Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Allure

    aktív tag

    ● A készülék, benne az akkumulátorral
    ● „Agybadugós”, felvevőgombos Sony MH750 típusú headset
    ● Töltőfej (EP850) és USB kábel (EC480)
    ● HDMI kábel (IM820) és bőrtok
    ● Papírok
    A szolgáltatótól vásárolt készülékekhez nem jár HDMI kábel és bőrtok (A Vodafone ad HDMI kábelt).
    Magyar nyelvű használati útmutató: pdf

    Méret: 122 x 59,5 x 10,5 milliméter
    Tömeg: 120 gramm
    SIM-foglalat: microSIM
    Operációs rendszer: A korai modellek esetén Android 2.3.7 (Gingerbread), ami 2012.augusztus.17-e óta frissíthető Ice Cream Sandwich-re (4.0.4), az újabb modelleket már alapból az újabb rendszerrel szállítják. A szolgáltatóktól származó készülékre hivatalosan még nem érhető el az ICS.
    Kijelző: Hátsó LED-megvilágítású TFT, 16 millió szín visszaadására képes, kapacitív, qHD felbontású (960x640 pixel), Whitemagic technológiát alkalmazó 4” átmérőjű kijelző, amit kép- illetve videónézéskor a Mobile Bravia Engine javít fel (ez ha valakit zavarna, akkor kikapcsolható).
    Hardver: A készüléket egy ST-Ericsson Novathor U8500-as SOC(System On Chip) hajtja, mely egy kétmagos 1 Ghz-en ketyegő processzorból és egy MALI 400-MP grafikus gyorsítóból áll.
    Memória: A telefonban 1 GB Ram van. A készülék belső memóriája 16 Gb melyből az alkalmazásoknak 2 Gb, a többi adatunknak kb. 11,3 Gb jut. Figyelem! A készülék memóriája nem bővíthető!
    Kamera: Hátul egy 8 megapixeles, 2,4-es rekesznyílású, Sony Exmor R szenzorral szerelt kamera található, melynek legnagyobb felbontása képek esetén 3264x2448, videók esetén 1920x1080 pixel. A kamera dolgát a sötétben led villanó segíti. Az előlapon található a VGA felbontással bíró másodlagos kamera.
    Csatlakozók: A készülék bal oldalán található a microUSB csatlakozó, ami a töltésen és az adatátvitelen kívül OTG képességekkel is bír (OTG kábel segítségével csatlakoztathatunk pendrive-ot, egeret, billentyűzetet és még sok más dolgot a készülékhez). A microUSB csatlakozó alatt található a microHDMI-csatlakozó, a készülék tetején pedig a 3,5-ös jack csatlakozó.
    Adatkapcsolat/kommunikáció: GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, microUSB 2.0, Bluetooth 2.1, 802.11 a/b/g/n, NFC, DLNA, Wifi-hotspot, GPS.
    Akkumulátor: Li-polimer 1350 mAh.

    Milyen ismert hibái vannak a készüléknek? – A kijelző 2.3.7 alatt 72%-os fényerő fölött összemossa a sárga és zöld színeket, valamint szintén 2.3.7 alatt a színátmeneteket bizonyos esetben sávosan - magyarul, jó csúnyán - jeleníti meg, de csak ha háttérképként alkalmazzuk. Sima galériában nézve rendben van. Mindkét problémát az ICS-ben már javították. Pár hónap használat után megjelenhet egy apró átlátszó buborék az átlátszó sávban, ami többnyire csak fény felé tartva látható (A készülékek igen kis százalékánál jelentkezik). Szintén kis százalékban előfordul, hogy az alsó műanyag kupak "lötyög". Inkább csak mozog. Ha valakinél tényleg nagyon lötyögne, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy egy papírcsíkot tekersz a telefon alsó része köré, majd erre ráhúzod a kupakot. Ami így megfeszül és nem fog lötyögni.
    Mikor érkezik a telefonra a Jelly Bean frissítés? – Pontosat nem lehet ez ügyben mondani, valószínűleg év vége/jövő év eleje környékén érkezik a frissítés.
    Vásárlás után az akkumulátort ki kell-e sütni? Az akkumulátort meddig kell tölteni a használatba vételkor? – A telefonban Li-polimer típusú akkumulátor található, amit tilos kisütni. A teljes lemerülést is próbáljuk elkerülni. Az első használat során érdemes minimum 30 percig tölteni a készüléket.
    Mennyit bír a készülék akkumulátora? – Egy töltéssel a telefon átlagos használat mellett 1,5-2 napot bír. Intenzívebb használat mellett este már kéri az energiát.
    Gyorsan merül az akkumulátor, mit tehetek ez ellen? – Mivel a kijelző a legfőbb fogyasztó a készülékben, ezért érdemes a beállításoknál a fényerősséget automatikusra, azon belül pedig energiatakarékosra állítani. ICS alatt sokat javít az üzemidőn a Beállítások> Energiagazdálkodás menüpontban található Bővített készenléti mód engedélyezése. Ha éppen nem használjuk, akkor legyen kikapcsolva a Bluetooth és a GPS. Az akkumulátor a teljes kapacitását nagyjából 2-3 heti használat után éri el. Még néhány ötlet s4tch-től:[link]
    Hogyan tudom lenémítani a készüléket? – Két módszerrel lehet: Gingerbread alatt a lezáró képernyőn a hang ikont húzd balra / ICS alatt a bekapcsoló gomb hosszan nyomása után megjelenő menüben igény szerint a rezgő vagy némító ikont választod. Illetve a hangerő gombbal is le lehet venni a hangerőt.
    Van-e a kijelzőn gyárilag védőfólia? – Igen, újonnan két fólia van a készüléken: az instrukciókat tartalmazó és alatta egy védőfólia.
    Lefagyott a telefonom, hogyan indíthatom újra? - Mivel az akkumulátorhoz nem férhetünk hozzá, ezért a Sony szoftveres kapcsolót alkalmaz, amit a bekapcsoló és a hangerő fel gomb öt másodpercig tartó együttes lenyomásával érhetünk el.
    Az ébresztés hangerejét hol tudom beállítani? – A Beállítások> Hang> Hangerő menüpontban.
    Hogyan tudok saját csengőhangot beállítani? – Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és a belső tárhelyen hozd létre a következő mappákat: Ringtones, Alarms és Notifications. Ezután a Ringtones mappába mehetnek a csengőhangok, az Alarms mappába az ébresztőhangok és a Notifications mappába pedig a jelzőhangok. A másolás után már megtalálod a saját csengőhangjaid a listában.
    Hogyan tudom lekérni a szolgáltatóm internetbeállításait? – A Beállítások > Xperia > Internetbeállítások menüpontra bökve letöltődnek a szükséges beállítások.
    A telefon a számítógéphez csatlakoztatva lassan töltődik, miért? – A számítógép alapesetben csak 500 mA-t tud leadni az USB porton keresztül. Ha Windows XP/Vista/7 op. rendszert használunk, akkor az Asus Ai Charger nevű segédprogramjának feltelepítése után 1A-t is le tud adni a gép, így sokat gyorsul a töltés sebessége. (Windows 8 alatt kékhalált okoz!)
    Hogyan tudok a belső tárhelyről alkalmazásokat telepíteni? – Első körben szükséged lesz egy fájlkezelőre (pl. Solid File Explorer) és a Beállítások> Alkalmazások menüpont alatt ki kell pipálnod az „Ismeretlen forrás” jelölőnégyzetetet (ICS alatt a Beállítások> Biztonság menüpont alatt található). Ez után már csak annyi a dolgod, hogy a fájlkezelőben ráböksz a telepítendő alkalmazás fájljára.
    A zenelejátszó tele van ismeretlen hangokkal, amiket nem is én tettem fel rá, hogyan tudnám eltávolítani ezeket? –Valószínűleg valamelyik alkalmazás hangjai. A telefon alapból az egész belső tárhelyet szkenneli. Azokba a mappákba, amelyekben nem a te zenéid vannak, el kell helyezni egy üres fájlt .nomedia névvel és a probléma megoldva (A legegyszerűbb egy üres txt fájl kiterjesztését átírni Total Commander-rel nomedia-ra). Ez a módszer érvényes a képekre és a videókra is.
    Hogyan lehet screenshot-ot készíteni? – 2.3.7 alatt Power gomb hosszan nyomása után felbukkanó menüben a Képernyőfelvétel készítése opciót választod / ICS alatt a bekapcsoló és a hangerő le gombot egyszerre két másodpercig nyomva tartod.

    Hivatalosan a Pc Companion vagy a Sony Update Service programok segítségével frissíthető a készülék.

    Ha nem bírsz várni a hivatalos frissítésre, akkor a Flashtool segítségével saját magad is feltölthetsz ROM-ot a telefonodra (Például a szolgáltató függő készülékek tulajdonosai frissíthetnek ICS-re). Ezzel a művelettel a garanciád nem vész el, de garanciáztatás előtt érdemes visszarakni a gyári szoftvert.

    ICS felrakása flashtool-lal:

    Fontos: Új Rom felrakása esetén a telefonmemóriáról minden adat elveszik (letöltött appok, telefonszámok stb) érdemes ezekről előtte egy biztonsági mentést csinálni. Viszont a belső memórián ("SD-kártya") minden adat megmarad.

    Amire szükség lesz:
    Flashtool
    ICS FTF fájl |További romok a seria.hu fórumán|

    1. Flashtool-t telepíted.
    2. A drivereket telepíted a Flashtool / drivers mappából. Miután ez megvan, dugd rá a telefont a gépre és várd meg amíg a windows felismeri a telefont (Win7). Majd utána húzd le és kapcsold ki. Ügyelj rá, hogy a SUS vagy a PC Companion ne menjen a háttérben!
    3. A telepítés után elindítod a Flashtool-t és a villám ikonra kattintasz, majd Flashmode-ot választod és OK.
    4. A Select Source Folder feliratnál betallózod az FTF fájlt tartalmazó mappát. A listában megjelenik a 6.1.B.0.544 verziószámú firmware, ezt kell kiválasztani. Jobb oldalt mind a három wipe, az Exclude TA és a No Final Verification jelölőnégyzetbe pipát raksz és nyomsz egy OK-t.

    5. Amíg a program előkészíti a fájlokat, addig kapcsold ki a telefont és várj legalább öt másodpercet. Ha a program végzett, akkor fel fog dobni egy csatlakoztatásra felszólító ablakot, tehát most kell rádugnod a telefont a kábelre úgy, hogy a Hangerő le gombot nyomva tartod. Ha jól csináltad elindul a flashelés és elengedheted a hangerő le gombot. Néhány perc után kiírja, hogy „Flash done, waiting for reboot…”, ekkor húzd le a kábelt a telefonról és kapcsold be a készüléket. Ezzel kész is a frissítés, élvezd az új rendszert! :) A Gingerbread szoftvert ugyanígy lehet felrakni azzal a különbséggel, hogy ott nem lehet a "No final verification" jelölőnégyzetbe pipát rakni.

    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.

    Mit tudok megcsinálni root joggal?

    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő, automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    Kétféleképpen rootolhatjuk a készüléket:

    ● Az egyszerűbb módszer whYz tolmácsolásában: [link]

    ● A bonyolultabb neorow1 tollából: [link]

    Készítette: Allure

    Köszönet: Dany007-nek, s4tch-nek, darvinya-nak és a többi fórumlakónak.

    Utolsó módosítás: 2012.10.17.

  • Allure

    aktív tag

    ● A készülék, benne az akkumulátorral
    ● „Agybadugós”, felvevőgombos Sony MH750 típusú headset
    ● Töltőfej (EP850) és USB kábel (EC480)
    ● HDMI kábel (IM820) és bőrtok
    ● Papírok
    A szolgáltatótól vásárolt készülékekhez nem jár HDMI kábel és bőrtok (A Vodafone ad HDMI kábelt).
    Magyar nyelvű használati útmutató: pdf

    Méret: 122 x 59,5 x 10,5 milliméter
    Tömeg: 120 gramm
    SIM-foglalat: microSIM
    Operációs rendszer: A korai modellek esetén Android 2.3.7 (Gingerbread), ami 2012.augusztus.17-e óta frissíthető Ice Cream Sandwich-re (4.0.4), az újabb modelleket már alapból az újabb rendszerrel szállítják. A szolgáltatóktól származó készülékre hivatalosan még nem érhető el az ICS.
    Kijelző: Hátsó LED-megvilágítású TFT, 16 millió szín visszaadására képes, kapacitív, qHD felbontású (960x540 pixel), Whitemagic technológiát alkalmazó 4” átmérőjű kijelző, amit kép- illetve videónézéskor a Mobile Bravia Engine javít fel (ez ha valakit zavarna, akkor kikapcsolható).
    Hardver: A készüléket egy ST-Ericsson Novathor U8500-as SOC(System On Chip) hajtja, mely egy kétmagos 1 Ghz-en ketyegő processzorból és egy MALI 400-MP grafikus gyorsítóból áll.
    Memória: A telefonban 1 GB Ram van. A készülék belső memóriája 16 Gb melyből az alkalmazásoknak 2 Gb, a többi adatunknak kb. 11,3 Gb jut. Figyelem! A készülék memóriája nem bővíthető!
    Kamera: Hátul egy 8 megapixeles, 2,4-es rekesznyílású, Sony Exmor R szenzorral szerelt kamera található, melynek legnagyobb felbontása képek esetén 3264x2448, videók esetén 1920x1080 pixel. A kamera dolgát a sötétben led villanó segíti. Az előlapon található a VGA felbontással bíró másodlagos kamera.
    Csatlakozók: A készülék bal oldalán található a microUSB csatlakozó, ami a töltésen és az adatátvitelen kívül OTG képességekkel is bír (OTG kábel segítségével csatlakoztathatunk pendrive-ot, egeret, billentyűzetet és még sok más dolgot a készülékhez). A microUSB csatlakozó alatt található a microHDMI-csatlakozó, a készülék tetején pedig a 3,5-ös jack csatlakozó.
    Adatkapcsolat/kommunikáció: GPRS, EDGE, HSPA 14.4 Mbps/5.76 Mbps, microUSB 2.0, Bluetooth 2.1, 802.11 a/b/g/n, NFC, DLNA, Wifi-hotspot, GPS.
    Akkumulátor: Li-polimer 1350 mAh.

