Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • KTU

    addikt

    .

    "Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    A készülék megvásárolható a T-Mobile webshopjában.

    Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Töltő, leírás, headset, USB Kábel.

    ◆ Hálózat:2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
    3G hálózat HSDPA 900/2100
    ◆ Kijelző: A készülék kijelzője egy IPS panelra épül, amely szinte végtelen betekintési szöget nyújt, ezt védi a Gorilla Glass 2 edzett üveg
    16M szín, valamint 960 x 540 pixeles, tehát qHD felbontású, 4,7 inches (~ 234 ppi pixel sűrűség) jellemzi.
    ◆ Méretek:131,9 x 68,2 x 9,1 mm (5,19 x 2,69 x 0,36 in)
    ◆ Súly:125 g (4,41 oz)
    ◆ Hardver: A készülék egy kétmagos Texas Instruments OMAP 4430 processzorra épül, amely magonként 1 GHz-en terelgeti a biteket a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
    A grafikus feladatokat egy PowerVR SGX540 segíti a RAM mérete pedig 1 GB.
    ◆ Szoftver: A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) verziót, amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
    ◆ Tárhely: Belső tárhely: 4GB (ebből szabadon felhasználható 2GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely az akku alatt, nem hot swap-et használva működik.
    ◆ Kamera: A hátlapra 5 megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben. Természetesen van autófókusz, magától középre mér, de ahová pöttyentünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezik, méghozzá a hangalapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
    Elől egy 1,2 megapixeles (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videochatelhetünk ismerőseinkkel, rokonainkkal.
    Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)
    ◆ Csatlakozók: Felül 3,5 mm-es jack, alul microUSB-t található.
    ◆ SIM: Normál méretű SIM-el használható
    ◆ Akkumulátor: Li-Ion 2150 mAh
    ◆ Egyebek:
    SNS integráció
    Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    QMemo, QTranslator
    DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
    MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    Dokumentum szerkesztő
    Fénykép néző / szerkesztő
    Szervező
    Google Search, Maps, Gmail
    YouTube, Google Talk
    Hangjegyzet / dial / parancsok
    A prediktív szövegbevitel

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    -A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    ◆ OTG funkciók
    Az LG L9 esetén az OTG funkciók nem használhatók mivel a készülék nem alkalmas rá. Így a termék nem alkalmas pendrive, illetve más USB eszközök fogadására. A tesztelést ICS és JB alatt történt.
    XDA fórumon körbenézve kiderült kernel szinten nincs benne a funkció így sem az OTG, sem az MHL nem támogatott(99,99% eséllyel nem is lesz)
    .
    Dreimus Leírása alapján.

    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Az LG PCSuite által felajánlott frissítést lehetőleg mellőzétek, mert sok a probléma vele, helyette inkább a KDZ updater frissítés ajánlott.

    kisocsi ajánlásával. Köszönet neki érte. Egyszerűbb és megbízhatóbb.

    A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

    A KDZ fájlokat régiók szerint innen tudod letölteni.
    A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.

    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    A tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*760#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! FIGYELEM ez a Hidden menüből elérhető, factory reset törli a külső SD kártyát is. Ezért, ajánlatos az SD kártya tartalmáról biztonsági mentést készíteni. Vagy a frissítés előtt, az SD kártyát eltávolítani. Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    LG P760 (Offline) frissítés menete.

    Pantal

    Ha az lg-phone-firmware.com oldal nem működne, akkor itt is le tudod tölteni a legfrissebb ROM-ot

    Megjelent a várva várt Jelly Bean HIVATALOS FRISSITÉS

    Jelly Bean HIVATALOS L9 P760 V20C-HUN

    Jelly Bean HIVATALOS L9 P760 V20B-HUN

    LG Optimus L9 V10A_HUN

    Lg Optimus L9 V10E_HUN

    Lg Optimus L9 V10G_HUN

    LG Optimus V10H_HUN

    1. Töltsd le az L9 frissítő és downgrade csomagot majd telepítsd fel az LGP760 mappából az USB drivert.Töltsd le innen az Europe Open V10A rom-ot az asztalodra.
    2. A KDZ_FW_UPD_EN mappából telepítsd az msxml.msi-t.
    3. Windows Enabler-t futtassuk rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) , az értesítési területen aktiválni kell, hogy az on felirat megjelenjen.
    4. A kapcsoljuk be a telefont, várjuk még a rendszer feláll, majd engedélyezzük az USB hibakeresést. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután várj egy kicsit, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
    5. Kapcsoljuk ki a telefont, majd miközben a Hangerő+ gombot lenyomva tartjuk, dugjuk rá az USB-t (ha megjelent az S/W Upgrade szöveg a telefon képernyőjén, el lehet engedni) és várjuk meg, míg a gép telepíti a szükséges drivereket!
    6. Indítsd el a KDZ_FW_UPD_EN csomagban található UpTestEX_mod2_marwin.exe-t vagy a KDZ updatert rendszergazdaként. (Ha hibát jelezne, vagy nem indulna el. Akkor próbáljuk meg Windows Xp Sp2 kompatibilis módba elindítani az UpTestEX_mod2_marwin.exe-t)
    A választható opciók közül 3GQCT és a Emergency vagy a CS_Emergency legyen beállítva. (Ezt csak a downgrade-nél kell beállítani.) A select kdz file feliratnál tallózd be a már előzőleg letöltött kdz fájlt.
    7. Kattintsunk a "StartUpgrade" gombra (Első klikkre csak aktívvá válik, második klikkel pedig elindítja a procedúrát)!

    8. Hagyjuk, hogy tegye a dolgát! Ne kattintgassunk rá, akkor sem ha az ablak azt írja, hogy a program nem válaszol, előbb utóbb látni fogjuk, ő a háttérben dolgozik! A log-ot nem kell figyelembe venni, valószínűleg tele lesz hibaüzenettel, de az most nem baj.

    9. Várjunk amíg a telefon újraindul, és megjelenik az LG logó a képernyőn! Általában ez pár perc, tehát ha 10-20-30 percig nem történik semmi, akkor valami nem jó, valószínűleg el sem kezdte, és csak vár a program, ilyenkor le kell húzni a gépről, újraellenőrizni mindent, esetleg másik USB csatlakozóval, vagy másik Windows-al!

    Ha minden jól megy elindul a telepítés. Windows7 / 64bit-en tesztelve.

    Fontos tudni, hogy főleg gyári szoftverre ajánlatos vele frissíteni. A kdz fájlos frissítés nem jár adatvesztéssel, minden program megmarad, egyedül a ROOT jogot, és ha volt fenn CWM, azt veszítjük el.

    A root a Bin4ry metódus alapján a következő módon zajlik:

    1. Töltsd le ezt a pakkot! (L9 root, benne van minden.) Egyelőre a V10A szoftvert lehet csak root-olni. (Szóval, ha kezdő vagy és nem vagy tisztában a telefonod rendszerével, menj a Beállítások->Telefon adatai részre, majd ott ki lesz írva, hogy V10A, vagy V10E)
    2.Futtasd a Windows Enablert rendszergazdaként, (Jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) és az értesítési területen aktiváld, hogy az on felirat megjelenjen.
    3. A telefont kapcsold be, az usb hibakeresés legyen engedélyezve. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva.) A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután egy picit várjatok, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
    4. Futtasd a RunMe.bat-ot rendszergazdaként.
    5. A konzol ablakba válaszd az egyes pontot.
    6. A telefon képernyőjén az "Adataim visszaállítás"-át válaszd ki, de siess, mert ha bezáródik az ablak, akkor kezdheted újra!
    7. A telefon újraindul 2X és kész is vagy.
    Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor az usb-t húzzuk ki, majd dugjuk vissza és elölről kell kezdeni az egészet. Az LG driver-ek legyenek feltelepítve! Windows7/64 bit-en többször tesztelve!

    A V10E ROM NEM ROOTOLHATÓ

    Ha a V10A szoftvert ROOT-olod akkor sem fog megmaradni a ROOT jogod a V10E-n. Ezért nem ajánlott a ROOT után sem frissíteni V10E-re

    A fent leírtakat mindenki csak saját felelősségére végezze el, mert nem mindegy, hogy P760 vagy P765 vagy P768 vagy P769-re lett írva a ROOT csomag.

    Itt van leírva A V10E-ig, lehet ROOT-olni. Itt kell figyelni, ami fentebb már említve lett, hogy melyik modellre van kiadva a ROOT csomag.

    Forrást megtalálod a leírás végén, köszönet az eredeti fordításért trapistasajt-nak!

    Jelly Bean Root-olása

    Ebben a csomagban megtalálod a ROOT-menetét. l9_frissito_csomag.zip.Csomagold ki az L9 frissítő csomagot és telepítsd Rom toolkit ENG.exe-t.

    Indítás után a következő képernyő fogad:

    2. Bootloader nyitása
    3. Recovery telepítése
    4. Recovery indítása
    5. Kilépés

    Csatlakoztasd a telefont, az usb hibakeresést engedélyezd, majd várd meg még a szükséges driverek települnek!
    Miután a telepítés befejeződött válaszd ki az kettes opciót és nyomj egy entert.
    Várd meg még a folyamat befejeződik!

    Most már flashelheted a recovery-t a hármas opcióval, majd ha ez is sikeres, akkor másold a UPDATE-SuperSU-v1.25.zip és a négyes opcióval indítsd el a telepített recoveryd!

    Itt válaszd ki az "Install zip from extrenal_SD card" >> "Choose zip" lehetőségeket, majd keresd meg az előző zip fájlod (UPDATE-SuperSU-v1.25.zip). Telepítsd fel! Ezzel kész a root is!
    Figyelem! A bootloadert nem lehet egyelőre visszazárni, ezért mindenki csak saját felelősségére használja ezt a módszert!

    UnlockL9.zip (10.9 MB)

    Forrás: XDA

    A TELEFONBAN KELETKEZETT ESETLEGES KÁROKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET! KIPRÓBÁLT MÓDSZER, MŰKÖDIK IS, DE MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    tzsolesz által létre hozott LG Optimus Felhasználok OFF topicja. Belépéshez kattints a képre!

    2013.05.10

    Az első hozzászólással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztőknek privátban írjátok meg! Köszönjük.

    Készítette:

    bubus66


    akcsy

    Köszönet:

    jooker82

    További közreműködők:

    mabocockpit

    kisocsi

    trapistasajt

    Pantal

    Dreimus

    A hozzászólást csak bubus66, jooker82, mabocockpit, akcsy, és Keeperv85 módosíthatja!

    [ Szerkesztve ]

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus Black P970 [olvasd el a Téma összefoglalót!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    A telefon hivatalos honlapja: KATT

    Használati útmutató PDF

    PDF olvasó letöltése

    Fórum használata

    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

    Rendszer

    Az LG Optimus Black P970 az LG Androidos okostelefon kínálatának egyik remekül sikerült tagja. A hardveres alapokat 1 GHz Cortex-A8 processzor, TI OMAP 3630 chipset ,PowerVR SGX530 GPU mely 512MB RAM és 2 GB ROM felett ga(rá)zdálkodik. A GPU egyébként 200Mhz-en fut, ami duplája a szokásosnak és így akár kétszeres sebességre képes egy Adreno 200-hoz képest.

    1 GHz Cortex-A8 processzor, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 chipset dolgozik.

    Szoftver

    A szoftver Android OS, 2.3.4 (GingerBread) amit az LG kiegészített az Optimus UI 2.0 felülettel.

    A szoftver Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) amit az LG kiegészített az Optimus UI 3.0 felülettel.

    Méret:

    122 x 64 x 9,2 mm
    Súlya. 109 g
    A külcsínt tekintve minimalista dizájn és extrém vékonyság jellemzik, 9,2 mm-es "vastagságával" még a mai okostelefon mezőnyben is az egyik, ha nem a legvékonyabb telefon. Például a 8,49mm-es vastagsággal hirdetett Samsung Galaxy s II az alsó részén, a Sony Xperia Arc pedig alul és felül is vastagabb az LG pengéjénél.
    Ami a minőséget illeti, e tekintetben nem sok kritika érheti az LG-t, hiszen a felhasznált műanyagok kellemes tapintásúak, a telefon sehol sem nyikorog és az illesztések is teljesen rendben vannak. Mindent összevetve design awardot azért nem adnék a készüléknek, hiszen nem sok egyediséget vonultat fel - mindenhol a szokásos szögletes megoldásokkal találkozunk, leszámítva azt az apró trükköt, hogy a hátlap oldalsó élei enyhén le vannak csapva.

    Kijelző:

    Másik erőssége a készüléknek a kijelző, mely IPS LCD kapacitív érintő képernyő, 16M színű, Multitouch specifikációit tekintve 700 nit-es fényerejével emelkedik ki a mezőnyből, de ugyanakkor kis fogyasztás, szép, élettelteli színek, erős kontraszt, jó fehéregyensúly és hatalmas betekintési szögek jellemzik a 800 x 480 pixel, 4.0 inches (~ 233 ppi pixel sűrűség). Egyébként a kijelzőt és vele együtt az egész előlapot GorillaGlass védi. Bővebben itt olvashatsz róla.

    A panel alatt a szokásos négy kapacitív gombot találjuk (beállítások, főképernyő, vissza és keresés). A halvány fehér háttérvilágítás miatt sötétben is jól láthatóak, érintés után pedig egy nagyon rövid ideig kéken világítanak, ami igen látványos tud lenni.

    Különlegességnek számít még a G-Key, (videó a G-gomb funkcióiról és használatáról) mely nem más mint egy gomb a készülék oldalán, melynek lenyomásával és ezzel egyidejűleg a készülék mozgatásával (pl döntés vagy rázás) scrollozhatunk a böngészőben vagy a kinagyított képekben és más hasonló érdekességek. Ide tartozik még hogy ha megbökdössük a telefon valamelyik oldalát szövegbevitel közben akkor jobbra-balra tudjuk tolni a kurzort, ami igen hasznos olyan készülékeknél ahol nincs 4-irányú mechanikus gomb, mert így nem a kijelzőn kell bohóckodnunk hogy beszúrjuk a kurzort ahová szeretnénk.

    A kamera egy átlagos, 5 MP, 2592 x 1944 képpont, autófókuszós, LED vakuval ellátott, alacsony dinamikatartománnyal, de jó részletességgel és élességgel.
    Jellemzők Geo-tagging, arc és mosoly felismerés, ISO, látványmód, fehér egyensúly., Vörös szem hatás.

    720p @ 30fps,videók készítésére alkalmas, a v10A verziójú szoftverre jellemző összenyomott kép (pl a youtube-ra feltöltött videóknál) a frissítéseknek köszönhetően megszűnt. A szaggatás- és kockásodásmentes felvételhez ajánlott egy legalább Class 6-os microSD kártya beszerzése. Az SD kártyák és azok sebességéről bővebben itt olvashatsz.
    Forrás: Prohardver teszt amit az SD kártyáról tudni érdemes.

    Van egyébként egy 2 Mpixeles előlapi kamera is, melyet azonban a 2.3-as Android megérkeztéig legfeljebb tükörnek használhatunk, a kamera programban ugyanis kiválaszthatjuk és fényképezhetünk is vele.

    Adatátvitel

    A WIFI kb mindent tud ami ma létezik. Wi-Fi 802.11 b / g / n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Tethering.
    Az adatkommunikációs képességek ezen kívül is jónak mondhatók, hiányérzetünk legfeljebb a HSDPA, 7.2 Mbps, sebessége és BT 3.0 hiánya miatt lehet. HSUPA, 5,76 Mbps sebessége.

    Bluetooth

    v2.1 A2DP, EDR
    A Bluetooth vezeték nélküli protokoll adatcsere rövid távon a vezetékes és a mobil eszközök, ami személyes hálózatokhoz. Maximálisan 10m

    EDR

    Az opcionális része a Bluetooth-nak, amely gyorsabb adatátviteli sebességere (speed) képes és javítanja az akkumulátor élettartamát. Nem minden Bluetooth eszköz támogatja EDR és függ a Bluetooth verziót és a támogatott profilokat.

    USB

    microUSB 2.0
    Adattároló eszközre másolás, USB keresztül töltés.

    GPS

    Ha a GPS elsőre nem talál jelet nem kell rögtön megijedni, első használatakor előfordulhat hogy akár fél óra is kell neki míg magához tér, érdemes tehát ennyi időt hagyni neki akár Maps-ben (amihez a képernyőkikapcsolást állítsd 30 percre) akár más naviprogramban, miközben a Wifi alapján történő pozícionálást kikapcsolod. Ha mégsem találna műholdat akkor lépj be a rejtett menübe, ehhez a tárcsázóba üsd be a 3845#*970# kódot, ezzel a szerviz menübe léptélbe,és ott a következő opciókat állítsd be.
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > MOLR Protocol > User Plane
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Auto Provision Enabled
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Server Setting > LGE SUPL
    "Opciók" (bal szélső érintőgomb) gombbal tudsz kilépni az almenüpontokból, hogy ne kelljen mindig újra beírni a kódot.
    A GPS rendelkezik az A-GPS támogatással.

    Frissítés

    LG Pc Suite

    A program segítségével szinkronizálhatjuk adatainkat a számítógéppel, illetve fájlok kétirányú mozgatására is lehetőség nyílik. A telefon USB kábellel történő csatlakoztatása esetén az abban lévő SD kártyáról vagy kártyára közvetlenül is másolhatunk adatokat. Névjegyeket szerkeszthetünk, át is menthetünk el.
    LG PC Suite

    LG Mobile Support Tool

    A frissítés előtt ajánlót ezen a linken megnézni, hogy melyik régióba szánták a telefont, mert érhetnek kellemetlen meglepetések. Az egyenlőség jel után beírod az IMEI számít, amit meg találsz a telefon dobozán,vagy beütöd a tárcsázóba, hogy *#06#

    A kivastagított részt kell nézni.

    Ez csak példa.
    OK 35xxxxxxxx LGP970 AHUNTL 107KPGS515031 20110710 V20S_00 http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP970/AHUNTL/V20s_00/V20S_00.kdz http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP970/AHUNTL/V20s_00/V20S_00.kdz GLOBAL/GLOBAL N N EL GSM

    Itt tudod le ellenőrizni hogy melyik a tied, A v10-re van kiadva de a V20 is ugyan az.

    A legegyszerűbb módszer az LG Mobile Support Tool (gyári frissítő) Töltsd le és miután telepítetted, az első futtatáskor telepítsd a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Majd indítsd újra a számító gépet (laptop). Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod még a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.

    LG Mobile Support Tool

    KDZ updaterrel frissítés

    A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.

    Külön köszönet Rotate fórumtársnak, a leírásért. A LG Optimus 2x-re készítette, átalakítottam egy kicsit a LG Optimus Black P970-hez

    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    A tárcsázóba üsd be a következőt:(B) 3845#*970#(/B), majd a szerviz menübe válaszd ki a Factory Reset opciót, és csak ezután frissítsen! Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    SmartFalshTools-sal való ROM telepítése. Leírással és képekkel illusztrálva, LG Optimus Black P970 Gyári ROM-ok telepítése A gyári ROM telepítésének bejezése után automatikusan végre hatja a factory resetet.
    Ha a recovery-s ROM-ot rakod, fel ott neked kell megcsinálni újra indulás után a (recovery jön be) a recoveryből, a factory resetet.

    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Gingerbread 2.3.4 V20S-HUN.
    A szolgáltatós készülékekre a legfrissebb a Gingerbread 2.3.4 V20O.
    A Szolgáltatós készülékekre nincs Ice Cream Sandwich. A V30B-HUN minden probléma nélkül felrakható.
    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Ice Cream Sandwich V30B-HUN.

    A V3B HUN ICS Rom SmartFlashToolsal telepíthető változata letölthető innenEzen leírás alapján

    Innen is letudod tölteni.

    LG Optimus Black P970 ICS V30B HUN

    Tükörlink:

    LG Optimus Black P970 V30C-SFR-FRANCIA ICS

    LG Optimus Black P970 V30D-ORANGE_FRANCIAORSZÁG ICS.

    embe fórumtárs által tesztelt. Leírást itt olvashatod.

    Az APN beállításokat pedig itt találod meg.

    A V30B-re a V30C-re és a V30D-re NEM LEHET RECOVERYT TELEPÍTENÍ!!

    Alkalmazások és widgetetek

    Módosított bulid.prop

    Itt megtalálod az eltávolítható alkalmazásokat

    Ice Cream Sandwich 4.0.4 ROOT ezen leírás alapján

    0. letöltöd az unlockroot programot
    0.1 telefonon az usb hibakeresést azt be kell kapcsolni.
    1. elindítod programot
    2. csatlakoztatod a telefont adatár üzemmódban
    3. nagy zöld Root gombra kattintasz
    4. felajánlja egy akku kímélő program telepítését (én elutasítottam)
    5. felajánlja, hogy indítsa újra a telefont, mondj igent
    6. ezután playstoreból telepítettem a busybox programot
    7. kész!
    ui. titanium backup-al tesztelve

    Köszönet a leírásért thoomee fórumtársnak.

    Recoveryt nem lehet feltenni rá, senki ne is próbálja a ROM Manegerrel sem!

    Trükkök, érdekességek, kérdések:

    Az Gyári akkumulátor, Li-Ion 1500 mAh
    Készenlétei idő 375 óra
    Beszélgetési idő 6 óra

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt /vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátoról leírás.

    "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"

    -A Litium-ion és a Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors-töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    Akkumulátort Kalibrálás
    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás Keeperv85

    Zenelejátszó

    A zenelejátszó nagyon kellemes, a vezérléséhez nem kell belépnünk a programba, mivel az beépül a státuszbárba, (csak a gyári ROM-oknál) valamint lezárt képernyő mellett is kapunk néhány vezérlőgombot. A beállítások között egy hangszínszabályozót is találunk, amely rengeteg előre definiált opciót tartalmaz, valamint a Dolby Mobile is bekapcsolható. A szoftver kezeli a lejátszási listákat, valamint a legtöbb ismert formátumot (MP3/WAV/WMA/eAAC+) le képes játszani, a flac támogatás mondjuk sajnos kimaradt.
    Forrás: Mobilaréna LG Optimus Black teszt.

