    5. Fastboot Mode:
    Ez egy olyan állapot, amiben a telefont számítógépről parancsokkal vezérelhetjük. Kifejezetten a rendszer alapvető működését biztosító részekhez lehet hozzáférni vele.
    Részletes leírást itt találhatsz: [Link]
    Rövid ismertető avagy a két legtöbbet használt parancs:
    fastboot devices
    kiírja a csatlakoztatott eszköz ID-jét, nagyon jó teszteléshez, hogy megnézzük a driverek működnek-e rendesen, mielőtt élesben dolgoznánk. Egy példa parancs kimenetéről:
    List of devices attached
    HTXXXXXXXXXX device

    fastboot flash boot kernel_neve.img
    Ezzel a paranccsal lehet új kernelt flash-elni a készülékre.
    Amennyiben CWM-mel készítettünk backup-ot a teljes rendszerünkről, az tartalmazza a kernelt is, tehát nem kell félnünk, hogy ezek után nem térhetünk vissza a gyári rendszerre. Valamint flashtool segítségével bármikor feltehető a gyári rendszer!

    6. Extrák:
    USB Mass Storage Mode: (ROOT KELL!) [link]

    készítette: freemanone és confuser. Köszönet Keeperv85-nek a tőle átemelt részekért és Mircinko-nak az általa készített, többek által dícsért rom-jaiért!

    [ Szerkesztve ]

  • Bodz

    nagyúr

    Előzmények ITT!

    Kedves leendő fejhallgató tulajdonos!

    Mielőtt feltennéd kérdésedet, gondosan olvasd el az alábbi sorokat, hogy a topiklakók könnyebben és gyorsabban tudjanak segítséget adni.
    Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik, ha 5.1-es vagy egyéb gamer, illetve mikrofonos fejhallgatót keresel, kattints ide, ha nem FEJhallgatót, hanem FÜLhallgatót, akkor pedig ide.

    A hozzászólásodban az alábbi kérdésekre adj választ. Mindegyik fontos, tehát egyet se hagyj ki!

    Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?

    Otthon, utcán, tömegközlekedési eszközön, kollégiumban, extrém zajos környezetben (gyárak pl.), stb.

    Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?

    Zenehallgatás, filmezés, játék, tv nézés, zene szerkesztés, stb. Írd le azt is, hogy milyen zenéket hallgatsz! Bár embere válogatja, hogy kinek milyen hangzás felel meg az adott stílushoz, de valahonnan el kell indulni. Egy dubstep vagy hardstyle muzsika pl. értelmét veszti egy erősen mély hiányos fejhallgatóval.

    Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?

    Nagyon fontos kérdés, megválaszolása nélkül elég húzós árú ajánlatok érkezhetnek. :) Ha nem Magyarországon élsz, akkor az ottani pénznemben add meg a választ! Országonként egyébként is jelentős eltérések lehetnek a fejhallgatók árában.

    Vezetékes vagy vezeték nélküli?

    VEZETÉKES. Kizárólag VEZETÉKES. A vezeték nélküli megoldások képtelenek felvenni a versenyt azonos áron madzagos rokonaikkal. Zajosak, szakadozik a kapcsolat a vevővel, de ezektől eltekintve az általános hangminőség is sokkal rosszabb. Hogy mégis melyik a kevésbé rossz ezek közül? Sajnos elég hiányosak a tapasztalok a topikban, a minél jobb hang élvez prioritást, tehát nem értünk hozzá, nincsenek ilyen irányú tapasztalataink. Tényleg az a legegyszerűbb, ha meg sem veszed őket, úgyis a vezetékes a jobb választás.

    Circumaural vagy supraaural?

    A circumaural fejhallgatók párnája a fül körül támasztja a fejet, míg a supraaural fejhallgatók a fülkagylón támaszkodnak. Nagy általánosságban lehet mondani, hogy a fület körülölelő, circumaural fejhallgatók kényelmesebbek.

    Zárt vagy nyitott?

    A zárt fejhallgatók hangszórói csak az egyik, a fül irányába nyitottak, ezért a külvilág felé sokkal halkabbak, mint nyitott társaik, és kevesebb zaj is szűrődik be. A nyitott fejhallgatók mindkét irányba nyitottak, kifelé is ugyanolyan hangosak, mint befelé. El lehet mondani, hogy általánosságban egy adott árkategóriában egy nyílt fejhallgató jobban szól, mint egy zárt. Létezik átmenet a kettő között, ezek a félnyitott fejhallgatók.

    Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?

    Általában nem szoktunk mikrofonos fejhallgatót ajánlani, hiszen hangjuk rendre rosszabb, mint adott áron egy mikrofon nélküli fejhallgatóé. Tehát a mikrofonnal egybeépített fejhallgatókért komoly felárat kérnek és még a magasabb ár sem garantálja, hogy jó hangzást kapjunk. Ezért érdemes mikrofon nélküli fejest beszerezni, és hozzá egy csíptetős (ruhára vagy kábelre), kézi, vagy asztali mikit vásárolni. Erre nem érdemes párezer forintnál többet költeni, Skype-hoz vagy Teamspeakhez tökéletesek ezek is.

    Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?

    Ha van elképzelésed, hogy mit vársz a fejestől. Brutális mélyeket, agresszív magasakat, tiszta középtartományt, kiegyensúlyozott hangzást, stb. Azt is írd meg, ha valami nagyon zavar! Ilyen lehet például a túlzott magas kiemelés.

    Mire figyeljünk oda, honnan vásároljunk?

    Ha külföldről rendelünk fejhallgatót, mindenképpen csak megbízható eladótól, hiszen elég sok hamis fejhallgató van a piacon. A leginkább hamisított fejesek közé tartozik az egyébként különösen ajánlott Audio-Technica ATH-M50, több Sony fejhallgató, például a V6 és a 7506, az összes Beats, Monster, Bose, de gyakorlatilag bármiből lehet hamisba futni, ha népszerű termékről van szó. A gyanúsan olcsó ár, a doboz és tartozékok hiánya, és mindezekhez a távol-keleti eladó szinte garanciát jelent a hamis termékre. Óvatosan, inkább a topikban érdeklődjetek biztos beszerzési forrás felől!
    Komolyabb, közép-felső kategóriás fejhallgatóknál érdemes használtban gondolkozni. Tanácsos körülnézni Hardveraprón, Vaterán, eBbay-en, AVX-en, illetve Head-Fi-n. Az Európai Unión kívülről vásárolva ÁFA- és vámfizetés sem kizárt, ennek fényében rendeljetek külföldről!

    Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?

    Integrált hangkártya, hangkártya, DAC, fejhallgató erősítő, hordozható lejátszó, telefon, tablet. Kérünk, hogy a pontos típust is írd le!

    Ha van valami konkrét elképzelésed, nyugodtan oszd meg fórumtársaiddal, de ne ragaszkodj hozzá makacsul, ha a topiklakók le akarnak beszélni róla. Csak azt szeretnénk, hogy minél többet hozz ki a vásárlásra szánt keretedből.
    Végül, fejhallgatóknál nincs egzakt legjobb, mivel mindenkinek más az ízlése. Olvass el minél több véleményt és lehetőségeid szerint hallgass meg sok fejhallgatót, hogy nyugodt szívvel tudj dönteni.

    Egy rövid, de nem teljes listáért az ajánlott 30000 Ft alatti fejhallgatókról és némi olvasgatni valóért kattints

    ------>IDE<------

    [ Szerkesztve ]

  • lafaty80

    őstag

    Inviteles stickhez a beállítások:
    Acces Pont Name : invitel.mobilnet
    Username / Password : üres
    Dialling String : *99#
    Check and set Pin: pipa
    Pin Code: ide pedig a modem pin kódja jön

    Cuccaim: https://kit.co/lafaty

  • zolee5016

    őstag

    Nagy Humortopic...Kabarék -Stand-up-Bohózat..avagy néha muszály nevetni

    Ennek a topicnak a lényege,a kikapcsolódás.Lehetne gyüjtőtopic,ahol megoszthatná mindenki a kedvenceit,mind az előadókat,mind a jeleneteket, szösszeneteket.Lehetne egy olyan hely ahová minden betévedő tag egy kellemes pár-perc,óra után továbbáll és kicsit feledve a hétköznapok nyügjeit ,esetleg kellemes emlékekkel,vagy éppen vadászott ritkaságokkal gazdagodva fórumozik tovább......
    Elképzelésem a topikról: linkelt videók ,házifelvételek,Rádiókabarés felvételek gyüjtőhelye lehetne,laza ,baráti társaságban......
    Magányos vicceknek,képeknek megvannak a megfelelő topicjai,ide a profik,nagymúltu ,vagy épp már eltávozott szinészek produkcióját szeretném .Kicsit retrós feelingje lesz valószínű,de vannak mai nagyon jó előadók akiknek helye van itt is......
    Csapjunk a lecsóba..........
    Akiknek a produkcióira gondolok a teljesség igénye nélkül...
    Hofi,Kabos Laci,Kazal László,Gálvölgyi, Sas,Márkus László,Árkus József,Bodrogi Gyula,Csala Zsuzsa,Markos-Nádas-Boncz,Bajor,
    Akkor aki kedvet érez....jöjjön!!!!!!!