    Milyen ismert hibái vannak a készüléknek? – A kijelző 2.3.7 alatt 72%-os fényerő fölött összemossa a sárga és zöld színeket, valamint szintén 2.3.7 alatt a színátmeneteket bizonyos esetben sávosan - magyarul, jó csúnyán - jeleníti meg, de csak ha háttérképként alkalmazzuk. Sima galériában nézve rendben van. Mindkét problémát az ICS-ben már javították. Pár hónap használat után megjelenhet egy apró átlátszó buborék az átlátszó sávban, ami többnyire csak fény felé tartva látható (A készülékek igen kis százalékánál jelentkezik). Szintén kis százalékban előfordul, hogy az alsó műanyag kupak "lötyög". Inkább csak mozog. Ha valakinél tényleg nagyon lötyögne, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy egy papírcsíkot tekersz a telefon alsó része köré, majd erre ráhúzod a kupakot. Ami így megfeszül és nem fog lötyögni.
    Mikor érkezik a telefonra a Jelly Bean frissítés? – Pontosat nem lehet ez ügyben mondani, valószínűleg év vége/jövő év eleje környékén érkezik a frissítés.
    Vásárlás után az akkumulátort ki kell-e sütni? Az akkumulátort meddig kell tölteni a használatba vételkor? – A telefonban Li-polimer típusú akkumulátor található, amit tilos kisütni. A teljes lemerülést is próbáljuk elkerülni. Az első használat során érdemes minimum 30 percig tölteni a készüléket.
    Mennyit bír a készülék akkumulátora? – Egy töltéssel a telefon átlagos használat mellett 1,5-2 napot bír. Intenzívebb használat mellett este már kéri az energiát.
    Gyorsan merül az akkumulátor, mit tehetek ez ellen? – Mivel a kijelző a legfőbb fogyasztó a készülékben, ezért érdemes a beállításoknál a fényerősséget automatikusra, azon belül pedig energiatakarékosra állítani. ICS alatt sokat javít az üzemidőn a Beállítások> Energiagazdálkodás menüpontban található Bővített készenléti mód engedélyezése. Ha éppen nem használjuk, akkor legyen kikapcsolva a Bluetooth és a GPS. Az akkumulátor a teljes kapacitását nagyjából 2-3 heti használat után éri el. Még néhány ötlet s4tch-től:[link]
    Hogyan tudom lenémítani a készüléket? – Két módszerrel lehet: Gingerbread alatt a lezáró képernyőn a hang ikont húzd balra / ICS alatt a bekapcsoló gomb hosszan nyomása után megjelenő menüben igény szerint a rezgő vagy némító ikont választod. Illetve a hangerő gombbal is le lehet venni a hangerőt.
    Van-e a kijelzőn gyárilag védőfólia? – Igen, újonnan két fólia van a készüléken: az instrukciókat tartalmazó és alatta egy védőfólia.
    Lefagyott a telefonom, hogyan indíthatom újra? - Mivel az akkumulátorhoz nem férhetünk hozzá, ezért a Sony szoftveres kapcsolót alkalmaz, amit a bekapcsoló és a hangerő fel gomb öt másodpercig tartó együttes lenyomásával érhetünk el.
    Az ébresztés hangerejét hol tudom beállítani? – A Beállítások> Hang> Hangerő menüpontban.
    Hogyan tudok saját csengőhangot beállítani? – Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és a belső tárhelyen hozd létre a következő mappákat: Ringtones, Alarms és Notifications. Ezután a Ringtones mappába mehetnek a csengőhangok, az Alarms mappába az ébresztőhangok és a Notifications mappába pedig a jelzőhangok. A másolás után már megtalálod a saját csengőhangjaid a listában.
    Hogyan tudom lekérni a szolgáltatóm internetbeállításait? – A Beállítások > Xperia > Internetbeállítások menüpontra bökve letöltődnek a szükséges beállítások.
    A telefon a számítógéphez csatlakoztatva lassan töltődik, miért? – A számítógép alapesetben csak 500 mA-t tud leadni az USB porton keresztül. Ha Windows XP/Vista/7 op. rendszert használunk, akkor az Asus Ai Charger nevű segédprogramjának feltelepítése után 1A-t is le tud adni a gép, így sokat gyorsul a töltés sebessége. (Windows 8 alatt kékhalált okoz!)
    Hogyan tudok a belső tárhelyről alkalmazásokat telepíteni? – Első körben szükséged lesz egy fájlkezelőre (pl. Solid File Explorer) és a Beállítások> Alkalmazások menüpont alatt ki kell pipálnod az „Ismeretlen forrás” jelölőnégyzetetet (ICS alatt a Beállítások> Biztonság menüpont alatt található). Ez után már csak annyi a dolgod, hogy a fájlkezelőben ráböksz a telepítendő alkalmazás fájljára.
    A zenelejátszó tele van ismeretlen hangokkal, amiket nem is én tettem fel rá, hogyan tudnám eltávolítani ezeket? –Valószínűleg valamelyik alkalmazás hangjai. A telefon alapból az egész belső tárhelyet szkenneli. Azokba a mappákba, amelyekben nem a te zenéid vannak, el kell helyezni egy üres fájlt .nomedia névvel és a probléma megoldva (A legegyszerűbb egy üres txt fájl kiterjesztését átírni Total Commander-rel nomedia-ra). Ez a módszer érvényes a képekre és a videókra is.
    Hogyan lehet screenshot-ot készíteni? – 2.3.7 alatt Power gomb hosszan nyomása után felbukkanó menüben a Képernyőfelvétel készítése opciót választod / ICS alatt a bekapcsoló és a hangerő le gombot egyszerre két másodpercig nyomva tartod.

    Hivatalosan a Pc Companion vagy a Sony Update Service programok segítségével frissíthető a készülék.

    Ha nem bírsz várni a hivatalos frissítésre, akkor a Flashtool segítségével saját magad is feltölthetsz ROM-ot a telefonodra (Például a szolgáltató függő készülékek tulajdonosai frissíthetnek ICS-re). Ezzel a művelettel a garanciád nem vész el, de garanciáztatás előtt érdemes visszarakni a gyári szoftvert.

    ICS felrakása flashtool-lal:

    Fontos: Új Rom felrakása esetén a telefonmemóriáról minden adat elveszik (letöltött appok, telefonszámok stb) érdemes ezekről előtte egy biztonsági mentést csinálni. Viszont a belső memórián ("SD-kártya") minden adat megmarad.

    Amire szükség lesz:
    Flashtool
    ICS FTF fájl |További romok a seria.hu fórumán|

    1. Flashtool-t telepíted.
    2. A drivereket telepíted a Flashtool / drivers mappából. Miután ez megvan, dugd rá a telefont a gépre és várd meg amíg a windows felismeri a telefont (Win7). Majd utána húzd le és kapcsold ki. Ügyelj rá, hogy a SUS vagy a PC Companion ne menjen a háttérben!
    3. A telepítés után elindítod a Flashtool-t és a villám ikonra kattintasz, majd Flashmode-ot választod és OK.
    4. A Select Source Folder feliratnál betallózod az FTF fájlt tartalmazó mappát. A listában megjelenik a 6.1.B.0.544 verziószámú firmware, ezt kell kiválasztani. Jobb oldalt mind a három wipe, az Exclude TA és a No Final Verification jelölőnégyzetbe pipát raksz és nyomsz egy OK-t.

    5. Amíg a program előkészíti a fájlokat, addig kapcsold ki a telefont és várj legalább öt másodpercet. Ha a program végzett, akkor fel fog dobni egy csatlakoztatásra felszólító ablakot, tehát most kell rádugnod a telefont a kábelre úgy, hogy a Hangerő le gombot nyomva tartod. Ha jól csináltad elindul a flashelés és elengedheted a hangerő le gombot. Néhány perc után kiírja, hogy „Flash done, waiting for reboot…”, ekkor húzd le a kábelt a telefonról és kapcsold be a készüléket. Ezzel kész is a frissítés, élvezd az új rendszert! :) A Gingerbread szoftvert ugyanígy lehet felrakni azzal a különbséggel, hogy ott nem lehet a "No final verification" jelölőnégyzetbe pipát rakni.

    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.

    Mit tudok megcsinálni root joggal?

    ● módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    ● gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    ● a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    ● boot képernyő lecserélése
    ● témák telepítése
    ● bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő, automatikusan induló programok letiltása)
    ● processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    Kétféleképpen rootolhatjuk a készüléket:

    ● Az egyszerűbb módszer whYz tolmácsolásában: [link]

    ● A bonyolultabb neorow1 tollából: [link]

    Készítette: Allure

    Köszönet: Dany007-nek, s4tch-nek, darvinya-nak és a többi fórumlakónak.

    Utolsó módosítás: 2012.10.17.

  • aleister

    veterán

    Mivel gyakorta ismétlődnek bizonyos kérdések, úgy gondoltuk összegyűjtünk pár dolgot, ami hasznos lehet a topic újdonsült olvasóinak. Fontos kiemelnem, hogy nem célom a szakmai szakszavak felesleges halmozása, valamint a fototechnikai elmélet bonyolult magyarázása. Próbálok inkább -az egyszerűséget szem előtt tartva- konyhanyelven írni.

    Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.

    Fényerő: azon jellemzője az objektívnek, hogy a legtágabb rekesz (blende) állás mellett mennyi fényt enged át. Tulajdonképpen a maximálisan beállítható rekesznagyságról van szó. Minél nagyobb a rekesz mérete, annál alacsonyabb ez a szám. Értelemszerűen a kisebb érték a jobb. Többféleképp is szokták jelölni: f1.8, 1/1.8, stb.
    Példa: egy f1.8-as fényerejű optika több fényt enged át teljesen nyitott rekesznél, mint egy f4-es.

    Gyújtótávolság: Meghatározza, hogy a lencse, és az általa összegyűjtött fénysugarak metszéspontja milyen messze van egymástól. Számunkra megfoghatóbb az ehhez kapcsolódó másik fogalom, a látószög, ami azt jelzi, hogy a szemünkkel érzékelt látvány mekkora részét képes az objektív az érzékelőre rajzolni. Minél kisebb a gyutáv, annál nagyobb a látószög. Az emberi szám kb ekv 50mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik. Az ez alatti fókusztávolságú objektívekkel nagyobb képrészletet tudunk rögzíteni, mint amit egy emberi szemlélő látna. Értelemszerűen ennek a fordítottja is igaz: egy teleobjektívvel a szemünkkel érzékelt látvány csak egy részét fogjuk tudni megörökíteni.


    Látószög ábra

    Megkülönböztetünk fix és zoom objektíveket. Zoom objektívek esetén értelemszerűen két számból álló tartomány lesz majd az objektíven, melyet átfogásnak is szoktak nevezni. A gyújtó-(vagy fókusz-) távolság mérőszáma a milliméter.
    Példa: 17-50mm (zoom), 35mm (fix)

    Objektívek (ekv) gyújtótávolság szerinti besorolása
    8-15: halszem
    12-21: extra nagylátószög (uwa: ultra wide angle)
    21-27: erős nagylátószög
    27-34: nagylátószög
    34-40: enyhe nagylátószög
    40-50: normál (az emberi szám látószögéhez ez áll a legközelebb)
    50- 70: kis teleobjektív (portré)
    70- 150: teleobjektív
    150- : erős teleobjektív

    A fenti felsorolás csak irányadó, továbbá nem tartalmazza a makróobjektívek tartományát, hisz ezek inkább a kialakításuk miatt (nagyítás, közelpont) nyerik el a makró tulajdonságukat, nem pedig egy adott gyújtótávolság miatt. Általánosságban elmondható, hogy a normál és portréobjektív fókusztávolsága jellemző rájuk.

    Ekvivalens (ekv) gyújtótávolság: a fotózásban alapul a kisfilmes rendszert szokták venni. A hobbi és amatőr vázak kisebb érzékelővel rendelkeznek, mint a 35mm-es filmkocka, ezért esetükben egy szorzót kell alkalmaznunk, hogy megkapjuk a valódi (azaz az ennek megfelelő ekvivalens) gyutávot. Ez Nikonnál 1.5, Canonnál 1.6.
    Példa: egy DX-es Nikon vázra szerelt 35mm-es fix objektív ekv 52.5mm-nek felel meg.

    Egyéb jelölések
    Az objektíveken a fent taglalt mérőszámokon kívül egyéb betűjelekből álló rövidítések is lehetnek, melyek a felépítésükre, szolgáltatásaikra utalnak. Ezek a következőek:

    A - Pentax: mint az M széria, de a rekeszgyűrűn A állás is van (a rekeszérték a vázról is vezérelhető)
    AD (Anomalus Dispersion) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    AF-D (AF with Distance) - Távolság infót is ad a váznak
    AF-S (AF with SWM) - Ultrahangos élességállítás. Lásd SWM
    AL - Aszférikus lencsetag
    AI (Auto Index) - Manuális Nikkor objektív
    AI-S (Auto Index Shutter) - Manuális Nikkor objektív
    APO (Apochromatic Lens) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    AS (AntiShake) - Érzékelőbe épített képstabilizáló rendszer
    AS (Aspherical Lens) - Aszférikus lencsetag
    ASL (Aspherical Lens) - Aszférikus lencsetag
    ASP (Aspherical Lens) - Aszférikus lencsetag
    CA (Circular Aperture) - Körformára alakított blende
    CONV (APO Conversion Lens) - EX profi telekonverter
    CRC (Close Range Correction) - Közelkép korrekció
    D (Distance Info) - Mélységinformációt ad át a gépnek az objektív
    DA - digitális vázakra optimalizált
    DA L - "könnyített" DA, nincs rekeszgyűrű, quick-shift, a bajonett műanyag, napellenző nincs hozzácsomagolva
    DC (Defocus Control) - Az életlenségi mező kontrollálható vele
    DC (for Digital Cameras) - Kisebb képkör, digitálisra tervezve
    D FA - digitális és filmes vázakra is optimalizált
    DG (DiGit Full frame) - digitálisra tervezve
    Di (Digitally Integrated Full frame) - digitálisra tervezve
    Di-II (Digital Only) - Kisebb képkör, digitálisra tervezve
    DO (Diffractive Optics) - Különleges felületkiképzésű objektív
    DX - Kisebb képkör, digitálisra tervezve
    ED (Extra Low Dispersion) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    EX (Excellence) - Sigma profi csiszolású objektív
    F - Pentax: mint az A széria, de autofókuszos ("csavarhúzós", a váz motorja hajtja)
    FA - Pentax: az F széria továbbfejlesztése, a vázzal történő kommunikáció fejlettebb
    FAJ - Pentax: "butított", olcsó FA; nincs rekeszgyűrű, több a műanyag
    FC (Focus Clutch) - AF/MF kapcsoló
    FE (Floating Element System) - Lebegőpontos lencserendszer
    FLD ("F" Low Dispersion) - Továbbfejlesztett Low Dispersion (LD) lencsetag
    FO (One Touch Focus Clutch) - Lásd: Full Time Manual Focus (FTMF)
    FTMF (Full Time Manual Focus) - Az AF kézzel bármikor kézzel felülbírálható
    Fish-eye - Halszem objektív
    G - Blendét gépvázról vezérli
    HSM (Hyper-Sonic Motor) - Ultrahangos élességállítás
    IF (Internal Focus) - Belső élességállítás
    IS (Image Stabilization) - Képstabilizátor
    K - Pentax: az eredeti, K bajonettes objektívek, fém és üveg mindegyik,
    a fókuszálás és fénymérés csak manuális
    L (Luxury) - Canon profi csiszolású objektív
    LD (Low Dispersion) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    Limited - Kiemelkedő minőségű, fém és üveg, fix gyújtótávolságú objektívek
    M - Pentax: a K szériához hasonló, de általában kisebb és könnyebb manuális objektívek
    M/A (M/A mode) - Az AF kézzel bármikor kézzel felülbírálható
    Macro - Makró objektív Közelképre fejlesztett és korrigált rajzú objektív
    MC (Multi Coating) - Többrétegű tükröződésmentesítő lencsebevonat
    Micro = Macro Lásd Macro
    OIS (Optical Image Stabilizer) - Optikai képstabilizátor
    OS (Optical Stabilizer) - Képstabilizátor
    PC (Perspective Correction) - Perspektíva korrekciós objektív
    PZD (PieZo Drive) - A PZD motor egy újabb technológiát alkalmaz, melynek köszönhetően a standing wave kategóriába sorolható.
    Reflex - Tükörobjektív
    RF (Rear Focus) - Hátsó élességállítás
    SIC (Super Integrated Coating) - Speciális többrétegű lencsebevonat
    SLD (Super Low Dispersion) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    SD (Super Low Dispersion) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    SDM - Objektívbe épített ultrahangos fókuszmotor
    SP (Super performance) - Tamron profi csiszolású objektív
    SWM (Silent Wave Motor) - Ultrahangos élességállítás
    TS (Tilt-Shift) - Perspektíva korrekciós objektív
    UD (Ultra Low Dispersion) - Alacsony színszórású lencsetagot tartalmaz
    USM (UltraSonic Motor) - Ultrahangos élességállítás
    VC (Vibration Compensation) - Képstabilizátor
    VR (Vibration Reduction) - Képstabilizátor
    WR - Időjárásálló, szigetelt kivitel
    XR (Extra Refraction) - Kisebb átmérőjű objektív azonos fényerő mellett
    XS - A K-01 vázhoz tervezett (de minden K bajonettes digitális vázon
    használható), extra kis méretű pancake objektív
    ZA - Sony bajonettes Carl Zeiss objektív
    ZF - F bajonettes Carl Zeiss objektív
    ZF - F bajonettes Carl Zeiss objektív, elektronikus CPU-val
    ZH - Carl Zeiss féle Sinar objektív
    ZK - K bajonettes Carl Zeiss objektív
    ZM - M bajonettes Carl Zeiss objektív
    ZS - M42 bajonettes Carl Zeiss objektív
    ZV Hasselblad kamerákhoz fejlesztett Carl Zeiss objektív