    "A zenelejátszó olyan hangokat is lejátszik amik nincsenek is a zenéim között. Ez mitől van?" - A készülék automatikusan indexeli a média fájlokat az összes mappából és ezért bekerülnek a zenéid közé az oda nem kellő hangok is a lejátszókban. Amennyiben azt szeretnéd, hogy ez ne történjen meg, annyit kell tenned, hogy azokba a mappákba ahol nem szeretnéd, hogy indexelje a média fájlokat(zene, képek, videók) egy ".nomedia" kiterjesztésű fájlt beillesztesz.
    "Hogy tudom némára tenni a telefont?"
    - A "hangerő le" gombbal vedd le teljesen a hangerőt és ott lesz a rezgő mód is.

    Videó lejátszó

    A beépített videólejátszó kettős érzést keltett bennem. Pozitívum, hogy simán kezeli a feliratokat (ráadásul egyszerre több nyelven), ehhez a fájl és a videó nevének meg kell egyeznie. Állíthatunk a képarányon, bekapcsolhatjuk a képernyőzárat és a Dolby Mobile hangzást, a lejátszott formátumok listája pedig az MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263/WMV hatosfogatra korlátozódik. Sajnos a szoftver nem eszi meg a HD videókat, az mkv kiterjesztésű fájlokat fel sem ismeri, a 720p vagy 1080p .mp4 felvételeket pedig bár kilistázza, szintén nem képes lejátszani.
    Forrás Mobilaréna LG Optimus Black teszt.

    "Lehet-e Screenshot-ot készíteni a telefon kijelzőjéről?" - Igen, lehet a készülék tetején levő Power gomb és a Home("házikó") gomb egyidejű lenyomásával, ilyenkor a Galériába menti a készült képet, vagy a Market-ről le lehet szedni külön alkalmazást. A legtöbb ilyen ROOT-hoz van kötve, de elvileg van olyan is amihez nem kell ROOT.

    "Ha a telefon kijelző kikapcsol, a Wifi is mindig kikapcsol vele együtt, hogy tudom ezt megszüntetni?"
    - A "Beállítások/Vezeték nélküli hálózatok/Wifi beállítások"-hoz kell menni, majd "Opciók" (bal szélső érintőgomb) és a felbukkanó menüben a "Speciális"-ra kell kattintani. Itt állíthatod, hogy ne kapcsolja ki a Wifi-t a kijelzővel együtt ha a készülék töltőn van, vagy soha. Statikus IP-címet is itt lehet beállítani.

    Egyéb adatok:

    Belső memória 2GB ebből 1GB szabadon fel használható.
    Bővíthető 32 GB-ig micro SD kártyával.

    -2G hálózat: GSM 850/900/1800/1900
    -3G hálózat HSDPA 900/1700/2100 és HSDPA 900/1900/2100
    -UMTS, 900/1700/2100 MHz
    -EDGE 237 kbps
    - SNS integráció
    - Google Search, Maps, Gmail
    - YouTube, Google Talk
    - MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263/WMV player
    - MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    - Dokumentum néző
    - Szervező
    - Hangjegyzet / dial / parancsok
    - A prediktív szövegbevitel

    Extra szoftverek

    Facebook, Twitter, MySpace, Polaris Office, Car Home, App Advisor, LG World, Pénzügy, RemoteCall

    Üzenetek:

    SMS, MMS, Email, Push Email,

    Az Üzenet írásoknál, a 160 karaktert csak akkor tudod meg írni, ha olyan billentyűzetet használsz amelyikben vannak balra dőlő ékezetes betűk. PL a SwiftKey 3 Keyboard

    Rádió

    A sztereó FM rádió RDS kompatibilis, használata pedig megköveteli a vezetékes headset antennaként történő csatlakoztatását.

    Böngésző
    HTML, Adobe Flash

    Sajátcsengő hangok.

    A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb.) bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján

    Android kezdőknek
    Köszönet érte aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte.

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett.

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Alkalmazásokat,témákat és CUSTOM ROM-okat letöltése, a képre kattintva, az XDA oldaláról tudod letölteni

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM és függetlenítés

    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!
    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Modding, rooting

    Root

    Lehetőség van arra, hogy a telefonon rendszergazdai jogokat szerezzünk, ezáltal a gyári romokon kívül custom romokat is kipróbálhatunk, amivel megnyílhat az út a processzor tuningolásához, ezáltal a telefon teljesítményének növeléséhez. A root-olt telefonon a gyárilag előtelepített programok is eltávolíthatóak. Fájl kezelővel ESFileExploler vagy a RootUninstaller.

    LG Optimus Black P970 - Rom, Root&Unroot, Flash! Recon666 leírásából Ezek csak a Froyo alatt működnek, vagy is V10xx szériát lehet vele rootolni.

    A GingerBread 2.3.4 V20xx szériát, csak recoveryből lehet, Superuser.zip SD kártyáról történő telepítésével.
    A ROM telepítése előtt a letöltött Superuser.zip-et másold fel az SD-kártyára.

    Leírás, a rootolás és a ROM-ok telepítéséről:

    LG Optimus Black P970 Gyár ROM +recovery+ root(/B) képekkel illusztrálva.

    Töltsd le a Quick Boot (Reboot)Google Playből. Ezzel tudsz belépni a recoverybe.

    Tesztek, vélemények:

    PH! teszt

    stilo18 élménybeszámolója

    Recon666 szösszenete

    tzsoleszáltal létre hozott LG Optimus Felhasználok OFF topicja belépéshez kattints a képre.

    Ha valamilyen problémára itt nem találtál választ, először keress rá a fórumon és csak utána kérdezzitt!

    Utolsó módosítás 2013.05.10.

    Az első hozzászólással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztőknek privát üzenetben írjátok meg! Köszönjük.

    Készítette. toflehiKiegészítették:Recon666 bubus66

    tzsolesz anderledani

    Kép készítéséért külön köszönet. a Photoshopos topicból

    pocokxx-nak
    és pumukli23 fórum társnak

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • kiskornel

    addikt

    Mudcab kittin
    Snowberries
    Thistle Branch

    Ez resist poison, fire, frost

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus L7 P700 - fagylalt elegáns köntösben [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    LG Optimus P700 (L7) Használati útmutató. PDF

    PDF olvasó letöltése.

    Készülék információk

    Hálózat: 2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
    3G hálózat HSDPA 900/1900/2100
    Kijelző: 480 x 800 pixel, 4.3 inches (~ 217 ppi pixel sűrűség) IPS LCD 16M szín, va WVGA felbontású kijelző. Ezt védi a Corning Gorilla Glass Bővebb információt itt találsz.
    Méretek:125,5 x 67 x 8,7 mm (4,94 x 2,64 x 0,34 in)
    Súly:122x g (4,30 oz)
    Hardver: A készülék Qualcomm Snapdragon MSM7227A Cortex-A5 processzorra épül,amely 1 GHz-en terelgeti a biteket,a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
    A grafikus feladatok kapcsán egy Adreno 200 segít be, a RAM mérete pedig 512 MGb-os
    ◆ Szoftver: A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) rendszert,amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
    ◆ Tárhely: Belső tárhely:4 GB tároló (2,4 GB felhasználói kapható) de külső micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető.
    ◆ Kamera: A hátlapra öt megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben, melynek legnagyobb felbontása képek esetén felbontás: 2560x1920 pixel..Természetesen van autofókusz, magától középre mér, de ahová pöttyintünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezi, méghozzá a hang alapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
    Másodlagos kamera van: (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videóchat-elhetünk ismerőseinkkel,rokonainkkal.
    Videót viszont csak VGA @ 30fps vesz fel. 640 x 480 képpontos felbontásban tehetjük meg.
    ◆ Csatlakozók: Felül 3,5 mm-es jack csatlakozó tátong, alul microUSB-t találunk.
    SIM: Normál méretű SIM-el használható
    Akumlátor: Li-Ion 1700 mAh
    Adat átvitel:
    GPRS: Class 12 (4 +1 / 3 +2 / 2 +3 / 1 +4 slots), 32 - 48 kbps
    EDGE Class 12
    Sebesség HSDPA, 21 Mbps, HSUPA, 5,76 Mbps
    WLAN Wi-Fi 802.11 b / g / n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA
    Bluetooth Van v3.0 A2DP
    NFC Igen Az LG Tag+ a gyártó saját NFC-kliense
    USB Igen, microUSB v2.0
    Érzékelők Gyorsulásmérő, közelség, iránytű
    Böngésző HTML, Adobe Flash Lite
    Üzenetek SMS, MMS, Email, Push Email, IM
    Rádió FM-rádió
    GPS Igen, van A-GPS támogatással
    Java Van a Java MIDP emulátor
    Egyebek:
    - SNS integráció
    - Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    - DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
    - MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    - Dokumentum szerkesztő
    - Szervező
    - Google Search, Maps, Gmail
    - YouTube Google Talk
    - Hangjegyzet / dial / parancsok
    - A prediktív szövegbevitel

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt /vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátoról leírás.

    Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?
    -A Litium-ion és Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors-töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    Akkumulátor kalibrálás
    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás Keeperv85

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"

    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.
    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján.

    A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    A tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*700#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    A legegyszerűbb módszer az LG Mobile Support Tool (gyári frissítő) Töltsd le és miután telepítetted, az első futtatáskor telepítsd a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Majd Indítsd újra a számító gépet (laptop). Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod míg a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.

    LG Mobile Support Tool

    KDZ updaterrel frissítés

    Fontos tudni, hogy főleg gyári szoftverre ajánlatos vele ráfrissíteni, ha custom rom van fenn. A kdz fájlos frissítés nem jár adatvesztéssel, minden program megmarad, egyedül a ROOT jogot és ha volt fenn CWM azt veszítjük el.

    Innen tudod a régiók szerinti KDZ fájlokat letölteni.

    LG Optimus P700 L7 V20A-HUN Jelly Bean

    LG Optimus P700 L7 V20A-EUO Jelly Bean

    LG Optimus P700 L7 V20D-HUN Jelly Bean

    LG Optimus P700 L7 V20D-EUO Jelly Bean

    LG Optimus P700 (L7) Ice Cream Sandwich 4.0.3

    LG Optimus P700 L7 V10K-HUN ICS

    KDZ fájlok letöltése

    Itt találsz leírást a KDZ updaterrel való telepítésről, képekkel.

    Letöltöd ezt a packot l7_frissito_csomag.zip tartalmazza a frissítéshez szükséges programokat és drivreket.

    1. Telepítsük a letöltött LG B2CTool nevű programot, ez a hivatalos LG frissítő szoftver!
    2. Tömörítsük ki a KDZ Updatert (KDZ_FW_UPD_EN.7z), egy mappába (tetszőleges helyre) majd telepítsük az msxml.msi nevű fájlt!
    3. Töröljük ki az mfc42.dll fájlt a kitömörített fájlok közül! (Mivel gondot okozhat 64bites rendszer esetén) Csak XP-nél.
    4. Nyissuk meg a a Windows Enablert Win7 Az egér jobb gombjával rá kattintasz a Windows Endablere, és Futtatás Rendszergazdaként.
    Óra és a dátum mellet egy kis ikon jelenik meg. Rákattintasz a kis ikonra, az egér bal gombjával, majd meg jelenik egy ON felírat.
    5. Vegyük ki az aksit a telefonból, majd miközben a Hangerő le gombot lenyomva tartjuk, dugjuk rá az USB-t (ha megjelent az Emergency szöveg a telefon képernyőjén, el lehet engedni) és várjuk meg, míg a gép telepíti a szükséges drivereket!
    6. Nyissuk meg a Windows Eszközkezelőjét (Saját gépre jobb klikk/Hardver fül/legelső gomb az Eszközkezelő) és a Modemeknél jobb klikkel kattintsunk az "LGE Mobile USB Modem"-ra és tiltsuk le azt! Nem muszáj, én sem szoktam, és működik így is csak abban az esetben ha kell le tiltani nem működne.
    7. Indítsuk el a KDZ_FW_UPD.exe fájlt rendszergazdaként!
    8. A KDZ Updaterben válasszuk ki a korábbiakban letöltött .kdz fájlunkat! Tallózzuk be a KDZ updaterbe a letöltött KDZ fájlt. Majd állítsuk be a KDZ updatert 3GQCT módba és a jobb oldalon DIAG módba legyen állítva.
    9. Kattintsunk a "Launch software update" gombra (Első klikkre csak aktívvá válik, második klikkel pedig elindítja a procedúrát)!
    10. Hagyjuk, hogy tegye a dolgát! Ne kattintgassunk rá, akkor sem ha az ablak azt írja, hogy a program nem válaszol, előbb utóbb látni fogjuk, ő a háttérben dolgozik! A Log-ot nem kell figyelembe venni, valószínűleg tele lesz hibaüzenettel, de az nem baj. 90%-nál újra indul a telefon csak akkor vhúzod le az USB kábelt, ha a KDZ updater végzettt.
    11. Várjunk amíg a telefon újraindul, és megjelenik az LG logo a képernyőn! Általában ez pár perc, tehát ha 10-20-30 percig nem történik semmi, akkor valami nem jó, valószínűleg el sem kezdte, és csak vár a program, ilyenkor le kell húzni a gépről, újraellenőrizni mindent, esetleg másik USB csatlakozóval, vagy másik Windows-al!

    Ha ez a módszer nem működne akkor ez alapján csináld meg

    LG P700-LG P760 (Offline) frissítés menete.

    Pantal

    LG PCSuite letöltése LG hivatalos oldala.

    ROOT

    Menete
    1. Töltsd le ezt a pakkot. ROOT LG OPTIMUS L7.ZIP Csomagold ki az asztalra.
    2. Windows Enabler futtatása rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájl-on és futtatás rendszergazdaként) értesítési területen aktiválni, hogy az on felirat megjelenjen.
    3. Telefont bekapcsolni, az usb hibakeresés engedélyezve legyen. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb
    kapcsolat módja pedig Lg szoftveren kell hogy legyen.Ezután egypicit várjatok, hogy a számítógép felismerje az Lg szoftver módot.
    4. RunMe.bat-ot futtatni rendszergazdaként.
    5. Terminálba 1-es pontot választani (normal) utána ROOT your LG optimus L7 majd ENTER
    6. Telefon képernyőjén az adataim visszaállítását választani. Terminálba megint ENTER
    7. Telefon újraindul 2X és kész is vagy.
    Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor usb-t kihúzni bedugni és elölről kell kezdeni az egészet. Az lg driver-ek legyenek feltelepítve. Windows 7 64 bit-en többször tesztelve.

    A TELEFONBAN KELETKEZETT ESETLEGES KÁROKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET! KIPRÓBÁLT MÓDSZER, MŰKÖDIK IS, DE MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Android kezdőknek

    Köszönet érte aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet

    Forrás:

    RootRulez oldala köszönet neki érte.

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Itt találsz custom romok, témákat és leírásokat

    tzsolesz által létre hozott LG Optimus Felhasználok OFF topicja belépéshez kattints a képre.

    2013.05.11.

    Készítette és módosíthatja:
    bubus66
    Köszönet mindenkinek, akik a leírásaikkal, hozzájárultak, ennek a leírásnak a létrejöttéhez

    [ Szerkesztve ]

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • St3ven

    addikt

    .

    [ Szerkesztve ]

    Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

  • domerator

    veterán

    oké, thx

    [ Szerkesztve ]

    Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

  • Iomega

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"

  • pepe091

    MODERÁTOR

    Főbb adatok, specifikáció

    A Sony Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    A Sony az idei zászlóshajóját egy négymagos, egyenként 1,5 GHz-en működő 28nm csíkszélességű processzorral látta el. A kijelző 5" FullHD (1080x1920) megjelenítésű TFT, amely így 441 PPI-t jelent a pixelsűrűség tekintetében. A grafikus gyorsító Adreno 320-as. Mindezek mellett 2GB RAM-ot kapunk, 16 GB belső tárhellyel amiből a felhasználónak ~12 GB áll rendelkezésre, és bővíthető microSD kártyával 32 (a gyakorlatban valójában 64) GB-ig. A hátlapon találunk egy 13 megapixeles Exmor-R technológiájú kamerát, LED villanóval, valamint az előlapon egy 2 megapixeles kamerát, előbbi FullHD-ban képes videót rögzíteni.
    Az Xperia Z talán legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy IP57-es tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek értelmében 1 méteres mélységben 30 percig képes a víznek ellenállni, valamint por nem tud a készülékbe jutni. Ezek érdekében minden nyílást (microUSB,microSD, SIM) kis ajtócska véd. (Itt jegyzem meg, hogy az ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész)
    A hátlapot Gorilla Glass2, míg az előlapot Dragontrail üvegborítás védi.
    A mobilhálózat tekintetében GSM/UMTS/LTE képes a telefon.
    Ami a szoftverezettséget illeti Android 4.1.2-vel debütált, a frissítésekről később.
    A készülékház Unibody, tehát megbonthatatlan.

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    A doboz tartalma

    A dobozban megtalálható egy EP 880-as típusú töltőfej, egy adatkábel, valamint egy MH-EX300AP típusú "agybadugós" fülhallgató.
    A mi régiónkban a cikkben említett DK26 típusú dokkoló valamint memóriakártya nem jár a készülékhez.

    Szoftver frissítés

    Az Xperia Z Android 4.1.2 Jelly Beannel került piacra, amely Európában várhatóan április-május környékén fog a 4.2.2-es verzióra frissülni, ami jelenleg a legújabb Android szoftver.
    A frissítés szolgáltatótól, és régiótól függően csúszhat. A szolgáltatók az esetek nagy százalékában később adják ki a frissített szoftvert.
    A szoftverfrissítést célszerű a SonyUpdateService-el (SUS) végezni, melynek előnye, hogy teljesen tiszta telepítést végez, magyarán letöröl minden addigi adatot a telefonról, így később nem okozhatnak problémát, az előző rendszerből visszamaradt fájlok. Itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen frissítések előtt célszerű lementeni a személyes dolgainkat. A frissítés elvégezhető PC Companion (PCC) programmal is, mely szintén a Sony tulajdona, viszont ezzel csak ráfrissíthetünk az előző rendszerre, nem végez előtte törlést, az adatok, telepített alkalmazások megmaradnak. Viszont néha emiatt bug-os maradhat a rendszer.
    A PCC frissítésen kívül, szinkronizációra és biztonsági mentésre is használható.

    Update 1:
    A Sony március 25-én kiadott egy frissítést amely build száma 10.1.A.1.434, ez a frissítés itthon csak független készülékekre érhető el, reméljük hamarosan a szolgáltatók is jóváhagyják. Ez a frissítés apróbb hibajavításokat tartalmaz, meg nem erősített információk szerint a hirtelen halált is elhárítja, valamint a kijelző fehéregyensúly színmegjelenítésén javít. Egy ilyen angol régiós rom elérhető a Flashelés bekezdésben.

    Linkek:
    PC Companion for Windows
    Sony Update Service for Windows
    Bridge for Mac

    Gyakran ismételt kérdések

    A készülékben sok olyan alkalmazást találok, melyek gyakran futnak a háttérben de nem használom őket, mit tehetek?
    Egy részük törölhető. Amelyik nem, azt a beállítások/alkalmazások/mind opción belül az alkalmazásra lépve letilthatjuk. Amennyiben a letiltás gomb helyén frissítések eltávolítása felirat van, előbb el kell távolítanunk a frissítéseket, azután le tudjuk tiltani az alkalmazást. Ezután a menüből is el fog tűnni és nem fut a háttérben, így sok RAM-ot spórolhatunk.

    Nem tetszik vagy akad a gyári felület (launcher). Mit tehetek?
    Az igények sokfélék e téren, szerencsére azonban rengeteg felületből válogathatunk Google PLAY-en, a Launcher szót beírva. Mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Legnépszerűbbek a Nova launcher , Apex, Launcher, Launcher PRO, stb.. Ezeknek nagyon nagy előnye, hogy a kinézet így szinte 100%-ban testreszabható.

    Nem mennek a Facebook appon keresztüli fotó feltöltések. Mi a gond, mit tehetek?
    A hiba nem a készülékben és nem is az applikációban, hanem a Facebook webes oldalon van.
    A webes felületen lépj be az adatvédelmi beállításokhoz átmenetileg rakd át „mindeki”-re. Tölts fel így egy fotót. Majd visszaállíthatod a neked tetsző beállításra. Az esetek 90%-ában megoldja a problémát.

    A Google Chrome, vagy más böngésző nem tudja szinkronizálni a könyvjelzőimet. Mi a teendő?
    A hiba nem a telefonnal, és megint csak nem az appal van, hanem a Google fiókod beállításaival.
    Google fiókodban menj a Beállítások- Szinkronizálás beállítása- Titkosított adattípusok. És ne a minden titkosítását válaszd, hanem csak a jelszavak titkosítását. Ezután a szinkronizálás működni fog.

    A telefonon nem tudok FLASH-t lejátszani, hogyan orvosolhatom a problémát?
    Hivatalosan megszűnt az Android támogatása 4.1-es rendszerektől. Az Adobe hivatalos oldaláról le lehet tölteni az Androidhoz való flash player alkalmazást, amely segítségével Boat Browserrel megtekinthetőek a flash videók Xperia Z-vel is.

    Valami mindig felébreszti a képernyőt akkor is ha nem nyúlok hozzá? Mi okozza?
    Tipikus android hiba. Egy telepített program okozza. Ha az utóbbi időben nem telepítettél új progit akkor az egyikbe egy frissítés útján kerülhetett be a bug. A hibás alkalmazást kétféle módon találhatod meg. Beállítások/energia/akkumulátor használat itt megnézheted melyik app fogyasztott gyanúsan sokat.
    Avagy, töltsd le Google PLAY-ről az S2 Premission Checker nevű appot. Nyisd meg, várd meg míg betölt, majd válaszd a Premission list opciót, keresd meg a „Wake lock” engedélyt, nézd meg mely alkalmazások jogosultak erre, azaz a lezárás ébren tartására/felébresztésére. Ha egy app itt és a magas fogyasztók közt is szerepel, nagy eséllyel megtaláltad a ludast.