    [ Szerkesztve ]

    Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

  • Mr.Csizmás

    félisten

    válasz zolee5016 #7569 üzenetére

    *muszaj

    valamint a szokozoket is kitehetned ;)
    -----------------
    lektoralva
    -----------------

    Nagy Humortopic...Kabarék-Stand-up-Bohózat..avagy néha muszáj nevetni

    Ennek a topicnak a lényege, a kikapcsolódás. Lehetne gyüjtőtopic, ahol megoszthatná mindenki a kedvenceit, mind az előadókat,mind a jeleneteket, szösszeneteket. Lehetne egy olyan hely, ahová minden betévedő tag egy kellemes pár perc, óra után továbbáll és kicsit feledve a hétköznapok nyűgjeit, esetleg kellemes emlékekkel, vagy éppen vadászott ritkaságokkal gazdagodva fórumozik tovább......
    Elképzelésem a topikról: linkelt videók, házifelvételek, rádiókabarés felvételek gyűjtőhelye lehetne, laza, baráti társaságban......
    Magányos vicceknek, képeknek megvannak a megfelelő topicjai, ide a profik, nagymúltú, vagy épp már eltávozott színészek produkcióját szeretném. Kicsit retrós feelingje lesz valószínű, de vannak mai nagyon jó előadók, akiknek helye van itt is......
    Csapjunk a lecsóba..........
    Akiknek a produkcióira gondolok a teljesség igénye nélkül...
    Hofi, Kabos Laci, Kazal László, Gálvölgyi, Sas, Márkus László, Árkus József, Bodrogi Gyula, Csala Zsuzsa, Markos-Nádas-Boncz, Bajor.
    Akkor aki kedvet érez....jöjjön!!!!!!!

    [ Szerkesztve ]

    "Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

  • pocokxx

    Közösségépítő

    Üdv mindenkinek!

    Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!

    A desktop modding operációs rendszertől függetlenül elvégezhető, nyilván a rendszer adta lehetőségeken belül. Amennyiben rendszerfájlok módosítására is sor kerül, elengedhetetlen, hogy készítsünk backup-ot, biztonsági mentést az adott fájlról, így egy esetleges félresikerült módosítás után könnyedén visszaállíthtjuk az eredeti állapotot. Ez utóbbiban rendszer-visszaállítás is segítségünkre lehet. Egy hasznos, általános összefoglalót olvashattok az alábbi cikkben: Hogyan tegyük egyedivé desktopunkat? by Recon666

    A következő weboldalakon számos kiváló minőségű háttérkép található, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt:

    [Goodfon.com] ; [wallbase.cc] ; [rewalls.com] ; [deviantART] ; [socwall.com] ; [alphacoders] ; [hdw.eweb4] ;[wallmay] ; [simpledesktops] ; [nastol]

    Valamint egy-két fórumtársunk megosztott albumai:

    Recon666 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ;[3] ; [4]
    Barthezz2 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2]; [3] ; [4] ; [5] ; [6]
    pincehely megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ; [4]
    atesz117 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ;

    Windows OS:

    Az ikonok forrásai:
    deviantArt

    A topik ajánlása:
    [Token], [ecqlipse], [Albook], [faenza], [MetroUI], [aablab1], [aablab2]

    Természetesen a Windows 8 ModernUI-t is testre lehet szabni, melyben az alábbi cikke lesz segítségünkre:
    Windows 8 Modern UI modding by RaZroX

    Linux OS

    Az ikonok forrásai:
    gnome-look.org
    kde-look.org
    softpedia.com

    A topik ajánlása:
    [Awoken], [ACYL], [Iceglass], [K-Web0], [Sphere], [Dark Future], [Faenza], [Faience]

    Windows OS:
    Bizonyos témák használatához (win OS) egyes rendszerfájlokat erre alkalmassá kell tenni az alábbi program segítségével: [UXTheme patcher]

    A témák forrásai:
    deviantART
    guistyles.com

    A topik ajánlása: [Nude], [Puro], [Dream], [Soft], [Simplify], [Appows], [Amana], [Radiance], [Elune][7Pro]

    Emellett akár saját magunk is neki állhatunk egy windows témának, vagy akár módosíthatunk is egy meglevőt a Vista Style Builder nevű program és egy kis tutorial segítségével.

    Linux OS:
    A témák forrásai:
    gnome-look.org
    kde-look.org
    softpedia.com

    A topik ajánlása:
    [Discrete][Orta][Zuki]

    Ehhez már szükség van külső programra is.

    Windows OS
    A topikban leginkább ismert és kedvelt program a Rainmeter, mely szinte bármilyen információt képes megjeleníteni az asztalon, és mindezt a messzemenőkig testreszabhatóan. Számos kész skin elérhető az alábbi helyeken:
    devinatART
    customize.org
    rainmeterskin.com

    De saját magunk is neki állhatunk az alábbi cikkek segítségével:
    Egyedi desktopok - A Rainmeter I. by IBasterd
    Egyedi desktopok - A Rainmeter II. by IBasterd

    Ha elakadnánk segítséget nyújt a Rainmeter saját honlapján fellelhető teljes használati útmutató próba skinekkel, sajnos csak angol nyelven.

    Ezenfelül kedvelt a különféle dokkok használata. Ezek segítségével látványos "tálcát" kaphatunk, melyről indíthatóak programjaink. A két legismertebb és ingyenes dokk: RocketDock és az ObjectDock. A dokkokról is találunk részletes leírást: Egyedi desktopok - A dock használata by Recon666

    További hasznos programok:
    - pixie (tájolás a képernyőn, színkódok kiderítése)
    - Win7 Start Button Changer (A windows start gombjának kicserélésére.)
    - Icon Packager (A windows rendszerikonok kicserélésére)
    - Universal Theme Patcher (Az egyedi témák alkalmazásához szükséges)
    - Aero Tuner (A windows 7 aero felületének finomhangolása)
    - Win7 Logon Screen (a bejelentkező képernyő egyszerű cseréje)
    - RGB Hex converter (online színkódok átalakítása RGB értékekből Hex kódra)
    - IcoFX (ikonok konvertálása, akár batch formában is; lehet szerkeszteni; exportálni ikonból, exéből stb.)
    - Resource Hacker (explorer.exe-ben, explorerframe.dll-ben való turkáláshoz, néha jól jöhet)

    Linux OS
    A rainmeterhez hasonló program a Conky rendszermonitorozó alkalmazás, mely szintén sok információt képes megjeleníteni az asztalon. Ehhez is találunk előre megírt scripteket és config fájlokat az alábbi helyeken:
    deviantART
    gnome-look.org

    Vagy neki állhatunk egy sajátnak az alábbi cikkek segítségével:
    Conky rendszer-monitorozó alkalmazás by pocokxx
    wiki.ubuntu.hu

    Ha nem akarunk bajlódni a config fáljokkal, akkor használhatunk helyettük Screenlets illetve Desklets témákat, melyekből szintén rengeteget találhatunk az alábbi helyeken:
    Softpedia.com
    gnome-look.org

    Természetesen linux rendszereken is használhatunk dokkokat, a legismertebbek a Cairo dock, AWN, Docky.

    MAC OS
    Egy összefoglaló cikk a MAC rendszerek kinézetének alakításához: hamarosan... by Jorus

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • LonGleY

    veterán

    válasz pocokxx #7573 üzenetére

    atesz117 első két linkje nem jó, gondoltam szólok. :]
    Sajnáljuk, nem rendelkezel hozzáféréssel ehhez az oldalhoz.

    [ Szerkesztve ]

  • pocokxx

    Közösségépítő

    köszi...

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • pocokxx

    Közösségépítő

    Üdv mindenkinek!

    Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!

    A desktop modding operációs rendszertől függetlenül elvégezhető, nyilván a rendszer adta lehetőségeken belül. Amennyiben rendszerfájlok módosítására is sor kerül, elengedhetetlen, hogy készítsünk backup-ot, biztonsági mentést az adott fájlról, így egy esetleges félresikerült módosítás után könnyedén visszaállíthtjuk az eredeti állapotot. Ez utóbbiban rendszer-visszaállítás is segítségünkre lehet. Egy hasznos, általános összefoglalót olvashattok az alábbi cikkben: Hogyan tegyük egyedivé desktopunkat? by Recon666

    A következő weboldalakon számos kiváló minőségű háttérkép található, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt:

    [Goodfon.com] ; [wallbase.cc] ; [rewalls.com] ; [deviantART] ; [socwall.com] ; [alphacoders] ; [hdw.eweb4] ;[wallmay] ; [simpledesktops] ; [nastol]

    Valamint egy-két fórumtársunk megosztott albumai:

    Recon666 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ;[3] ; [4]
    Barthezz2 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2]; [3] ; [4] ; [5] ; [6]
    pincehely megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ; [4]
    atesz117 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ;

    Sajnos nem mindig áll rendelkezésre teljes készlet minden általunk használt programból, így apró szépséghibák előfordulhatnak, a leggyakoribb programokra azonban van alternatív megoldás.