    A két legfontosabb jellemzőjük az objektíveknek a beépített autófókusz motor és az optikai képstabilizátor. Ez utóbbira –gyártótól függően- több jelölés is lehet: VR, VC, OS, stb.
    Nikkor rendszer esetén az objektívbe épített autófókusz motort az AF-S jelzi. Sokan tévesen a G jelzést szokták ilyenkor emlegetni. Természetesen a sima AF jelzésű optikákkal is lesz autófókuszunk, de csak abban az esetben, ha a vázban van AF motor.

    A tele tartomány
    Amennyiben nem elégszünk meg a maximális gyújtótávolságával a teleobjektívünknek, lehetőség van többszöröző telekonverter lencsével kitolnunk azt. Ez a váz és az objektív közé, vagy az objektív végére kerül. Jellemzően 1.4, 1.7, 2, 3 szorosára nagyíthatja az objektív által rajzolt képet.
    Példa: egy 70-300mm-es objektív teleobjektív egy x2-es telekonverter felszerelése után 140-600mm-es zoomtartománnyal bír majd.

    Hátránya a megoldásnak, hogy mind a fényerő, mind a képminőség csökken.
    x1.4 telekonverter – 1 FÉ veszteség
    x1.7 telekonverter – 1.5 FÉ veszteség
    x2 telekonverter – 2 FÉ veszteség
    x3 telekonverter – 3 FÉ veszteség

    A makrózásról
    Amennyiben nem szeretnénk komolyabb összeget kiadni makróobjektívre, lehetőségünk van több alternatív megoldásra is:
    1. Előtét lencse: Az objektív szűrőmenetére csavarható, vagy egyéb módon rögzíthető nagyító lencse. Akár a telekonverterek esetében itt is többféle nagyítással ( 1,2,3-as dioptria) találkozhatunk. Hátrányuk, hogy képminőségromlást, vinnyettálást okozhatnak. Az előtétlencsék hosszabb
    gyútávokon (50-70 mm felett) működnek rendesen. Ajánlot termékek: Raynox DCR-150 és DCR-250, Canon 250D, 500D.
    2. Közgyűrűsor: A makró közgyűrű az objektív és a váz közé kerül. Figyeljünk rá, hogy olyan eszközt szerezzünk be, amin vannak érzékelők, így működni fog a fénymérés és az autófókusz is. A közgyűrűk vastagságának a változtatásával tudjuk a nagyítás mértékét növelni. Mivel plusz optikai tagot nem tartalmaz, nem rontja a képminőséget, ám hátránya hogy csökkenti a fényerőt.
    3. Fordított objektív (fordítógyűrű): Ez lesz a legolcsóbb módja a makrózásnak. Két verziója is ismert. Az egyik esetben a váz és az objektív közé kerül a fordítógyűrű. Ekkor nem lesz fénymérésünk és autófókusz. A másik esetben a felszerelt objektív szűrőmenetére kerül a fordítógyűrű, mely a másodikként használt objektívet –szintén a szűrőmenetén keresztül – rögzíti a szerelékre. Ekkor a különböző információk (AI, AF) átadódnak a váznak, de feltehetően korrigálni kell majd ezeket; továbbá a másodlagos objektíven manuálisan kell megoldani a rekeszelést.

    Szűrők
    Többféle szűrőfajta létezik, de a leggyakrabban 3 típusukkal lehet találkozni: uv-, nd – és polárszűrő. Jelen írásnak nem feladata az ezekre való kitérés, de összességében elmondható, hogy csak minőségi gyártó (Hoya, B+W, Marumi, stb) termékeit használjuk, máskülönben a rendszerünk optikai jellemzői csökkenni fognak. Az áruk a méretűkkel arányosan nő.
    Az objektívek vonatkozásában figyelnünk kell arra, hogy az objektív élességállítása külső vagy belső (IF), különben a cpl szűrők használata megnehezülhet.

    Milyen objektív kell nekem?
    Általános felhasználás, utazás: nagy átfogású zoomok (utazúm :) ), pl: Nikkor 18-105/3.5-5.6 VC Tamron 18-270/3.5-6.3, Canon EF-S 18-200/3.5-5.6 IS, Tamron AF 18-250 Di-II, Sigma 17-70/2.8-4 Macro OS HSM.
    Tájfotózás: nagylátószögű és általános objektívek, pl Tamron 17-50/2.8, Nikkor 35/1.8, Tokina 11-16/2.8 AT-X, Sigma 10-20/4-5.6 EX DC HSM, Tamron SP AF 17-50/2.8 XR Di II LD IF, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS.
    Személyek fotózása (portrézás): lehetőleg fix objektívek, pl Nikkor 50/1.8 (egész alakra), Nikkor 85/1.8 és Tamron 90/2.8 (felsőtest, fejportré) , Canon EF 70-200/xL (IS), Canon EF 135/2L, Canon EF 85/1.8, Sigma 50/1.4, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 24-70/2.8L (II), Sigma 24-70/2.8, Sigma AF 50/1.4 EX DG HSM.
    Állatok fotózása: nagytele tartomány zoom objektívjei, Pl Tamron 70-300/4-5.6 VC, Sigma 70-200/2.8, Nikkor 70-300/4-5.6 VR (vadállatok esetén szükséges lehet 400 fölötti fókusztávolság, telekonverter), Canon EF 55-200 IS/3.5-5.6, Canon EF 70-300/4-5.6 IS, Canon EF 100-400/4-5.6L, Sigma AF 120-300/2.8 APO EX HSM DG OS.
    Rovarok, kis mütyürök: makróobjektívek, pl:Tamron 90/2.8, Sigma 105/2.8, Canon EF 100/2.8L IS, Sigma 150mm f2.8 APO Macro DG EX HSM, Canon EF 100/2.8, Canon EF 60/2.8.
    Fotózás beltérben: nagylátószögű objektívek, : Canon EF-S 17-55/2.8 IS, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS, Tokina 11-16/2.8 AT-X, Sigma 10-20/3.5 EX DC HSM.
    Tárgy-, ételfotózás: fix alapobjektív és kistele tartomány, makro lencsék: Nikkor 35/1.8, Nikkor 50/1.8, Tamron 24-70/2.8, stb

    Ajánlott Nikon objektívek
    Nagylátó: Tamron 10-24/3.5-4.5, Tokina 11-16/2.8, Sigma 10-20/4-5.6
    Alapobjektív: Nikkor 18-105/3.5-5.6 VR, Nikkor 35/1.8, Tamron 17-50/2.8 (VC nélküli), Tamron 24-70/2.8,
    Teleobjektív: Tamron 70-300/4-5.6 VC, Sigma 70-200/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma 105/2.8, Nikkor 85/1.8
    Makróobjektív: Tamron 90/2.8, Sigma 105/2.8

    Ajánlott Canon objektívek
    Nagylátó: Tokina 11-16/2.8 AT-X, Sigma 10-20/4-5.6 EX DC HSM, Sigma 10-20/3.5 EX DC HSM.
    Alapobjektív: Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS, Tamron SP AF 17-50/2.8 XR Di II LD IF.
    Teleobjektív: Canon EF 55-200 IS/3.5-5.6, Canon EF 70-300/4-5.6 IS, Canon EF 70-200/xL, Sigma 70-200/2.8.
    Makróobjektív: Canon EF 100/2.8L IS, Sigma 150/2.8 APO Macro DG EX HSM, Canon EF 100/2.8, Canon EF 60/2.8.

    Ajánlott Pentax objektívek
    Halszem: Pentax DA 10-17/3.5-4.5, Sigma 15/2.8
    Nagylátó: Sigma 12-24/4.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 10-24/3.5-4.5, Pentax 12-24/4, Pentax DA 21/3.2 Limited, Pentax DA 14/2.8
    Alapobjektív: Pentax DA (L) 18-55/3.5-5.6 (WR), Pentax DA 16-45/4, Tamron 17-50/2.8, Pentax DA 35/2.4, Pentax DA 17-70/4, Sigma 17-70/2.8-4, Pentax DA 18-135/3.5-5.6
    Portré: Pentax DA 50/1.8, Pentax FA 50/1.4, Pentax DA 40/2.8 Limited, Pentax DA 40/2.8 XS, Pentax DA 70/2.4 Limited
    Teleobjektív: Pentax DA (L) 55-300/4-5.8, Tamron 70-300/4-5.6, Sigma 70-300/4-5.6 APO, Tamron 70-200/2.8, Sigma 70-200/2.8 HSM
    Makróobjektív: Sigma 50/2.8 Macro, Tamron 90/2.8 Macro, Pentax DA 35/2.8 Macro Limited, Pentax D FA 100/2.8 Macro WR

    Nagyobb gyártok oldalai
    Nikkor, Canon, Tamron, Sigma, Tokina

    Általános objektívtesztelő oldalak
    http://www.photozone.de/
    http://www.photodo.com/
    http://www.lenstip.com/lenses_reviews.html
    http://www.slrgear.com/reviews/index.php

    Felhasználói vélemények: Pentax, Sony/Minolta, Canon/Nikon/Tamron/Tokina/stb

    Az információk összeszedését és a hozzászólás szerkesztését aleister követte el, a Canonos objektíveket *Ropi*, a Pentax objektíveket pedig csakb fórumtárs gyűjtötte össze.

    Előzmények itt:
    Objektívek - Archívum I. [link]

    [ Szerkesztve ]

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

  • rt06

    veterán

    ÁdiBá - maxi#130 - Battle.net - SC2 Ranking
    adrian360 - Papirsarkany#888 - Battle.net - SC2 Ranking
    Alg - Alg#504 - Battle.net - SC2 Ranking
    AlyArkhon - Alyarkhon#350 - Battle.net - SC2 Ranking
    berker - crepitation#428 - Battle.net - SC2 Ranking
    CurrentValue - WiLDflash#570 - Battle.net - SC2 Ranking
    Csyppa - Csyppa#200 - Battle.net - SC2 Ranking
    DarthPeeter - DarthPeeter#450 - Battle.net - SC2 Ranking
    euzsolt - Formaster#962 - Battle.net - SC2 Ranking
    Eyesis - nfteamEyesis#643 - Battle.net - SC2 Ranking
    föccer - Föccer#611 - Battle.net - SC2 Ranking
    hirakoshinji - Gosu#733 - Battle.net - SC2 Ranking
    holydragon - holy#164 - Battle.net - SC2 Ranking
    killerjohn - KillerJohn#634 - Battle.net - SC2 Ranking
    LinogeOW - Linoge#498 - Battle.net - SC2 Ranking
    mcwolf79 - Mcwolf#223 - Battle.net - SC2 Ranking
    mohoyoyo - JunoO#158 - Battle.net - SC2 Ranking
    _OldBoy_ - Oldboy#863 - Battle.net - SC2 Ranking
    oxox - oxox#698 - Battle.net - SC2 Ranking
    SimS - Toph#525 - Battle.net - SC2 Ranking
    Tuco Ramirez - Peter#1714 - Battle.net - SC2 Ranking
    VladimirR (rt06) - cyla#118 - Battle.net - SC2 Ranking
    whitezo88 - Zoley#602 - Battle.net - SC2 Ranking
    Winner_hun - Winnerhun#268 - Battle.net - SC2 Ranking
    zuzu000 - AmOkk#724 - Battle.net - SC2 Ranking