    Mindig reklámok jelennek meg az értesítési sávban. Mit tehetek?
    Ha éppen látod a hirdetést, akkor hosszan rányomsz, ezután az alkalmazásinformációkra lépve, vagy törlöd a programot, vagy egyszerűen kikapcsolod a program értesítéseit. Ha jelenleg nincs kint ilyen reklám, viszont néha megjelenik, akkor egy Air push detector programot érdemes feltelepíteni.

    A készülékem alvó állapotban is gyorsan merül. Mitől lehet ez?
    Amennyiben a készüléked új, vagy éppen nagyon frissítés után vagy a dolog természetes, pár hét alatt beáll majd a fogyasztás.
    Ha sok, rendszeresen online frissül alkalmazásod, widgeted van, és sokféle szinkronizáció van bekapcsolva, akkor szintén természetes, hiszen ezek alvó állapotba is futnak, adatforgalmat generálnak. Az energiával továbbá úgy tudsz spórolni, hogy a beállításokban az energiagazdálkodás menüpontban bekapcsolod a Stamina üzemmódot, ezzel ha a kijelző nincs bekapcsolva 15 percig, akkor kikapcsol minden háttérben futó szinkronizálást egészen addig, amíg a kijelző újra be nem lesz kapcsolva.

    Mik azok a SmartTag-ek és mire használhatóak?
    A SmartTag egy kis korong amely NFC chippel van ellátva. Ezeket fel lehet programozni a legkülönfélébb dolgokra, például ha hozzáérintjük, akkor kapcsolja le a wifit, a mobiladatforgalmat engedélyezze, azonnali hívást lehet vele indítani, stb. Bővebb információ itt.
    A Tag-ek használatához ajánlott program a gyárin kívül például: NFC Task Launcher

    Használható az Xperia Z-vel USB OTG?
    Igen. Pendrive, egér, billentyűzet, stb csatlakoztatására szükséged lesz egy USB-OTG kábelre, amely már 1000 Ft alatt beszerezhető a boltokban. Ha TV-re szeretnéd kötni HDMI kábellel ahhoz MHL kábel szükséges.

    Hol találom a gyári szervizet, avagy hova vihetem a készülékem ha gond van vele?
    Ha GSM boltban, bolti garanciával vetted, akkor az aktuális boltba
    Ha szolgáltatónál, akkor leadhatod az adott szolgáltató bármelyik boltjában ahol szerviz van, vagy közvetlenül a gyári szervizben is: Cordon Eletronics
    Ha Sony Centerben, vagy gyári Sony Webshopban vásároltál, vagy bárhol máshol, gyártói garanciával, akkor bármelyik Sony Centerben, márkaboltban, vagy megint csak a gyári szervizben adhatod le készüléked.

    Ha nem tetszik egy frissítés, vagy nem szeretnék várni a szolgáltató frissítésére mit tehetek?
    Bár nem hivatalos program, de ezek a problémák orvosolhatóak a flashtool programmal. A telefonra bármikor felrakható ezzel a módszerrel gyári szoftver garanciavesztés nélkül.

    A Sony logo tényleg a fólián van?
    Igen, ám ez a fólia rendkívül masszív és rendkívül precízen van felrakva, eltávolítani is csak elég nehezen lehet. Ha bármikor karcos lenne, és le kellene emiatt venni, akkor a Sony szerviz ezt díjmentesen elvégzi, és rak rá egy új Sony logoval ellátott fóliát. (Megjegyzésként, a hátlapon is ugyanilyen keménységű fólia van, az ottani Xperia felirat viszont a telefonon van.)

    A készülék hátoldalán van egy matrica, ez micsoda?
    Az a matrica, csupán az NFC helyét jelöli, semmi funkciója nincs, nyugodtan eltávolíthatod.

    Lefagyott a készülék, nem reagál, mit tehetek?
    A bekapcsoló gomb és a hangerő + gomb egyszerre történő nyomva tartásával 1 rezzenés után újraindul a telefon. Ugyanezen kombináció 3 rezzenés után a telefon kikapcsolását eredményezi.

    Flashelés, root, mókolások

    Először is leszögezném, hogy ha bármilyen kár keletkezik a rendszerben illetve a telefonban, azért senki nem vonható felelősségre, mindenki a saját szakállára foglalkozzon ilyesmivel!

    Flashelés

    Ha más régiós vagy módosított ROM-ot szeretnél feltenni, ami megvan FTF fájlban, akkor a Flashtool nevű programot kell használnod, vigyázat(!!) nem flash tool, mert a két program nem ugyanaz!

    Az Xperia Z-hez jelenleg csak EZ a verzió felel meg, a régebbiek nem jók hozzá.
    Mielőtt nekikezdesz, olvasd végig figyelmesen a lépéseket!

    A lépések:
    1. Feltelepíted a flashtool-t.
    2. A C:-n létrehozott Flashtool mappában találsz egy drivers nevű mappát, és az abban található drivert is feltelepíted, a telepítés során kiválasztod az Xperia Z-t (C6603)
    3. Mindent bezársz különösen ügyelve arra hogy a PCC és a SUS ne fussanak a háttérben.
    4. Elindítod a flashtool megfelelő változatát, ha 64bit-es az op.rendszered akkor a FlashTool64-et kell elindítanod.
    5. A villám ikonra kattintasz, majd betallózod a flashelni kívánt ROM-ot.
    6. Bepipálod mindhárom wipe mezőt (Figyelem! Ezzel minden adatod törlődni fog a telefonról!), bepipálod az Exclude mezőben a TA-t (ha van, nem minden ROM tartalmazza) valamint a no final verification-t is bepipálod.
    7. Ezután az OK gombra kattintasz, majd a gép elkezdi előkészíteni a flashelést.
    8. Mikor kiírja, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, akkor a hangerő LE gomb nyomvatartásával csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont. Ezután el fog indulni a flashelés.
    9. A flashelés néhány perc alatt lefut, majd kiírja, hogy most már lecsatlakoztathatod a telefont, és indítsd el. (Az első bekapcsolás hosszabb időt vesz igénybe!)
    10. Ha a rendszer elindult, akkor minden sikerült.

    A flasheléshez ROM-okat itt találsz:

    10.1.A.1.350 T-mobile-HU
    10.1.A.1.434_UK Unbranded

    Továbbiak:

    XDA-Xperia Z Android Development

    Root

    A rootolásról Itt olvashatsz, ahol pontról pontra leírják annak menetét, valamint videón is megmutatják a lépéseket.

    Ezeken felül rengeteg mókolási lehetőség van, mindezekről ezekben a topikokban olvashatsz.

    Ha bármi problémád, vagy kérdésed esetleg tapasztalatod van nyugodtan oszd meg a velünk!
    pepe091

    Utolsó módosítás: május 14.

  • mycso

    veterán

    LOGOUT blog

    I. SPECIFIKÁCIÓK, VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK, HIBAJELENSÉGEK, HASZNOS TIPPEK

    2013 április végén, május elején jelent meg, hazánkban a T-Mobile a Telenor és a Vodafone is árusítja. Természetesen megvásárolható kártyafüggetlen készülékként is, itt még említésre érdemes az i9500 típusszámú 8 magos változat, melyet az eddigi információk alapján, a szolgáltatók egyike sem fogja forgalmazni, csak is az i9505 típusszámú 4 magos LTE változatot. Fehér és Fekete színekben kapható: KÉP

    Specifikációk, tartozékok:

    Méretei alig térnek el az előd S3-tól: 136.6 x 69.8 x 7.9 milliméter és 130 gramm, viszont a kialakítása miatt, talán még jobban kézbe illik az elődnél. Anyaghasználata és az összeszerelés minősége tökéletesnek mondható, nagyon jól néz ki és a kezünkbe fogva minőségi érzést ad. A technikai hátteret tekintve: a kijelzője egy 5"-os Super AMOLED (1080x1920) Full HD, kapacitív érintőkijelző amit GorillaGlass 3 véd. A tárhelyet illetően16GB, belső tároló áll a rendelkezésünkre, mely microSD kártyával bővíthető (max. + 64GB). Operációs rendszernek a 4.2.2.-es Jelly Bean-t kapjuk a készüléken a Samsung megszokott egyedi felületének új verziójával, a TouchWiz-el kiegészítve, melyet a Qualcomm Snapdragon 600 SoC -ja hajt. Részletesebben, ez egy ARMv7 utasításkészletű
    Krait 300 típusú processzor tartalmaz, aminek a négy magja egyenként 1.9GHz-en ketyeg melyet a Adreno 320 GPU grafikus chip egészít ki és mindezek mellé 2GB LP-DDR3 RAM is társul. Természetesen itt is elérhető a Google Play, mely segít a testre szabhatóságban, 13 megapixeles ledes villanófényes hátlapi, természetesen FULL HD videó rögzítéssel és 2 megapixeles előlapi fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket, amely videó felvételére is képes. A készülék bal oldalán a hangerőt szabályozó gombokat találjuk, jobb oldalt pedig a power gombot, mely a kijelző feloldására/lezárására is szolgál. A tetején 3,5 mm-es jack csatlakozó, az alján microUSB csatlakozó kapott helyet. Az előlapon a kijelző alatt vannak gombok --> két kapacitív és egy fizikai, talán ez már a Samsung készülékek védjegyévé válik. A hátlapon felül van a kamera, alatta a hozzá tartozó led segédfénnyel és a készülék alján a hangszóró rostélya található. A borítás alatt találjuk a 2600mAh akkumulátort, mely nagyobb kapacitású az elődnél és az eddigi visszajelzések alapján tovább is bírja. Végre a microSD kártyahely eléréshez, már nem kell kivennünk az akkumulátort, simán cserélhető menet közben.
    Az igazi újdonságok nagyobb része nem hardveres, hanem inkább szoftveres újítás, viszont ezekre nem térnék ki, erre tökéletes az itteni mobilearena -s teszt vagy a specifikácó gyors áttekintésére a GSM Arena oldala.
    A garanciát tekintve 2 évet kapunk a telefonra a Samsung-tól (1+1), ami a termékregisztrációt követően kitolható +2 hónappal.

    Az alapcsomag tartalma: készülék+stereo headset(jó minőségű)+töltő fej+USB adatkábel.

    II. A TELEFON SZOFTVERÉNEK FRISSÍTÉSE, FELÜLÍRÁSA I9505

    A számítógéphez csatlakoztatva automatikusan települnek a szükséges driverek, és adattár módban már használatba is vehetjük, így elérhető a belső és a microSD kártyánk tárhelye is. Természetesen lehetőségünk van a Samsung KIES pc-s programjával is összecsatlakozni, itt a jól ismert módon szinkronizálhatjuk adatainkat, illetve bonyolíthatjuk a fájlcserét pécénk és a táblánk között. Természetesen itt van lehetőségünk a Samsung által kiadott hivatalos szoftverfrissítések megkeresésére és telepítésére is.

    !!!Az első és legfontosabb lépés, a telefon szoftverének babrálása előtt az EFS mappa lementése!!!!

    (ebben a mappában találhatóak a telefon azon eredeti fájljait, amik például az imei számot vagy product kódot tartalmazzák)

    EFS mappa mentése

    Root jogok szerzése után, egy erre alkalmas fájlkezelővel (pl.: Root Explorer), a telefon gyökeréből másoljuk az SD tárolóra a komplett EFS mappát, majd mentsük el a számítógépünkre is, hogy meglegyen, ha véletlenül szükségünk lenne rá.

    Az i9505 partíciói a következő képen néznek ki:

    aboot -> /dev/block/mmcblk0p6
    apnhlos -> /dev/block/mmcblk0p1
    backup -> /dev/block/mmcblk0p23
    boot -> /dev/block/mmcblk0p20
    cache -> /dev/block/mmcblk0p18
    carrier -> /dev/block/mmcblk0p28
    efs -> /dev/block/mmcblk0p10
    fota -> /dev/block/mmcblk0p22
    fsg -> /dev/block/mmcblk0p24
    hidden -> /dev/block/mmcblk0p27
    m9kefs1 -> /dev/block/mmcblk0p13
    m9kefs2 -> /dev/block/mmcblk0p14
    m9kefs3 -> /dev/block/mmcblk0p15
    mdm -> /dev/block/mmcblk0p2
    modemst1 -> /dev/block/mmcblk0p11
    modemst2 -> /dev/block/mmcblk0p12
    pad -> /dev/block/mmcblk0p9
    param -> /dev/block/mmcblk0p19
    persdata -> /dev/block/mmcblk0p26
    persist -> /dev/block/mmcblk0p17
    recovery -> /dev/block/mmcblk0p21
    rpm -> /dev/block/mmcblk0p7
    sbl1 -> /dev/block/mmcblk0p3
    sbl2 -> /dev/block/mmcblk0p4
    sbl3 -> /dev/block/mmcblk0p5
    ssd -> /dev/block/mmcblk0p25
    system -> /dev/block/mmcblk0p16
    tz -> /dev/block/mmcblk0p8
    userdata -> /dev/block/mmcblk0p29

    Romok I9505

    A 10 legfrissebb i9505 rom. (samfirmware.com)

    A rom frissítésének menete:
    1, szükséges fájlok
    - Odin v3.0.4
    - Samsung USB driver
    - és maga a rom pl.: I9505XXUAMDM_I9505PANAMDB_I9505XXUAMDM_HOME.tar.md5

    2, telepítjük az USB drivert, kicsomagoljuk a romot (amennyiben *.rar vagy *.zip formátumban töltöttük le) majd kicsomagoljuk és elindítjuk, az ODIN-t

    3, Az ODIN / PDA részébe betallózzuk a I9505XXUAMDM_I9505PANAMDB_I9505XXUAMDM_HOME.tar.md5 fájlt.

    4, a, Csatlakoztassuk a telefont Download módban: kapcsoljuk ki a készüléket, majd a hangeő le + home gombok együttes nyomva tartása közben kapcsoljuk be a telefont a power gombbal (a samsung logó megjelenéséig tartsuk nyomva a gombokat)

    b, majd egy választó menü tárul elénk, ekkor nyomjuk meg a hangerő fel gombot:
    -->

    5, Csatlakoztassuk a számítógéphez a telefont, az ODIN majd kiírja, hogy melyik portra csatlakozott (mindenképp hátlapi, vagy notebook esetén egyedül álló USB portra csatlakoztassuk)

    6, Ezután a Startra nyomunk, máshoz nem nyúlunk a flasher programban
    KÉP

    7, Ha végzett és ezt látjuk, akkor a telefon el fog indulni, ekkor lehúzhatjuk a kábelről és várjuk meg még bebootol, innentől kezdve használható a friss felrakott rom:

    ROOT I9505

    Rootolás menete:
    1. Két lehetőség is adott a rootolásra:
    a, MDM előtti firmware verziónál a CF-Autoroot fájlt
    b, MDM/MDN firmware verzióknál pedig, a MODIFIED CF_AUTO_ROOT fájlt
    kell használni.
    password: djembey2013

    A "b" verziónál, két fájlt is tartalmaz a csomag?
    - I9505_CF_AUTO_ROOT_MODIFIED.tar.md5
    - I9505_OFFICIAL_STATUS_MOD.tar.md5

    Az első a ROOT jogokhoz szükséges fájl, a második, pedig az eredeti állapot visszaállításához.
    Ugyan is, az ODIN segítségével felrakott ROOT fájl, módosítja az eszköz szoftverét, ezért download módban, nem eredetiként fog szerepelni.

    2, Az ODIN / PDA részébe betallózzuk a I9505_CF_AUTO_ROOT_MODIFIED.tar.md5 fájlt

    3, a, Csatlakoztassuk a telefont Download módban: kapcsoljuk ki a készüléket, majd a hangeő le + home gombok együttes nyomva tartása közben kapcsoljuk be a telefont a power gombbal: [link]

    b, majd egy választó menü tárul elénk, ekkor nyomjuk meg a hangerő fel gombot.

    4, Ezután a Startra nyomunk, máshoz nem nyúlunk a flasher programban
    KÉP

    5, Ha végzett, akkor a telefon el fog indulni, ekkor lehúzhatjuk a kábelről és várjuk meg még bebootol, első indulásnál, automatikusan Recovery módban fog elindulni és ott automatikusan elvégzi még a szükséges változtatásokat, majd újra és elindítja a telefont, innentől kezdve használhatóak a ROOT jogok.

    !!!Fontos!!!

    Rootolás után, még van egy teendők, hiszen telefonunk folyamatosan a következő üzenettel fog minket bombázni:

    Erre is szintén két megoldás ismeretes:
    1, TITANIUM BACKUP segítségével fagyasszuk az SEAndroid.apk fájlt (bár ez a módszer az XDA leírások szerint a nem ajánlott kategóriába tartozik)

    2. Valamilyen file manager programmal (pl: root explorer) a gyökérben a /data/data/ mappaszerkezetben
    3, Keressük meg a com.sec.knox.seandroid és com.sec.knox.store könyvtárakat és nevezzük át őket: 000.com.sec.knox.seandroid és 000.com.sec.knox.store -ra
    4, Ezután a gyökér /system/app/ mappából töröljük a fajlokat: KNOXAgent.apk, KNOXAgent.odex, KNOXStore.apk és KNOXStore.odex
    5, A telefont indítsuk újra.

    Custom Recovery I9505

    CWM v6.0.3.1 telepítés menete:
    1, Töltsük le a CWM-i9505_EXP4.tar fájlt
    2, Az ODIN / PDA részébe betallózzuk a recovery.tar.md5 fájlt
    3, a, Csatlakoztassuk a telefont Download módban: kapcsoljuk ki a készüléket, majd a hangeő le + home gombok együttes nyomvatartása közben kapcsoljuk be a telefont a power gombbal: [link]

    b, majd egy választó menü tárul elénk, ekkor nyomjuk meg a hangerő fel gombot.

    4, Ezután a Startra nyomunk, máshoz nem nyúlunk a flasher programban
    KÉP
    5, Ha végzett, akkor a telefon el fog indulni, ekkor lehúzhatjuk a kábelről és várjuk meg még bebootol.

    TWRP 2.5 telepítés menete:
    1. Kétféle formában is megtehetjük:
    a, img formátumban openrecovery-twrp-2.5.0.0-jfltexx.img
    b, ODIN flashelhető formátumban recovery.tar.md5

    Az "a" verzió esetében az SGS4 Flasher program segítségével tudjuk telepíteni a TWRP 2.5-ös változatát.
    1, a programot elindítva a Flash gombra nyomva betallózzuk az openrecovery-twrp-2.5.0.0-jfltexx.img fájlt és így flasheljük.
    2, újraindítás szükséges.

    A "b" verzió esetében a már többszört említett ODIN segítségével:
    1, Az ODIN / PDA részébe betallózzuk a recovery.tar.md5 fájlt
    2, a, Csatlakoztassuk a telefont Download módban: kapcsoljuk ki a készüléket, majd a hangeő le + home gombok együttes nyomva tartása közben kapcsoljuk be a telefont a power gombbal: [link]

    b, majd egy választó menü tárul elénk, ekkor nyomjuk meg a hangerő fel gombot.

    4, Ezután a startra nyomunk, máshoz nem nyúlunk a flasher programban
    KÉP
    5, Ha végzett, akkor a telefon el fog indulni, ekkor lehúzhatjuk a kábelről és várjuk meg még bebootol.

    CWM recovery mód elérése: kapcsoljuk ki a készüléket, majd a hangeő fel + home gombok együttes nyomva tartása közben kapcsoljuk be a telefont a power gombbal (a samsung logó megjelenéséig tartsuk nyomva a gombokat):

    [ Szerkesztve ]

    “The Night is Dark and Full of Terrors”

  • pepe091

    MODERÁTOR

    Főbb adatok, specifikáció

    A Sony Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    A Sony az idei zászlóshajóját egy négymagos, egyenként 1,5 GHz-en működő 28nm csíkszélességű processzorral látta el. A kijelző 5" FullHD (1080x1920) megjelenítésű TFT, amely így 441 PPI-t jelent a pixelsűrűség tekintetében. A grafikus gyorsító Adreno 320-as. Mindezek mellett 2GB RAM-ot kapunk, 16 GB belső tárhellyel amiből a felhasználónak ~12 GB áll rendelkezésre, és bővíthető microSD kártyával 32 (a gyakorlatban valójában 64) GB-ig. A hátlapon találunk egy 13 megapixeles Exmor-R technológiájú kamerát, LED villanóval, valamint az előlapon egy 2 megapixeles kamerát, előbbi FullHD-ban képes videót rögzíteni.
    Az Xperia Z talán legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy IP57-es tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek értelmében 1 méteres mélységben 30 percig képes a víznek ellenállni, valamint por nem tud a készülékbe jutni. Ezek érdekében minden nyílást (microUSB,microSD, SIM) kis ajtócska véd. (Itt jegyzem meg, hogy az ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész)
    A hátlapot Gorilla Glass2, míg az előlapot Dragontrail üvegborítás védi.
    A mobilhálózat tekintetében GSM/UMTS/LTE képes a telefon.
    Ami a szoftverezettséget illeti Android 4.1.2-vel debütált, a frissítésekről később.
    A készülékház Unibody, tehát megbonthatatlan.

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    A doboz tartalma

    A dobozban megtalálható egy EP 880-as típusú töltőfej, egy adatkábel, valamint egy MH-EX300AP típusú "agybadugós" fülhallgató.
    A mi régiónkban a cikkben említett DK26 típusú dokkoló valamint memóriakártya nem jár a készülékhez.

    Szoftver frissítés

    Az Xperia Z Android 4.1.2 Jelly Beannel került piacra, amely Európában várhatóan április-május környékén fog a 4.2.2-es verzióra frissülni, ami jelenleg a legújabb Android szoftver.
    A frissítés szolgáltatótól, és régiótól függően csúszhat. A szolgáltatók az esetek nagy százalékában később adják ki a frissített szoftvert.
    A szoftverfrissítést célszerű a SonyUpdateService-el (SUS) végezni, melynek előnye, hogy teljesen tiszta telepítést végez, magyarán letöröl minden addigi adatot a telefonról, így később nem okozhatnak problémát, az előző rendszerből visszamaradt fájlok. Itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen frissítések előtt célszerű lementeni a személyes dolgainkat. A frissítés elvégezhető PC Companion (PCC) programmal is, mely szintén a Sony tulajdona, viszont ezzel csak ráfrissíthetünk az előző rendszerre, nem végez előtte törlést, az adatok, telepített alkalmazások megmaradnak. Viszont néha emiatt bug-os maradhat a rendszer.
    A PCC frissítésen kívül, szinkronizációra és biztonsági mentésre is használható.