    Windows OS

    Az ikonok forrása
    deviantArt

    A topik ajánlása
    [Token], [ecqlipse], [Albook], [faenza], [MetroUI], [aablab1], [aablab2]

    Természetesen a Windows 8 ModernUI-t is testre lehet szabni, melyben az alábbi cikke lesz segítségünkre:
    Windows 8 Modern UI modding by RaZroX

    Linux OS

    Az ikonok forrásai
    gnome-look.org
    kde-look.org
    softpedia.com

    A topik ajánlása
    [Awoken], [ACYL], [Iceglass], [K-Web0], [Sphere], [Dark Future], [Faenza], [Faience]

    Windows OS

    Bizonyos témák használatához (win OS) egyes rendszerfájlokat erre alkalmassá kell tenni az alábbi program segítségével: [UXTheme patcher]

    A témák forrásai
    deviantART
    guistyles.com

    A topik ajánlása
    [Nude], [Puro], [Dream], [Soft], [Simplify], [Appows], [Amana], [Radiance], [Elune], [7Pro]

    Emellett akár saját magunk is neki állhatunk egy windows témának, vagy akár módosíthatunk is egy meglevőt a Vista Style Builder nevű program és egy kis tutorial segítségével.

    Linux OS

    A témák forrásai
    gnome-look.org
    kde-look.org
    softpedia.com

    A topik ajánlása
    [Discrete], [Orta], [Zuki]

    Ehhez már szükség van külső programra is.

    Windows OS

    A topikban leginkább ismert és kedvelt program a Rainmeter, mely szinte bármilyen információt képes megjeleníteni az asztalon, és mindezt a messzemenőkig testreszabhatóan. Számos kész skin elérhető az alábbi helyeken:
    devinatART
    customize.org
    rainmeterskin.com

    De saját magunk is neki állhatunk az alábbi cikkek segítségével:
    Egyedi desktopok - A Rainmeter I. by IBasterd
    Egyedi desktopok - A Rainmeter II. by IBasterd

    Ha elakadnánk segítséget nyújt a Rainmeter saját honlapján fellelhető teljes használati útmutató próba skinekkel, sajnos csak angol nyelven.

    Ezenfelül kedvelt a különféle dokkok használata. Ezek segítségével látványos "tálcát" kaphatunk, melyről indíthatóak programjaink. A két legismertebb és ingyenes dokk: RocketDock és az ObjectDock. A dokkokról is találunk részletes leírást: Egyedi desktopok - A dock használata by Recon666

    További hasznos programok:

    - pixie (tájolás a képernyőn, színkódok kiderítése)
    - Win7 Start Button Changer (A windows start gombjának kicserélésére.)
    - Icon Packager (A windows rendszerikonok kicserélésére)
    - Universal Theme Patcher (Az egyedi témák alkalmazásához szükséges)
    - Aero Tuner (A windows 7 aero felületének finomhangolása)
    - Win7 Logon Screen (a bejelentkező képernyő egyszerű cseréje)
    - RGB Hex converter (online színkódok átalakítása RGB értékekből Hex kódra)
    - IcoFX (ikonok konvertálása, akár batch formában is; lehet szerkeszteni; exportálni ikonból, exéből stb.)
    - Resource Hacker (explorer.exe-ben, explorerframe.dll-ben való turkáláshoz, néha jól jöhet)

    Linux OS

    A rainmeterhez hasonló program a Conky rendszermonitorozó alkalmazás, mely szintén sok információt képes megjeleníteni az asztalon. Ehhez is találunk előre megírt scripteket és config fájlokat az alábbi helyeken:
    deviantART
    gnome-look.org

    Vagy neki állhatunk egy sajátnak az alábbi cikkek segítségével:
    Conky rendszer-monitorozó alkalmazás by pocokxx
    wiki.ubuntu.hu

    Ha nem akarunk bajlódni a config fáljokkal, akkor használhatunk helyettük Screenlets illetve Desklets témákat, melyekből szintén rengeteget találhatunk az alábbi helyeken:
    Softpedia.com
    gnome-look.org

    Természetesen linux rendszereken is használhatunk dokkokat, a legismertebbek a Cairo dock, AWN, Docky.

    MAC OS
    Egy összefoglaló cikk a MAC rendszerek kinézetének alakításához: hamarosan... by Jorus

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • lafaty80

    őstag

    - a custom romok

    Az alábbi linken található egy összefoglaló a custom romok-ról. (Köszönet érte fatty-nak)

    [ Szerkesztve ]

    Cuccaim: https://kit.co/lafaty

  • AlexWolf

    senior tag

    Sziasztok!
    Gondoltam lassan ideje nyitni egy hivatalos játékos topicot a Mechwarrior Online (MWO) játéknak, mely már mindenki számára elérhető.

    A játék hivatalos oldala itt található.

    A MWO a Piranha Games által fejlesztett Free to Play (ingyenesen játszható, de mikrotranzakciós) játék. A játék a Crysis 2-ből ismerős CryEngine 3-t használja, szóval meg lehet majd izzasztani vele a legkeményebb vasakat is. :)
    Leginkább a World of Tanksra hasonlít a játék rendszere. Ingyenesen játszhatsz majd, de bizonyos bónuszokért (speciális mechek, XP boost stb.) fizetni kell.

    De mi is az a Mechwarrior? Itt részletesebben le van írva.

    Következzen egy rövid összefoglaló.
    Annó a FASA Corporation teremtette meg a BattleTech, jövőben játszódó (31. század), sci-fi világot. Ebben a világban a Galaxis emberek által lakott része több nagyhatalomra van felosztva. A háborúkat háznyi méretű robotokkal, az úgynevezett BattleMech-ekkel vívják. Ezek a robotok, a félelmetes páncélzatuk mellett, fel vannak szerelve minden földi jóval: rakétaindító állványok, gépágyúk, lézer és protonfegyverek, lángszórók stb.
    A MechWarrioroknak azokat a kiváltságos embereket nevezik, akik ezeket a pusztító harci gépezeteket vezetik.
    Ebben a játékban egy ilyen harcos bőrébe bújhat az ember, és a saját maga által felkonfigurált harci robottal indulhat csatába.

    Pár hasznos link:
    Némi magyar nyelvű oldal. (Köszönet a készítőinek!)
    Angol Wiki bejegyzés a Battletech világáról.

    Mivel a játék már megjelent, a hivatalos oldalon történő regisztráció után, csak le kell tölteni a klienst és már játszhatsz is. :)

    AW (WoT: AlexWolf78///MWO: AlexWolf78///BF3: AlexWolf55///Steam: AlexWolf(HUN)) /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!

  • ( V )

    veterán

    Előzmény:
    Archívum I.
    Archívum II.

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    KLIKKELJ!

    Az 1. hsz. (a könnyebb frissíthetőség érdekében) átköltözött a LOGOUT-ra! Klikkelj!

    A blogban nagyon sok kérdésre választ kapsz (rootolás, rom frissítés, tippek stb.) ezért kérünk, hogy mielőtt hozzászólnál a fórumhoz vagy (!)nekiállnál flashelni a telefont(!) alaposan olvasd át!

    [ Szerkesztve ]

    * Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 12 *

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • pocokxx

    Közösségépítő

    Üdv mindenkinek!

    Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!

    A desktop modding operációs rendszertől függetlenül elvégezhető, nyilván a rendszer adta lehetőségeken belül. Amennyiben rendszerfájlok módosítására is sor kerül, elengedhetetlen, hogy készítsünk backup-ot, biztonsági mentést az adott fájlról, így egy esetleges félresikerült módosítás után könnyedén visszaállíthtjuk az eredeti állapotot. Ez utóbbiban rendszer-visszaállítás is segítségünkre lehet.
    Egy hasznos, általános összefoglalót olvashattok az alábbi cikkben: Hogyan tegyük egyedivé desktopunkat? by Recon666

    A következő weboldalakon számos kiváló minőségű háttérkép található, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt:

    [Goodfon.com] ; [wallbase.cc] ; [rewalls.com] ; [deviantART] ; [socwall.com] ; [alphacoders] ; [hdw.eweb4] ; [wallmay] ; [simpledesktops] ; [nastol]

    Valamint egy-két fórumtársunk megosztott albumai:

    Recon666 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ; [4]
    Barthezz2 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ; [4] ; [5] ; [6]
    pincehely megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3] ; [4]
    atesz117 megosztott háttérgyűjteményei
    [1] ; [2] ; [3]

    Sajnos nem mindig áll rendelkezésre teljes készlet minden általunk használt programból, így apró szépséghibák előfordulhatnak, a leggyakoribb programokra azonban van alternatív megoldás.