    [M]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/adiba.html]ÁdiBá[/L][/B] - maxi#130 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2709271/1/maxi/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/2709271/maxi]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/adrian360.html]adrian360[/L][/B] - Papirsarkany#888 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1223062/1/Papirsarkany/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1223062/Papirsarkany/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/alg.html]Alg[/L][/B] - Alg#504 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1097212/1/Alg/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1097212/Alg/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/alyarkhon.html]AlyArkhon[/L][/B] - Alyarkhon#350 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1693995/1/Alyarkhon/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1693995/Alyarkhon/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/berker.html]berker[/L][/B] - crepitation#428 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2264924/1/crepitation/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/2264924/crepitation/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/currentvalue.html]CurrentValue[/L][/B] - WiLDflash#570 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1976650/1/WiLDflash/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1976650/WiLDflash/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/csyppa.html]Csyppa[/L][/B] - Csyppa#200 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2281564/1/Csyppa/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/2281564/Csyppa/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/darthpeeter.html]DarthPeeter[/L][/B] - DarthPeeter#450 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1930719/1/DarthPeeter/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1930719/DarthPeeter/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/euzsolt.html]euzsolt[/L][/B] - Formaster#962 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2080079/1/Formaster/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://www.sc2ranks.com/eu/2080079/Formaster]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/eyesis.html]Eyesis[/L][/B] - nfteamEyesis#643 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/286720/1/nfteamEyesis/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/286720/nfteamEyesis]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/foccer.html]föccer[/L][/B] - Föccer#611 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/216106/1/F%C3%B6ccer/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/216106/F%C3%B6ccer/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/hirakoshinji.html]hirakoshinji[/L][/B] - Gosu#733 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1225587/1/Gosu/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1225587/Gosu]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/holydragon.html]holydragon[/L][/B] - holy#164 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/228002/1/holy/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/228002/holy/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/killerjohn.html]killerjohn[/L][/B] - KillerJohn#634 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2549402/1/KillerJohn/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/2549402/KillerJohn]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/linogeow.html]LinogeOW[/L][/B] - Linoge#498 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2850482/1/Linoge/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/2850482/Linoge]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/mcwolf79.html]mcwolf79[/L][/B] - Mcwolf#223 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1942306/1/Mcwolf/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1942306/Mcwolf/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/mohoyoyo.html]mohoyoyo[/L][/B] - JunoO#158 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1109183/1/JunoO/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1109183/JunoO/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/oldboy_2.html]_OldBoy_[/L][/B] - Oldboy#863 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/621748/1/OldBoy/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/621748/OldBoy/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/oxox.html]oxox[/L][/B] - oxox#698 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/943312/1/oxox/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/943312/oxox/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/sims.html]SimS[/L][/B] - Toph#525 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1683402/1/Toph/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1683402/Toph/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/tuco_ramirez.html]Tuco Ramirez[/L][/B] - Peter#1714 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1330974/1/Peter/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1330974/Peter]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/rt06.html]VladimirR (rt06)[/L][/B] - cyla#118 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1076290/1/cyla/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1076290/cyla/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/whitezo88.html]whitezo88[/L][/B] - Zoley#602 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/254479/1/Zoley/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/254479/Zoley/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/winner_hun.html]Winner_hun[/L][/B] - Winnerhun#268 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1540930/1/Winnerhun/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1540930/Winnerhun]SC2 Ranking[/L][/B]
    [B][L:http://itcafe.hu/tag/zuzu000.html]zuzu000[/L][/B] - AmOkk#724 - [B][L:http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1708198/1/AmOkk/]Battle.net[/L][/B] - [B][L:http://sc2ranks.com/eu/1708198/AmOkk/]SC2 Ranking[/L][/B]
    [/M]

    [ Szerkesztve ]

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • rum-cajsz

    őstag

    válasz D.Orion #7055 üzenetére

    Ez de király! :D

    =Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

  • Lasy

    veterán

    Igen kerülnek hozzám ilyenek is, és mivel nekem szinte létszükség a root jog, nem hagytam annyiban. Sok olvasgatás után qltsar fórumtárs Segítségével, megszületett a ROOT jog, és a recovery telepítése is.
    Köszönjük qltsar
    Minden fájl elérhető az ő médiafire oldaláról.

    Lássuk is mi az ami szükséges hozzá:
    · SP flash tool program
    · Rootolt Boot image: boot img vF3b-0
    · Rootolt Boot image: vF47-0
    · Scatter file (az SP Flashtoolhoz): vF3b-0 Scatter file
    · Scatter file (az SP Flashtoolhoz): vF47-0 Scatter file
    · Super one click progi

    Kezdjünk is neki a ROOT jognak

    Az SP flash tool progit csomagoljuk ki.
    A super one click progit is csomagoljuk ki.
    A boot.img-t és a Scatter file-t tegyük egy mappába, hogy könnyen megtaláljuk.

    1. indítsuk el az SP flash tool progit
    2. tallózzuk be a Scatter file-t egy hiba üzenet fog fogadni, de ezt okézzuk le.
    3. most a BOOT szövegre kattintva tallózzuk be neki a ot991_root.img fájlt
    4. kapcsoljuk ki a telefont, vegyük ki az akkut, és 5 másodpercet várjunk.
    5. tegyük vissza az akkut és nyomjuk meg az F9-et (ez a download) alul elkezd visszaszámolni a program a jobb alsó sarokban. (eddig van időnk rádugni)
    6. dugjuk rá az adatkábelt kikacsolt állapotban
    7. ha minden jól ment és a driverek rendben vannak, akkor elkezd dolgozni, és a sárga %sáv végig fut.
    8. egy nagy zöld kör jelzi, ha sikeresen elkészült.

    Most jöhet a Super One Click progival a root jog.

    1. kapcsoljuk be a telefont
    2. pipáljuk ki az USB hibakeresést, és az álhelyek engedélyezését
    menü, beállítások, alkalmazások, fejlesztés menüpontnál találjuk meg.
    3. indítsuk el a SuperOneClick progit
    4. katt a bal felső sarokban a ROOT gombra.

    Szépen várjuk, meg míg végez, és élvezzük a root jogunkat.

    Recovery telepítése SP flash tool segítségével:

    1. indítsuk el az SP flash tool progit
    2. tallózzuk be a Scatter file-t egy hiba üzenet fog fogadni, de ezt okézzuk le.
    3. most a RECOVERY szövegre kattintva tallózzuk be neki a OT_991_CWM_6.0.0.3.img fájlt
    4. kapcsoljuk ki a telefont, vegyük ki az akkut, és 5 másodpercet várjunk.
    5. tegyük vissza az akkut és nyomjuk meg az F9-et (ez a download) alul elkezd visszaszámolni a program a jobb alsó sarokban. (eddig van időnk rádugni)
    6. dugjuk rá az adatkábelt kikacsolt állapotban
    7. ha minden jól ment és a driverek rendben vannak, akkor elkezd dolgozni, és a sárga %sáv végig fut.
    8. egy nagy zöld kör jelzi, ha sikeresen elkészült.

    Amennyiben vissza szeretnénk állítani az eredeti recovery-t, akkor ez a fájl kell hozzá

    Nézzük, hogyan is működne a gyári visszaállítás.

    Mivel van recovery menünk, abból kell használnunk elsőnek a gulyuk backup&restore script-et.
    használata:
    (Használata: egyszerűen rámásoljuk a két zip file-t mondjuk az sdkártya gyökerébe, majd Recovery-ből sima update-ként telepítjük, ezután a backup scipt menti a 3 fentebb említett particiót az sd kártyánk firmware mappájában.
    Visszaállítás a restore scripttel történik, itt is úgy kell tenni, mintha egy update package-et telepítenénk, és a készülék ezen particiói a folyamat végén a gyári állapotra kerülnek.
    Persze ugye nem felejtjük el az eredeti fájlokat visszatenni a mappába. :)
    VF3B-0 rom
    VF47-0 rom

    Ezek után, már csak az eredeti BOOT.img, és eredeti recovery.img fájlt kell visszatenni flash tool-al, és minden az eredeti állapotban van.

    Nagyon fontos megjegyeznem, hogy nézzétek meg milyen verzió van a készüléketeken, és azokat a fájlokat használjátok, és lehetőleg ne keverjétek.

    Bármilyen gondod akadna, kérdezz bátran. nem csak itt lehet ezt megtenni hanem a fórumon is.

    +36702778032

  • D.Orion

    veterán

    válasz Lasy #7057 üzenetére

    Sajnos nem saját alkotás :B , de kíváncsi voltam, hogy kezeli-e megfelelően az oldal. Nekem is nagyon bejön, ötletes gif.

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Xaels

    félisten

    HTC One X

    A készülékről dióhéjban:

    A HTC One X két színben kapható, fehér(Polar White) illetve sötét szürke(Glamour Grey). A burkolat anyagában festett, a hátlapon matt felületű polikarbonátból készült. Az egész külsőt egy tömbből alkották meg, ezért illesztési hézagok sincsenek viszont az akkumulátort nem lehet cserélni. A telefon szívét egy Nvidia által gyártott Tegra3-as chip alkotja. E mellé 1GB RAM és 32GB ROM társul melyből kicsivel több mint 25GB áll rendelkezésére a felhasználónak. A kijelző 4,7"-en terül el, technológiailag SLCD2 panel található a készülékben melyet Gorilla Glass véd a külső behatásoktól. Szoftver tekintetében gyárilag az Android operációs rendszer 4.0.3-as verziójára épített a gyártó amit finomhangolt a Sense4.0 nevezetű saját megoldásával. Jelenleg a hazánkban hivatalosan elérhető legfrissebb szoftver verzió az Android 4.0.4-re támaszkodó Sense4.1-el megfejelt 2.17.401.2-es változat. Jelly Bean frissítés valamikor 2012 Októberében érkezik OTA formájában.

    Vásárlás előtt:

    Sokszor felmerül a kérdés, hogy hol érdemes megvenni a készüléket és mire érdemes odafigyelni. Ebben próbál ez a kis bekezdés segítséget nyújtani.

    Hol és mennyiért?: nem is igazán ez a kérdés lényege, hanem inkább az, hogy milyen garanciális feltételekkel vegyük meg a kiszemelt telefont. A legtöbb GSM bolt többféle lehetőséget kínál árban és felszereltségben. A tanácsunk az, hogy mindenképpen a 2év gyártói garanciás konstrukciót válasszuk ha a pénztárcánk is engedi mivel akkor bolttól függetlenül fordulhatunk a HTC szervizpartneréhez ha gondunk lenne a készülékkel. Amennyiben ragaszkodunk az olcsóbb konstrukcióhoz nem árt tudatában lenni, hogy a külföldről behozott készülékekre sok esetben kevesebb garanciát(már ha lehet annak nevezni a bolti papírt) kapunk, sokszor kevesebb tartozékot adnak mellé illetve a jövőbeli szoftverfrissítések is függnek attól, hogy honnan származik a készülék.

    Szériahibákról: az első hónapokban gyártott készülékek esetén előfordulhatnak tipikus szériahibák, de ezeket javították a fiatalabb szériákban. Az érintett korú készülékeknél előfordulhat kijelző sárgásodás foltokban, finomabb nyomásra is hullámzás jellemzően a kijelző szélein illetve a wifi antenna elgyengülése miatti jelerősség csökkenés. Ezeket garanciálisan javítják vagy a hibás alkatrészt cserélik. 3 munkanapon belül jelentkező hibák esetén kérhető a készülék azonnali cseréje a vásárlás helyszínén. Itt egy részletes leírás a lehetséges hibákról.

    Honnan tudom meg, hogy mikor gyártott készüléket tartok a kezemben?: a készülék széria száma pontos információt ad a gyártás helyéről illetve idejéről. Ezt a doboz lezárására szolgáló papírhurok hátoldalán megtaláljuk a középső vonalkód alatt(S/N). Az első két karakter a gyártás helyére utal, ha HT akkor Hsinchu(Tajvan) a gyártás helye míg ha SH akkor Shanghai(Kína). Utána jön az év ami 2-es, tehát 2012. A hónapok 1-12-ig jelöltek számmal. A napoknál bonyolódik kicsit, 1-9-ig számmal majd utána A-Z-ig betűkkel jelzik a napot ahol a Z értelem szerűen 31.-ét jelöli. Példa: HT23W - tajvani gyártás, március 28-án jött le a gyártó sorról.

    Hasznos tippek és trükkök:
    GY.I.K

    Most vásárolt készülékemen nem találom a magyar nyelvet, mit tehetek?: amennyiben a feljebb vázolt olcsósított verzió áldozata lettél ne csüggedj, ugyanis elméletileg az összes készüléken megtalálható az összes nyelv mindössze pár dolgot kell tenni, hogy a kívánt lehetőséget előcsaljuk. Itt megtalálhatod a megoldást.

    Az alkalmazások alján ott díszeleg az a fekete sáv három pöttyel a közepén, hogy lehet tőle megszabadulni?: amennyiben az android verziód még 4.0.3-as semmit. Előbb frissítened kell 4.0.4-es verzióra azután lesz rá külön menüpont a beállításokban. Ehhez menj a "Beállítások / Display, gestures & buttons / Recent apps button" menüpontba ahol 3 lehetőséged van. Vagy marad minden úgy mint eddig(ilyenkor a fekete sáv is marad), vagy a folyamatváltó(jobb szélső) gomb rövid nyomására feldobja a "Menü"-t és hosszú nyomására előjön a folyamatváltó képernyő illetve ennek a gombnak a rövid nyomására a folyamatváltó képernyő jön elő és hosszú nyomására a "Menü". Az utóbbi két lehetőség esetén megszabadulunk a zavaró fekete sávtól.

    Hogyan tudom frissíteni a telefonom?: a HTC régóta OTA(Over The Air) módon adja ki a frissítéseket. Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére(lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb utóbb amint az elérhetővé válik kivéve ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte, de néha érdemes lehet a frissítés után egy Gyári visszaállítást csinálni, mert 1-2 alkalmazás reagálhat érdekes módon.

    Gyors beállítások az értesítési sávon: alapból a Sense nem tartalmaz erre lehetőséget(legalább is a jelenlegi szoftver verzióban még nem) viszont a Google Play!-en van egy Notification Toggle nevü alkalmazás ami ezt megoldja.

    Az első hsz. forrása INNEN letölthető és szabadon módosítható.

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • nggabi

    nagyúr

    válasz Xaels #7064 üzenetére

    ok

    [P:C][L:/dl/upc/2012-10/20/271041_luwlj41tkyrteunq_htconex.png][IMG:/dl/upc/2012-10/20/271041_luwlj41tkyrteunq_htconex.thumb.png][/IMG][/L][/P]

    [ Szerkesztve ]

    "szenyor dzsíííí"

  • Xaels

    félisten

    válasz nggabi #7066 üzenetére

    Köszi, majd ha lesz időm és gépnél leszek kicserélem. :R

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • nggabi

    nagyúr

    válasz Xaels #7067 üzenetére

    nincs mit. közben csináltam egy még szebbet (remélem :D ):

    [P:C][IMG:/dl/upc/2012-10/20/271041_expzr8ozjympyxes_htconex2.png][/IMG][/P]

    ez nagyobb képből van.

    [ Szerkesztve ]

    "szenyor dzsíííí"

  • hallerlaller

    addikt

    Samsung Galaxy Nexus - az első Android 4.1, Jelly Bean telefon

    GT-I9250

    Google.hu/Nexus

    Mobilarena teszt

    Teljes használati útmutató angol nyelven

    Specifikációk

    XDA fórum, romok

    Gyári romok lelőhelye

    Hasznos információk a készülék használatához

    Először is egy program, ami minden Galaxy Nexus tulajnak szinte kötelező. Lényegesen leegyszerűsít olyan dolgokat, mint például a drivertelepítés, egyedi recovery felrakás, bootloader kinyitása, root, gyári rom visszaállítása, stb., tehát a híres: Galaxy Nexus Toolkit
    Nagyon könnyen kezelhető, erősen ajánlott! Telepítsd, nézd át a menüpontokat, figyelj oda a zárójeles megjegyzésekre, és ha ezek után valami mégsem világos, akkor tedd fel kérdésedet a fórumban.

    Aki szeretne jobban a dolgok mögé látni, annak ajánlom SP!T blogját (folyamatosan bővül, érdemes időnként bekukkantani).

    Ha túl halknak találod a hangerőt, akkor a problémádra megoldás a Volume+ nevű ingyenes alkalmazás.