    Update 1:
    A Sony március 25-én kiadott egy frissítést amely build száma 10.1.A.1.434, ez a frissítés itthon csak független készülékekre érhető el, reméljük hamarosan a szolgáltatók is jóváhagyják. Ez a frissítés apróbb hibajavításokat tartalmaz, meg nem erősített információk szerint a hirtelen halált is elhárítja, valamint a kijelző fehéregyensúly színmegjelenítésén javít. Egy ilyen angol régiós rom elérhető a Flashelés bekezdésben.

    Update 2:

    A Sony május 15-én kiadott egy újabb frissítést, 10.1.1.A.253 buildszámmal. Ezt rögtön elérhetővé vált mind független, mind T-mobile függő készülékekre.
    Ez a frissítés már nagyobb horderejű változásokat hozott magával: Az értesítési és a navigációs sáv háttérszíne feketére változott (sötét szürkéről), ezzel sokkal jobb megjelenést biztosítva. Elérhető a Beállítások/Megjelenés menüpont alatt a Fehéregyensúly, amely segítségével tetszés szerint beállíthatjuk a képernyő optimális színmegjelenítését. Immáron Stamina mód alatt is működik az értesítésre használt LED,ha be van kapcsolva a Beállítások/Megjelenítés menüpontban a "Lüktető világítás értesítéskor", valamint itt ki is tudjuk kapcsolni, ha nem szeretnénk látni az értesítéseket. Az egész rendszer gördülékenysége és teljesítménye jobb lett. Javult a kamera minősége, valamint a kamera indítási sebessége. Új NFC firmware érkezett. A gyári Xperia launcher gördülékenysége javult. Jobb lett az akkuhasználat. A Sony mini alkalmazásainak ikonjai módosultak. Az Albumban címkéket adhatunk a fényképekhez. Megszűntek a WIFI dobálási problémák (akinél voltak). A világóra widget is frissítésre került.
    Ha valaki bármi oknál fogva, még nem tudta volna frissíteni, és szüksége lenne a Flashtool-hoz szükséges ftf fájlra, akkor megtalálja a rom-ot a Flashelés bekezdésben.

    Linkek:
    PC Companion for Windows
    Sony Update Service for Windows
    Bridge for Mac

    Gyakran ismételt kérdések

    A készülékben sok olyan alkalmazást találok, melyek gyakran futnak a háttérben de nem használom őket, mit tehetek?
    Egy részük törölhető. Amelyik nem, azt a beállítások/alkalmazások/mind opción belül az alkalmazásra lépve letilthatjuk. Amennyiben a letiltás gomb helyén frissítések eltávolítása felirat van, előbb el kell távolítanunk a frissítéseket, azután le tudjuk tiltani az alkalmazást. Ezután a menüből is el fog tűnni és nem fut a háttérben, így sok RAM-ot spórolhatunk.

    Nem tetszik vagy akad a gyári felület (launcher). Mit tehetek?
    Az igények sokfélék e téren, szerencsére azonban rengeteg felületből válogathatunk Google PLAY-en, a Launcher szót beírva. Mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Legnépszerűbbek a Nova launcher , Apex, Launcher, Launcher PRO, stb.. Ezeknek nagyon nagy előnye, hogy a kinézet így szinte 100%-ban testreszabható.

    Nem mennek a Facebook appon keresztüli fotó feltöltések. Mi a gond, mit tehetek?
    A hiba nem a készülékben és nem is az applikációban, hanem a Facebook webes oldalon van.
    A webes felületen lépj be az adatvédelmi beállításokhoz átmenetileg rakd át „mindeki”-re. Tölts fel így egy fotót. Majd visszaállíthatod a neked tetsző beállításra. Az esetek 90%-ában megoldja a problémát.

    A Google Chrome, vagy más böngésző nem tudja szinkronizálni a könyvjelzőimet. Mi a teendő?
    A hiba nem a telefonnal, és megint csak nem az appal van, hanem a Google fiókod beállításaival.
    Google fiókodban menj a Beállítások- Szinkronizálás beállítása- Titkosított adattípusok. És ne a minden titkosítását válaszd, hanem csak a jelszavak titkosítását. Ezután a szinkronizálás működni fog.

    A telefonon nem tudok FLASH-t lejátszani, hogyan orvosolhatom a problémát?
    Hivatalosan megszűnt az Android támogatása 4.1-es rendszerektől. Az Adobe hivatalos oldaláról le lehet tölteni az Androidhoz való flash player alkalmazást, amely segítségével Boat Browserrel megtekinthetőek a flash videók Xperia Z-vel is.

    Valami mindig felébreszti a képernyőt akkor is ha nem nyúlok hozzá? Mi okozza?
    Tipikus android hiba. Egy telepített program okozza. Ha az utóbbi időben nem telepítettél új progit akkor az egyikbe egy frissítés útján kerülhetett be a bug. A hibás alkalmazást kétféle módon találhatod meg. Beállítások/energia/akkumulátor használat itt megnézheted melyik app fogyasztott gyanúsan sokat.
    Avagy, töltsd le Google PLAY-ről az S2 Premission Checker nevű appot. Nyisd meg, várd meg míg betölt, majd válaszd a Premission list opciót, keresd meg a „Wake lock” engedélyt, nézd meg mely alkalmazások jogosultak erre, azaz a lezárás ébren tartására/felébresztésére. Ha egy app itt és a magas fogyasztók közt is szerepel, nagy eséllyel megtaláltad a ludast.

    Mindig reklámok jelennek meg az értesítési sávban. Mit tehetek?
    Ha éppen látod a hirdetést, akkor hosszan rányomsz, ezután az alkalmazásinformációkra lépve, vagy törlöd a programot, vagy egyszerűen kikapcsolod a program értesítéseit. Ha jelenleg nincs kint ilyen reklám, viszont néha megjelenik, akkor egy Air push detector programot érdemes feltelepíteni.

    A készülékem alvó állapotban is gyorsan merül. Mitől lehet ez?
    Amennyiben a készüléked új, vagy éppen nagyon frissítés után vagy a dolog természetes, pár hét alatt beáll majd a fogyasztás.
    Ha sok, rendszeresen online frissül alkalmazásod, widgeted van, és sokféle szinkronizáció van bekapcsolva, akkor szintén természetes, hiszen ezek alvó állapotba is futnak, adatforgalmat generálnak. Az energiával továbbá úgy tudsz spórolni, hogy a beállításokban az energiagazdálkodás menüpontban bekapcsolod a Stamina üzemmódot, ezzel ha a kijelző nincs bekapcsolva 15 percig, akkor kikapcsol minden háttérben futó szinkronizálást egészen addig, amíg a kijelző újra be nem lesz kapcsolva.

    Mik azok a SmartTag-ek és mire használhatóak?
    A SmartTag egy kis korong amely NFC chippel van ellátva. Ezeket fel lehet programozni a legkülönfélébb dolgokra, például ha hozzáérintjük, akkor kapcsolja le a wifit, a mobiladatforgalmat engedélyezze, azonnali hívást lehet vele indítani, stb. Bővebb információ itt.
    A Tag-ek használatához ajánlott program a gyárin kívül például: NFC Task Launcher

    Használható az Xperia Z-vel USB OTG?
    Igen. Pendrive, egér, billentyűzet, stb csatlakoztatására szükséged lesz egy USB-OTG kábelre, amely már 1000 Ft alatt beszerezhető a boltokban. Ha TV-re szeretnéd kötni HDMI kábellel ahhoz MHL kábel szükséges.

    Hol találom a gyári szervizet, avagy hova vihetem a készülékem ha gond van vele?
    Ha GSM boltban, bolti garanciával vetted, akkor az aktuális boltba
    Ha szolgáltatónál, akkor leadhatod az adott szolgáltató bármelyik boltjában ahol szerviz van, vagy közvetlenül a gyári szervizben is: Cordon Eletronics
    Ha Sony Centerben, vagy gyári Sony Webshopban vásároltál, vagy bárhol máshol, gyártói garanciával, akkor bármelyik Sony Centerben, márkaboltban, vagy megint csak a gyári szervizben adhatod le készüléked.

    Ha nem tetszik egy frissítés, vagy nem szeretnék várni a szolgáltató frissítésére mit tehetek?
    Bár nem hivatalos program, de ezek a problémák orvosolhatóak a flashtool programmal. A telefonra bármikor felrakható ezzel a módszerrel gyári szoftver garanciavesztés nélkül.

    A Sony logo tényleg a fólián van?
    Igen, ám ez a fólia rendkívül masszív és rendkívül precízen van felrakva, eltávolítani is csak elég nehezen lehet. Ha bármikor karcos lenne, és le kellene emiatt venni, akkor a Sony szerviz ezt díjmentesen elvégzi, és rak rá egy új Sony logoval ellátott fóliát. (Megjegyzésként, a hátlapon is ugyanilyen keménységű fólia van, az ottani Xperia felirat viszont a telefonon van.)

    A készülék hátoldalán van egy matrica, ez micsoda?
    Az a matrica, csupán az NFC helyét jelöli, semmi funkciója nincs, nyugodtan eltávolíthatod.

    Lefagyott a készülék, nem reagál, mit tehetek?
    A bekapcsoló gomb és a hangerő + gomb egyszerre történő nyomva tartásával 1 rezzenés után újraindul a telefon. Ugyanezen kombináció 3 rezzenés után a telefon kikapcsolását eredményezi.

    Flashelés, root, mókolások

    Először is leszögezném, hogy ha bármilyen kár keletkezik a rendszerben illetve a telefonban, azért senki nem vonható felelősségre, mindenki a saját szakállára foglalkozzon ilyesmivel!

    Flashelés

    Ha más régiós vagy módosított ROM-ot szeretnél feltenni, ami megvan FTF fájlban, akkor a Flashtool nevű programot kell használnod, vigyázat(!!) nem flash tool, mert a két program nem ugyanaz!

    Az Xperia Z-hez jelenleg csak EZ a verzió felel meg, a régebbiek nem jók hozzá.
    Mielőtt nekikezdesz, olvasd végig figyelmesen a lépéseket!

    A lépések:
    1. Feltelepíted a flashtool-t.
    2. A C:-n létrehozott Flashtool mappában találsz egy drivers nevű mappát, és az abban található drivert is feltelepíted, a telepítés során kiválasztod az Xperia Z-t (C6603)
    3. Mindent bezársz különösen ügyelve arra hogy a PCC és a SUS ne fussanak a háttérben.
    4. Elindítod a flashtool megfelelő változatát, ha 64bit-es az op.rendszered akkor a FlashTool64-et kell elindítanod.
    5. A villám ikonra kattintasz, majd betallózod a flashelni kívánt ROM-ot.
    6. Bepipálod mindhárom wipe mezőt (Figyelem! Ezzel minden adatod törlődni fog a telefonról!), bepipálod az Exclude mezőben a TA-t (ha van, nem minden ROM tartalmazza) valamint a no final verification-t is bepipálod.
    7. Ezután az OK gombra kattintasz, majd a gép elkezdi előkészíteni a flashelést.
    8. Mikor kiírja, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, akkor a hangerő LE gomb nyomvatartásával csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont. Ezután el fog indulni a flashelés.
    9. A flashelés néhány perc alatt lefut, majd kiírja, hogy most már lecsatlakoztathatod a telefont, és indítsd el. (Az első bekapcsolás hosszabb időt vesz igénybe!)
    10. Ha a rendszer elindult, akkor minden sikerült.

    A flasheléshez ROM-okat itt találsz:

    10.1.A.1.350 T-mobile-HU
    10.1.A.1.434_UK Unbranded
    Xperia Z_10.1.1.A.1.253_C6603

    Hogyan készíts FTF fájlt, ha PCC-vel vagy SUS-al frissítettél:

    Darvinya fórumtárs leírásából megtudhatod.

    Továbbiak:

    XDA-Xperia Z Android Development

    Root

    A rootolásról Itt olvashatsz, ahol pontról pontra leírják annak menetét, valamint videón is megmutatják a lépéseket.

    Ezeken felül rengeteg mókolási lehetőség van, mindezekről ezekben a topikokban olvashatsz.

    Ha bármi problémád, vagy kérdésed esetleg tapasztalatod van nyugodtan oszd meg a velünk!
    pepe091

    Utolsó módosítás: május 16.

  • Keeperv85

    nagyúr

    Ezt a fórumot azért hoztuk létre, hogy akik szeretnének a telefonjukba mélyebben belenyúlni, azok könnyebben tudjanak keresni az információk között, valamint ne zavarják azokat, akik még csak most ismerkednek a telefonnal, vagy akár az Android rendszerrel.

    Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy a Alcatel OT-995 annyira átkozott jó és sokrétű telefon, hogy immár két különböző topic foglalkozik vele. A két topic témája ELTÉRŐ, szépen kérünk, sőt, könyörgünk, mi több, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a hozzászólásod témáját és annak megfelelően válassz topicot, ahol azt megejted.
    Az első topic [Alcatel One Touch 995-szintet lépet] - Ebben a topicban a telefonnal kapcsolatos általános kérdéseknek, beállításokkal, hardveres hibákkal, gyári alkalmazásokkal kapcsolatos hozzászólásoknak van helye.

    A második pedig a MÉLYVÍZ, ahová csak az úszni tudókat várjuk. Itt már nem foglalkozunk fóliával, facebook accounttal, mobilnet kikapcsolással és egyebekkel. Ez a topic a buherátorok topicja, arról szól, hogy cserélj ROM-ot a telefonon, hogyan cseréld le a rendszer betűtípusait, hogyan hajtsd túl a processzort (vagy éppen hogyan vegyél vissza a feszültségből biztonságosan) és egyéb, a telefon szoftverével és hardverével kapcsolatos buherálások.

    És akkor megint, térden állva könyörgünk, hogy vedd figyelembe a topicok témáját. Ha nem teszed, putypuruty legújabb CM kiadását kicsit megvariáljuk és Winmo6 kerül a telefonodra. Bizony, ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek! Ha jó helyen teszed fel a kérdéseidet és ezáltal megelőzöd, hogy sok-sok ember haja kihulljon, akkor elintézzük neked halálod után a 70 szűz hurit, őket nyomogathatod majd az Alcatel helyett (a lányok meg vasaltathatnak maguknak velük).

    A fórumozás során jó, ha tisztában vagy alapfogalmakkal, amiket megpróbálunk itt ebben a hozzászólásban összegyűjteni, ha valami mégsem tiszta,akkor kezdetnek ajánlom ezt a bejegyzést
    Fontos tudni, hogy a ROM-okkal kapcsolatos az infók akár naponta, vagy még sűrűbben változhatnak, mielőtt belenyúlsz a telefonodba mélyebben, és nem vagy biztos a dolgodban, olvass utána máshol is, és kérdezz!
    Inkább egy felesleges kérdés, mint egy hónapi várakozás a szervizre!

    - Méretek: 127 x 68 x 9.75 mm
    - Súly: 124 g
    - SIM-foglalat: normál SIM
    - Operációs rendszer: Android 2.3.6 Gingerbread ; Android IceCream Sandwich 4.0.4
    - Kijelző: 4,3 inch, 480 x 800 pixel, (216.97 ppi), 16 millió színű, kapacitív TFT-LCD érintőkijelző,
    - Hardver: Qualcomm MSM8255T, egymagos 1,4 GHz-es Snapdragon processzor + Adreno 205-ös grafikus gyorsító
    - Memória: 512 MB LP-DDR2 RAM / 2 GB ROM (1 GB szabadon felhasználható).
    - Kamera: 5 megapixeles, autofókuszos, ledes villanó, VGA másodlagos kamera
    - Videó felvétel: 720p/30fps.
    - Csatlakozók: microUSB, 3,5 mm jack, microHDMI
    - Adatkapcsolat, kommunikáció: Bluetooth 3.0, USB 2.0m GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, tethering, DLNA, WiFi Direct
    - Akkumulátor: Li-Ion 1500 mAh

    Hálózati töltő
    Akkumulátor
    Adatkábel
    Mikrofonos fülhallgató /mely igen jó minőségű/
    4GB Memóriakártya

    Mit kell tudni az akkumulátoról?

    Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? Az akkumulátort ki kell sütni?

    Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit.

    A Lítium-Ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben, akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A Lítium-Ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-Ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz. Egyetlen kivétel van: az USB töltők. Azok ugyanis szabvány szerint készülnek végre.
    A Lítium-Ionos, Li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a Lítium-Ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    Jó tanácsok a Lítium-Ionos akkumulátorok töltéséhez:

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;
    3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e-fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyed óra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
    A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk;

    Bővebb információt itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátor kalibrálás

    Az is csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Tartalom:

    Alapfogalmak
    Mielőtt belevágsz...
    Rootolás
    Recovery használata
    Gyakori kérdések, hibák
    Ajánlott oldalak

    Alapfogalmak

    Mi az a rootolás?

    Pongyolán megfogalmazva: a rootolás segít hozzáférni az alapértelmezésben rejtett rendszerfájlokhoz és szolgáltatásokhoz, kibővülnek a lehetőségek a használat során, kvázi rendszergazdai jogosultságot kapunk a telefonunk felett. Kapcsolódó cikk: Mire jó a rootolás?

    A rootolás nem veszélyes? Vissza tudom állítani a telefont utána, hogy ne maradjon nyoma?

    Nem veszélyes, hiszen te határozod meg, hogy mely program kap SuperUser jogosultságot. Bármikor visszaállítható, csak törölni kell azt a három fájlt, amit a rootolás során a telefonra másol a program.

    Mi az a flashelés?

    Flashelés alatt azt értjük, hogy felülírjuk a telefon működésért felelős programrészeket. ROM-ot, partíciófelosztást stb.

    Mi az a bootloop?

    Ha valami probléma történik flasheléskor, vagy valami olyat flashelünk, amit nem kéne, vagy nem úgy kéne, akkor jön elő ez a jelenség. A telefon rendszere nem tud felállni, betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újraindul, és újra, és újra...

    Mi az a recovery?

    A recovery az egyik utolsó mentsvár, ha már baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. A gyári recoveryvel nem sok mindent lehet kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni, amivel lehet biztonsági mentést készíteni/visszaállítani vagy éppen flashelni.

    Hogy tudom javítani a kamera minőségét és felbontását?

    Számos alkalmazást lehet találni a Google Playen hozzá. Viszont azt mindenki döntse el maga hogy ez tényleg okozott-e javulást, vagy sem.

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár, abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történhet a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben megfelelő topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók is várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!

    Mielőtt belevágsz...

    Az alább leírtakat csak saját felelősségedre próbálgasd!

    Figyelem!
    1. A ROM-ok csereberéjét mindenki saját felelősségére végezze, ha valaki valamiben nem biztos, kérdezzen, vagy ne is álljon neki a dolognak! A leírtakat többen is végrehajtottuk már a fórumban, tehát kipróbált dolgok, s habár nem egyszerű elrontani a telefont, senki nem vállal felelősséget azért, ha mégis károsodik a készülék. Fontos, hogy bármilyen ROM cserének csak feltöltött akkuval álljunk neki, ugyanis a ROM csere/lementés nagyon szívja az akkut, és nyilván senki nem akarja, hogy a folyamat közben adja meg magát a cucc. Szerencsére clockwork recoveryben tölt a telefon,amennyiben USB kábelen hagyjuk közben.
    2. A hackeléssel kapcsolatos információk elég gyorsan változnak, és nincs mindig lehetőségünk frissen tartani ezt a leírást a változásokhoz. A saját érdekedben kérdezz, keress, olvass mielőtt belevágsz!
    3. Ezt a rész érdemes akkor is végigolvasni, ha más készülékeken már szereztél jártasságot a custom romok telepítésében

    Hogyan tudom rootolni a telefont?

    FIGYELEM! A LEÍRÁST AZ XDA DEVELOPERS FÓRUMRÓL SZEREZTEM ÉS FORDÍTOTTAM MAGYARRA! AZ ESETLEGES KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!

    GB (2.3.6) rootolása

    1, Töltsük le ezt a zip fájlt:[link]
    2, A zip fájl tartalmát tömörítsük ki egy tetszőleges helyre.
    3, Telefonon az USB Debugging legyen bekapcsolva (Beállítások -> Alkalmazás beállítások -> Fejlesztés)
    4, A telefont normál állapotban csatlakoztassuk a géphez USB kábel segítségével.
    5, A kitömörített mappából a SuperOneClick.exe-t indítsuk el (Windows 7 alatt célszerű rendszergazdai jogosultsággal indítani)
    6, A programban a jobb felső legördülő menüből válasszuk ki az "alapwn" lehetőséget.
    7, Kattintsunk a ROOT gombra.

    A folyamat végrehajtása után a telefonnak rootolva kell lennie, ha mégsem sikerülne próbáljuk újra!

    ICS (4.0.4)rootolása

    -Töltsük le ezt a zip fájlt: [link]
    -Másoljuk fel az SD kártyára
    -Majd töltsük le a hozzá tartozó recoveryt:[link]
    -Csomagoluk ki pl. a c: meghajtóra
    -Kössük össze a telefont az Sz.géppel (A telefonon ne nyomjunk semmire!)
    -Indítsuk el a boot_recovery_ics.bat filet (Aki GB bootloaderes telefonra az Fr ICS-t rakta fel és rootolni akarja az a boot_recovery_gb.bat filet válassza!)
    -Telefon újraindul recovery módba
    -install zip form sdcard
    -choose zip form sdcard
    -root.zip
    -yes
    -reboot system now

    ICS unrootolása

    -choose zip from sdcardig megegyezik
    -unroot_OT-995_ICS.zip [link]
    -yes
    -Reboot system now

    Recorvery használata:

    A fastboot-os csomagot lehetőleg valami egyszerű helyre bontsd ki (pl. C:\fastboot\)
    a fastbootos csomaghoz vagyis a recovery-hez, fent kell hogy legyen fastboot driver ami ez
    A telefonon a hangerő LE+bekapcs.-ot gombot tartsd lenyomva, ha rezzen, akkor engedd el a bekapcs. gombot (hangerő le gombot még nyomd kb. 4-5 másodpercig ) és dugd rá a gépre
    Ha a pc nem ismeri fel a telefont, akkor az Alcatel hivatalos OTU programját töltsd le innen és telepítsd fel.Ez felrakja a telefon drivereit is.
    Figyelem!: Ha valaki már Cyanogenmod rom-ot telepített a telefonjára, akkor a telefonnak másik driver kell!!.
    Ekkor az Alcatel programját uninstallálni kell a driverekkel együtt, majd a pc újraindítása után ismét feltelepíteni a driverek miatt!
    Ezután (ha a gép felismerte) a fastbootos csomagban indítsd el a "recovery.bat"-ot és várd meg míg bebootol a recovery (ha nem megy a .bat-ra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként),
    CWM-ben: a négyzet és a házikó gomb: fel-le, a nagyító pedig az enter vagy ok, a nyíl értelem szerűen vissza.