    Windows OS

    Az ikonok forrása
    deviantArt

    A topik ajánlása
    [Token], [ecqlipse], [Albook], [faenza], [MetroUI], [aablab1], [aablab2]

    Természetesen a Windows 8 ModernUI-t is testre lehet szabni, melyben az alábbi cikke lesz segítségünkre:
    Windows 8 Modern UI modding by RaZroX

    Linux OS

    Az ikonok forrásai
    gnome-look.org
    kde-look.org
    softpedia.com

    A topik ajánlása
    [Awoken], [ACYL], [Iceglass], [K-Web0], [Sphere], [Dark Future], [Faenza], [Faience]

    Windows OS

    Bizonyos témák használatához egyes rendszerfájlokat erre alkalmassá kell tenni az alábbi program segítségével: [UXTheme patcher]

    A témák forrásai
    deviantART
    guistyles.com

    A topik ajánlása
    [Nude], [Puro], [Dream], [Soft], [Simplify], [Appows], [Amana], [Radiance], [Elune], [7Pro]

    Emellett akár saját magunk is neki állhatunk egy windows témának, vagy akár módosíthatunk is egy meglevőt a Vista Style Builder nevű program és egy kis tutorial segítségével.

    Linux OS

    A témák forrásai
    gnome-look.org
    kde-look.org
    softpedia.com

    A topik ajánlása
    [Discrete], [Orta], [Zuki]

    Ehhez már szükség van külső programra is.

    Windows OS

    A topikban leginkább ismert és kedvelt program a Rainmeter, mely szinte bármilyen információt képes megjeleníteni az asztalon, és mindezt a messzemenőkig testreszabhatóan. Számos kész skin elérhető az alábbi helyeken:
    devinatART
    customize.org
    rainmeterskin.com

    De saját magunk is neki állhatunk az alábbi cikkek segítségével:
    Egyedi desktopok - A Rainmeter I. by IBasterd
    Egyedi desktopok - A Rainmeter II. by IBasterd

    Ha elakadnánk segítséget nyújt a Rainmeter saját honlapján fellelhető teljes használati útmutató próba skinekkel, sajnos csak angol nyelven.

    Ezenfelül kedvelt a különféle dokkok használata. Ezek segítségével látványos "tálcát" kaphatunk, melyről indíthatóak programjaink. A két legismertebb és ingyenes dokk: RocketDock és az ObjectDock. A dokkokról is találunk részletes leírást: Egyedi desktopok - A dock használata by Recon666

    További hasznos programok:

    - pixie (tájolás a képernyőn, színkódok kiderítése)
    - Win7 Start Button Changer (A windows start gombjának kicserélésére.)
    - Icon Packager (A windows rendszerikonok kicserélésére)
    - Universal Theme Patcher (Az egyedi témák alkalmazásához szükséges)
    - Aero Tuner (A windows 7 aero felületének finomhangolása)
    - Win7 Logon Screen (a bejelentkező képernyő egyszerű cseréje)
    - RGB Hex converter (online színkódok átalakítása RGB értékekből Hex kódra)
    - IcoFX (ikonok konvertálása, akár batch formában is; lehet szerkeszteni; exportálni ikonból, exéből stb.)
    - Resource Hacker (explorer.exe-ben, explorerframe.dll-ben való turkáláshoz, néha jól jöhet)

    Linux OS

    A rainmeterhez hasonló program a Conky rendszermonitorozó alkalmazás, mely szintén sok információt képes megjeleníteni az asztalon. Ehhez is találunk előre megírt scripteket és config fájlokat az alábbi helyeken:
    deviantART
    gnome-look.org

    Vagy neki állhatunk egy sajátnak az alábbi cikkek segítségével:
    Conky rendszer-monitorozó alkalmazás by pocokxx
    wiki.ubuntu.hu

    Ha nem akarunk bajlódni a config fáljokkal, akkor használhatunk helyettük Screenlets illetve Desklets témákat, melyekből szintén rengeteget találhatunk az alábbi helyeken:
    Softpedia.com
    gnome-look.org

    Természetesen linux rendszereken is használhatunk dokkokat, a legismertebbek a Cairo dock, AWN, Docky.

    MAC OS

    Egy összefoglaló cikk a MAC rendszerek kinézetének alakításához:
    Mac OS X desktop modding by Jorus

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • ( V )

    veterán

    -

    [ Szerkesztve ]

    * Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 12 *

  • hokins

    addikt

    Ezt a fórumot azért hoztuk létre, hogy akik szeretnének a telefonjukba mélyebben belenyúlni, azok könnyebben tudjanak keresni az információk között, valamint ne zavarják azokat, akik még csak most ismerkednek a telefonnal, vagy akár az Android rendszerrel.

    Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a Alcatel OT-995 annyira átkozott jó és sokrétű telefon, hogy immár 2 különböző topic foglalkozik vele. A 2 topic témája ELTÉRŐ, szépen kérünk, sőt, könyörgünk, mi több, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a hozzászólásod témáját és annak megfelelően válassz topicot, ahol azt megejted.
    Az első topic [Alcatel One Touch 995-szntet lépet] - Ebben a topicban a telefonnal kapcsolatos általános kérdéseknek, beállításokkal, hardveres hibákkal, gyári alkalmazásokkal kapcsolatos hozzászólásoknak van helye.

    A második pedig a MÉLYVÍZ, ahová csak az úszni tudókat várjuk. Itt már nem foglalkozunk fóliával, facebook accounttal, mobilnet kikapcsolással és egyebekkel. Ez a topic a buherátorok topicja, arról szól, hogy cserélj ROM-ot a telefonon, hogyan cseréld le a rendszer betűtípusait, hogyan hajtsd túl a processzort (vagy éppen hogyan vegyél vissza a feszültségből biztonságosan) és egyéb, a telefon szoftverével és hardverével kapcsolatos buherálások.

    És akkor megint, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a topicok témáját. Ha nem teszed, putypuruty legújabb cm kiadását kicsit megvariáljuk és winmo6 kerül a telefonodra. Bizony, ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek. Ha jó helyen teszed fel a kérdéseidet és ezáltal megelőzöd, hogy sok-sok ember haja kihulljon, akkor elintézzük neked halálod után a 70 szűz hurit, őket nyomogathatod majd az Alcatel helyett (a lányok meg vasaltathatnak maguknak velük).

    A fórumozás során jó, ha tisztában vagy alapfogalmakkal, amiket megpróbálunk itt ebben a hozzászólásban összegyűjteni. Fontos tudni, hogy a ROM-okkal kapcsolatos az infók akár naponta, vagy még sűrűbben változhatnak, mielőtt belenyúlsz a telefonodba mélyebben, és nem vagy biztos a dolgodban, olvass utána máshol is, és kérdezz!
    Inkább egy felesleges kérdés, mint egy hónapi várakozás a szervizre!

    - Méretek: 127 x 68 x 9.75 mm
    - Súly: 124 g
    - SIM-foglalat: normál SIM
    - Operációs rendszer: Android 2.3.6 Gingerbread
    - Kijelző: 4,3 inch, 480 x 800 pixel, (216.97 ppi), 16 millió színű Kapacitív TFT-LCD érintőkijelző,
    - Hardver: Qualcomm MSM8255T, egymagos 1,4 GHz-es Snapdragon processzor + Adreno 205-ös grafikus gyorsító
    - Memória: 512 MB LP-DDR2 RAM / 2 GB ROM (1 GB szabadon felhasználható)
    - Kamera: 5 megapixeles, autofókuszos, ledes villanó, VGA másodlagos kamera
    - Videófelvétel: 720p/30fps.
    - Csatlakozók: microUSB, 3,5 mm jack, microHDMI
    - Adatkapcsolat, kommunikáció: Bluetooth 3.0, USB 2.0m GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, tethering, DLNA, WiFi Direct
    - Akkumulátor: Li-Ion 1500 mAh

    Hálózati töltő
    Akkumulátor
    Adatkábel
    Mikrofonos fülhallgató /mely igen jó minőségű/
    4GB Memóriakártya

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez:

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;
    3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyed óra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
    A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk;

    Bővebb információt itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátoról leírás.

    ◆ "Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? / Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"

    -Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit, szóval az első töltés az 4-5 óra amit kikapcsolt állapotba kell elvégezni azaz ennyi idő alatt töltődik fel. Ez csak az elsőre vonatkozik, természetesen ez az idő csökken, az elkövetkező töltéseknél...

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"

    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    ◆ Akkumulátort Kalibrálás

    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás: Keeperv85

    Tartalom:

    Alapfogalmak
    Mielőtt belevágsz...
    Rootolás
    Recovery használata
    Gyakori kérdések, hibák
    Ajánlott oldalak

    Alapfogalmak

    - Mi az a rootolás?