    A készülékben megtalálható egy rejtett állapotjelző LED is alul középen, ehhez a Light Flow ingyenes alkalmazással állíthatjuk be az értesítéseket.

    Gyári állapotban a 16 GB belső memóriából 13,33 GB áll a felhasználó rendelkezésére.

    Képernyőkép mentése: hangerő le+power gomb egyszerre.

    Fastboot mód: kikapcsolt állapotban hangerő le+hangerő fel+power gomb egyszerre: videó
    (ugyanez bekapcsolt állapotban bugreportot készít).

    GY.I.K.

    "Rádugtam számítógépre a telefont, de nem ismeri fel, miért?"

    Bár az android 4.0 támogatja az úgynevezett "Mass storage" módot, a Galaxy Nexusba ez más okok miatt nem került bele, viszont natív MTP támogatás van helyette. Erről bővebben itt olvashatsz.
    A toolkittel persze fel tudjuk telepíteni a drivereket és azután a rendszer felismeri, vagy Google Play-ről telepíthetünk egyéb alkalmazásokat, pl. Airdroid vagy Wifi File Transfer.

    "A kijelzőn gyenge fényerőnél függőleges csíkok vannak, elromlott?"

    Mint minden készüléknél, itt is előfordulhatnak hibás darabok. Fényképes segítséget annak eldöntésére, hogy mi normális és mi nem az itt találsz. Ha úgy gondolod hibás, nyugodtan hívd a szervizfutárt.

    "A Telenor független készülékeket árul?"

    Nem, sajnos hálózatfüggők.

    "Kapható-e a Galaxy Nexushoz, mint a Galaxy S2-höz gyári nagyobb akkumulátor?"

    Igen, a kapacitása 2000mAh, jár hozzá egy másik hátlap és az akku tartalmazza az NFC-t is. Konkrét link nincs, mert az reklám, keress rá a "galaxy nexus 2000mah akkumulátor" szavakra.

    "Gyári garancia meghosszabbítása merre található?"

    A +2 hónap meghosszabbított garancia a készülék beregisztrálásával érhető el, amit itt lehet megtenni. Már bármilyen magyarországi címre elérhető a Samsung helyszíni szervizszolgáltatás is, ugyanitt kell megrendelni.

    "A telefonomon még mindig csak android 4.1.1 verzió van, pedig már kijött a 4.X.X verzió, miért nem frissül?"

    Vannak többféle régiós/szolgáltatós gyári romok. Ha ezt látod a Beállítások > A telefonról > Build-szám menüpontnál, hogy: ICL53F.I9250XWKL2 (az aláhúzott rész a lényeges), akkor az úgynevezett "yakju" helyett "yakjuxw" rom van a készülékeden. Ennek frissítését nem a Google, hanem a Samsung végzi, sajnos emiatt akár hónapokkal is később kaphatsz meg egy Android verziót. Ha úgy érzed, hogy ez számodra sok idő a várakozásra, akkor tegyél fel egy "yakju" romot a Toolkit segítségével. Hogy pontosan melyik verzió milyen frissítést kapott eddig, azt itt tudod megnézni.

    "Oké, de nem értek a Toolkithez, elmagyaráznád részletesen hogyan kell átállni a Google által frissített verzióra?"

    ● A műveletekhez ne használjunk USB hosszabbítót/elosztót/HUB-ot.
    ● Telefonon kapcsoljuk be az USB hibakeresést a Beállítások > Fejlesztői lehetőségeknél.
    ● Adatokat érdemes előtte lementeni, mert a bootloader kinyitása ezek törlésével jár.
    ● Toolkit-et sűrűn frissítik, így a menüpontok is változhatnak. A leírás az éppen aktuális 7.8-as verzióra készült.

    1.) Töltsd le a Galaxy Nexus Toolkit-et és telepítsd fel a számítógépre. A telepítés végén el fog indulni, ne nyomjunk még semmit de ne is zárjuk be, hagyjuk nyugodtan nyitva egy ablakban.
    2.) Töltsd le közben a legfrissebb stock romot a Google szerveréről (fontos, hogy a "yakju" verziót válaszd, véletlenül sem a "mysid" CDMA/LTE verziót, ha ez utóbbit telepíted, akkor "one more brick" fog történni), majd helyezd a file-t számítógépen Total Commanderrel a telepített Galaxy Nexus Toolkit könyvtárán belül a "\put_google_factory_image_here\" mappába, ahogy van. Nem szabad közben kicsomagolni!
    3.) Még ne csatlakoztasd a telefont, hanem lépj vissza a Toolkit-be.
    4.) Válaszd ki, az első oldalon a telefonodnak megfelelőt, írd be a számot és üss entert. (Feltehetőleg, ha 4.1.1 van most fent neked, akkor a 7. pontot kell, de igazából mindegy, csak a gsm verziók közül válassz)
    5.) Toolkit Main menüben válaszd ki az 1.-es pontot, ezzel telepíted a drivereket. (dobni fog esetleg egy hibaüzenetet, de ezzel nem kell foglalkozni, írja is)
    6.) Ezután már rá lehet dugni a számítógépre a telefont, ha mindent jól csináltunk, akkor felül meg fognak jelenni számok a "list of devices attached" szöveg alatt. Egy 25-ös "refresh main menü" segíthet közben.
    7.) 22-es menüponttal újra kell indítanunk a telefont, hogy fastboot módba kerüljön. Mivel ADB módban vagyunk ezért ezen belül a 3-as kell. Telefonunk újraindul, és a képernyőjén megjelenik a START felirat.
    8.) Válaszd az "unlock your bootloader"-t, azaz nyomd le a toolkit főmenüben a 3-ast, azon belül az 1-est, majd "yes" és enter. (ez a művelet töröl MINDEN adatot a telefonról, érdemes előtte kimenteni ami kell)
    9.) A telefonodon megjelenik a kérdés újra, hogy akarod-e nyitni a bootloadert. Nyomd meg a hangerő fel-t és válaszd a "Yes"-t, majd nyomd meg a power gombot.
    10.) A program visszatér a menübe. Most válaszd a 9-es pontot, azaz a "flash google factory stock rom"-ot, ezen belül pedig a 2-est, ismét "yes" és enter.
    11.) Egy ideig elbíbelődik, majd újraindul a telefon. Kész.
    12.) (Opcionális) Bootloader visszazárása: Tegyük fastboot módba a 7. lépés megismétlésével. Ezután Toolkit főmenüben válaszd a "relock your bootloader"-t, azaz a 3-as pontot, majd a 2-est és gépeld be a "yes"-t.

    BDave blogjában is megtalálható nagyjából ugyanez, ha valami nem világos vagy elakadsz, akkor olvasd át azt is.

    "Visszazárjuk-e a bootloadert?"

    Ezt magadnak kell eldönteni, de íme pár hasznos infó:
    ● Google hivatalos álláspontja szerint igen, biztonsági okokból.
    ● XDA oldal szerint felesleges, mert ha zárva van nem tudunk fastboot parancsokat használni, ha pedig ki kell megint nyitni, akkor törölni fog minden adatot, tehát csak akkor zárjuk vissza mielőtt beadjuk a szervizbe.
    ● Ki lehet nyitni a bootloadert az adatok törlése nélkül is, ehhez root és ez a program szükséges.
    ● Közösségi oldalakon bele lehet futni olyan malware vírusba, ami csak nyitott bootloader esetén fertőz.

    "El lehet tüntetni az alsó navigációs sávot?"

    AOKP romban van ilyen funkció, de gyári rommal is lehetséges rootolás után ezzel a módszerrel.

    ”Nem tetszik a kijelző színvilága, lehet ezen változtatni?”

    Igen, Recon leírása alapján.

    ”Nem tetszik az automata fényerő gyári skálázása, lehet ezen változtatni?”

    Igen, Rotate leírása alapján.

    "A Galaxy Nexus tudja az USB OTG-t?"

    Igen, alapból csak billentyűt és egeret, de root után a Stickmount alkalmazással külső meghajtót is tudunk csatlakoztatni. SGS2-höz való kábel is jó hozzá.

    "Hogyan lehet az OTA-frissítést kikényszeríteni?"

    Beállítások > Alkalmazások > Összes > Google Szolgáltatások keretrendszer > Adatok törlése és/vagy Tárcsázóba: *#*#2432546#*#*
    Ha ezek után mégse jönne, akkor nagyon szépen kérlek, ne írjátok be a fórumra egyesével, hogy "miééérrt nem jööön??". Más telefontípusok csak fél év múlva kapják meg az újabb Android verziókat, neked maximum csak pár napot kell várni. De ha mégis nagyon türelmetlen vagy, akkor néz be SP!T blogjába.

    "Rootolás befolyásolja az OTA-frissítést?"

    Sem a nyitott bootloader, sem a root alapvetően nem, viszont ezek után könnyen lehet olyan műveletet végezni, ami miatt nem fog jönni. Ilyenek például a build.prop fájl átírása, vagy a gyári programok módosítása/eltávolítása. Odex fájlok is a gyári programokhoz tartoznak, tehát ezek törlése esetén (deodexed rom) sem fog OTA-frissítés érkezni.

    "Galaxy Nexus vagy Galaxy S2-t vegyek?"

    ● A Nexus kijelzőjének mérete nagyobb (4,65" vs. 4,27"), felbontása sűrűbb (1280x720 vs. 800x480), viszont PenTile, míg az S2 RGB, ami részletesebb képet eredményez, ám ez többnyire csak azonos felbontásnál figyelhető meg.
    ● A visszajelzések szerint a Nexus üzemideje több, bár minimális eltéréssel.
    ● A Nexus csak 5MP állóképet tud rögzíteni ellenben az S2 8MP-t tud. Mindkettő FullHD videót rögzít: az S2 1080p-s felbontásban ezt 30 fps sebességgel teszi, a Nexus viszont ilyen felbontásnál csak 24 fps-sel, tehát az S2 folyamatosabb. Viszont 720p-ben 30 fps-sel tud felvenni a Nexus is.
    ● Nexus tartalmaz NFC chippet.
    ● Nexus előlapi kamerája 720p videót rögzít.
    ● S2 bővíthető microSD kártyával, Nexus nem.
    ● Nexus-ra hamar jönnek az Android-frissítések.
    ● Nexusnál a kijelző körüli keret nem csillogós műanyag, kissé matt, így kevésbé karcolódik.

    Készült: a fórumozók közös ötletei alapján
    közreműködtek: SP!T, Zolesz007, Tomeewap, Barcode_Rec, bob.zxr, bigrock, BDave, Recon,Rotate
    Írta: hallerlaller
    utolsó módosítás:2012.10.20.

    Eredeti hozzászólás:

    Közben a telenornál is megjelent jóárasítva.

    [ Szerkesztve ]

    Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

  • hallerlaller

    addikt

    válasz Xaels #7067 üzenetére

    a felirat a meg lehetne ez:

    [ Szerkesztve ]

    Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

  • Xaels

    félisten

    válasz hallerlaller #7073 üzenetére

    Köszi szépen. Tényleg minden elismerésem a segítségért :R .

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • AMATŐR

    őstag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

  • “Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein

  • R2D20208

    addikt

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! :Y :F :C

    ★ ★ ★ Nexus 4 by LG ★ ★ ★

  • Xaels

    félisten

    A készülékről dióhéjban:

    A HTC One X két színben kapható, fehér(Polar White) illetve sötét szürke(Glamour Grey). A burkolat anyagában festett, a hátlapon matt felületű polikarbonátból készült. Az egész külsőt egy tömbből alkották meg, ezért illesztési hézagok sincsenek viszont az akkumulátort nem lehet cserélni. A telefon szívét egy Nvidia által gyártott Tegra3-as chip alkotja. E mellé 1GB RAM és 32GB ROM társul melyből kicsivel több mint 25GB áll rendelkezésére a felhasználónak. A kijelző 4,7"-en terül el, technológiailag SLCD2 panel található a készülékben melyet Gorilla Glass véd a külső behatásoktól. Szoftver tekintetében gyárilag az Android operációs rendszer 4.0.3-as verziójára épített a gyártó amit finomhangolt a Sense4.0 nevezetű saját megoldásával. Jelenleg a hazánkban hivatalosan elérhető legfrissebb szoftver verzió az Android 4.0.4-re támaszkodó Sense4.1-el megfejelt 2.17.401.2-es változat. Jelly Bean frissítés valamikor 2012 Októberében érkezik OTA formájában.

    Vásárlás előtt:

    Sokszor felmerül a kérdés, hogy hol érdemes megvenni a készüléket és mire érdemes odafigyelni. Ebben próbál ez a kis bekezdés segítséget nyújtani.

    Hol és mennyiért?: nem is igazán ez a kérdés lényege, hanem inkább az, hogy milyen garanciális feltételekkel vegyük meg a kiszemelt telefont. A legtöbb GSM bolt többféle lehetőséget kínál árban és felszereltségben. A tanácsunk az, hogy mindenképpen a 2év gyártói garanciás konstrukciót válasszuk ha a pénztárcánk is engedi mivel akkor bolttól függetlenül fordulhatunk a HTC szervizpartneréhez ha gondunk lenne a készülékkel. Amennyiben ragaszkodunk az olcsóbb konstrukcióhoz nem árt tudatában lenni, hogy a külföldről behozott készülékekre sok esetben kevesebb garanciát(már ha lehet annak nevezni a bolti papírt) kapunk, sokszor kevesebb tartozékot adnak mellé illetve a jövőbeli szoftverfrissítések is függnek attól, hogy honnan származik a készülék.

    Szériahibákról: az első hónapokban gyártott készülékek esetén előfordulhatnak tipikus szériahibák, de ezeket javították a fiatalabb szériákban. Az érintett korú készülékeknél előfordulhat kijelző sárgásodás foltokban, finomabb nyomásra is hullámzás jellemzően a kijelző szélein illetve a wifi antenna elgyengülése miatti jelerősség csökkenés. Ezeket garanciálisan javítják vagy a hibás alkatrészt cserélik. 3 munkanapon belül jelentkező hibák esetén kérhető a készülék azonnali cseréje a vásárlás helyszínén. Itt egy részletes leírás a lehetséges hibákról.

    Honnan tudom meg, hogy mikor gyártott készüléket tartok a kezemben?: a készülék széria száma pontos információt ad a gyártás helyéről illetve idejéről. Ezt a doboz lezárására szolgáló papírhurok hátoldalán megtaláljuk a középső vonalkód alatt(S/N).

    XXYMDABBBBBB(pl.:HT24DW123456)
    XX: a gyártás helye
    SZ = Shenzhen, China
    SH = Shanghai, China
    HT = Hsinchu, Taiwan
    CH = Wuhan, China
    Y: a gyártás éve(2=2012)
    M: gyártási hónap: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C (január-december)
    D: a gyártás napja: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,G,H,J,K,L,M,N,P,R,S,T,V,W,X,Y,Z(Z=31.)
    A: a szoftver régiójára utaló kód
    BBBBBB: a gyári azonosító

    Példa: HT24D.....= Hsinchu, Taiwan, 2012,április. 13.