    Általánosan használt recovery file-ok:
    Három recovery file-t használunk a telefonunkhoz:
    -gyári recovery (garanciás problémáknál,eladáskor illik/javasolt ezt felflashelni a telefonra)
    -Clockworkmod recovery 5.5.0.4 (machfixes recovery): Az Ice Cream Sandwich romok 99%-a ezzel a recoveryvel telepíthető.
    -Clockworkmod recovery 6 : Cyanogenmod romokat és az ICS+ v1.3 romot ezzel a recoveryvel tudod feltelepíteni.

    Figyelem!:ICS romokat nem javasolt ezzel telepíteni,mert rendszertelen összeomlásokhoz, fagyásokhoz vezethet!!

    Természetesen ez nem azt jelenti,hogy csak ezek vannak.Ezek az általánosan használt recoveryk, amikkel eddig minden esetben sikerült romot feltenni, gyári állapotot visszaállítani.

    Recovery telepítés, Terminal Emulatoral /nem szükséges számítógép, csak root/

    Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!

    Letöltöd ezt.
    Kicsomagolod a rar-t
    Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:

    su
    dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
    reboot recovery

    Figyelem! Elgépelés esetén a telefont szélsőséges esetben téglázhatod is!!
    Forrás: XDA

    -Recovery - Backup

    Érdemes készíteni egy backup fájlt a hibátlanul működő rendszerünkről, amit már teljesen testre szabtunk. Ha valami probléma adódna a telefonnal, akkor elég lesz a rendszert ebből a fájlból visszaállítani. Ez hasznos lehet akkor is, ha például ki akarunk próbálni egy custom romot. Ha nem tetszik az eredmény akkor ezzel visszaállíthatjuk az eredeti állapotot. A készülék esetleges értékesítése vagy garanciális ügyintézése esetén is hasznos lehet ez a funkció, mivel visszaállíthatjuk vele a gyári állapotot. Backup elvégzéséhez nem szükséges a telefont root-olni, mindössze egy külső microSD kártyát kell beszerezzünk.
    A következőképpen tudsz backupot késziteni:

    -Telefon kikapcs
    -Számítógépen legyen megnyitva a fastboot mappa és válaszd ki a Recovery.bat filet(de még ne indítsd el)
    -Telefon power gomb és hangerő gomb egyszerre nyomvatart.
    -Ha megjelenik az Alcatel bootlogo akkor elengedheted a power gombot a rezgés után.
    -Usb kábelt dugd rá a telefonra (ha nem tetted volna még meg akkor a másik végét pedig a gép usb portjába )
    -Nyomj entert a Recovery.bat fájlra (itt még várj egy kicsit)
    -Ha rezget a telefon és meglátod a recovery menüt akkor elengedheted a hang LE gombot is.
    (Recovery menüben kétféleképpen tudsz navigálni. Első: Hang le-fel,power gomb ok. Második: Bal alsó gyorsmenü gomb fel, házikó menü gombbal pedig le, nagyító érintő pedig az ok. Menüben való visszalépésre mindkét esetben a vissza nyilat tudod használni.)
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz

    FIGYELEM! : CWM6-al készült recovery CWM6-al rakható vissza,de a CWM6 nem teljesen működik!
    USB Mass Storage mód nem megy,particiók csatolása eltérhet a CWM5.5-től!!!
    Javasolt backup készítéshez a CWM5.5-öt használni! (machfixes recovery).

    Backup visszaállítása:
    -A visszaállítást minden esetben azzal a recoveryvel csináld,amivel készítetted a backupot!
    -A recovery betöltéséig ugyan az a menet, mint eddig
    -backup and restore -> mentés és visszaállítás
    -restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására

    Képekkel a bootolás és a flashelés az alábbi helyen tekinthető meg:
    [link]

    ROM-ok letöltései:

    [link] GB romok,recoveryk,rootok (saját mentéseim)
    [link] ICS romok saját mentésekből,független ICS romok.
    [link] OT-995 rom linkek, recovery Linux alól(THX to Ricsi200)
    [link] Telenor2.3.6 gyári backup
    [link] (Nem magyar független ICS, GB-re rakható)Francia ICS backup telepítési leírással
    [link] T-Mobile ICS Backup
    [link] Telenoros ICS Backup
    [link] Független ICS Backup

    Custom romok/Rom customizálás:

    [link] H1N1 romok by Bagyusz
    [link] Kernel cseréhez és ICS skinekhez(THX to enzahobi)
    [link] Paranoid Android(discontinued)
    [link] PAC+AOKP+CM10 by Benetnath
    [link] ROM letöltések XDA Developers oldalairól
    [link] ROM-ok összehasonlító táblázata(forrás: XDA Developers fórum)
    [link] Loosht oldala RRWR romhoz és skinekhez

    Egy kis segítség azoknak a T-mobilosoknak, akik nem tudnak frissíteni ICS-re de szeretnék kipróbálni:[link]

    A recovery menüje:

    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Mit csináljak ha visszaáll a csengőhang alapra arról amit kiválasztottam?

    -Több embernek is előjön 2.3.6-os rendszeren, hogy elmászik a saját csengőhangja amit beállított, mikor a szabad memória leesik egy bizonyos szint alá.
    Sok kísérletezgetés után találtam rá 100%-ban működő megoldást:
    A gyári csengőhangok közül válasszunk egyet, amelyiket tudjuk nélkülözni, (pl: a Buoy.ogg)
    Ugyan erre a névre kell átírni, amit szeretnénk csengőhangnak, és felülírni a custpak/JRD/audio/ringtones mappába az ott lévőt.
    Ezután ugyan olyan jogosultságot adni neki mint ami a többinek van.
    A build.prob-ban is átírni,ebben az esetben ugye Buoy.ogg -ra a megfelelő sort.
    Restart.
    Kiválasztjuk a hangot.
    A biztonság kedvéért nem árthat, ha átkonvertáljuk 96-os ogg-ra a csengőhangot amelyiket szeretnénk sajátnak.

    -Rootolt telefonon : Cyanogenmod alappal rendelkező romoknál és kipucolt ICS custom romoknál(PL tweaked ics, ICS+ V1.x ) Root Explorerrel elnavigálunk a system/media/audio/ringtones mappába;
    (ICS és GB gyári romok alatt a custpack/JRD/audio/ringtones mappába) a telefonon és bemásoljuk az általunk használni kívánt csengőhangot. Ehhez a Root Explorerben írhatóvá kell tenni a rendszert a jobb felső sarokban lévő R/O kapcsolóval, majd a telefont újraindítani.

    Hogy tudom megoldani a kamera és videó kamera hangjának némítását?

    1-es módszer.
    ROOT szükséges.
    Root Explorer-ben megkeresed: /custpack/build.prop
    Hosszan rányomsz- open text editor
    Átírod ro.camera.sound.forced=1 erre ro.camera.sound.forced=0
    Save and exit

    Utána törölheted a /custpack/JRD_custres/audio/ui/Camera_click.ogg és a /custpack/JRD_custres/audio/ui/Videocamera.ogg fájlokat.

    Egy újraindítás nem árt.

    2-es módszer.
    ROOT szükséges.
    1, Root Explorer elindít
    2, belépsz a /custpack/JRD_custers/audio/ui mappába
    3, hosszan megérinted a Camera_click.ogg filet
    4, a megjelenő menüben Premissions
    5, a pipákat kiveszed a Read oszlopból
    6, ok

    ALCATEL onetouch support
    Mobilaréna teszt
    Android kezdőknek
    Android fejlődéstörténet
    flash verziók
    Android magyar program fordítás kérések
    Android Alkalmazások fordításai : Elkészült, vagy elkezdett Alkalmazások letöltése.
    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    [ Módosította: CoolMan ]

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus Black P970 [olvasd el a Téma összefoglalót!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    A telefon hivatalos honlapja: KATT

    Használati útmutató PDF

    PDF olvasó letöltése

    Fórum használata

    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

    Rendszer

    Az LG Optimus Black P970 az LG Androidos okostelefon kínálatának egyik remekül sikerült tagja. A hardveres alapokat 1 GHz Cortex-A8 processzor, TI OMAP 3630 chipset ,PowerVR SGX530 GPU mely 512MB RAM és 2 GB ROM felett ga(rá)zdálkodik. A GPU egyébként 200Mhz-en fut, ami duplája a szokásosnak és így akár kétszeres sebességre képes egy Adreno 200-hoz képest.

    1 GHz Cortex-A8 processzor, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 chipset dolgozik.

    Szoftver

    A szoftver Android OS, 2.3.4 (GingerBread) amit az LG kiegészített az Optimus UI 2.0 felülettel.

    A szoftver Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) amit az LG kiegészített az Optimus UI 3.0 felülettel.

    Méret:

    122 x 64 x 9,2 mm
    Súlya. 109 g
    A külcsínt tekintve minimalista dizájn és extrém vékonyság jellemzik, 9,2 mm-es "vastagságával" még a mai okostelefon mezőnyben is az egyik, ha nem a legvékonyabb telefon. Például a 8,49mm-es vastagsággal hirdetett Samsung Galaxy s II az alsó részén, a Sony Xperia Arc pedig alul és felül is vastagabb az LG pengéjénél.
    Ami a minőséget illeti, e tekintetben nem sok kritika érheti az LG-t, hiszen a felhasznált műanyagok kellemes tapintásúak, a telefon sehol sem nyikorog és az illesztések is teljesen rendben vannak. Mindent összevetve design awardot azért nem adnék a készüléknek, hiszen nem sok egyediséget vonultat fel - mindenhol a szokásos szögletes megoldásokkal találkozunk, leszámítva azt az apró trükköt, hogy a hátlap oldalsó élei enyhén le vannak csapva.

    Kijelző:

    Másik erőssége a készüléknek a kijelző, mely IPS LCD kapacitív érintő képernyő, 16M színű, Multitouch specifikációit tekintve 700 nit-es fényerejével emelkedik ki a mezőnyből, de ugyanakkor kis fogyasztás, szép, élettelteli színek, erős kontraszt, jó fehéregyensúly és hatalmas betekintési szögek jellemzik a 800 x 480 pixel, 4.0 inches (~ 233 ppi pixel sűrűség). Egyébként a kijelzőt és vele együtt az egész előlapot GorillaGlass védi. Bővebben itt olvashatsz róla.

    A panel alatt a szokásos négy kapacitív gombot találjuk (beállítások, főképernyő, vissza és keresés). A halvány fehér háttérvilágítás miatt sötétben is jól láthatóak, érintés után pedig egy nagyon rövid ideig kéken világítanak, ami igen látványos tud lenni.

    Különlegességnek számít még a G-Key, (videó a G-gomb funkcióiról és használatáról) mely nem más mint egy gomb a készülék oldalán, melynek lenyomásával és ezzel egyidejűleg a készülék mozgatásával (pl döntés vagy rázás) scrollozhatunk a böngészőben vagy a kinagyított képekben és más hasonló érdekességek. Ide tartozik még hogy ha megbökdössük a telefon valamelyik oldalát szövegbevitel közben akkor jobbra-balra tudjuk tolni a kurzort, ami igen hasznos olyan készülékeknél ahol nincs 4-irányú mechanikus gomb, mert így nem a kijelzőn kell bohóckodnunk hogy beszúrjuk a kurzort ahová szeretnénk.

    A kamera egy átlagos, 5 MP, 2592 x 1944 képpont, autófókuszós, LED vakuval ellátott, alacsony dinamikatartománnyal, de jó részletességgel és élességgel.
    Jellemzők Geo-tagging, arc és mosoly felismerés, ISO, látványmód, fehér egyensúly., Vörös szem hatás.

    720p @ 30fps,videók készítésére alkalmas, a v10A verziójú szoftverre jellemző összenyomott kép (pl a youtube-ra feltöltött videóknál) a frissítéseknek köszönhetően megszűnt. A szaggatás- és kockásodásmentes felvételhez ajánlott egy legalább Class 6-os microSD kártya beszerzése. Az SD kártyák és azok sebességéről bővebben itt olvashatsz.
    Forrás: Prohardver teszt amit az SD kártyáról tudni érdemes.

    Van egyébként egy 2 Mpixeles előlapi kamera is, melyet azonban a 2.3-as Android megérkeztéig legfeljebb tükörnek használhatunk, a kamera programban ugyanis kiválaszthatjuk és fényképezhetünk is vele.

    Adatátvitel

    A WIFI kb mindent tud ami ma létezik. Wi-Fi 802.11 b / g / n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Tethering.
    Az adatkommunikációs képességek ezen kívül is jónak mondhatók, hiányérzetünk legfeljebb a HSDPA, 7.2 Mbps, sebessége és BT 3.0 hiánya miatt lehet. HSUPA, 5,76 Mbps sebessége.

    Bluetooth

    v2.1 A2DP, EDR
    A Bluetooth vezeték nélküli protokoll adatcsere rövid távon a vezetékes és a mobil eszközök, ami személyes hálózatokhoz. Maximálisan 10m

    EDR

    Az opcionális része a Bluetooth-nak, amely gyorsabb adatátviteli sebességere (speed) képes és javítanja az akkumulátor élettartamát. Nem minden Bluetooth eszköz támogatja EDR és függ a Bluetooth verziót és a támogatott profilokat.

    USB

    microUSB 2.0
    Adattároló eszközre másolás, USB keresztül töltés.

    GPS

    Ha a GPS elsőre nem talál jelet nem kell rögtön megijedni, első használatakor előfordulhat hogy akár fél óra is kell neki míg magához tér, érdemes tehát ennyi időt hagyni neki akár Maps-ben (amihez a képernyőkikapcsolást állítsd 30 percre) akár más naviprogramban, miközben a Wifi alapján történő pozícionálást kikapcsolod. Ha mégsem találna műholdat akkor lépj be a rejtett menübe, ehhez a tárcsázóba üsd be a 3845#*970# kódot, ezzel a szerviz menübe léptélbe,és ott a következő opciókat állítsd be.
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > MOLR Protocol > User Plane
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Auto Provision Enabled
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Server Setting > LGE SUPL
    "Opciók" (bal szélső érintőgomb) gombbal tudsz kilépni az almenüpontokból, hogy ne kelljen mindig újra beírni a kódot.
    A GPS rendelkezik az A-GPS támogatással.

    Frissítés

    LG Pc Suite

    A program segítségével szinkronizálhatjuk adatainkat a számítógéppel, illetve fájlok kétirányú mozgatására is lehetőség nyílik. A telefon USB kábellel történő csatlakoztatása esetén az abban lévő SD kártyáról vagy kártyára közvetlenül is másolhatunk adatokat. Névjegyeket szerkeszthetünk, át is menthetünk el.
    LG PC Suite

    LG Mobile Support Tool

    A frissítés előtt ajánlót ezen a linken megnézni, hogy melyik régióba szánták a telefont, mert érhetnek kellemetlen meglepetések. Az egyenlőség jel után beírod az IMEI számít, amit meg találsz a telefon dobozán,vagy beütöd a tárcsázóba, hogy *#06#

    A kivastagított részt kell nézni.

    Ez csak példa.
    OK 35xxxxxxxx LGP970 AHUNTL 107KPGS515031 20110710 V20S_00 http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP970/AHUNTL/V20s_00/V20S_00.kdz http://csmg.lgmobile.com:9002/swdata/WEBSW/LGP970/AHUNTL/V20s_00/V20S_00.kdz GLOBAL/GLOBAL N N EL GSM

    Itt tudod le ellenőrizni hogy melyik a tied, A v10-re van kiadva de a V20 is ugyan az.

    A legegyszerűbb módszer az LG Mobile Support Tool (gyári frissítő) Töltsd le és miután telepítetted, az első futtatáskor telepítsd a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Majd indítsd újra a számító gépet (laptop). Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod még a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.

    LG Mobile Support Tool

    KDZ updaterrel frissítés

    A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.

    Külön köszönet Rotate fórumtársnak, a leírásért. A LG Optimus 2x-re készítette, átalakítottam egy kicsit a LG Optimus Black P970-hez

    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    A tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*970#, majd a szerviz menübe válaszd ki a Factory Reset opciót, és csak ezután frissítsen! Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    SmartFalshTools-sal való ROM telepítése. Leírással és képekkel illusztrálva, LG Optimus Black P970 Gyári ROM-ok telepítése A gyári ROM telepítésének bejezése után automatikusan végre hatja a factory resetet.
    Ha a recovery-s ROM-ot rakod, fel ott neked kell megcsinálni újra indulás után a (recovery jön be) a recoveryből, a factory resetet.

    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Gingerbread 2.3.4 V20S-HUN.
    A szolgáltatós készülékekre a legfrissebb a Gingerbread 2.3.4 V20O.
    A Szolgáltatós készülékekre nincs Ice Cream Sandwich. A V30B-HUN minden probléma nélkül felrakható.
    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Ice Cream Sandwich V30B-HUN.

    A V3B HUN ICS Rom SmartFlashToolsal telepíthető változata letölthető innenEzen leírás alapján

    Innen is letudod tölteni.

    LG Optimus Black P970 ICS V30B HUN

    Tükörlink:

    LG Optimus Black P970 V30C-SFR-FRANCIA ICS

    LG Optimus Black P970 V30D-ORANGE_FRANCIAORSZÁG ICS.

    embe fórumtárs által tesztelt. Leírást itt olvashatod.

    Az APN beállításokat pedig itt találod meg.

    A V30B-re a V30C-re és a V30D-re NEM LEHET RECOVERYT TELEPÍTENÍ!!

    Ice Cream Sandwich 4.0.4 ROOT ezen leírás alapján

    0. letöltöd az unlockroot programot
    0.1 telefonon az usb hibakeresést azt be kell kapcsolni.
    1. elindítod programot
    2. csatlakoztatod a telefont adatár üzemmódban
    3. nagy zöld Root gombra kattintasz
    4. felajánlja egy akku kímélő program telepítését (én elutasítottam)
    5. felajánlja, hogy indítsa újra a telefont, mondj igent
    6. ezután playstoreból telepítettem a busybox programot
    7. kész!
    ui. titanium backup-al tesztelve

    Köszönet a leírásért thoomee fórumtársnak.

    Recoveryt nem lehet feltenni rá, senki ne is próbálja a ROM Manegerrel sem!

    Trükkök, érdekességek, kérdések:

    Az Gyári akkumulátor, Li-Ion 1500 mAh
    Készenlétei idő 375 óra
    Beszélgetési idő 6 óra

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Bővebb információt itt /vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    Akkumulátoról leírás.

    "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"

    -A Litium-ion és a Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors-töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

    Akkumulátor Kalibrálás
    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás Keeperv85

    Zenelejátszó

    A zenelejátszó nagyon kellemes, a vezérléséhez nem kell belépnünk a programba, mivel az beépül a státuszbárba, (csak a gyári ROM-oknál) valamint lezárt képernyő mellett is kapunk néhány vezérlőgombot. A beállítások között egy hangszínszabályozót is találunk, amely rengeteg előre definiált opciót tartalmaz, valamint a Dolby Mobile is bekapcsolható. A szoftver kezeli a lejátszási listákat, valamint a legtöbb ismert formátumot (MP3/WAV/WMA/eAAC+) le képes játszani, a flac támogatás mondjuk sajnos kimaradt.
    Forrás: Mobilaréna LG Optimus Black teszt.

    "Hogy tudom némára tenni a telefont?"
    - A "hangerő le" gombbal vedd le teljesen a hangerőt és ott lesz a rezgő mód is.

    Videó lejátszó

    A beépített videólejátszó kettős érzést keltett bennem. Pozitívum, hogy simán kezeli a feliratokat (ráadásul egyszerre több nyelven), ehhez a fájl és a videó nevének meg kell egyeznie. Állíthatunk a képarányon, bekapcsolhatjuk a képernyőzárat és a Dolby Mobile hangzást, a lejátszott formátumok listája pedig az MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263/WMV hatosfogatra korlátozódik. Sajnos a szoftver nem eszi meg a HD videókat, az mkv kiterjesztésű fájlokat fel sem ismeri, a 720p vagy 1080p .mp4 felvételeket pedig bár kilistázza, szintén nem képes lejátszani.
    Forrás Mobilaréna LG Optimus Black teszt.

    "Lehet-e Screenshot-ot készíteni a telefon kijelzőjéről?" - Igen, lehet a készülék tetején levő Power gomb és a Home("házikó") gomb egyidejű lenyomásával, ilyenkor a Galériába menti a készült képet, vagy a Market-ről le lehet szedni külön alkalmazást. A legtöbb ilyen ROOT-hoz van kötve, de elvileg van olyan is amihez nem kell ROOT.

    "Ha a telefon kijelző kikapcsol, a Wifi is mindig kikapcsol vele együtt, hogy tudom ezt megszüntetni?"
    - A "Beállítások/Vezeték nélküli hálózatok/Wifi beállítások"-hoz kell menni, majd "Opciók" (bal szélső érintőgomb) és a felbukkanó menüben a "Speciális"-ra kell kattintani. Itt állíthatod, hogy ne kapcsolja ki a Wifi-t a kijelzővel együtt ha a készülék töltőn van, vagy soha. Statikus IP-címet is itt lehet beállítani.