    Pongyolán megfogalmazva: a rootolás segít hozzáférni az alapértelmezésben rejtett rendszerfájlokhoz és szolgáltatásokhoz, kibővülnek a lehetőségek a használat során, kvázi rendszergazdai jogosultságot kapunk a telefonunk felett. Kapcsolódó cikk: Mire jó a rootolás?

    - És ez a rootolás nem veszélyes? Vissza tudom állítani a telefont utána, hogy ne maradjon nyoma?

    Nem veszélyes, hiszen te határozod meg, hogy mely program kap superuser jogosultságot. És igen, visszaállítható, csak törölni kell azt a három fájlt, amit a rootolás során a telefonra másol a program.

    - Mi az a flashelés?

    Flashelés alatt azt értjük, hogy felteszünk egy ROM-ot, vagy egy bármilyen módosítást amit csak így flashelve lehet feltenni.

    - Mi az a bootloop?

    Ha valami probléma történik flasheléskor, vagy valami olyat flashelünk amit nem kéne, vagy nem úgy kéne, akkor jön elő ez a jelenség. A telefon rendszere nem tud felállni, betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újraindul, és újra, és újra...

    -Mi az a recovery?

    A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.

    - Hogy tudom javítani a kamera minőségét és felbontását?

    Számos Appot lehet találni a Google Playen hozzá. Viszont azt mindenki döntse el maga hogy ez tényleg okozott e javulást vagy sem.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Mielőtt belevágsz...

    Az alább leírtakat csak saját felelősségedre próbálgasd!

    Figyelem!
    1. A ROM-ok csere-beréjét mindenki saját felelősségére végezze, ha valamiben nem biztos, kérdezzen, vagy ne is álljon neki a dolognak. A leírtakat többen is végrehajtottuk már a fórumban, tehát kipróbált dolgok, s habár nem egyszerű elrontani a telefont, senki nem vállal felelősséget azért, ha mégis károsodik a készülék. Fontos, hogy bármilyen ROM cserének csak feltöltött akkuval álljunk neki, ugyanis a ROM csere/lementés nagyon szívja az akkut, és nyilván senki nem akarja, hogy a folyamat közben adja meg magát a cucc.
    2. A hackeléssel kapcsolatos információk elég gyorsan változnak, és nincs mindig lehetőségünk frissen tartani ezt a leírást a változásokhoz. A saját érdekedben kérdezz, keress, olvass mielőtt belevágsz!
    3. Ezt a rész érdemes akkor is végigolvasni, ha más készülékeken már szereztél jártasságot a custom romok telepítésében

    - Hogyan tudom rootolni a telefont?

    FIGYELEM! A LEÍRÁST AZ XDA DEVELOPERS FÓRUMRÓL SZEREZTEM ÉS FORDÍTOTTAM MAGYARRA! AZ ESETLEGES KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!

    1, Töltsük le a csatolt zip fájlt.
    [link]
    2, A zip fájl tartalmát tömörítsük ki egy tetszőleges helyre.
    3, Telefonon az USB Debugging legyen bekapcsolva (Beállítások -> Alkalmazás beállítások -> Fejlesztés)
    4, A telefont normál állapotban csatalkoztassuk a géphez USB kábel segítségével.
    5, A kitömörített mappából a SuperOneClick.exe-t indítsuk el (Windows 7 alatt célszerű rendszergazdai jogosultsággal indítani)
    6, A programban a jobb felső legördülőmenüből válasszuk ki az "alapwn" lehetőséget.
    7, Kattintsunk a ROOT gombra.

    A folyamat lejátszódása után a telefonnak rootolva kell lennie, ha mégsem sikerülne próbáljuk újra!

    ICS rootolása

    -Töltsük le ezt a zipet: [link]
    -Másold fel az SD kártyára
    -Majd töldsd le a hozzá tartozó recoveryt:[link]
    -Csomagold ki pl a c meghajtóra
    -Kösd össze a telefont az Sz.géppel(telefonon ne nyomj semmire)
    -Índitsd el a boot_recovery_ics.bat filet(Aki GB bootloaderes telefonra az Fr ICS-t rakta fel és rootolni akarja az a boot_recovery_gb.bat filet vállassza.)
    -Telefon újraindul recovery módba
    -install zip form sdcard
    -choose zip form sdcard
    -root.zip
    -yes
    -reboot system now

    ICS unrootolása

    -choose zip from sdcardig megegyezik
    -unroot_OT-995_ICS.zip [link]
    -yes
    -Reboot system now

    Recorvery használata:

    A fastboot-os csomagot lehetőleg valami egyszerű helyre bontsd ki (pl. C:\fastboot\)
    a fastboot-os csomaghoz vagyis a recovery-hez, fent kell hogy legyen fastboot driver ami ez
    A telefonon a hangerő le+bekapcsot gombot tartsd lenyomva, ha rezzen(?) akkor engedd el a bekapcs gombot (hangerő le gombot még nyomd) és dugd rá a gépre.
    Ezután (ha a gép felismerte) a fastboot-os csomagban indítsd el a "recovery.bat"-ot és várd meg míg bebootol a recovery (ha nem megy a .bat-ra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként), CWM-ben: a négyzet és a házikó gomb: fel-le, a nagyító pedig az enter vagy o.k. , a nyíl értelem szerűen vissza.

    Recovery, Terminal Emulatoral /nem szükséges számítógép/

    Letöltöd ezt
    Kicsomagolod a rar-t
    Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:

    su
    dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
    reboot recovery

    Forrás: XDA

    -Recovery - Backup

    Érdemes készíteni egy backup fájlt a hibátlanul működő rendszerünkről amit már teljesen testre szabtunk. Ha valami probléma adódna a telefonnal akkor elég lesz a rendszert ebből a fájlból visszaállítani. Ez hasznos lehet akkor is ha például ki akarunk próbálni egy custom romot. Ha nem tetszik az eredmény akkor ezzel visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. A készülék esetleges értékesítése vagy garanciális ügyintézése esetén is hasznos lehet ez a funkció, mivel visszaállíthatjuk vele a gyári állapotot. Backup elvégzéséhez nem szükséges a telefont root-olni, mindössze egy külső microSD kártyát kell beszerezzünk.
    A következőképpen tudsz backupot késziteni:

    -Telefon kikapcs
    -Számítógépen legyn megnyitva a fastboot mappa és válaszd ki a Recovery.bat filet(de még ne indítsd el)
    -Telefon power gomb és hangerő gomb egyszerre nyomvatart.
    -Ha megjelenik az Alcatel bootlogo akkor elengedheted a power gombot a rezgés után.
    -Usb kábelt dugd rá a telefonra(ha nem tetted volna még meg akkor a másik végét pedig a gép usb portjába ;] )
    -Nyomj entert a Recovery.bat filera(itt még várj egy kicsit)
    -ha rezget a telefon és meglátod a recover menüt akkor elengedheted a hangle gombot is.
    (Recovery menüben 2 féleképpen tudsz navigálni. Első:Hang le-fel,power gomb ok. Második:Bal also gyorsmenü gomb fel,házikó menü gombbal pedig le,nagyító érintő pedig az ok. Menüben való visszalépésre mindkét esetben a visszanyilat tudod használni.)
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz

    Backup visszaállitása:
    -A recoveri behozataláig ugyan az a menet.
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására

    2.3.6 Gyári Backup-ok
    Gyári magyar backup köszönet érte qltsar kollégának.
    2.3.6 T-mobile V616 backup
    [2.3.6 T-mobile v61C-0 backup ]
    2.3.6 T-mobile v61J-0 backup
    2.3.6 T-mobile v61L-0 backup
    2.3.6 Független V616 backup
    Telenor2.3.6 gyári backup
    (Nem magyar független ICS,gbre rakható)Francia ICS backup telepítési leírással
    T-Mobile ICS Backup
    Telenoros ICS Backup
    Független ICS Backup

    Custom romok:

    h1n1 rom, és aki akarja felrakhatja hozzá a kernel v2
    H1N1 Reloaded ROM & Kernel V3 released
    H1N1 V4
    2.3 H1N1 v0.1
    OT-995 H1N1 ICS&GB
    CM10
    Paranoid Android
    RRwR for Alcatel OT-995
    Egy kis segítség azoknak a T-mobilosoknak akik nem tudnak frissiteni ICS-re de szeretnék kiprobálni:[link]

    A recovery menüje:

    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Mit csináljak ha vissza áll a csengőhang alapra arrol amit kiválasztottam?