    Hasznos tippek és trükkök:
    GY.I.K

    Most vásárolt készülékemen nem találom a magyar nyelvet, mit tehetek?: amennyiben a feljebb vázolt olcsósított verzió áldozata lettél ne csüggedj, ugyanis elméletileg az összes készüléken megtalálható az összes nyelv mindössze pár dolgot kell tenni, hogy a kívánt lehetőséget előcsaljuk. Itt megtalálhatod a megoldást.

    Az alkalmazások alján ott díszeleg az a fekete sáv három pöttyel a közepén, hogy lehet tőle megszabadulni?: amennyiben az android verziód még 4.0.3-as semmit. Előbb frissítened kell 4.0.4-es verzióra azután lesz rá külön menüpont a beállításokban. Ehhez menj a "Beállítások / Display, gestures & buttons / Recent apps button" menüpontba ahol 3 lehetőséged van. Vagy marad minden úgy mint eddig(ilyenkor a fekete sáv is marad), vagy a folyamatváltó(jobb szélső) gomb rövid nyomására feldobja a "Menü"-t és hosszú nyomására előjön a folyamatváltó képernyő illetve ennek a gombnak a rövid nyomására a folyamatváltó képernyő jön elő és hosszú nyomására a "Menü". Az utóbbi két lehetőség esetén megszabadulunk a zavaró fekete sávtól.

    Hogyan tudom frissíteni a telefonom?: a HTC régóta OTA(Over The Air) módon adja ki a frissítéseket. Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére(lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb utóbb amint az elérhetővé válik kivéve ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte, de néha érdemes lehet a frissítés után egy Gyári visszaállítást csinálni, mert 1-2 alkalmazás reagálhat érdekes módon.

    Gyors beállítások az értesítési sávon: alapból a Sense nem tartalmaz erre lehetőséget(legalább is a jelenlegi szoftver verzióban még nem) viszont a Google Play!-en van egy Notification Toggle nevü alkalmazás ami ezt megoldja.

    Az első hsz. forrása INNEN letölthető és szabadon módosítható.

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • Xaels

    félisten

    A készülékről dióhéjban:

    A HTC One X két színben kapható, fehér(Polar White) illetve sötét szürke(Glamour Grey). A burkolat anyagában festett, a hátlapon matt felületű polikarbonátból készült. Az egész külsőt egy tömbből alkották meg, ezért illesztési hézagok sincsenek viszont az akkumulátort nem lehet cserélni. A telefon szívét egy Nvidia által gyártott Tegra3-as chip alkotja. E mellé 1GB RAM és 32GB ROM társul melyből kicsivel több mint 25GB áll rendelkezésére a felhasználónak. A kijelző 4,7"-en terül el, technológiailag SLCD2 panel található a készülékben melyet Gorilla Glass véd a külső behatásoktól. Szoftver tekintetében gyárilag az Android operációs rendszer 4.0.3-as verziójára épített a gyártó amit finomhangolt a Sense4.0 nevezetű saját megoldásával. Jelenleg a hazánkban hivatalosan elérhető legfrissebb szoftver verzió az Android 4.0.4-re támaszkodó Sense4.1-el megfejelt 2.17.401.2-es változat. Jelly Bean frissítés valamikor 2012 Októberében érkezik OTA formájában.

    Vásárlás előtt:

    Sokszor felmerül a kérdés, hogy hol érdemes megvenni a készüléket és mire érdemes odafigyelni. Ebben próbál ez a kis bekezdés segítséget nyújtani.

    Hol és mennyiért?: nem is igazán ez a kérdés lényege, hanem inkább az, hogy milyen garanciális feltételekkel vegyük meg a kiszemelt telefont. A legtöbb GSM bolt többféle lehetőséget kínál árban és felszereltségben. A tanácsunk az, hogy mindenképpen a 2év gyártói garanciás konstrukciót válasszuk ha a pénztárcánk is engedi mivel akkor bolttól függetlenül fordulhatunk a HTC szervizpartneréhez ha gondunk lenne a készülékkel. Amennyiben ragaszkodunk az olcsóbb konstrukcióhoz nem árt tudatában lenni, hogy a külföldről behozott készülékekre sok esetben kevesebb garanciát(már ha lehet annak nevezni a bolti papírt) kapunk, sokszor kevesebb tartozékot adnak mellé illetve a jövőbeli szoftverfrissítések is függnek attól, hogy honnan származik a készülék.

    Szériahibákról: az első hónapokban gyártott készülékek esetén előfordulhatnak tipikus szériahibák, de ezeket javították a fiatalabb szériákban. Az érintett korú készülékeknél előfordulhat kijelző sárgásodás foltokban, finomabb nyomásra is hullámzás jellemzően a kijelző szélein illetve a wifi antenna elgyengülése miatti jelerősség csökkenés. Ezeket garanciálisan javítják vagy a hibás alkatrészt cserélik. 3 munkanapon belül jelentkező hibák esetén kérhető a készülék azonnali cseréje a vásárlás helyszínén. Itt egy részletes leírás a lehetséges hibákról.

    Honnan tudom meg, hogy mikor gyártott készüléket tartok a kezemben?: a készülék széria száma pontos információt ad a gyártás helyéről illetve idejéről. Ezt a doboz lezárására szolgáló papírhurok hátoldalán megtaláljuk a középső vonalkód alatt(S/N).

    XXYMDABBBBBB(pl.:HT24DW123456)
    XX: a gyártás helye
    SZ = Shenzhen, China
    SH = Shanghai, China
    HT = Hsinchu, Taiwan
    CH = Wuhan, China
    Y: a gyártás éve(2=2012)
    M: gyártási hónap: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C (január-december)
    D: a gyártás napja: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,G,H,J,K,L,M,N,P,R,S,T,V,W,X,Y,Z(Z=31.)
    A: a szoftver régiójára utaló kód
    BBBBBB: a gyári azonosító

    Példa: HT24D.....= Hsinchu, Taiwan, 2012,április. 13.

    Hasznos tippek és trükkök:
    GY.I.K

    Most vásárolt készülékemen nem találom a magyar nyelvet, mit tehetek?: amennyiben a feljebb vázolt olcsósított verzió áldozata lettél ne csüggedj, ugyanis elméletileg az összes készüléken megtalálható az összes nyelv mindössze pár dolgot kell tenni, hogy a kívánt lehetőséget előcsaljuk. Itt megtalálhatod a megoldást.

    Az alkalmazások alján ott díszeleg az a fekete sáv három pöttyel a közepén, hogy lehet tőle megszabadulni?: amennyiben az android verziód még 4.0.3-as semmit. Előbb frissítened kell 4.0.4-es verzióra azután lesz rá külön menüpont a beállításokban. Ehhez menj a "Beállítások / Display, gestures & buttons / Recent apps button" menüpontba ahol 3 lehetőséged van. Vagy marad minden úgy mint eddig(ilyenkor a fekete sáv is marad), vagy a folyamatváltó(jobb szélső) gomb rövid nyomására feldobja a "Menü"-t és hosszú nyomására előjön a folyamatváltó képernyő illetve ennek a gombnak a rövid nyomására a folyamatváltó képernyő jön elő és hosszú nyomására a "Menü". Az utóbbi két lehetőség esetén megszabadulunk a zavaró fekete sávtól.

    Hogyan tudom frissíteni a telefonom?: a HTC régóta OTA(Over The Air) módon adja ki a frissítéseket. Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére(lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb utóbb amint az elérhetővé válik kivéve ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte, de néha érdemes lehet a frissítés után egy Gyári visszaállítást csinálni, mert 1-2 alkalmazás reagálhat érdekes módon.

    Gyors beállítások az értesítési sávon: alapból a Sense nem tartalmaz erre lehetőséget(legalább is a jelenlegi szoftver verzióban még nem) viszont a Google Play!-en van egy Notification Toggle nevü alkalmazás ami ezt megoldja.

    Az első hsz. forrása INNEN letölthető és szabadon módosítható.

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • HuMarc

    addikt

    GENERAL 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
    3G Network HSDPA 900 / 2100
    SIM Mini-SIM
    Announced 2012, August
    Status Coming soon. Exp. release 2012, Q4
    BODY Dimensions 131.9 x 68.2 x 9.1 mm (5.19 x 2.69 x 0.36 in)
    Weight 125 g (4.41 oz)
    - Touch-sensitive controls
    DISPLAY Type IPS LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
    Size 540 x 960 pixels, 4.7 inches (~234 ppi pixel density)
    Multitouch Yes
    SOUND Alert types Vibration, MP3 ringtones
    Loudspeaker Yes
    3.5mm jack Yes
    MEMORY Card slot microSD, up to 32 GB
    Internal 4 GB, 1 GB RAM
    DATA GPRS Class 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 - 48 kbps
    EDGE Class 12
    Speed HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
    WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, DLNA
    Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP, EDR
    USB Yes, microUSB v2.0
    CAMERA Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
    Features Geo-tagging, touch focus, face detection
    Video Yes, 1080p@30fps
    Secondary Yes, VGA
    FEATURES OS Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich)
    Chipset TI OMAP 4430
    CPU Dual-core 1 GHz Cortex-A9
    GPU PowerVR SGX540
    Sensors Accelerometer, proximity, compass
    Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
    Browser HTML5
    Radio Stereo FM radio with RDS
    GPS Yes, with A-GPS support
    Java Yes, via Java MIDP emulator
    Colors White
    - SNS integration
    - Active noise cancellation with dedicated mic
    - QMemo, QTranslator
    - DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
    - MP3/WAV/WMA/eAAC+ player
    - Document editor
    - Photo viewer/editor
    - Organizer
    - Google Search, Maps, Gmail
    - YouTube, Google Talk
    - Voice memo/dial/commands
    - Predictive text input
    BATTERY Standard battery, Li-Ion 2150 mAh
    Stand-by No official data
    Talk time No official data
    MISC Price group

  • FET-MEN

    veterán

    A TOPIKBAN TILTOTT A WAREZ MINDEN FORMÁJA!

    SonyEricsson Mini ST15i

    Megérkezett a híres és népszerű Xperia X10 Mini utódja ami nemes egyszerűséggel "csak" Xperia Mini néven mutatkozott be.
    Android 2.3.3-al érkezik gyárilag és az ígéretek szerint megkapja az IceCream Sandwich-et is.

    Európa legjobb zöld okosmobilja címet is bezsebelte.EISA.

    Hardverileg megerősötött a Mini:
    Kijelző: 3 inch 320x480 (HVGA) LED megvilágítású TFT Karcálló,de nem Gorilla Glass!
    MSM8255 1GHz Snapdragon Adreno 205 GPU
    1GB ROM (ebből 340MB áll a felhasználók rendelkezésére)
    512MB RAM
    5MP Autofókuszos kamera HD Video felvétel.
    Akku:1200 mAh

    Adatátvitel:
    HSDPA: 7,2Mbit
    HSUPA: 5,76Mbit
    Wifi: b/g/n DLNA
    Bluetooth 2.1

    Csatlakozók:
    [MicroUSB
    3,5 Jack

    Egyéb tecnológia:
    Mobile Bravia Engine: Ami javítja a kijelzőn visszanézett fotók,videók minőségét.
    Xloud: Hangzásjavító
    Facebook inside Xperia: Integrált Facebook,ami a 2.3.4-es frissítés után még mélyebbre nyúlik.

    2.3.4 újítások:

    - Google Talk kliens Videó Chat funkcióval (Mini-ben nincs előlapi kamera)
    - Frissített Facebook inside Xperia szolgáltatás, még több lájkolási, és megosztási lehetőséggel
    - A Sony új, 3D sweep panorama funkciója (a világon elsőként az Xperia készülékekben fog debütálni), melynek segítségével 3D-s fényképek készíthetők, melyek megtekinthetők 3D-s televízión, ha rákötjük a készüléket HDMI kábel segítségével
    - Swipe szövegbevitel
    - Képernyő fényképezés funkció, azaz a szoftverben bármiről készíthető screenshot

    Frissítőszoftverek:
    SEUS
    PC Companion

    !!!ROOT csak saját felelősségre!!!

    A link mögötti oldal megtekintéséhez regisztráció szükséges!

    Xperia Mini ROOT és UNROOT!

    Automata fényerő kikapcsolása(ROOT szükséges):

    Root explorer....(Mont R/O)
    Ugrás a / etc
    Keresd hw_config.sh fájlt, hosszú érintés és a felugró menüből válaszd a Text Editor

    Keresd ezt a sort
    Kód:
    echo 1 > $dev/lcd-backlight/als/enable #Sensor on/off. 1 = on, reg 90h
    és szerkeszd át
    Kód:
    echo 0 > $dev/lcd-backlight/als/enable #Sensor on/off. 1 = on, reg 90h

    Tehát az echo 1-et javítod echo 0-ra!

    Nyomd meg a vissza gombot, és mentsd fájlba. Kikapcs, és újraindítás

    A ROOT után biztonságosan törölhető gyári alkalmazások:

    Calculator.apk --- alapértelmezett számológép
    chinesetextinput.apk--- kínai billentyűzet
    com.sonyericsson.androidapp.foursquare_ext_ts3.apk --- Timescape Foursquare Extension
    com.sonyericsson.androidapp.timescapefeedsplugin.apk --- Timescape Fotó
    com.whatsapp.apk --- Whatsapp
    CrashSMS.apk --- diagnosztikai eszköz (debug segítő)
    datatrafficswitch.apk --- mobil adatátviteli be / ki widget
    DigitalClockWidget.apk --- órát widget
    DownloadProviderUi.apk --- alapértelmezett böngésző letöltések mappába
    EventStream.apk --- Timescape
    EventStreamPluginCallLog.apk --- Timescape Hívásnapló Extension
    EventStreamPluginFacebook.apk --- Timescape Facebook kiterjesztés
    EventStreamPluginTelephony.apk --- Timescape telefónia meghosszabbítása
    EventStreamPluginTwitter.apk --- Timescape Twitter meghosszabbítása
    facebook.apk --- Facebook
    GenieWidget.apk --- hírek és időjárás
    Gmail.apk --- Gmail alkalmazás
    GoogleFeedback.apk --- Piaci Visszajelzés Agent (forceclose adatszolgáltatás apps telepíthető Market)
    GooglePartnerSetup.apk --- Google Partner Setup (már nincs szükség beállítása után Gmail)
    GoogleQuickSearchBox.apk --- google gyorskereső
    IddAgent.apk --- Anonymous Használat statisztika
    JapaneseIME.apk --- japán billentyűzet
    letsgolf_A_353.apk --- Let's Golf játék
    LiveWallpapers.apk --- Live háttérképek csomag
    LivewareManager.apk --- Liveware Manager
    MagicSmokeWallpapers.apk --- Live háttérkép
    MediaWidget.apk --- Média hivatkozások widget
    MediaUploader.apk --- A feltöltések a Youtube feltöltés
    MusicWidget.apk --- alapértelmezett zenelejátszó widget
    officesuite.apk --- Office Suite
    OmaDatasyncService.apk --- Sony Ericsson Sync
    PhotoWidget.apk --- képkeret widget
    playnowappinstaller.apk --- PlayNow updater
    playnowclient.apk --- PlayNow
    POBoxSknPink.apk --- japán billentyűzet bőr
    POBoxSknWood.apk --- japán billentyűzet bőr
    Protips.apk --- Pro tippek widget
    qcsemcservice.apk --- RIL kiterjesztés alapértelmezett böngésző
    Radio.apk --- FM-rádió
    retaildemo.apk --- kiskereskedelmi demo
    SecureClockJava.apk --- webes szolgáltatást óra
    SemcCrashMonitor.apk --- debugger
    SemcDlna.apk --- média szerver
    SEMCSetupWizard.apk --- beállítás varázsló
    SemcVideoEdit.apk --- videó szerkesztő
    SoundRecorder.apk --- hangrögzítő
    StatusSwitch.apk --- Állapot kapcsoló widget
    Stk.apk --- Sim Tool Kit
    Street.apk --- Google Street View
    SyncWizard.apk --- Sony Ericsson Sync fiók
    timescapelegacywrapper.apk --- Timescape plugin
    TimescapeSpline.apk --- Timescape widget spline
    TimescapeWidget.apk --- Timescape widget
    touchnote.apk --- Touch jegyzetek képeslapot
    trackid.apk --- TrackID
    usersupport.apk --- támogatás
    VisualizationWallpapers.apk --- Live háttérkép
    WallpaperPicker.apk --- Sony Ericsson Háttérképek
    widgetdigitalclock.apk --- órát widget
    widgetonoff.apk --- widget be / ki váltás
    YouTube.apk --- YouTube
    Browser.apk --- alapértelmezett webböngészőben
    Calendar.apk --- alapértelmezett naptár
    Conversations.apk --- alapértelmezett üzenetkezelő
    Home.apk --- alapértelmezett kezdőlap rakétaindító (csak akkor távolítsd el ha tettél fel másikat helyette)
    SemcDeskClock.apk --- alapértelmezett óra és ébresztés
    SemcEmail.apk --- alapértelmezett e-mail alkalmazás
    SemcGallery3D.apk --- alapértelmezett galéria
    SemcMusic.apk --- alapértelmezett zenelejátszó
    textinput-tng.apk --- alapértelmezett billentyűzet

    Forrás.