    Egyéb adatok:

    Belső memória 2GB ebből 1GB szabadon fel használható.
    Bővíthető 32 GB-ig micro SD kártyával.

    -2G hálózat: GSM 850/900/1800/1900
    -3G hálózat HSDPA 900/1700/2100 és HSDPA 900/1900/2100
    -UMTS, 900/1700/2100 MHz
    -EDGE 237 kbps
    - SNS integráció
    - Google Search, Maps, Gmail
    - YouTube, Google Talk
    - MP4/DivX/Xvid/H.264/H.263/WMV player
    - MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    - Dokumentum néző
    - Szervező
    - Hangjegyzet / dial / parancsok
    - A prediktív szövegbevitel

    Extra szoftverek

    Facebook, Twitter, MySpace, Polaris Office, Car Home, App Advisor, LG World, Pénzügy, RemoteCall

    Üzenetek:

    SMS, MMS, Email, Push Email,

    Az Üzenet írásoknál, a 160 karaktert csak akkor tudod megírni, ha olyan billentyűzetet használsz amelyikben vannak balra dőlő ékezetes betűk. PL a SwiftKey 3 Keyboard

    Rádió

    A sztereó FM rádió RDS kompatibilis, használata pedig megköveteli a vezetékes headset antennaként történő csatlakoztatását.

    Böngésző
    HTML, Adobe Flash

    Sajátcsengő hangok.

    A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb.) bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79 leírása alapján

    Android kezdőknek
    Köszönet érte aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte.

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett.

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Alkalmazásokat,témákat és CUSTOM ROM-okat letöltése, a képre kattintva, az XDA oldaláról tudod letölteni

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
    Forrás: Keeperv85

    Turbo SIM és függetlenítés

    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!
    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    Modding, rooting

    Root

    Lehetőség van arra, hogy a telefonon rendszergazdai jogokat szerezzünk, ezáltal a gyári romokon kívül custom romokat is kipróbálhatunk, amivel megnyílhat az út a processzor tuningolásához, ezáltal a telefon teljesítményének növeléséhez. A root-olt telefonon a gyárilag előtelepített programok is eltávolíthatóak. Fájl kezelővel ESFileExploler vagy a RootUninstaller.

    LG Optimus Black P970 - Rom, Root&Unroot, Flash! Recon666 leírásából Ezek csak a Froyo alatt működnek, vagy is V10xx szériát lehet vele rootolni.

    A GingerBread 2.3.4 V20xx szériát, csak recoveryből lehet, Superuser.zip SD kártyáról történő telepítésével.
    A ROM telepítése előtt a letöltött Superuser.zip-et másold fel az SD-kártyára.

    Leírás, a rootolás és a ROM-ok telepítéséről:

    LG Optimus Black P970 Gyár ROM +recovery+ root(/B) képekkel illusztrálva.

    Töltsd le a Quick Boot (Reboot)Google Playből. Ezzel tudsz belépni a recoverybe.

    Tesztek, vélemények:

    PH! teszt

    stilo18 élménybeszámolója

    Recon666 szösszenete

    tzsoleszáltal létre hozott LG Optimus Felhasználok OFF topicja belépéshez kattints a képre.

    Ha valamilyen problémára itt nem találtál választ, először keress rá a fórumon és csak utána kérdezzitt!

    Utolsó módosítás 2013.05.21.

    Az első hozzászólással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztőknek privát üzenetben írjátok meg! Köszönjük.

    Készítette. toflehiKiegészítették:Recon666 bubus66

    tzsolesz anderledani

    Kép készítéséért külön köszönet. a Photoshopos topicból

    pocokxx-nak
    és pumukli23 fórum társnak

    [ Szerkesztve ]

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    A Microsoft május 21-én, este 7 órakor bemutatta az Xbox 360 utódját, mely az Xbox ONE nevet viseli. Az egy órás műsor alatt többek között a konkrét gépet is leleplezték, valamint kiderült, hogy az új konzol erőteljesen használni fogja a szöveges és gesztusvezérlést. Elég lesz kimondanunk hogy váltson csatornát, vagy indítson el egy programot és a gép már villámgyorsan végre is hajtja a parancsot.

    Az új gép erőteljesen fókuszál a televíziós tartalmakra, egyelőre viszont premierkor ez csak az USA-ban lesz majd elérhető. Hogy egy későbbi időpontban megkapjuk-e mi is ezt a feature-t, az még a jövő zenéje.

    Az új gép kinézetére sok panasz nem lehet, a főbb vonalakat megtartotta, így ebből a szempontból hasonlít a Xbox Slim-re. A kontroller is nagyobb változáson ment keresztül, kicsit talán az első generációs Xbox irányítójára hasonlít.

    A hardver:

    Ahogy a Playstation 4-nél, úgy itt sem derült ki, hogy pontosan milyen harderkomponensek lesznek a ONE-ban. Amit lehet tudni, hogy egy 8 magos CPU dolgozik a dobozban 8 GB rendszermemória társaságában. A korosodó DVD meghajtót lecserélték és egy Blu-Ray meghajtóval helyettesítik. Ideje volt már. Természetesen az új gép merevlemezt is tartalmaz majd, egész pontosan egy 500GB-os HDD kapott helyet benne. Csatlakozókkal is el leszünk látva bőven, ugyani HDMI kimenetet, illetve HDMI bemenetet ( ! ) is találhatunk a gépen, méghozzá az USB 3.0 port szomszédságában.

    Kinect 2.0:
    Nem jöttek be a pletykák miszerint beépített Kinect kamerával érkezik az új Xbox. Bár külsőleg és belsőleg is változáson esett át, a gép mellé csomagolva fogjuk kapni a szenzort. Érdekesség hogy maga a gép Kinect nélkül nem fog működni. Megnövelték a szenzor felbontását, immáron 1080p-ben képes rögzíteni a kamera úgy, hogy közben akár 6 ember is állhat előtte.

    Játékok szempontjából a Quantum Break-et jelentették be mint új címet, de várható többek között Xbox ONE-ra a Battlefield 4, a Thief legújabb része, a Destiny, a Wathc_Dogs, a Call of Duty GHOSTS. Mindezek mellett pedig az idei E3-on még több információt tudhatunk meg a gépről és a rá érkező játékokról.

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • SkyS1gn

    félisten

    A Battlefield sorozat következő része!

    Megjelenés: 2013 Október 29.
    Műfaj: First-Person Shooter
    Kiadó: Electronic Arts
    Fejlesztő: DICE (Digital Illusions CE)
    Platformok: PC, Xbox 360, PS3, PS4, Xbox One

    A Battlefield 4 életre keltéséért a Frostbite 3-as motor felel, mely a felturbózott és amúgy sem ronda Frostbite 2 motor utódja.

    A játék jelenleg előrendelhető az Originen 2 formában és külön üzletekben is.

    Origin előrendelés, tartalmak:

    Standard Edition:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK

    Digital Deluxe:
    -BATTLEFIELD 4™ BASE GAME
    -BATTLEFIELD 4™ CHINA RISING EXPANSION PACK
    -ACCESS TO THE EXCLUSIVE BATTLEFIELD 4™ BETA
    -BONUS IN-GAME CONTENT

    Minden Battlefield 4 előrendelőnek jár a China Rising DLC mely a megjelenés után lesz kapható:

    -4 új pálya Kína témában
    -új járművek
    -hi-tech felszerelések

    A Béta ősszel várható, bejutás 3 módon történhet:

    -Medal of Honor: Warfighter Limited Edition előrendeléssel
    -Battlefield 3 prémium tagsággal
    -Battlefield 4 előrendelésével (Originen)

    Battlefield hírek, infók:
    Battlefield0
    BF4Central
    Battlefield facebook
    Battlefield twitter
    Battlefield blog

    [ Szerkesztve ]

    Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

  • pepe091

    MODERÁTOR

    Főbb adatok, specifikáció

    A Sony Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    A Sony az idei zászlóshajóját egy négymagos, egyenként 1,5 GHz-en működő 28nm csíkszélességű processzorral látta el. A kijelző 5" FullHD (1080x1920) megjelenítésű TFT, amely így 441 PPI-t jelent a pixelsűrűség tekintetében. A grafikus gyorsító Adreno 320-as. Mindezek mellett 2GB RAM-ot kapunk, 16 GB belső tárhellyel amiből a felhasználónak ~12 GB áll rendelkezésre, és bővíthető microSD kártyával 32 (a gyakorlatban valójában 64) GB-ig. A hátlapon találunk egy 13 megapixeles Exmor-R technológiájú kamerát, LED villanóval, valamint az előlapon egy 2 megapixeles kamerát, előbbi FullHD-ban képes videót rögzíteni.
    Az Xperia Z talán legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy IP57-es tanúsítvánnyal rendelkezik, melynek értelmében 1 méteres mélységben 30 percig képes a víznek ellenállni, valamint por nem tud a készülékbe jutni. Ezek érdekében minden nyílást (microUSB,microSD, SIM) kis ajtócska véd. (Itt jegyzem meg, hogy az ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész)
    A hátlapot Gorilla Glass2, míg az előlapot Dragontrail üvegborítás védi.
    A mobilhálózat tekintetében GSM/UMTS/LTE képes a telefon.
    Ami a szoftverezettséget illeti Android 4.1.2-vel debütált, a frissítésekről később.
    A készülékház Unibody, tehát megbonthatatlan.

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    A doboz tartalma

    A dobozban megtalálható egy EP 880-as típusú töltőfej, egy adatkábel, valamint egy MH-EX300AP típusú "agybadugós" fülhallgató.
    A mi régiónkban a cikkben említett DK26 típusú dokkoló valamint memóriakártya nem jár a készülékhez.

    Szoftver frissítés

    Az Xperia Z Android 4.1.2 Jelly Beannel került piacra, amely Európában várhatóan április-május környékén fog a 4.2.2-es verzióra frissülni, ami jelenleg a legújabb Android szoftver.
    A frissítés szolgáltatótól, és régiótól függően csúszhat. A szolgáltatók az esetek nagy százalékában később adják ki a frissített szoftvert.
    A szoftverfrissítést célszerű a SonyUpdateService-el (SUS) végezni, melynek előnye, hogy teljesen tiszta telepítést végez, magyarán letöröl minden addigi adatot a telefonról, így később nem okozhatnak problémát, az előző rendszerből visszamaradt fájlok. Itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen frissítések előtt célszerű lementeni a személyes dolgainkat. A frissítés elvégezhető PC Companion (PCC) programmal is, mely szintén a Sony tulajdona, viszont ezzel csak ráfrissíthetünk az előző rendszerre, nem végez előtte törlést, az adatok, telepített alkalmazások megmaradnak. Viszont néha emiatt bug-os maradhat a rendszer.
    A PCC frissítésen kívül, szinkronizációra és biztonsági mentésre is használható.

    Update 1:
    A Sony március 25-én kiadott egy frissítést amely build száma 10.1.A.1.434, ez a frissítés itthon csak független készülékekre érhető el, reméljük hamarosan a szolgáltatók is jóváhagyják. Ez a frissítés apróbb hibajavításokat tartalmaz, meg nem erősített információk szerint a hirtelen halált is elhárítja, valamint a kijelző fehéregyensúly színmegjelenítésén javít. Egy ilyen angol régiós rom elérhető a Flashelés bekezdésben.

    Update 2:

    A Sony május 15-én kiadott egy újabb frissítést, 10.1.1.A.253 buildszámmal, az Android verziószáma továbbra is 4.1.2 maradt. Ez rögtön elérhetővé vált mind független, mind T-mobile függő készülékekre.
    Ez a frissítés már nagyobb horderejű változásokat hozott magával: Az értesítési és a navigációs sáv háttérszíne feketére változott (sötét szürkéről), ezzel sokkal jobb megjelenést biztosítva. Elérhető a Beállítások/Megjelenés menüpont alatt a Fehéregyensúly, amely segítségével tetszés szerint beállíthatjuk a képernyő optimális színmegjelenítését. Immáron Stamina mód alatt is működik az értesítésre használt LED, ha be van kapcsolva a Beállítások/Megjelenítés menüpontban a "Lüktető világítás értesítéskor", valamint itt ki is tudjuk kapcsolni, ha nem szeretnénk látni az értesítéseket. Az egész rendszer gördülékenysége és teljesítménye jobb lett. Javult a kamera minősége, valamint a kamera indítási sebessége. Új NFC firmware érkezett. A gyári Xperia launcher gördülékenysége javult. Jobb lett az akkuhasználat. A Sony mini alkalmazásainak ikonjai módosultak. Az Albumban címkéket adhatunk a fényképekhez. Megszűntek a WIFI dobálási problémák (akinél voltak). A világóra widget is frissítésre került.
    Tapasztalatok alapján a frissítés óta kevésbé melegszik a telefon.
    Ha valaki bármi oknál fogva, még nem tudta volna frissíteni, és szüksége lenne a Flashtool-hoz szükséges ftf fájlra, akkor megtalálja a rom-ot a Flashelés bekezdésben.

    Linkek:
    PC Companion for Windows
    Sony Update Service for Windows
    Bridge for Mac

    Gyakran ismételt kérdések

    A készülékben sok olyan alkalmazást találok, melyek gyakran futnak a háttérben de nem használom őket, mit tehetek?
    Egy részük törölhető. Amelyik nem, azt a beállítások/alkalmazások/mind opción belül az alkalmazásra lépve letilthatjuk. Amennyiben a letiltás gomb helyén frissítések eltávolítása felirat van, előbb el kell távolítanunk a frissítéseket, azután le tudjuk tiltani az alkalmazást. Ezután a menüből is el fog tűnni és nem fut a háttérben, így sok RAM-ot spórolhatunk.

    Nem tetszik vagy akad a gyári felület (launcher). Mit tehetek?
    Az igények sokfélék e téren, szerencsére azonban rengeteg felületből válogathatunk Google PLAY-en, a Launcher szót beírva. Mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Legnépszerűbbek a Nova launcher , Apex, Launcher, Launcher PRO, stb.. Ezeknek nagyon nagy előnye, hogy a kinézet így szinte 100%-ban testreszabható.

    Nem mennek a Facebook appon keresztüli fotó feltöltések. Mi a gond, mit tehetek?
    A hiba nem a készülékben és nem is az applikációban, hanem a Facebook webes oldalon van.
    A webes felületen lépj be az adatvédelmi beállításokhoz átmenetileg rakd át „mindeki”-re. Tölts fel így egy fotót. Majd visszaállíthatod a neked tetsző beállításra. Az esetek 90%-ában megoldja a problémát.

    A Google Chrome, vagy más böngésző nem tudja szinkronizálni a könyvjelzőimet. Mi a teendő?
    A hiba nem a telefonnal, és megint csak nem az appal van, hanem a Google fiókod beállításaival.
    Google fiókodban menj a Beállítások- Szinkronizálás beállítása- Titkosított adattípusok. És ne a minden titkosítását válaszd, hanem csak a jelszavak titkosítását. Ezután a szinkronizálás működni fog.

    A telefonon nem tudok FLASH-t lejátszani, hogyan orvosolhatom a problémát?
    Hivatalosan megszűnt az Android támogatása 4.1-es rendszerektől. Az Adobe hivatalos oldaláról le lehet tölteni az Androidhoz való flash player alkalmazást, amely segítségével Boat Browserrel megtekinthetőek a flash videók Xperia Z-vel is.

    Valami mindig felébreszti a képernyőt akkor is ha nem nyúlok hozzá? Mi okozza?
    Tipikus android hiba. Egy telepített program okozza. Ha az utóbbi időben nem telepítettél új progit akkor az egyikbe egy frissítés útján kerülhetett be a bug. A hibás alkalmazást kétféle módon találhatod meg. Beállítások/energia/akkumulátor használat itt megnézheted melyik app fogyasztott gyanúsan sokat.
    Avagy, töltsd le Google PLAY-ről az S2 Premission Checker nevű appot. Nyisd meg, várd meg míg betölt, majd válaszd a Premission list opciót, keresd meg a „Wake lock” engedélyt, nézd meg mely alkalmazások jogosultak erre, azaz a lezárás ébren tartására/felébresztésére. Ha egy app itt és a magas fogyasztók közt is szerepel, nagy eséllyel megtaláltad a ludast.

    Mindig reklámok jelennek meg az értesítési sávban. Mit tehetek?
    Ha éppen látod a hirdetést, akkor hosszan rányomsz, ezután az alkalmazásinformációkra lépve, vagy törlöd a programot, vagy egyszerűen kikapcsolod a program értesítéseit. Ha jelenleg nincs kint ilyen reklám, viszont néha megjelenik, akkor egy Air push detector programot érdemes feltelepíteni.

    A készülékem alvó állapotban is gyorsan merül. Mitől lehet ez?
    Amennyiben a készüléked új, vagy éppen nagyon frissítés után vagy a dolog természetes, pár hét alatt beáll majd a fogyasztás.
    Ha sok, rendszeresen online frissül alkalmazásod, widgeted van, és sokféle szinkronizáció van bekapcsolva, akkor szintén természetes, hiszen ezek alvó állapotba is futnak, adatforgalmat generálnak. Az energiával továbbá úgy tudsz spórolni, hogy a beállításokban az energiagazdálkodás menüpontban bekapcsolod a Stamina üzemmódot, ezzel ha a kijelző nincs bekapcsolva 15 percig, akkor kikapcsol minden háttérben futó szinkronizálást egészen addig, amíg a kijelző újra be nem lesz kapcsolva.

    Mik azok a SmartTag-ek és mire használhatóak?
    A SmartTag egy kis korong amely NFC chippel van ellátva. Ezeket fel lehet programozni a legkülönfélébb dolgokra, például ha hozzáérintjük, akkor kapcsolja le a wifit, a mobiladatforgalmat engedélyezze, azonnali hívást lehet vele indítani, stb. Bővebb információ itt.
    A Tag-ek használatához ajánlott program a gyárin kívül például: NFC Task Launcher

    Használható az Xperia Z-vel USB OTG?
    Igen. Pendrive, egér, billentyűzet, stb csatlakoztatására szükséged lesz egy USB-OTG kábelre, amely már 1000 Ft alatt beszerezhető a boltokban. Ha TV-re szeretnéd kötni HDMI kábellel ahhoz MHL kábel szükséges.

    Hol találom a gyári szervizet, avagy hova vihetem a készülékem ha gond van vele?
    Ha GSM boltban, bolti garanciával vetted, akkor az aktuális boltba
    Ha szolgáltatónál, akkor leadhatod az adott szolgáltató bármelyik boltjában ahol szerviz van, vagy közvetlenül a gyári szervizben is: Cordon Eletronics
    Ha Sony Centerben, vagy gyári Sony Webshopban vásároltál, vagy bárhol máshol, gyártói garanciával, akkor bármelyik Sony Centerben, márkaboltban, vagy megint csak a gyári szervizben adhatod le készüléked.

    Ha nem tetszik egy frissítés, vagy nem szeretnék várni a szolgáltató frissítésére mit tehetek?
    Bár nem hivatalos program, de ezek a problémák orvosolhatóak a flashtool programmal. A telefonra bármikor felrakható ezzel a módszerrel gyári szoftver garanciavesztés nélkül.

    A Sony logo tényleg a fólián van?
    Igen, ám ez a fólia rendkívül masszív és rendkívül precízen van felrakva, eltávolítani is csak elég nehezen lehet. Ha bármikor karcos lenne, és le kellene emiatt venni, akkor a Sony szerviz ezt díjmentesen elvégzi, és rak rá egy új Sony logoval ellátott fóliát. (Megjegyzésként, a hátlapon is ugyanilyen keménységű fólia van, az ottani Xperia felirat viszont a telefonon van.)

    A készülék hátoldalán van egy matrica, ez micsoda?
    Az a matrica, csupán az NFC helyét jelöli, semmi funkciója nincs, nyugodtan eltávolíthatod.

    Lefagyott a készülék, nem reagál, mit tehetek?
    A bekapcsoló gomb és a hangerő + gomb egyszerre történő nyomva tartásával 1 rezzenés után újraindul a telefon. Ugyanezen kombináció 3 rezzenés után a telefon kikapcsolását eredményezi.

    Flashelés, root, mókolások

    Először is leszögezném, hogy ha bármilyen kár keletkezik a rendszerben illetve a telefonban, azért senki nem vonható felelősségre, mindenki a saját szakállára foglalkozzon ilyesmivel!

    Flashelés

    Ha más régiós vagy módosított ROM-ot szeretnél feltenni, ami megvan FTF fájlban, akkor a Flashtool nevű programot kell használnod, vigyázat(!!) nem flash tool, mert a két program nem ugyanaz!

    Az Xperia Z-hez jelenleg csak EZ a verzió felel meg, a régebbiek nem jók hozzá.
    Mielőtt nekikezdesz, olvasd végig figyelmesen a lépéseket!

    A lépések:
    1. Feltelepíted a flashtool-t.
    2. A C:-n létrehozott Flashtool mappában találsz egy drivers nevű mappát, és az abban található drivert is feltelepíted, a telepítés során kiválasztod az Xperia Z-t (C6603)
    3. Mindent bezársz különösen ügyelve arra hogy a PCC és a SUS ne fussanak a háttérben.
    4. Elindítod a flashtool megfelelő változatát, ha 64bit-es az op.rendszered akkor a FlashTool64-et kell elindítanod.
    5. A villám ikonra kattintasz, majd betallózod a flashelni kívánt ROM-ot.
    6. Bepipálod mindhárom wipe mezőt (Figyelem! Ezzel minden adatod törlődni fog a telefonról!), bepipálod az Exclude mezőben a TA-t (ha van, nem minden ROM tartalmazza) valamint a no final verification-t is bepipálod.
    7. Ezután az OK gombra kattintasz, majd a gép elkezdi előkészíteni a flashelést.
    8. Mikor kiírja, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, akkor a hangerő LE gomb nyomvatartásával csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont. Ezután el fog indulni a flashelés.
    9. A flashelés néhány perc alatt lefut, majd kiírja, hogy most már lecsatlakoztathatod a telefont, és indítsd el. (Az első bekapcsolás hosszabb időt vesz igénybe!)
    10. Ha a rendszer elindult, akkor minden sikerült.