    -Sokmindenkinek előjön 2.3.6-os rendszeren, hogy elmászik a saját csengőhangja amit beállított, mikor a RAM leesik egy bizonyos szint alá.
    Sok kisérletezgetés után találtam rá 100%-ban működő megoldást.:
    A gyári csengőhangok közül amelyiket tudjuk nélkülözni, az pl: a Buoy.ogg
    Ugyan erre a névre kell átírni amit szeretnénk csengőhangnak, és felülírni a custpak/JRD/audio/ringtones mappába az ott lévőt.
    Eztután ugyan olyan jogosultságot adni neki mint ami a többinek van.
    A build.prob-ban is átírni,ebben az esetben ugye Buoy.ogg -ra.
    Restart.
    Kiválasztjuk a hangot.
    A biztonság kedvéért nem árthat ha átkonvertáljuk 96-os ogg-ra a csengőhangot amelyiket szeretnénk sajátnak.

    -Hogy tudom megoldani a kamera és videókamera hangjának némítását?

    1-es módszer.
    ROOT szükséges.
    Rootexplorer-ben megkeresed: /custpack/build.prop
    hosszan rányomsz- open text editor
    átirod ro.camera.sound.forced=1 erre ro.camera.sound.forced=0
    utána save and exit

    utána törlöd a /custpack/JRD_custres/audio/ui/Camera_click.ogg
    /custpack/JRD_custres/audio/ui/Videocamera.ogg

    egy újrainítás nem árt.

    2-es módszer.
    -root kell hozzá.
    1, Root explorer elindít
    2, belépni a /custpack/JRD_custers/audio/ui mappába
    3, hosszan megérinteni a Camera_click.ogg filet
    4, a megjelenő menüben Premissions
    5, a pipákat kivenni a Read oszlopból
    6, ok

    ALCATEL onetouch support
    Mobilaréna teszt
    Android kezdőknek
    Android fejlődéstörténet
    flash verziók
    Android magyar program fordítás kérések
    Android Alkalmazások fordításai : Elkészült, vagy elkezdett Alkalmazások letöltése.
    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    A leírás hokins , hr2 és heimdallr75 tagok munkája.

    [ Szerkesztve ]

  • ( V )

    veterán

    SAMSUNG GALAXY S

    Előzmény:
    Archívum I.
    Archívum II.

    SAMSUNG GALAXY S

    A világ és ami mögötte van

    KLIKKELJ!

    Az 1. hsz. (a könnyebb frissíthetőség érdekében) átköltözött a LOGOUT-ra! Klikkelj!

    A blogban nagyon sok kérdésre választ kapsz (rootolás, rom frissítés, tippek stb.) ezért kérünk, hogy mielőtt hozzászólnál a fórumhoz vagy (!)nekiállnál flashelni a telefont(!) alaposan olvasd át!

    [ Szerkesztve ]

    * Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 12 *

  • csongi

    veterán

    Gen3-as tulajok, alkalmazás inkompatibilitással!
    Azt hiszem megvan a megoldás, legalábbis úgy tűnik. Jómagam tesztelni nem tudom, mert boldog gen2 tulajdonos vagyok ;]. A hibát a nem megfelelően telepített google alkalmazás csomag okozhatja. Természetesen egy mentés után így orvosolhatjátok.

    1; cwm-ből felteszitek a lalszi által itt linkelt gapps csomagot.
    2;A Beállítások / Alkalmazásokban meg kell keresni a Play áruházat, és kitörölni a gyorsítótárat először, majd az adatokat
    3;El kell indítani a Play áruházat, elfogadni újra a feltételeket
    4;El kell menni a Google Dashboard oldalára. Nem kell semmit csinálni, csak jelentkezz be ha kéri.

  • Isual

    veterán

    Ajánlott olvasmány (mi az a TN, xVA, IPS-monitor?)

    Monitorajánlás vezérfonala:

    4(+1) kategóriára bontanánk az ajánlás, kérdezés menetét.

    I. kategória: max. 30-40k-s kerettel rendelkezők monitorvásárlási szándéka.
    II. kategória: 40-50k-s kerettel rendelkezők ~.
    III. kategória: 50-55k feletti kerettel rendelkezők ~.
    IV. kategória: kifejezetten prémiumpaneles monitort keresők.

    Lássuk hát:

    I. kategória: Ebben a kategóriában (19-)20-22"-es 16:9-es 16:10-es 1680/1600-as, FullHD-s monitorok közül millió és egy féle-fajta van. Mivel ennyi pénzért 25-30-35k nem várhat/kaphat az ember csodát ezért az igényeknek is reálisnak kell(ene) lenniük. Ebben a kategóriában nem kellene, hogy olyan nagy különbségek legyenek az egyes (TN-es) típusok között, nagyjából az összes hoz egy középszerű sztenderdet és annyi. Szerintünk fontos lenne az, hogy a csak d-sub bemenettel rendelkező monitort már nagyon itt se vegyenek, minimum DVI csatlakozó lenne az ajánlott. Ezenkívül ajánlott a klasszikus nagy gyártók közül választani és egy bizonyos szint alá még itt sem adni, gondolunk itt pl. a HKC-ra és hasonló noname kategóriát képviselő társaira. Maradjunk az ismertebb, remélhetőleg megbízhatóbb és tartósabb márkáknál, mint például BenQ, Samsung, LG... stb.
    Mint említettük nagy különbségek nem kellene, hogy legyenek, a legtanácsosabb az lenne, ha pár típust meg tudna a vásárló nézni és szubjektíve a szebb képűt/olcsóbbat vásárolná magának.

    Fontos megemlíteni (a 30-35k-s TN-es monitorokon túl) ezen kategória felsőbb árszegmenséhez (35-40k) nemrégiben érkezett belépő szintű és kedvező árú egy-két már VA/IPS-panelt hordozó típust is, (egyelőre csak) a BenQ, AOC és az LG (és Philips) kínálatából: BenQ GW2250HM ~36k (AMVA); AOC i2252Vwh ~36k (IPS); LG IPS224V ~40k; LG IPS225V ~40k.

    Ezen nem TN-es monitorok betörésével adja magát az a tanács a 30-40k-val rendelkező vásárlóknak, miszerint már itt elkezdhetnek "prémium panelben" gondolkodni, s 35-40k-ért már mehetnek is a kasszához, míg 30k körüli kerettel talán érdemesebb gyűjteni egy kicsit, hogy beleférjen a fent említett (és remélhetőleg a jövőben egyre több új taggal bővülő) monitorok egyike!
    30k-s keret alatt csak TN van, vagy használtan régebbi xVA, IPS típusok, egyéni preferencia (és az aktuális használt monitor felhozatal) kérdése, hogy ki melyik irányba indul, itt az egyetlen vezető kritérium a DVI csatlakozó kell, hogy legyen és a személyes megtekintés természetesen.

    II. kategória: Itt legtöbbször 23-24"-es túlárazott TN-es LED-es monitorféleségek vannak. Véleményünk szerint nagyon itt nem lehet mit tenni, gyűjteni kellene még egy keveset és akkor már minőségi monitort is vehet az ember, IPS panellel. Lássuk be monitort nem rövid időre szoktak vásárolni és sokkal több időt töltünk a nézésével, mint akármelyik hardverünkével, legyünk igényesek ezen a téren (is). 50k alatt van egy-két 21.5"-es, 23"-es IPS-es LG, valamint 50k körül mozog a Dell U2212HM, illetve ilyen kerettel tanácsos szétnézni hardveraprón hátha talál az ember egy még garanciás IPS paneles monitort ebben az árkategóriában (jellemzően mindig van 1-2 ilyen eladó darab). Gyakorlatilag ilyen kerettel TN paneles monitort venni elég nagy mellényúlás.

    III. kategória: Véleményünk szerint, ha valaki már kiadna legalább 50 ezret egy monitorért, akkor innentől illene/kötelező IPS panelest venni.
    50-55k körüli keret esetén a Dell U2312HM-et helyeznénk középpontba.
    Itt 3 buktató van:
    1. Tuneres monitort akar valaki (a beépített tunerrel ellátott TN paneles monitor helyett megfontolandó egy IPS paneles monitor + külső tuner kombó)
    2. 24"+ TN-es monitort akar venni (pl.: 27"-es "gémercucc")
    3. Kifejezetten túlárazott 2ms-os "gémer" monitort akar (~BenQ XL2410T)

    1-es kérdésben sajnos nincs egyértelmű javallat. Beépített tuneres monitorok gyengéje egyértelműen a TN panel (mivel itt ugye könnyen előfordulhat ágyból filmezés, TV-zés, ez elég nagy gyengepont), esetleg a képminőséget szem előtt tartva ajánlott lenne venni (újonnan vagy használtan) egy IPS paneles monitort és ehhez egy külső tunert vagy STB-t. Monitort tudunk ehhez ajánlani, megfelelő tunert ehhez a felálláshoz a megfelelő topicban érdemes kérni.

    2-es esetében szerintünk pont ez az a méret, aminél már semmiképp sem éri meg TN-est venni, mert már szemben ülve is színtorzulások vannak. Viszont ilyen méretben prémiumpaneles monitor sokkal drágábban van csak. Kompromisszumot kell tehát kötni a képminőség vagy a képméret kárára.
    Mivel mi az utóbbit javasoljuk nekik valahogy be kéne érni egy hasonló áru, kisebb (23-24"-es), de minőségi (IPS) monitorral.