    OTA hibajavítás!

    Nos akkor, hogy ha mindenki eljut erre a szintre akkor leírom a megoldást.

    Ha OTA frissítést csinálsz, és nem indul el a telefon.
    Nem kell megilyedni, és nem szabad rohanni a szervízbe.
    Csak törelmesen végigcsinálod ezt.

    1.
    Töltsd le a csomagot
    2.
    Telepíted.
    3.
    Ahová telepítetted elindítod a flashtool-t
    4.
    Katt a flash-re
    5.
    Kiválasztod azt a fájlt
    6.
    Leokézod.
    7.
    Telón hangerő le nyomvatart mellett rádugod az adatkábelt
    8.
    Megvárod míg végez.
    9.
    Élvezed, hogy megint működik a telód

    Mobilarena teszt. (különösen ajánlott)

    Logout cikk sdd2 jóvoltából.

    Technet teszt.

    Videók:

    Mobilarena TV: Xperia mini pro - 15 percre vágva
    Mobilarena Unboxing
    techblogGR

    Hasznos cikkek appokhoz:

    aggleány:
    Android kezdőknek
    Android - Hasznos programok I.

    CoolBoy323:
    Android programajánló

    hurrikan
    Android 2.3.4-es frissítés a 2011-es Xperia termékcsaládra

    RootRulez és pár elszánt magyarító:
    Magyarított Android alkalmazások.
    stefi68
    Magyarításai.

    Hasznos linkek:

    Android appz - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!
    SonyEricsson
    Android Market
    Made in Hungary
    Appbrain
    Mobilarena SE Blog
    SE-portal

    Egyéb hasznos magyar nyelvű oldalak:

    Droidground
    Andromedar
    Androidarena
    Android-id.info
    Androidhungary
    Androidfeeling
    androidapps
    androidportal
    android.blog
    appdroid.blog

    Android 4.0.4-re való frissítés minden XPERIA mini-re, T-Mobile-os visszaállítás.

    Biztonsági mentést mindenki csináljon frissítés előtt! A frissítés a telefonon lévő adataink elvesztésével jár, kivéve SD kártya és SIM kártya tartalma.

    Ha független a készülékünk akkor elérhető lett a 4.0.4 frissítés alapból, gyári szoftverfrissítő szoftverrel frissíthető mint például SUS

    Felrakható flashtool-al

    Aki esetleg nem ismerné a flashtool használatát annak javaslom ezt az oldalt, regisztráció szükséges.

    A T-mobile-os készülékkel rendelkezőknek a Flashtool-ra lesz szükségük mert a T-Mobile hivatalosan nem adta ki a 4.0.4 frissítést. Nem kell megijednünk felrakható az ics,úgy hogy utána visszarakható a garanciális gingerbread.

    1. Töltsük le a fent említett Flashtool programot, aki nem ismerné kérem olvassa el a linkelt leírást róla.

    2. Töltsük le a legfrissebb 4.0.4-et az -> 587-es <- buildot

    Flashtool-ba a leírtak szerint tegyük be a firmwares mappába.
    Pc Campanion legyen fennt hogy minden driver meglegyen!

    Ha megvagyunk, akkor kezdődhet a flashelés, katt Flashtool-ban a flash gombra, kiválasztjuk a romot, leokézzuk. A telefont feltöltött akkumulátorral, kikapcsolt állapotban, és az USB hibakeresés bekapcsoltával a következőképpen dugjuk rá: Hangerő gombot lefele folyamatosan nyomva tartjuk, és rádugjuk a gépre. Csak akkor engedjük fel a lefele gombot ha a flashelés elindult rendesen. Ez kb 5 percig tart. Ha kész van kiírja hogy succesfully vagy valami hasonlót. Ilyenkor húzzuk le a telefont és kapcsoljuk be. Végső státusz élvezed az ics-t és használod egészséggel.

    Mi a teendő ha lassabb ics mint a gingerbread volt? Gyári beállítások visszaállítása/adatok törlése ajánlott a frissítés után.

    Viszont ha garanciába kell visszavinned a T-mobile-os készüléked akkor sem kell megilyedni!

    Ugyan ez lesz a teendő csak nem az ics ftf fájlját flasheljük hanem visszaflasheljük a következő romot->
    ST15i T-mobil HU_2.3.4_4.0.2.A.0.42.ftf

    Összességében ennyi lenne, ha valami nem sikerül mindenféleképpen használjuk a fennt említet Update service (SUS) programot.

    Demonstráló videó az új rendszerről

    Az Ice scream sandwich frissítés leírását készítette:


    FET-MEN

    Készítette:

    dokee78

    [ Szerkesztve ]

    Iphone 7

  • McCartman

    senior tag

    -

    [ Szerkesztve ]

    Pentium I @233 Mhz MMX ; 96 Mbyte EDO RAM ; Voodoo 1 4 Mbyte ; 3,2 Gbyte Maxtor UDMA 66

  • Cadal

    őstag

    ============== Előzmények: [link] ==============

    Eljött az a pillanat, amikor a Diablo III szerverei beélesítették magukat, hogy elszabadulhasson a pokol…

    Visszatérhettek Tristram-ba, hogy felfedjétek a Fallen Star sötét titkát és hogy teljesítsétek a küldetést, Sancturary megmentését a démoni inváziótól!

    Szerver státusz mindhárom régióra!

    Szerdánként a hajnali és délelőtti órákban az EU szerveren általában karbantartás zajlik!

    Starter Edition info

    Diablo III Game Guide avagy minden amit játékról tudni lehet.

    PH-s Diablo III trade topik

    A játékban választható karakterek:

    Karakter és skill leírások:

    FONTOS!!! Játék során a skilleket a menüben található ELECTIVE MODE-val tudod teljesen variálhatóvá tenni. Pl:[link]

    Barbarian
    Demon Hunter (PH!-s Demon Hunter klub)
    Monk
    Witch Doctor
    Wizard

    A játékosok karakterei megtekinthetőek a Diablo Armoryban. Használata nagyon egyszerű, a fenti linken a keresőbe beilleszted a megtekinteni kívánt játékos battle tagjét és keresés után be is dobja az adott profilt. A PH-s közösség játékosai alább megtalálhatóak a teljesség igénye nélkül.

    A DiabloProgress.com oldalán szintén megtekinthetők a játékosok karakterei, csak ez sokkal részletesebb képet ad róluk. Ezen kívül különféle statisztikákat, rangsorokat készítenek a játékosokról felszerelési tárgyakról. Érdemes megismerkedni az oldallal.

    Karakterek képességeit Te is össze tudod állítani a Skill Calculatorban!

    Az utitársak, segítők leírásai: Followers

    A kovács és az ékszerész leírása: Artisans

    Gyakran ismételt kérdések és válaszok linkjei:
    A Diablo története: [link]
    Hivatalos gépigény: [link]
    Nem támogatott videókártyák listája: [link]
    Ha nem tudod megállapítani hogy milyen a VGA-d itt egy kis segítség:[link]
    Amennyiben problémád van a játékkal vagy a telepítéssel, az alábbi cikkekben olvasható megoldások egyikét javasolt kipróbálni: 1; 2; 3; 4;
    Authenticator:[leírás]; egy link gyűjtemény az authenticatorról a wowwikin, magáról az eszközről: [link] (élettartam 7 év)
    Mobil alerts leírások (VladimirRtól): [link]
    Letölthető kliens: [link]
    Diablo III optimalizálása: [link]

    A játék működésével, mechanikájával kapcsolatos dolgok:
    Nephalem Valor Buff; [link] kérdések és válaszok: [link]
    Tapasztalati pontok hatósugara: [link]
    Létezik egy a játék kinézetét módosító "darkosító" megoldás: http://darkd3.com/ (youtube)
    Karakter összeállító, tervező a diablonut-tól A felszereléseket is rá tudod adni a karakterre a skilleken kívül.
    Mit jelent a Global Play: angolul:[link] röviden magyarul:[link]
    Távolságmérés avagy mi, merre, hány méter: [link] magyarul röviden: [link]
    Egy nagyon jó DPS kalkulátor, amihez csak a karakterünk Diablo Armory-s linkjére van szükség: [link]
    Hogyan számolódik a DPS a játékban: [link]
    Gem kalkulátor: [link] magyar leírás: [link]
    Titkos pálya információk: [link] ; [link]
    Tutorial – Options menü: [link]
    A tárgyakban található max statok táblázatosan: [link]
    Max statos táblázat Mr.Csizmástól: [link]
    Critical Hit Damage és Chance rövid leírás: [link]
    Paragon rendszer: [link], nagyarul: [link]. Táblázatosan: [link]
    Legendary és Set itemek összegyűjtve (vannak benne apró hibák).
    A tárgyakon található elementális sebzés működése: [link]
    The Infernal Machine: magyarul: [link].
    Monster Power level: magyarul [link].

    Javítások patchek:
    Rengeteg változást hozott az 1.0.4 es patch. Itt olvashattok róla:[link]
    1.0.5 (2012.10.17) Sok újdonság érkezett, föbb dolgok: The Infernal Machine és a Monster Power. magyarul: [link]
    Hotfixes - October
    1.0.5a

    Az Aukciós Házról:
    A játékban lehetőségünk van a kalandozásaink során talált használati és egyéb tárgyakat, eszközöket eladni illetve azokat megvenni. Erre kétféle megoldás létezik. Az egyik ha a sima „gold” alapú Aukciós Ház (Auction House röviden AH) illetve a másik a Valós Pénz alapú Aukciós Ház (Real Money Auction House röviden RMAH). Az aukciós házról hivatalosan az alábbi linken tudtok tájékozódni: [link] röviden magyarul:[link]

    Aukciós ház How To (angol nyelvű): [link] magyarul: [link] (és még pár korábbi leírás a teljesség igénye nélkül [link])

    Sokak fantáziáját megmozgatja az RMAH-n alapuló pénzszerzési lehetőség. Miszerint a játékban talált értékes dolgokat valós pénzért eladják és ebből bevételre tesznek szert. Hogy mennyit kell a Blizzard-nak és a PayPal-nak fizetni azt egy fórumtárs röviden összeállította: [link]
    Persze nem kötelező PayPalra kérni az összeget, maradhat a battle.net balance számlánkon is. Így később ebből a pénzből vásárolhatunk a RMAH-ból illetve digitális tartalmakat a Blizzard-tól (kiegeket, stb..).

    A témával foglalkozó oldalak:
    Magyar nyelvűek:
    diablohungary.hu
    diablo3.hu
    dia3lo.hu
    Angol nyelvű oldalak:
    http://www.diablofans.com
    http://diablo.incgamers.com/
    Diablo III wiki
    diablofanatic.com (ennek az oldalnak az az érdekessége hogy magyarok fejlesztik [link])
    diablo3.diablowiki.net

    A Prohardveres játékosok listája:

    abéla - CorteXt#2600
    Alabian - Alabian #1899
    angelside77 - Mezoltan77#1985
    annonmi - NMI#2665
    asound - kutga#2141
    axel797 - technic79#2182
    Balazs_ - Baleezus#2124
    berojocy - bero#2531
    biggamer - biggamerHUN#2736
    Bird - horvathszabi#2762
    Blizz - Nygain#2724
    BorkL - BorkLaser#1677
    Candy - candy#2995
    CarajoEsp - CarajoEsp#1838
    catroot - ketroot#2153
    -conrad- - Conrad#2992
    core2 - core2#2897
    corvette - Hiroz#2501
    CoyoteStarrk - CoyoteStarrk#2870
    cowboy_bebop - markastor#2679
    Dan-szan - Sathon#2241
    davidsz - Davidsz#2990
    DeckardCain - Tomiie#2351
    Diablo18 - Diablo20#2554
    dilipok - dilipok#1621
    Dreimus - Dreimus#2674
    Eprom - SaN#2200
    errorcode06 - Chilleffect#2808
    Finwe - Finwe#2825
    F-ECT$ - fects#2557
    Gibkey - Gibkey#2592
    Giinos - DomeZs#2972
    gyga - Felkelo#1217
    gyuromoj - gyuromoj1988#1370
    HolloW - Inarius#1647
    Huma - Mardok#1180
    HZoli87 - HZoli87#2966
    IcsiGin - Icsigin#2161
    Isual - Isual#1946
    Jazz - JazZy#2550
    Joker94 - JOKER94Hun#2355
    JSaN - JSaN#2520
    Kashim - kKNd#2600
    Kasya - KasyaDMHH#2761
    Keksz03 - Keksz03#2262
    kexksz - k4csa#1888
    Kicsimix - NAMI#2906
    Lézerparaszt - Hypperkarma#2958
    Madn!ght - madnight#2761
    Matyó83 - Matyo1983#2640
    McKnight - McKnight#2307
    medvezsolt - MaC#2406
    mikromanus - Mikroman#2277
    Mr.Csizmás - fritzkandur#2997
    MrCsiT - Trier#2235
    Mukorka - Mukor#2214
    m4rk_ - m4rk#2523
    nepszter1 - nepszter#2605
    Nesti - NestiHUN#2598
    nightmare13 - GraveHUNter#1971
    nkAAA - nkAAA#2593
    Nordic - Nordic#2851
    n_gy_k - nturbusiness#2180
    omikron23 - Omikron#2624
    ooooobi - ooooobi#1695
    Peat;) - SzPeat#2491
    phanzetomox - Phanzetomox#2999
    Pocok9b - FTpocok#2867
    ProEvoFan - ProEvoFan#2748
    pzske - pzs#1217
    Ripper03 - B3ndeguz#2417
    RI/OS - rkydderf#2919
    rol33 - r0l33#2396
    Rossi - Rossi#2988
    VladimirR (rt06) - cyla#2786
    Scholes9 - Scholes#2294
    sittes79 - Baluka79#2199
    Sirandrish - Andrish#2666
    skater86 - sk8er#1777
    Sonja - Csokis#2344
    Szuperboci - West#2963
    Szvanika - Szvaniika#2777
    Tatyla - Tatyla#2431
    Togyo25 - Pitty80#2311
    TROG AIR - SHOWSAW#2104
    Tbs82 - Endimion#2236
    Tomics - Tomics#2206
    Tom5 - Toma#2947
    toM517 - toivi#2633
    ttt1 - Wizmaster#2152
    XenHai - XenHai#2842
    X Factor - XFactor#2906
    Vistaboy - Vistaboy#1222
    whitezo88 - Zoley#2316
    Zan - Dreamer#2575
    Zeratul - RatkillerY8#2584
    -Zeratul- - zerom#1256

    Ha szeretnél felkerülni a listára küldj egy privit Cadalnak. A lista kb hetente frissül.