    A flasheléshez ROM-okat itt találsz:

    10.1.A.1.350 T-mobile-HU Magyar T-Mobile függő ROM.
    10.1.A.1.434_UK Unbranded Független, angol régiós ROM.
    Xperia Z_10.1.1.A.1.253_C6603 Független,, Global ROM.
    C6603_10.1.1.a.1.253_ceu.ftf Független, Közép-európai ROM.

    Hogyan készíts FTF fájlt, ha PCC-vel vagy SUS-al frissítettél:

    Darvinya fórumtárs leírásából megtudhatod.

    Továbbiak:

    XDA-Xperia Z Android Development

    Root

    A rootolásról Itt olvashatsz, ahol pontról pontra leírják annak menetét, valamint videón is megmutatják a lépéseket.

    Ezeken felül rengeteg mókolási lehetőség van, mindezekről ezekben a topikokban olvashatsz.

    Ha bármi problémád, vagy kérdésed esetleg tapasztalatod van nyugodtan oszd meg a velünk!
    pepe091

    Utolsó módosítás: május 25.

    [ Szerkesztve ]

  • HuMarc

    addikt

    Az Angry Birds egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként, 2009 decemberében.

    Forrás: Wikipédia

    A játékmenetről:

    Az egyetlen cél az, hogy a "Mérges madarakat" egy csúzliból kilőve eltaláljuk a malacokat, akik ellopták a madarak tojásait.

    Az Angry Birds számtalan platformra megjelent:

    - iPhone/iPod
    - iPad
    - Android
    - WP7
    - WP8
    - Symbian^3
    - Series 40
    - HP WebOS
    - Maemo (MeeGo)
    - PSP
    - Playstation 3
    - PS Vita
    - Mac OS X
    - Windows
    - Google Chrome
    - Facebook
    - Xbox 360
    - Kindle Fire
    -- Bada

    Megjelent részek

    Legnépszerűbb részek:

    Angry Birds - Az alapjáték.

    Angry Birds: Seasons - Ebben a részben az epizódok egy-egy (főleg angolszász) ünnepet "dolgoznak fel.

    Angry Birds: Rio - A Rio című filmhez készült játék.

    Angry Birds: Space - Az űrben játszódik, így olyan tényezőkre is figyelnünk kell, mint a bolygók vonzása, vagy éppen a súlytalanság. Csak ebben a részben érhető el a Jégmadár, ami befagyasztja a malacokat.

    Angry Birds: Star Wars - A Star Wars univerzumban játszódik.

    Bad Piggies - Ebben a részben a malacokkal vagyunk, akik el akarják lopni a madarak tojásait.

    Flash-játék/Hardver-exkluzív formájában elérhető részek:

    Angry Birds for Chrome - A Google böngészőjéből elérhető rész, mely tartalmaz 5 epizódot az Angry Birds-ből, 6 epizódot az Angry Birds Seasons-ből és egy exkluzív epizódja van.

    Angry Birds for Google+ - Tartalmazza az Angry Birds első epizódját, a Google Chrome-exkluzív epizódot, és egy saját exkluzív epizódot, ami 8 pályából áll. Az első 4 a játszó ismerősök száma, az utolsó 4 a játszó ismerősök által elért csillagok száma alapján nyílik meg.

    Angry Birds Volcano - A Fazer Confectionery Ltd. termékeinek reklámozása végett készült.

    Angry Birds for Fuji TV - Angry Birds Seasons: Cherry Blossom epizód Fuji TV-exkluzív változata. Tartalmazza még az Angry Birds első epizódját.

    Angry Birds Telepizza - Promóció a spanyol Telepizza cégnek.

    Angry Birds Coca-Cola - A kínai Coca-Cola promóciója. A történet valamilyen módon a Pekingi olpia körül forog.

    Angry Birds Heikki - Heikki Kovalainen-ről szóló Angry Birds-feldolgozás. Azzal érdemelte ki, hogy saját része legyen, hogy 2012-ben Angry Birds-es sisakban versenyzett.

    Angry Birds in Ultrabook™ Adventure - Az Intel Ultrabook-ok népszerűsítésére készült rész. Elérhető a Facebook-on.

    Angry Birds McDonald's - A McDonald's népszerűsítésére készült rész.

    Angry Birds Friends - A Facebook exkluzív Angry Birds rész.

    Angry Birds Vuela Tazos - Promóció a Cheetos mexikói forgalmazójának.

    Angry Birds Magic - Az NFC népszerűsítésére készült, Nokia C7-exkluzív rész.

    Angry Birds - kultusz

    Amellett, hogy az Angry Birds egy remek unaloműző játék, már komplett franchise épül rá.
    Lehet kapni a törülközőtől az iPhone hátlapon keresztül a jegyzetfüzetig mindent. És nem holmi kínai no name webshopokból, hanem a Rovio saját honlapjáról. A szuvenírek mellett most már biztos, hogy készül egy animációs sorozat, amiről ebben a Mobilarénás cikkben olvashattok bővebben.

    Az Angry Birds már a PH!-n is megtalálható egyéni arcképek formájában:

    @Fecogame @Kommy @Maxentius
    @petipetya @mobal
    @Picco

    Hasznos weboldalak:

    Hivatalos weboldal
    Hivatalos webshop
    Angry Birds - Wikipedia.hu
    Angry Birds - Wikipedia.org
    Angry Birds - angol Wikia

    !Weekly Tournament!

    A topikban minden héten "megrendezésre kerül" egy verseny. A versenyen az Angry Birds Friends Weekly Tournament menüpontja alatt található 6 pályát kell megcsinálni, a nevezés az eredményekről készült screenshottal történik. Valahogy így kell kinéznie a képnek:

    [link]

    Ajánlatos ilyen formában belinkelni:

    [L:2013-05/395068_kepernyokep_2013-05-26_20_02_59.jpg][IMG:2013-05/395068_kepernyokep_2013-05-26_20_02_59.jpg][link][/IMG][/L]

    - Összeállította: @HuMarc

    Ha úgy gondoljátok, hogy valamivel bővíteni kéne az első hozzászólást, nyugodtan szóljatok :)

    [ Szerkesztve ]

  • HuMarc

    addikt

    Az Angry Birds egy kétdimenziós ügyességi és logikai elemeket ötvöző videojáték, melyet a finn Rovio Mobile fejlesztett, és az Apple cég iOS rendszerein vált elérhetővé elsőként, 2009 decemberében.

    Forrás: Wikipédia

    A játékmenetről:

    Az egyetlen cél az, hogy a "Mérges madarakat" egy csúzliból kilőve eltaláljuk a malacokat, akik ellopták a madarak tojásait.

    Az Angry Birds számtalan platformra megjelent:

    - iPhone/iPod
    - iPad
    - Android
    - WP7
    - WP8
    - Symbian^3
    - Series 40
    - HP WebOS
    - Maemo (MeeGo)
    - PSP
    - Playstation 3
    - PS Vita
    - Mac OS X
    - Windows
    - Google Chrome
    - Facebook
    - Xbox 360
    - Kindle Fire
    -- Bada

    Megjelent részek

    Legnépszerűbb részek:

    Angry Birds - Az alapjáték.

    Angry Birds: Seasons - Ebben a részben az epizódok egy-egy (főleg angolszász) ünnepet "dolgoznak fel.

    Angry Birds: Rio - A Rio című filmhez készült játék.

    Angry Birds: Space - Az űrben játszódik, így olyan tényezőkre is figyelnünk kell, mint a bolygók vonzása, vagy éppen a súlytalanság. Csak ebben a részben érhető el a Jégmadár, ami befagyasztja a malacokat.

    Angry Birds: Star Wars - A Star Wars univerzumban játszódik.

    Bad Piggies - Ebben a részben a malacokkal vagyunk, akik el akarják lopni a madarak tojásait.

    Flash-játék/Hardver-exkluzív formájában elérhető részek:

    Angry Birds for Chrome - A Google böngészőjéből elérhető rész, mely tartalmaz 5 epizódot az Angry Birds-ből, 6 epizódot az Angry Birds Seasons-ből és egy exkluzív epizódja van.

    Angry Birds for Google+ - Tartalmazza az Angry Birds első epizódját, a Google Chrome-exkluzív epizódot, és egy saját exkluzív epizódot, ami 8 pályából áll. Az első 4 a játszó ismerősök száma, az utolsó 4 a játszó ismerősök által elért csillagok száma alapján nyílik meg.

    Angry Birds Volcano - A Fazer Confectionery Ltd. termékeinek reklámozása végett készült.

    Angry Birds for Fuji TV - Angry Birds Seasons: Cherry Blossom epizód Fuji TV-exkluzív változata. Tartalmazza még az Angry Birds első epizódját.

    Angry Birds Telepizza - Promóció a spanyol Telepizza cégnek.

    Angry Birds Coca-Cola - A kínai Coca-Cola promóciója. A történet valamilyen módon a Pekingi olpia körül forog.

    Angry Birds Heikki - Heikki Kovalainen-ről szóló Angry Birds-feldolgozás. Azzal érdemelte ki, hogy saját része legyen, hogy 2012-ben Angry Birds-es sisakban versenyzett.

    Angry Birds in Ultrabook™ Adventure - Az Intel Ultrabook-ok népszerűsítésére készült rész. Elérhető a Facebook-on.

    Angry Birds McDonald's - A McDonald's népszerűsítésére készült rész.

    Angry Birds Friends - A Facebook exkluzív Angry Birds rész.

    Angry Birds Vuela Tazos - Promóció a Cheetos mexikói forgalmazójának.

    Angry Birds Magic - Az NFC népszerűsítésére készült, Nokia C7-exkluzív rész.

    Angry Birds - kultusz

    Amellett, hogy az Angry Birds egy remek unaloműző játék, már komplett franchise épül rá.
    Lehet kapni a törülközőtől az iPhone hátlapon keresztül a jegyzetfüzetig mindent. És nem holmi kínai no name webshopokból, hanem a Rovio saját honlapjáról. A szuvenírek mellett most már biztos, hogy készül egy animációs sorozat, amiről ebben a Mobilarénás cikkben olvashattok bővebben.

    Az Angry Birds már a PH!-n is megtalálható egyéni arcképek formájában:

    @Fecogame @Kommy @Maxentius
    @petipetya @mobal
    @Picco

    Hasznos weboldalak:

    Hivatalos weboldal
    Hivatalos webshop
    Angry Birds - Wikipedia.hu
    Angry Birds - Wikipedia.org
    Angry Birds - angol Wikia

    Weekly Tournament

    A topikban minden héten megrendezésre kerül egy verseny. A versenyen az Angry Birds Friends Weekly Tournament menüpontja alatt elérhető 6 pályát kell teljesíteni.

    Nevezés: A versenyre egy, a pályákon elért eredménylistával kell nevezni. A legegyszerűbb egy screenshot-ot készíteni.

    A screenshotot így érdemes belinkelni:

    [link]

    Tehát úgy, hogy a Facebook-ismerősök profilképe ki legyen takarva, és a kép kattintható legyen.

    Díjazás: Annak, aki a héten a legjobb eredményeket éri el, egy virtuális vállba veregetés a jutalma :)

    - Összeállította: @HuMarc

    Ha úgy gondoljátok, hogy valamivel bővíteni kéne az első hozzászólást, nyugodtan szóljatok :)

    [ Szerkesztve ]

  • Vasinger!

    nagyúr

    - Információ:
    Eladó egy kb. 1-2 hónapot használt FiiO E10 Olympus DAC+AMP kombó, kifogástalan állapotban, minden tartozékával, közel 1 év garancia szól a hangbarlanghoz.

    - Képek: előlről, hátulról, alulról, esti

    - Linkek: Logout teszt, Magyar oldal

    - Átvétel: Személyes átvétel Vácon vagy Pesten lehetséges, posta játszik!

    Érdeklődni PÜ.-ben, e-mailben vagy hozzászólásokban!

    PH! megbízhatóságom: KATT

    [ Szerkesztve ]

  • olbaidhun

    őstag

    A megbízhatóságról
    [ I. ]+[ II. ]+[ III. ]+[ IV. ]+[ V. ]=
    ___________
    [ összesítve ~ 300 piros ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • Isual

    veterán

    Ajánlott olvasmány (mi az a TN, xVA, IPS-monitor?)

    Monitorajánlás vezérfonala:

    4(+1) kategóriára bontanánk az ajánlás, kérdezés menetét.

    I. kategória: max. 30-40k-s kerettel rendelkezők monitorvásárlási szándéka.
    II. kategória: 40-50k-s kerettel rendelkezők ~.
    III. kategória: 50-55k feletti kerettel rendelkezők ~.
    IV. kategória: kifejezetten prémiumpaneles monitort keresők.

    Lássuk hát:

    I. kategória: Ebben a kategóriában (19-)20-22"-es 16:9-es 16:10-es 1680/1600-as, FullHD-s monitorok közül millió és egy féle-fajta van. Mivel ennyi pénzért 25-30-35k nem várhat/kaphat az ember csodát ezért az igényeknek is reálisnak kell(ene) lenniük. Ebben a kategóriában nem kellene, hogy olyan nagy különbségek legyenek az egyes (TN-es) típusok között, nagyjából az összes hoz egy középszerű sztenderdet és annyi. Szerintünk fontos lenne az, hogy a csak d-sub bemenettel rendelkező monitort már nagyon itt se vegyenek, minimum DVI csatlakozó lenne az ajánlott. Ezenkívül ajánlott a klasszikus nagy gyártók közül választani és egy bizonyos szint alá még itt sem adni, gondolunk itt pl. a HKC-ra és hasonló noname kategóriát képviselő társaira. Maradjunk az ismertebb, remélhetőleg megbízhatóbb és tartósabb márkáknál, mint például BenQ, Samsung, LG... stb.
    Mint említettük nagy különbségek nem kellene, hogy legyenek, a legtanácsosabb az lenne, ha pár típust meg tudna a vásárló nézni és szubjektíve a szebb képűt/olcsóbbat vásárolná magának.

    Fontos megemlíteni (a 30-35k-s TN-es monitorokon túl) ezen kategória felsőbb árszegmenséhez (35-40k) nemrégiben érkezett belépő szintű és kedvező árú egy-két már VA/IPS-panelt hordozó típust is, (egyelőre csak) a BenQ, AOC és az LG (és Philips) kínálatából: BenQ GW2250HM ~36k (AMVA); AOC i2252Vwh ~36k (IPS); LG IPS224V ~40k; LG IPS225V ~40k.

    Ezen nem TN-es monitorok betörésével adja magát az a tanács a 30-40k-val rendelkező vásárlóknak, miszerint már itt elkezdhetnek "prémium panelben" gondolkodni, s 35-40k-ért már mehetnek is a kasszához, míg 30k körüli kerettel talán érdemesebb gyűjteni egy kicsit, hogy beleférjen a fent említett (és remélhetőleg a jövőben egyre több új taggal bővülő) monitorok egyike!
    30k-s keret alatt csak TN van, vagy használtan régebbi xVA, IPS típusok, egyéni preferencia (és az aktuális használt monitor felhozatal) kérdése, hogy ki melyik irányba indul, itt az egyetlen vezető kritérium a DVI csatlakozó kell, hogy legyen és a személyes megtekintés természetesen.

    II. kategória: Itt legtöbbször 23-24"-es túlárazott TN-es LED-es monitorféleségek vannak. Véleményünk szerint nagyon itt nem lehet mit tenni, gyűjteni kellene még egy keveset és akkor már minőségi monitort is vehet az ember, IPS panellel. Lássuk be monitort nem rövid időre szoktak vásárolni és sokkal több időt töltünk a nézésével, mint akármelyik hardverünkével, legyünk igényesek ezen a téren (is). 50k alatt van egy-két 21.5"-es, 23"-es IPS-es LG, valamint 50k körül mozog a Dell U2212HM, illetve ilyen kerettel tanácsos szétnézni hardveraprón hátha talál az ember egy még garanciás IPS paneles monitort ebben az árkategóriában (jellemzően mindig van 1-2 ilyen eladó darab). Gyakorlatilag ilyen kerettel TN paneles monitort venni elég nagy mellényúlás.

    III. kategória: Véleményünk szerint, ha valaki már kiadna legalább 50 ezret egy monitorért, akkor innentől illene/kötelező IPS panelest venni.
    50-55k körüli keret esetén a Dell U2312HM-et helyeznénk középpontba.
    Itt 3 buktató van:
    1. Tuneres monitort akar valaki (a beépített tunerrel ellátott TN paneles monitor helyett megfontolandó egy IPS paneles monitor + külső tuner kombó)
    2. 24"+ TN-es monitort akar venni (pl.: 27"-es "gémercucc")
    3. Kifejezetten túlárazott 2ms-os "gémer" monitort akar (~BenQ XL2410T)

    1-es kérdésben sajnos nincs egyértelmű javallat. Beépített tuneres monitorok gyengéje egyértelműen a TN panel (mivel itt ugye könnyen előfordulhat ágyból filmezés, TV-zés, ez elég nagy gyengepont), esetleg a képminőséget szem előtt tartva ajánlott lenne venni (újonnan vagy használtan) egy IPS paneles monitort és ehhez egy külső tunert vagy STB-t. Monitort tudunk ehhez ajánlani, megfelelő tunert ehhez a felálláshoz a megfelelő topicban érdemes kérni.

    2-es esetében szerintünk pont ez az a méret, aminél már semmiképp sem éri meg TN-est venni, mert már szemben ülve is színtorzulások vannak. Viszont ilyen méretben prémiumpaneles monitor sokkal drágábban van csak. Kompromisszumot kell tehát kötni a képminőség vagy a képméret kárára.
    Mivel mi az utóbbit javasoljuk nekik valahogy be kéne érni egy hasonló áru, kisebb (23-24"-es), de minőségi (IPS) monitorral.

    3-as eset keményebb dió, mert az igazán jó minőségű 23-24"-es 2-3ms-os (esetleg 120Hz-es) monitoroknak nincs prémiumpaneles alternatívája.
    A tftcentralos cikkeknél referenciának használt 3ms-os 22"-es Samsung 2233RZ teljesítményéhez jelenleg egyetlen prémiumpaneles monitor sem ér fel.

    Szóval nekik - ha ténylegesen ennyire érzékenyek - valami jó minőségű (!!!)
    2-3ms-os TN-kell, de aki csak szlogenből venne 2ms-os-at (és legyen persze LED-es és HDMI-s), akkor az nem éri meg mert elég sok silány van (pl. BenQ XL2410T), aminél jobb, de nem rosszabb pl. egy U2312HM!
    Tehát, ha ezen fenti speciális igények közül egyik sincs valakinél kőbe vésve, akkor itt már rengetek jobb-rosszabb ár/érték arányú, de minőségi, ajánlott monitort lehet kapni, akár játékra is. (U2312HM, U2412M, HP ZR széria... stb.)

    IV. kategória: Nos itt nem fogunk összeveszni, rengeteg lehetőség van, határ a csillagos ég, kérdezz, s ajánlunk egy (a megadott kerethez mérten) biztosan kitűnő (kép)minőségű monitort.

    Ha ezen alternatívák közül nem találtad meg a számodra megfelelőt, akkor a fórumban add meg a szükséges paramétereket (keret, felhasználás területei, megcélzott méret, felbontás, képarány...stb) és igyekszünk segíteni.

    Végezetül a ráadás, pár fontos dolog:

    Az egyik a 4:3-as, 5:4-es monitort akaró vásárlók kérdése. Ebben a kategóriában normális monitort, újonnan, normális áron nem lehet kapni. Sajnos, nem sajnos a gyártók a szélesvásznú monitorokat nyomják (16:10, 16:9), ezt el kell(ene) fogadni és olyat venni, vagy venni használtan valami jobb minőségűt (PVA, S-IPS), ha minden kötél szakad. Vagy marad a CRT. És ez is lenne a másik kardinális kérdés. Páran nagyon nehezen válnak meg a (jó minőségű) CRT monitoruktól és nem nagyon látnak a mai piacban alternatívát.
    Úgy gondoljuk, hogy ha mindenben nem is, de a képminőségben csak az IPS lenne nekik a megfelelő irány, de csodát ne várjanak a "prémium CRT-k által elkényeztetett" vásárlók, mert annál jobb LCD-ben még nem nagyon van (majd az OLED). Ezzel a CRT-s témával és az IPS-monitorok határaival kapcsolatos véleményét Isual itt fejtette ki bővebben, ezt most nem írnánk le még egyszer, nagyjából ugyanaz ide is beillene.
    A lényeg az, hogy az igényeseknek CRT után nem szabad túl sokat várni az IPS-től, annak ellenére, hogy CRT után véleményünk szerint csak az IPS a járható út és sok "kevésbé igényes" ex-CRT-s számára meg szinte hozza bizonyos tekintetben a CRT-s szintet, sőt még pár előnye is van (méret, fogyasztás, hő... stb).