    3-as eset keményebb dió, mert az igazán jó minőségű 23-24"-es 2-3ms-os (esetleg 120Hz-es) monitoroknak nincs prémiumpaneles alternatívája.
    A tftcentralos cikkeknél referenciának használt 3ms-os 22"-es Samsung 2233RZ teljesítményéhez jelenleg egyetlen prémiumpaneles monitor sem ér fel.

    Szóval nekik - ha ténylegesen ennyire érzékenyek - valami jó minőségű (!!!)
    2-3ms-os TN-kell, de aki csak szlogenből venne 2ms-os-at (és legyen persze LED-es és HDMI-s), akkor az nem éri meg mert elég sok silány van (pl. BenQ XL2410T), aminél jobb, de nem rosszabb pl. egy U2312HM!
    Tehát, ha ezen fenti speciális igények közül egyik sincs valakinél kőbe vésve, akkor itt már rengetek jobb-rosszabb ár/érték arányú, de minőségi, ajánlott monitort lehet kapni, akár játékra is. (U2312HM, U2412M, HP ZR széria... stb.)

    IV. kategória: Nos itt nem fogunk összeveszni, rengeteg lehetőség van, határ a csillagos ég, kérdezz, s ajánlunk egy (a megadott kerethez mérten) biztosan kitűnő (kép)minőségű monitort.

    Ha ezen alternatívák közül nem találtad meg a számodra megfelelőt, akkor a fórumban add meg a szükséges paramétereket (keret, felhasználás területei, megcélzott méret, felbontás, képarány...stb) és igyekszünk segíteni.

    Végezetül a ráadás, pár fontos dolog:

    Az egyik a 4:3-as, 5:4-es monitort akaró vásárlók kérdése. Ebben a kategóriában normális monitort, újonnan, normális áron nem lehet kapni. Sajnos, nem sajnos a gyártók a szélesvásznú monitorokat nyomják (16:10, 16:9), ezt el kell(ene) fogadni és olyat venni, vagy venni használtan valami jobb minőségűt (PVA, S-IPS), ha minden kötél szakad. Vagy marad a CRT. És ez is lenne a másik kardinális kérdés. Páran nagyon nehezen válnak meg a (jó minőségű) CRT monitoruktól és nem nagyon látnak a mai piacban alternatívát.
    Úgy gondoljuk, hogy ha mindenben nem is, de a képminőségben csak az IPS lenne nekik a megfelelő irány, de csodát ne várjanak a "prémium CRT-k által elkényeztetett" vásárlók, mert annál jobb LCD-ben még nem nagyon van (majd az OLED). Ezzel a CRT-s témával és az IPS-monitorok határaival kapcsolatos véleményét Isual itt fejtette ki bővebben, ezt most nem írnánk le még egyszer, nagyjából ugyanaz ide is beillene.
    A lényeg az, hogy az igényeseknek CRT után nem szabad túl sokat várni az IPS-től, annak ellenére, hogy CRT után véleményünk szerint csak az IPS a járható út és sok "kevésbé igényes" ex-CRT-s számára meg szinte hozza bizonyos tekintetben a CRT-s szintet, sőt még pár előnye is van (méret, fogyasztás, hő... stb).

    Zárszóként két jó tanács

    Először is legyünk azzal tisztában, hogy NINCS tökéletes monitor!
    Az IPS-es monitoroknak is lehetnek változó mértékű bevilágításai, kevésbé jól leszabályozható háttérvilágítása, illetve a panelre jellemző IPS-glow minden monitornál jelentkezik fekete képernyőnél rézsútos szögből nézve! Sok fellelkesült vásárló nem olvas, kérdez ezeknek utána és monitorvásárlás után döbben rá ezen (az IPS pozitívumaihoz képest) pár apróbb "hibára", s éri csalódás.
    Úgyhogy kérdezzetek, kérdezni nem szégyen, számunkra alapvető dolgokat se, ezért van a fórum.
    Azonban mindezen túl - akármilyen monitorféleséget is vesztek – minden szakértői vélemény, tanács, tapasztalat ellenére hangsúlyoznunk kell a kiszemelt monitor, vagy ahhoz hasonló típus/panel..stb vásárlás előtti személyes megtekintését, ha van rá lehetőség. Tudjuk, hogy nem mindig van, de semmi sem egyszerűbb és meggyőzőbb annál, mint amikor valaki saját maga látja, mi a helyzet! (visszautalva itt akár az IPS-glowra, vagy éppen a TN-panelek szűk betekintési szögeire, bizonyos monitorok pixelméretére…stb)

    Hasznos linkek, ajánlott olvasmányok:

    old_artist monitor kategorizálása: Ajánlott mindenkinek I-IV. kategória
    Monitor LED Backlighting
    Kábelkérdések tisztázására. (Mire jó valójában a HDMI, DVI, Displayport?)
    Link1, Link2
    Mi az a kalibráció?
    Mi az a PWM?
    Monitor Driver feltelepítése
    ICC-profil aktiválása (Win7, MacOSX[+Win7])
    Dell U2212HM vs Dell U2312HM
    Dell U2312HM vs Dell U2412M
    Nem sok a 8ms? (általános felvilágosítás, Dell U2311H-val példálózva)
    TV Calculator (19"-16:10 v 21.5"-16:9 v 23"-16:9 v 24"16:10)

    Végül, akiket komolyabban érdekel, azoknak azt tudjuk tanácsolni, hogy olvassátok a tftcentral.co.uk és a prad.de cikkeit, monitortesztjeit, művelődjetek, megéri! ;)

    Készítette: Isual, Nyugdíjas, BioNiCMaN

    Frissítve: 2013. március 4.

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

  • Isual

    veterán

    Ajánlott olvasmány (mi az a TN, xVA, IPS-monitor?)

    Monitorajánlás vezérfonala:

    4(+1) kategóriára bontanánk az ajánlás, kérdezés menetét.

    I. kategória: max. 30-40k-s kerettel rendelkezők monitorvásárlási szándéka.
    II. kategória: 40-50k-s kerettel rendelkezők ~.
    III. kategória: 50-55k feletti kerettel rendelkezők ~.
    IV. kategória: kifejezetten prémiumpaneles monitort keresők.

    Lássuk hát:

    I. kategória: Ebben a kategóriában (19-)20-22"-es 16:9-es 16:10-es 1680/1600-as, FullHD-s monitorok közül millió és egy féle-fajta van. Mivel ennyi pénzért 25-30-35k nem várhat/kaphat az ember csodát ezért az igényeknek is reálisnak kell(ene) lenniük. Ebben a kategóriában nem kellene, hogy olyan nagy különbségek legyenek az egyes (TN-es) típusok között, nagyjából az összes hoz egy középszerű sztenderdet és annyi. Szerintünk fontos lenne az, hogy a csak d-sub bemenettel rendelkező monitort már nagyon itt se vegyenek, minimum DVI csatlakozó lenne az ajánlott. Ezenkívül ajánlott a klasszikus nagy gyártók közül választani és egy bizonyos szint alá még itt sem adni, gondolunk itt pl. a HKC-ra és hasonló noname kategóriát képviselő társaira. Maradjunk az ismertebb, remélhetőleg megbízhatóbb és tartósabb márkáknál, mint például BenQ, Samsung, LG... stb.
    Mint említettük nagy különbségek nem kellene, hogy legyenek, a legtanácsosabb az lenne, ha pár típust meg tudna a vásárló nézni és szubjektíve a szebb képűt/olcsóbbat vásárolná magának.

    Fontos megemlíteni (a 30-35k-s TN-es monitorokon túl) ezen kategória felsőbb árszegmenséhez (35-40k) nemrégiben érkezett belépő szintű és kedvező árú egy-két már VA/IPS-panelt hordozó típust is, (egyelőre csak) a BenQ, AOC és az LG (és Philips) kínálatából: BenQ GW2250HM ~36k (AMVA); AOC i2252Vwh ~36k (IPS); LG IPS224V ~40k; LG IPS225V ~40k.

    Ezen nem TN-es monitorok betörésével adja magát az a tanács a 30-40k-val rendelkező vásárlóknak, miszerint már itt elkezdhetnek "prémium panelben" gondolkodni, s 35-40k-ért már mehetnek is a kasszához, míg 30k körüli kerettel talán érdemesebb gyűjteni egy kicsit, hogy beleférjen a fent említett (és remélhetőleg a jövőben egyre több új taggal bővülő) monitorok egyike!
    30k-s keret alatt csak TN van, vagy használtan régebbi xVA, IPS típusok, egyéni preferencia (és az aktuális használt monitor felhozatal) kérdése, hogy ki melyik irányba indul, itt az egyetlen vezető kritérium a DVI csatlakozó kell, hogy legyen és a személyes megtekintés természetesen.

    II. kategória: Itt legtöbbször 23-24"-es túlárazott TN-es LED-es monitorféleségek vannak. Véleményünk szerint nagyon itt nem lehet mit tenni, gyűjteni kellene még egy keveset és akkor már minőségi monitort is vehet az ember, IPS panellel. Lássuk be monitort nem rövid időre szoktak vásárolni és sokkal több időt töltünk a nézésével, mint akármelyik hardverünkével, legyünk igényesek ezen a téren (is). 50k alatt van egy-két 21.5"-es, 23"-es IPS-es LG, valamint 50k körül mozog a Dell U2212HM, illetve ilyen kerettel tanácsos szétnézni hardveraprón hátha talál az ember egy még garanciás IPS paneles monitort ebben az árkategóriában (jellemzően mindig van 1-2 ilyen eladó darab). Gyakorlatilag ilyen kerettel TN paneles monitort venni elég nagy mellényúlás.

    III. kategória: Véleményünk szerint, ha valaki már kiadna legalább 50 ezret egy monitorért, akkor innentől illene/kötelező IPS panelest venni.
    50-55k körüli keret esetén a Dell U2312HM-et helyeznénk középpontba.
    Itt 3 buktató van:
    1. Tuneres monitort akar valaki (a beépített tunerrel ellátott TN paneles monitor helyett megfontolandó egy IPS paneles monitor + külső tuner kombó)
    2. 24"+ TN-es monitort akar venni (pl.: 27"-es "gémercucc")
    3. Kifejezetten túlárazott 2ms-os "gémer" monitort akar (~BenQ XL2410T)

    1-es kérdésben sajnos nincs egyértelmű javallat. Beépített tuneres monitorok gyengéje egyértelműen a TN panel (mivel itt ugye könnyen előfordulhat ágyból filmezés, TV-zés, ez elég nagy gyengepont), esetleg a képminőséget szem előtt tartva ajánlott lenne venni (újonnan vagy használtan) egy IPS paneles monitort és ehhez egy külső tunert vagy STB-t. Monitort tudunk ehhez ajánlani, megfelelő tunert ehhez a felálláshoz a megfelelő topicban érdemes kérni.

    2-es esetében szerintünk pont ez az a méret, aminél már semmiképp sem éri meg TN-est venni, mert már szemben ülve is színtorzulások vannak. Viszont ilyen méretben prémiumpaneles monitor sokkal drágábban van csak. Kompromisszumot kell tehát kötni a képminőség vagy a képméret kárára.
    Mivel mi az utóbbit javasoljuk nekik valahogy be kéne érni egy hasonló áru, kisebb (23-24"-es), de minőségi (IPS) monitorral.

    3-as eset keményebb dió, mert az igazán jó minőségű 23-24"-es 2-3ms-os (esetleg 120Hz-es) monitoroknak nincs prémiumpaneles alternatívája.
    A tftcentralos cikkeknél referenciának használt 3ms-os 22"-es Samsung 2233RZ teljesítményéhez jelenleg egyetlen prémiumpaneles monitor sem ér fel.

    Szóval nekik - ha ténylegesen ennyire érzékenyek - valami jó minőségű (!!!)
    2-3ms-os TN-kell, de aki csak szlogenből venne 2ms-os-at (és legyen persze LED-es és HDMI-s), akkor az nem éri meg mert elég sok silány van (pl. BenQ XL2410T), aminél jobb, de nem rosszabb pl. egy U2312HM!
    Tehát, ha ezen fenti speciális igények közül egyik sincs valakinél kőbe vésve, akkor itt már rengetek jobb-rosszabb ár/érték arányú, de minőségi, ajánlott monitort lehet kapni, akár játékra is. (U2312HM, U2412M, HP ZR széria... stb.)

    IV. kategória: Nos itt nem fogunk összeveszni, rengeteg lehetőség van, határ a csillagos ég, kérdezz, s ajánlunk egy (a megadott kerethez mérten) biztosan kitűnő (kép)minőségű monitort.

    Ha ezen alternatívák közül nem találtad meg a számodra megfelelőt, akkor a fórumban add meg a szükséges paramétereket (keret, felhasználás területei, megcélzott méret, felbontás, képarány...stb) és igyekszünk segíteni.

    Végezetül a ráadás, pár fontos dolog:

    Az egyik a 4:3-as, 5:4-es monitort akaró vásárlók kérdése. Ebben a kategóriában normális monitort, újonnan, normális áron nem lehet kapni. Sajnos, nem sajnos a gyártók a szélesvásznú monitorokat nyomják (16:10, 16:9), ezt el kell(ene) fogadni és olyat venni, vagy venni használtan valami jobb minőségűt (PVA, S-IPS), ha minden kötél szakad. Vagy marad a CRT. És ez is lenne a másik kardinális kérdés. Páran nagyon nehezen válnak meg a (jó minőségű) CRT monitoruktól és nem nagyon látnak a mai piacban alternatívát.
    Úgy gondoljuk, hogy ha mindenben nem is, de a képminőségben csak az IPS lenne nekik a megfelelő irány, de csodát ne várjanak a "prémium CRT-k által elkényeztetett" vásárlók, mert annál jobb LCD-ben még nem nagyon van (majd az OLED). Ezzel a CRT-s témával és az IPS-monitorok határaival kapcsolatos véleményét Isual itt fejtette ki bővebben, ezt most nem írnánk le még egyszer, nagyjából ugyanaz ide is beillene.
    A lényeg az, hogy az igényeseknek CRT után nem szabad túl sokat várni az IPS-től, annak ellenére, hogy CRT után véleményünk szerint csak az IPS a járható út és sok "kevésbé igényes" ex-CRT-s számára meg szinte hozza bizonyos tekintetben a CRT-s szintet, sőt még pár előnye is van (méret, fogyasztás, hő... stb).

    Zárszóként két jó tanács

    Először is legyünk azzal tisztában, hogy NINCS tökéletes monitor!
    Az IPS-es monitoroknak is lehetnek változó mértékű bevilágításai, kevésbé jól leszabályozható háttérvilágítása, illetve a panelre jellemző IPS-glow minden monitornál jelentkezik fekete képernyőnél rézsútos szögből nézve! Sok fellelkesült vásárló nem olvas, kérdez ezeknek utána és monitorvásárlás után döbben rá ezen (az IPS pozitívumaihoz képest) pár apróbb "hibára", s éri csalódás.
    Úgyhogy kérdezzetek, kérdezni nem szégyen, számunkra alapvető dolgokat se, ezért van a fórum.
    Azonban mindezen túl - akármilyen monitorféleséget is vesztek – minden szakértői vélemény, tanács, tapasztalat ellenére hangsúlyoznunk kell a kiszemelt monitor, vagy ahhoz hasonló típus/panel..stb vásárlás előtti személyes megtekintését, ha van rá lehetőség. Tudjuk, hogy nem mindig van, de semmi sem egyszerűbb és meggyőzőbb annál, mint amikor valaki saját maga látja, mi a helyzet! (visszautalva itt akár az IPS-glowra, vagy éppen a TN-panelek szűk betekintési szögeire, bizonyos monitorok pixelméretére…stb)

    Hasznos linkek, ajánlott olvasmányok:

    old_artist monitor kategorizálása: Ajánlott mindenkinek I-IV. kategória
    Monitor LED Backlighting
    Kábelkérdések tisztázására. (Mire jó valójában a HDMI, DVI, Displayport?)
    Link1, Link2
    Mi az a PWM? (még egyszerűbben, bonyolultan - angolul)
    Mi az a kalibráció?
    Monitor Driver feltelepítése
    ICC-profil aktiválása (Win7, MacOSX[+Win7])
    Dell U2212HM vs Dell U2312HM
    Dell U2312HM vs Dell U2412M
    Nem sok a 8ms? (általános felvilágosítás, Dell U2311H-val példálózva)
    TV Calculator (19"-16:10 v 21.5"-16:9 v 23"-16:9 v 24"16:10)

    Végül, akiket komolyabban érdekel, azoknak azt tudjuk tanácsolni, hogy olvassátok a tftcentral.co.uk és a prad.de cikkeit, monitortesztjeit, művelődjetek, megéri! ;)

    Készítette: Isual, Nyugdíjas, BioNiCMaN

    Frissítve: 2013. március 4.

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

  • kampobasszo

    csendes tag

    http://www.flickr.com/photos/67788810@N06/8523208677/in/photostream/

    proba

    http://500px.com/Illes-

  • kampobasszo

    csendes tag

    válasz kampobasszo #7599 üzenetére

    http://www.flickr.com/photos/67788810@N06/8523208677/in/photostream/ :U :C :Y :R :W :W ;) :P :P ;] :o :( :N :DD :DD :D :))

    link neve

    [ Szerkesztve ]

    http://500px.com/Illes-

Új hozzászólás Aktív témák