    Zárszóként két jó tanács

    Először is legyünk azzal tisztában, hogy NINCS tökéletes monitor!
    Az IPS-es monitoroknak is lehetnek változó mértékű bevilágításai, kevésbé jól leszabályozható háttérvilágítása, illetve a panelre jellemző IPS-glow minden monitornál jelentkezik fekete képernyőnél rézsútos szögből nézve! Sok fellelkesült vásárló nem olvas, kérdez ezeknek utána és monitorvásárlás után döbben rá ezen (az IPS pozitívumaihoz képest) pár apróbb "hibára", s éri csalódás.
    Úgyhogy kérdezzetek, kérdezni nem szégyen, számunkra alapvető dolgokat se, ezért van a fórum.
    Azonban mindezen túl - akármilyen monitorféleséget is vesztek – minden szakértői vélemény, tanács, tapasztalat ellenére hangsúlyoznunk kell a kiszemelt monitor, vagy ahhoz hasonló típus/panel..stb vásárlás előtti személyes megtekintését, ha van rá lehetőség. Tudjuk, hogy nem mindig van, de semmi sem egyszerűbb és meggyőzőbb annál, mint amikor valaki saját maga látja, mi a helyzet! (visszautalva itt akár az IPS-glowra, vagy éppen a TN-panelek szűk betekintési szögeire, bizonyos monitorok pixelméretére…stb)

    Hasznos linkek, ajánlott olvasmányok:

    old_artist monitor kategorizálása: Ajánlott mindenkinek I-IV. kategória
    Monitor LED Backlighting
    Kábelkérdések tisztázására. (Mire jó valójában a HDMI, DVI, Displayport?)
    link1, link2
    Mi az a PWM? (még egyszerűbben, bonyolultan - angolul)
    Mi az a kalibráció?
    Monitor Driver feltelepítése
    ICC-profil aktiválása (Win7, MacOSX[+Win7])
    Dell U2212HM vs Dell U2312HM
    Dell U2312HM vs Dell U2412M
    Nem sok a 8ms? (általános felvilágosítás, Dell U2311H-val példálózva)
    Játékok és szélesvásznú monitorok - link1, link2

    Végül, akiket komolyabban érdekel, azoknak azt tudjuk tanácsolni, hogy olvassátok a tftcentral.co.uk és a prad.de cikkeit, monitortesztjeit, művelődjetek, megéri! ;)

    Készítette: Isual, Nyugdíjas, BioNiCMaN

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

  • Vasinger!

    nagyúr

    Tehát Samsung 840 Basic/pro 120 GB-os SSD-t vennék, botli ár alatt. Boltban 22.5k-ért már megbízható helyről, rendes bolti garanciával lehet venni ilyet, így kérlek ne bombázzatok 21-22k-s ajánlatokkal, mert nem érdekelnek, akármennyire is új a Tied.

    Tehát max 20k-t adnék egy vadi új darabért. Kizárólag bolti garanciás, legalább 2-2.5 év garival rendelkezőt keresek.

    Ha van ilyened, akkor írj PÜ.-t és megbeszéljük a részleteket.

    Átvétel kizárólag Pesten és környékén lehetséges, postát nem akarok.

  • Zeki

    nagyúr

    Na akkor legyen összeszedve:
    Szóval veszel egy Tescomobil sim kártyát, vagy akár Tesco mobilt is.
    Az ugye alapból tartalmaz havi 10MB internet forgalmat. Ingyen.
    Ez a lényeg. Meg hogy nincs havi előfizetési díj. 1000Ft-tal is feltölthető, és 1 évig jó.
    A második, hogy beregisztrál az illető a freevoipdeal.com oldalra. Aktiválja a telefonszámát, és feltölti az egyenlegét. Ha USA címmel regisztrálsz (fakeusaddress.com oldalon találsz jó sok kamu usa címet), akkor nem számol 20% áfát feltöltéskor a netto értékhez. Ebben az esetben 3Ft-ra jön ki egy perc másik hazai mobil hívása, és ingyenes a vezetékes. A számlázás perc alapú.

    Az eltelefonált összeg a feltöltött egyenlegedből vonódik le.
    Az egyenleged Paypallal, vagy bankkártyával tudod feltölteni. (Talán banki átutalással is, erre nem emlékszem). Az egyenleg feltöltéséhez aktiválnod kell a telefonszámod, lehet sms-ben (T-mobilra ne, mert nem biztos hogy megkapod) és lehet kérni hogy felhívjanak, ekkor angolul bediktálnak 4 vagy 5 számot, azt kell beírni az ellenőrző mezőbe.
    Az egyenleg érvényességi ideje években mérhető. Tehát nem törlik ha nem használod, és nincs x időnként kötelező feltöltés sem.

    Butateló esetében: A telefon internet/wap böngészőjébe beírod a freevoipdeal.com-t, belépsz, kiválasztod a phone to phone szolgáltatást, majd lekönyvjelzőzöd/kedvencekbe/startoldalra rakod. Így később nem kell újra beloginolni, és nem kell felesleges kilobájtokat elhasználni.
    A phone to phone szolgáltatásba megadod a te telefonszámod, meg akit fel akarsz hívatni.
    Ha megvagy, katt a Call now gombra.
    A weboldal elküldi a szervernek a te számodat, meg a hívandót, a szerver felhív téged a hívandó fél számával, te felveszed, és azt hallod, hogy a szerver hívja a hívandót, vagyis kicsörög nála a te számod. Felveszi, és beszéltek.
    Mi ebben a jó?
    Az összes adatforgalom csak annyi, amíg belépsz a weboldalra a telódról, és elküldeted, hogy kit hívjon fel a szerver. Ez így a gyenge, lassú net kapcsolattal is működik, pár kilobájt az egész. Onnantól hogy visszahív a szerver, te már gsm hálózaton beszélsz a másik féllel.
    Mivel itt a rendszer kapcsol össze két mobilt, így a percdíj is duplázódik, azaz 6Ft egy perc. Ha vezetékest hívsz fel akkor a te mobilhívásod 3Ft/perc, meg a vezetékes ingyenes, tehát csak 3 Ft/perc neked, ha vezetékest hívsz fel. (PLUSZ AZÓTA VAN 12FT KAPCSOLÁSI DÍJ IS)
    FIGYELEM, NEM MINDEN BUTATELÓBAN VAN WAP BÖNGÉSZŐ!!

    Okosteló esetében:
    Letöltöd a mobilevoip programot a mobilevoip.com -ról, vagy a google áruházból. Telepíted, belépsz, és használod. Akár a callbacket (ha mobilneten vagy és nem akarod fogyasztani a netes kereted), vagy ha otthon vagy és van wifid, akkor a rendes hívást (ekkor a vezetékes ingyen (utolsó 10 Euró feltöltéstől számolva 120 napig), a másik mobil meg bruttó 3Ft. (vagy bruttó 3.5Ft/perc, ha EU-s (magyar címmel) regisztrálsz)
    Nincs hűségidő, nincs kötelezően kifizetendő havidíj.
    Sok külföldi ország vezetékese és mobilja is ingyen/nagyon olcsón hívható.

    Okosteló 2:
    Vagy beállítod rajta a SIP beállításokat (android: csipsimple, Nokia: gyári SIP kliens), és használhatod akár wifin, akár 3G hálón.

    Okostelóról a hívásokhoz nem elég a Tescomobile ingyen netje!

    Most ezt annyival lehet kiegészíteni, hogy a Bluemobile vagy T-mobile akciós netjeit kell cserélgetni, és akkor mindig akciós áron lesznek.

    Adatforgalom:
    Most is néztem egy 3G-s SIP hívást a Nokiámról:
    6:11
    Küldött 1.14MB
    Fogadott 1.14MB
    ILBC kodek.
    -------
    A saját méréseim alapján a MobileVoip percenként kb. 400 kB forgalmat generál. A SIP kliensek ettől kodektől függően hol jóval többet, hol kevesebbet.
    ------------
    Kipróbáltam a Mobilevoip-ot (ezt állítólag egyik szolgáltató sem tudja korlátozni): 560 kbyte / percet (74 kbit/s) forgalmazott nálam (droidwall-lal minden tiltva kivéve a MV-t, wifi-s routerrel mértem), 100 mbyte net közel 3 órára elég, lassított nettel (max 32 kbit/s) nem tudom, hogy használható-e.
    Ha a Telenornál havi 530 forintért van 100 mbyte, akkor kb. 3 forinttal (530 ft / 180 perc) kerül így többe a hívás, tehát ugyanott vagyok, mintha voip 3 ft/perc helyett 6 ft/percért phone to phone-t indítanék.
    3CxPhone, CSipSimple és Sipdroid programokat is teszteltem, GSM 13kbits és G729 8 kbits kodekekkel is 500 kbyte / perc felett forgalmazott wifi-n (router és 3g watchdog is ennyit mért), amit nem értek, mert ezekkel 200 kbyte / perc lehetne a max. Valaki le tudná ezt tesztelni, hogy mobilneten is ennyit fogyasztanak? Droidwall-lal mindent letiltani, 3G watchdog kiírja a forgalmazott mennyiséget, próba előtt lenullázni, hogy csak ezt mérje.
    Blue Mobile-nál én csak T-Mobile-osra hasonlító 2 hónapig 2 x 90 forintért 100 mbyte-ot láttam, csak sim kártya 1.700 forint, ami drágább mint a Telenor 1.590 ft-os 3 hónapra 0 forintos Klikk-je.
    Első hozzászólásban jó volna összehozni, hogy melyik szolgáltató tiltja a voip-ot: talán telenor és voda az olcsóbb csomagoknál tilthatja, a T-mobile egyiknél sem, de jó volna gyakorlatban is tesztelni. A voip szolgáltatókat is bele lehetne írni: FVD nem EU-s címmel 3 ft / perc, VoipYo.com talán a 2. legolcsóbb.

    ---------
    MobileVoip-nál 500-550 kbyte / percet mértem anno, 200 mbyte 6-6,5 órára, 500 mbyte 15-16,5 órára elég kb.

    Nokia E52 SIP beállítások:
    http://mobilarena.hu/tema/voip_telefonalasrol_beszelgessunk/hsz_1186-1186.html

    ehhez annyit hozzá, hogy ha AWCDMA ON, akkor felenged a 3G hálóra, és csak az ILBC kodek maradjon, a többit töröld, mert különben a T-s mobilnetre nem bírsz felmenni vele telefonálni.

    Számítógépről és tabletről is használható a freevoipdeal.com , van szoftverjük hozzá. Persze ekkor csak mi telefonálhatunk kifele, minket így nem érnek el.

    [ Szerkesztve ]

  • olbaidhun

    őstag

    szerk

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • olbaidhun

    őstag

    A fórumot sajnos ritkán tudom olvasni, de megpróbálok mindent összeszedni a készülékről.

    Az alábbi fotók nagyíthatóak

    Kérésre természetesen készítek további teszteket, képeket!

    Nyilván senkinek sem kell bemutatni ezt a típust, de azért hozzátenném még, hogy kérésre még pár tucat teljes verziós alkalmazást és játékot [ pl gta vice city, need for speed most wanted stb ] is rajta hagyok.

    Átvétellel, kapcsolatban:
    - Csomagküldés megoldható RAG. számmal/ futárral másnapra.
    - Minden megtekinthető, kipróbálható személyesen: Hajdúszoboszlón.
    - térképh!
    - Megoldható még személyes átvétel: Debrecen, Miskolc, Gyula, Kecskemét és Budapest közelében időnként.

    [ Beszámítással kapcsolatos információk ]
    - Megkérlek, ha cserélni szeretnél, olvasd el figyelmesen a fentieket!
    - Röviden: mindenkitől értékegyeztetést, fotókat kérek
    - A személyes átvételt preferálom .

    A megbízhatóságról:
    [ I. ]+[ II. ]+[ III. ]+[ IV. ]+[ V. ]=
    ___________
    [ összesítve ~ 300 piros ]

    Érdeklődni privátban, vagy telefonon.

    [ Szerkesztve ]

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • Xaels

    félisten

    A készülékről lényegre törően:

    A HTC One két "szín"-ben kapható, ezüst illetve fekete. A készülék borítása nagy részben aluminíumból van, az elő- és hátlap közötti keret viszont polikarbonátból készült. Az egész hátlapot egy alumínium tömbből marták ki míg az előlapon található két hangszóró rács különálló darabok. A telefon szívét egy Qualcomm által gyártott Snapdragon 600-as chip alkotja. E mellé 2GB RAM és 32GB ROM társul melyből kicsivel több mint 25GB áll rendelkezésére a felhasználónak. A kijelző 4,7"-en terül el, 1920x1080-as felbontású SLCD3 panel található a készülékben melyet Gorilla Glass 2 véd a külső behatásoktól. Szoftver tekintetében gyárilag az Android operációs rendszer 4.1.2-es verziójára épített a gyártó amit megfűszerezett a Sense5.0 nevezetű saját megoldásával.

    Vásárlás előtt:

    Sokszor felmerül a kérdés, hogy hol érdemes megvenni a készüléket és mire érdemes odafigyelni. Ebben próbál ez a kis bekezdés segítséget nyújtani.

    Hol és mennyiért?: nem is igazán ez a kérdés lényege, hanem inkább az, hogy milyen garanciális feltételekkel vegyük meg a kiszemelt telefont. A legtöbb GSM bolt többféle lehetőséget kínál árban és felszereltségben. A tanácsunk az, hogy mindenképpen a 2év gyártói garanciás konstrukciót válasszuk ha a pénztárcánk is engedi mivel akkor bolttól függetlenül fordulhatunk a HTC szervizpartneréhez ha gondunk lenne a készülékkel. Amennyiben ragaszkodunk az olcsóbb konstrukcióhoz nem árt tudatában lenni, hogy a külföldről behozott készülékekre sok esetben kevesebb garanciát(már ha lehet annak nevezni a bolti papírt) kapunk, sokszor kevesebb tartozékot adnak mellé illetve a jövőbeli szoftverfrissítések is függnek attól, hogy honnan származik a készülék.

    Szériahibákról: az első hónapokban gyártott készülékek esetén előfordulhatnak tipikus szériahibák. Sajnos ez alól a HTC One sem kivétel. A készülékre jellemző hibák lehetnek: pixelhiba, összeillesztési hibák illetve a közelség érzékelő hibás működése. Pixelhibát a Play áruházból letöltött Dead Pixel Test-tel tudjuk ellenőrizni míg a Közelség érzékelőt a beépített HTC tesztprogrammal, amit a tárcsázóba ütött *#*#3424#*#* kóddal tudunk elindítani sok más teszttel egyetemben. Hiba jelentkezése esetén a személyes vásárlást követően 3 munkanap azonnali cseregaranciával élhetünk, míg netes rendelés esetén 8 munkanapunk van a vásárlástól való elállásra.

    A "Nokia" féle HAAC(dual-membrane) mikrofonról: mint ismeretes a HTC One-ba eredetileg tervezett mikrofont a Nokia közösen fejlesztette az ST Microelectronics-al akik ezt a technológiát eladták a HTC-nek, pedig nem tehették volna meg. Utólag derült fény erre, így a Nokia megtámadta a HTC-t és a bíróság döntése alapján a már megvásárolt mikrofonokon felül nem vásárolhat többet belőle a tajvani gyártó, de mivel nem ők voltak a hibásak így a meglévő készleteket még felhasználhatják. Előzetes információk alapján a Májusban piacra került készülékekbe ez a mikrofon került még beépítésre, de a továbbiakról egyelőre nincs értesülés.

    Honnan tudom meg, hogy mikor gyártott készüléket tartok a kezemben?: a készülék széria száma pontos információt ad a gyártás helyéről illetve idejéről. Ezt a doboz oldalára ragasztott matricán megtaláljuk S/N-ként feltűntetve.

    XXYMDABBBBBB(pl.:HT353W123456)
    XX: a gyártás helye
    SZ = Shenzhen, China
    SH = Shanghai, China
    HT = Hsinchu, Taiwan
    CH = Wuhan, China
    Y: a gyártás éve(3=2013)
    M: gyártási hónap: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C (január-december)
    D: a gyártás napja: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,G,H,J,K,L,M,N,P,R,S,T,V,W,X,Y,Z(Z=31.)
    A: a szoftver régiójára utaló kód
    BBBBBB: a gyári azonosító

    Példa: HT353.....= Hsinchu, Taiwan, 2013, Május. 3.

    Hasznos tippek és trükkök:
    GY.I.K

    Most vásárolt készülékemen nem találom a magyar nyelvet, mit tehetek?: Play áruház Morelocal2 alkalmazás.

    Az alkalmazások alján ott díszeleg az a fekete sáv három pöttyel a közepén, hogy lehet tőle megszabadulni?: egyelőre sehogy garancia vesztés nélkül. Úgy néz ki a 4.2-es szoftverfrissítéssel eltűntethető lesz gyárilag is.

    Hogyan tudom frissíteni a telefonom?: a HTC régóta OTA(Over The Air) módon adja ki a frissítéseket. Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére(lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb utóbb amint az elérhetővé válik kivéve ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte, de néha érdemes lehet a frissítés után egy Gyári visszaállítást csinálni, mert 1-2 alkalmazás reagálhat érdekes módon.

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • Xaels

    félisten

    A készülékről lényegretörően:

    A HTC One két "szín"-ben kapható, ezüst illetve fekete. A készülék borítása nagy részben aluminíumból van, az elő- és hátlap közötti keret viszont polikarbonátból készült. Az egész hátlapot egy alumínium tömbből marták ki, míg az előlapon található két hangszóró rács különálló darabok. A telefon szívét egy Qualcomm által gyártott Snapdragon 600-as chip alkotja. E mellé 2GB RAM és 32GB ROM társul melyből kicsivel több mint 25GB áll rendelkezésére a felhasználónak. A kijelzőt 4,7"-es átmérőjű, 1920x1080-as felbontású SLCD3 panel alkotja melyet Gorilla Glass 2 véd a külső behatásoktól. Az előlapon sztereó hangszórópár foglal helyet melyek tisztán és hangosan szólnak. A hátlapon egy 4megapixel felbontású Ultrapixel kamera helyet. Szoftver tekintetében gyárilag az Android operációs rendszer 4.1.2-es verziójára épített a gyártó amit megfűszerezett a Sense5.0 nevezetű saját megoldásával.

    Vásárlás előtt:

    Sokszor felmerül a kérdés, hogy hol érdemes megvenni a készüléket és mire érdemes odafigyelni. Ebben próbál ez a kis bekezdés segítséget nyújtani.

    Hol és mennyiért?: nem is igazán ez a kérdés lényege, hanem inkább az, hogy milyen garanciális feltételekkel vegyük meg a kiszemelt telefont. A legtöbb GSM bolt többféle lehetőséget kínál árban és felszereltségben. A tanácsunk az, hogy mindenképpen a 2év gyártói garanciás konstrukciót válasszuk ha a pénztárcánk is engedi mivel akkor bolttól függetlenül fordulhatunk a HTC szervizpartneréhez ha gondunk lenne a készülékkel illetve a One esetében nehézkes javítás miatt is biztosabb ha a márkaszerviz foglalkozik a problémánkkal. Amennyiben ragaszkodunk az olcsóbb konstrukcióhoz nem árt tudatában lenni, hogy a külföldről behozott készülékekre sok esetben kevesebb garanciát(már ha lehet annak nevezni a bolti papírt) kapunk, sokszor kevesebb tartozékot adnak mellé illetve a jövőbeli szoftverfrissítések is függnek attól, hogy honnan származik a készülék.

    Szériahibákról: az első hónapokban gyártott készülékek esetén előfordulhatnak tipikus szériahibák. Sajnos ez alól a HTC One sem kivétel. A készülékre jellemző hibák lehetnek: pixelhiba, összeillesztési hibák illetve a közelség érzékelő hibás működése. Pixelhibát a Play áruházból letöltött Dead Pixel Test-tel tudjuk ellenőrizni míg a Közelség érzékelőt a beépített HTC tesztprogrammal, amit a tárcsázóba ütött *#*#3424#*#* kóddal tudunk elindítani sok más teszttel egyetemben. Hiba jelentkezése esetén a személyes vásárlást követően 3 munkanap azonnali cseregaranciával élhetünk, míg netes rendelés esetén 8 munkanapunk van a vásárlástól való elállásra.

    A "Nokia" féle HAAC(dual-membrane) mikrofonról: mint ismeretes a HTC One-ba eredetileg tervezett mikrofont a Nokia közösen fejlesztette az ST Microelectronics-al akik ezt a technológiát eladták a HTC-nek, pedig nem tehették volna meg. Utólag derült fény erre, így a Nokia megtámadta a HTC-t és a bíróság döntése alapján a már megvásárolt mikrofonokon felül nem vásárolhat többet belőle a tajvani gyártó, de mivel nem ők voltak a hibásak így a meglévő készleteket még felhasználhatják. Előzetes információk alapján a Májusban piacra került készülékekbe ez a mikrofon került még beépítésre, de a továbbiakról egyelőre nincs értesülés.

    Honnan tudom meg, hogy mikor gyártott készüléket tartok a kezemben?: a készülék széria száma pontos információt ad a gyártás helyéről illetve idejéről. Ezt a doboz oldalára ragasztott matricán megtaláljuk S/N-ként feltűntetve.

    XXYMDABBBBBB(pl.:HT353W123456)
    XX: a gyártás helye
    SZ = Shenzhen, China
    SH = Shanghai, China
    HT = Hsinchu, Taiwan
    CH = Wuhan, China
    Y: a gyártás éve(3=2013)
    M: gyártási hónap: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C (január-december)
    D: a gyártás napja: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,G,H,J,K,L,M,N,P,R,S,T,V,W,X,Y,Z(Z=31.)
    A: a szoftver régiójára utaló kód
    BBBBBB: a gyári azonosító

    Példa: HT353.....= Hsinchu, Taiwan, 2013, Május. 3.

    A gyártó garanciális feltételeiről ITT olvashattok bővebben.

    A HTC készülékek szervizelése jelenleg a Cseh VSP Data műhelyében folyik ahova a Telemax juttatja el a készüléket így az ő átvevőpontjaikon is leadható a masina.

    Hasznos tippek és trükkök:
    GY.I.K

    Most vásárolt készülékemen nem találom a magyar nyelvet, mit tehetek?: Play áruházból töltsd le az ingyenes Morelocal2 nevezetű alkalmazást.

    Az alkalmazások alján ott díszeleg az a fekete sáv három pöttyel a közepén, hogy lehet tőle megszabadulni?: egyelőre sehogy garancia vesztés nélkül. Úgy néz ki a 4.2-es szoftverfrissítéssel eltűntethető lesz gyárilag is.

    Hogyan tudom frissíteni a telefonom?: a HTC régóta OTA(Over The Air) módon adja ki a frissítéseket. Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére(lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb utóbb amint az elérhetővé válik kivéve ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte, de néha érdemes lehet a frissítés után egy Gyári visszaállítást csinálni, mert 1-2 alkalmazás reagálhat érdekes módon.

    A Blinkfeed-et ki lehet valahogy kapcsolni?: gyárilag nem. A főoldalnak be lehet állítani klasszikus oldalt is, de a Blinkfeed meg fog maradni illetve a Launcher lecserélésével teljesen eltűnik.

    A Blinkfeed-ben van hazai tartalom?: egyelőre nincs. Az ígéretek szerint lesz a jövőben, de arról, hogy pontosan mik még nincs információ.

    Hasznos tippek és trükkök

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

Új hozzászólás Aktív témák