    A topikban várhatóan rengeteg rövidítés fog megjelenni a játékkal kapcsolatosan. Lentebb ezek gyűjteménye található:

    Act (a játék fejezete, pl. 1,2,3,4)
    Affix (utótag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. mammoth-életerőt ad)
    AH - Auction House - aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni.
    alvl – area level
    AoE – Area of Effect – (terültre ható varázslat)
    APS (Attack per secundum, vagyis támadás per másodperc)
    Barb (Barbár)
    bugged item – olyan tárgy, amely meg nem engedett tulajdonságokkal rendelkezik cast speed vagy gyakran csak fast cast – adott idő alatti varázslás sebesség
    bis - best in slot - az adott bővítőhelyre a leginkább megfelelő item
    caster – varázslat használó karakter
    CE / collectors – Collectors Edition
    chc - crit hit chance - esély a kritikus találatra
    chd - crit hit damage - kritikus találat esetén a sebzés növekedést eredményez
    clvl (character level) – karakter szintje
    Cooldown, CD ( egy képességet milyen időközönként lehet használni)
    co-op – cooperative game (többjátékos)
    CP – checkpoint (ellenőrző pont)
    cr, cres (cold resistance) – ellenállás hideggel szemben
    Crafting (Tárgykészítés)
    Crit rating, Crit (olyan érték mely megnöveli annak az esélyét, hogy egy képesség többszörösét sebezze a D3-ban, jelenleg fizikai képességeknél 150%, varázslatoknál 200%)
    Cube ( anno a Horadric Cube, most a Nephalem Cube rövidítése)
    def (defense) – védőérték
    dex, dext, - dexterity - ügyesség. DH.-nál és MONK- nál van jelentősége növeli a sebzést
    DH (Demon Hunter)
    dia – Diablo
    dirty – a tárgy foglalataiban haszontalan/oda nem illő ékkövek vannak
    dmg – damage (sebzés)
    DOT – damage over time / idő alatt elszenvedett sebzés
    DPS (sebzés per másodperc)
    dr (damage reduction) – sebzéscsökkentés
    Drop – szintén a zsákmány, szó szerint elejtett holmi
    Durability ( A tárgyak tartósságát jelző érték, ha elfogy a tárgy használhatatlanná válik)
    ed (enhanced damage) – nagyobb sebzés
    ed (enhanced defense) – nagyobb védelem
    eg (extra gold) – több arany
    Experience, EXP,XP (tapasztalati pont, adott érték után szintet lép a karakter)
    FPS – frame per sec – (képkocka per másodperc)
    fr, fres (fire resistance) – ellenállás tűzzel szemben
    ftj – failed to join
    g – gold (arany)
    gear – felszerelés
    gf (gold find) – arany gyűjtése
    gosu – valami különösen egyedi/ritka vagy tökéleteshez közeli cucc megnevezése
    HC – Hardcore
    Health Globe, Globe ( Az új gyógyító mechanizmus életerőt töltő gömbjei)
    HP (Életerőpont)
    ias (increased attack speed) – gyorsabb támadás
    ilvl – (tárgy szint)
    imba – imbalanced rövidítése, a kiegyensúlyozatlanul erős kasztokra szokás mondani, magyarul „tápos”
    int - Intelligencia. A Wizardnál és a WD-nél van jelentősége növeli a sebzést.
    itd (ignore target’s defense) – kiiktatja az ellenség védelmét
    Item (tárgy)
    kiting / kite / bossok, mobok, húzogatása, pozícionálása, támadási képességein kívül tartása, mozgatása.
    kb (knockback) – az ellenség eltaszítása
    leecher – olyan játékos, aki tétlenül áll és gyűjti a tapasztalati pontokat
    Level, Lvl, ( a karater szintje)
    loh - life on hit - találat esetén életet lopsz
    Loot – zsákmány /amit a szörnyek dobálnak/
    lr, lres (lightning resistance) – ellenállás villámmal szemben
    melee – közelharcos karakter
    MF – magic find (%-s érték, varázserejű tárgyak megtalálására.)
    mlvl (monster level) – szörny szintje
    mod – moderátor
    Multiplayer/MP (többjátékos üzemmód)
    nerf/nerfelés – a feljebb említett túl erőben lévő kaszt kiegyensúlyozása annak
    NV - Nephalem Valor lásd a gyakran ismételt kérdések közti linken (fent).
    gyengítésével
    nm (nightmare) – a Diablo második nehézségi fokozata
    OMG – Oh my God! – heves reakció, lehet meglepetés vagy ellenszenv is
    poti – potion
    pr, pres (poison resistance) – méreggel szembeni ellenállás
    Prefix (előtag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. crismon tűzsebzést ad)
    psn (poison) – méreg
    PvE – Player versus Environment, megyegyezik a PvM-el
    PvM, más játékoknál PvE (A játékos a szörnyek ellen harcol és nem játékostársai ellen)
    PvP (Player vs. Player, vagyis játékosok játékosok elleni küzdelmét jelenti)
    ranged – távolsági karakter
    res. resi (resistance) – ellenállás
    RMAH - Real Money Auction House - Valós pénz alapú aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni valós pénzért.
    run – “futás” – egy adott helyen történő gyors öldöklés
    rush – húzás, amikor egy magasabb szintű karakter rövid idő alatt megcsinálja az alacsonyabb szintű karakter küldetéseit
    silence – némítás, az ilyen hatás alatt álló mágiahasználó nem tud varázsolni
    Single Player, SP (egyjátékos üzemmód)
    Skill (Aktív képesség)
    str - strength - erő. A barbárnál van jelentősége növeli a sebzést.
    tele – teleport
    tier – szint, általában a skillek szintjére használjuk
    vit, vita - vitality vitalitás. Az életerő (HP) mennyiségét növeli.
    Waypoint, WP – (A Diablo 2-ből is térkapu rendszerek, melyek fontosabb helyszíneknél lesznek találhatóak, és ritkábbak lesznek, mint a D2-ben.)
    WD – witch doctor
    ww – whirlwind (forgószél – képesség)
    xbow (crossbow) – számszeríj

    Rövidítések forrása: [link]

    Tilos béta vagy bármilyen kulcs eladását itt hirdetni!

    Eredeti szöveg:
    Megnyitom ezt a topicot mert hamarosan közeleg a Diablo3-kiadásának napja.Ki mit tud rola (megjelenés,uj dolgok)?Én azt hallottam hogy olyan lesz mint a WOW
    hogy csak neten lehet vele játszani pénzért.Azért ez elég nagy kicseszés lenne nem?Mert nekem a dio2 a mai napig az egyik legkedelteb játékom.Ugy tudom 2 uj faj is lesz belőle de a nevüket nem tudom.<span class="uff">Ha felesleges ez a topic mert még nem jelent meg a game akkor kérem zárni és ha majd megjelenik kinyitni és elnézést mindenkitől elnézést mindenkitől.

    Utolsó módosítás :

    Cadal

    (őstag)

    [ Szerkesztve ]

  • Keeperv85

    nagyúr

    ZTE Grand X

    2012. november 24.én végre megérkezett a hosszú idő óta messiásként várt ZTE Grand X a magenta színben futó szolgáltató kínálatába, mégpedig az Inteles változat, ami a Grand X IN kódnevet kapta. A forgalmazó kínálatában korábban feltűnt még ennek a modellnek másik változata is, de fontos kihangsúlyozni, hogy itt, most az Inteles verziót beszéljük át.

    Ebben az első hozzászólásban összegyűjtöttük azokat a fontos információkat és kérdéseket amelyek a legtöbb vásárlót és érdekelődőt foglalkoztathatja, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.

    1. Fórum használata

    Ez a topic azoknak az embereknek nyújt (szakmai) segítséget, akiknek kérdésük van a készülékkel kapcsolatban vagy csak érdeklődnek a készülék iránt. A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések! Ha kérdésed van, először olvasd végig az 1.hsz-t, ha nem találtál a kérdésedre választ, használd a keresőt és annak segítségével próbálj megoldást találni. Ha így sem jársz sikerrel tedd fel kérdésed a topciban!

    2. ZTE Grand X: A készülékről

    A készülékről készült összefoglalásunkat és technikai paramétereit a könnyebben frissíthetőség érdekében Itt gyűlytötte össze nekünk Zsolt_72 fórumtársunk.

    Itt röviden annyit, hogy a készülékben debütál kis hazánkban szolgáltató kínálatban először, az Intel Atom mobilokba szánt verziója az Intel Atom z2460 processzora, így igen komoly minőségi mércén kellett átjutnia és a kínai gyártó zászlóshajójaként az a megtisztelő feladata, hogy kilépjen korábbi kistestvérei árnyékából és a legendás ZTE Blade nyomdokaiba lépve elhozza újra a legjobb ár-érték arányú modellt.

    2.1: Mi van a dobozban?

    A készülék az újabban divatos kis fehér dobozban érkezett meg hozzánk, ami tartalmát tekintve egy headset-et, a hálózati töltőt, a kézikönyvet és magát a készüléket tartalmazza. Semmi extra kiegészítő, ami szükségtelen is lenne.

    2.2. PRO és KONTRA

    Amiért ne ezt válaszd:

    A készülék egy vadi új, eddig ismeretlen processzor köré épül, ami a nagyfokú zártságáról híres, így ha kedveled a módosított romokat, illetve kompatibilitás gondokra előre lehet számítani, mert pl. szoftvert szeretnél fejleszteni, akkor ez nem a te készüléked.

    Amiért jó választás lehet:

    A technikai paraméterek magukért beszélnek. A készüléken egy minden felesleges, módosított UI-tól mentes, stock 4.0.4-es Android rendszer száguld rendíthetetlenül, amire esetleg érkezhetnek további frissítések is. A kamera tű éles képeket készít (persze telefonhoz mérten) és a full HD videó rögzítése/lejátszása sem okoz gondot a gyönyörű qHD kijelzőn.
    Ehhez egy igen kedvező árfekvés társul, amivel a telefon rendíthetetlenül helyet követel magának minden Android rajongó szívében.

    3. Fontos tudnivalók

    3.1. Androidos alapok (Kezdőknek)

    Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek teljesen új az Android világa, célszerű lehet mindenféle változtatás nélkül elkezdeni az ismerkedést a készülékkel. Az alap rendszer jónak mondható elég kiforrott Ice Cream Sandwich, egy átlagos felhasználónak több mint elegendő. Természetesen nekik is ajánlott, hogy olvasgassák a fórumot, hogy jobban megismerjék a készüléket és az Androidot, valamint kérdeznek, ha megakadnak valamivel.

    Ha a készülék alap állapotban is megfelelően működik, akkor miért is van értelme változtatni és cserélgetni rajta a dolgokat?

    Az alap rendszer elég csupasz, ee vannak körünkben olyan guruk, akik ezeket a rendszereket átalakítják, optimalizálják számunkra, hogy a készülék lehetőségeit 100%-osan kihasználhassuk. Tehát az alap rendszernél gyorsabb és értékesebb felhasználói élményt képes biztosítani. Sajnos vagy sem, a készülék zárt bootloaderrel érkezik, amit azt jelenti, hogy a kernelt egy speciális rendszer védi az avatatlan kezektől, így az csak a gyártó által biztosított formában lesz elérhető a közeljövőben.

    3.2. Androidos programok

    A készülék vásárlásakor a rendszerünk az alap programokat (appok-at) tartalmazza. Amennyiben egy adott feladatra kerestek programot, vagy csak kérdésetek van ezzel kapcsolatban, itt is kérdezhettek, de inkább ezt a topikot használjátok ilyesmire. (Mind két topikban TILOS a WAREZ!)

    3.3. ROM telepítéssel kapcsolatosan

    Jelenleg annyit tudunk, hogy a gyártó által elérhető ROM-csomagban speciálisan elkészített részek is szerepelnek, illetve nagy valószínűség szerint a 3e recovery verzióval lesz kompatibilis. Erről bővebb információt a vállalkozó kedvű modderek tudnak majd a topcikban nyújtani, ami természetesen ide is bekerül a maga idejében.

    3.3.1. Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).

    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén! Mivel jelenleg a rootolás is lehetetlen, így ilyen "veszély" gyakorlatilag nem áll fenn.
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!

    3.4. Gyakori kérdések:

    3.4.1. Melyik a legjobb launcher?

    Mindenkinek más-más jön be, de egyszerre akár több is fent lehet. Próbálj ki több félét és a saját szájízed alapján döntsd el. Sokan a Go Launchert és az ADW Launchert EX-t használják. Ha megunod, egyszerűen eltávolítható.

    3.4.2. Melyik a legjobb böngésző?

    Ezt mindenki maga döntse el, de segítségképpen álljon itt egy gyors összehasonlítás, ami egy korábbi készüléken készült ugyan, de pont az ott tapasztalt hardveres korlátok miatt szépen kiemeli az eltéréseket. A gyári böngésző is teljesen korrekt egyébként, nem akadozik, szépen folyamatosan működik.

    3.4.3. Hogy törölhetek mindent a készülékből?

    Ha szeretnénk minden beállítást és adatunkat törölni a telefonból, akkor ezt használjátok: Beállítások – Adatvédelem - Gyári adatok visszaállítása

    3.4.4. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok!

    Mert nem talált műholdat még a készülék. Az Magyarország központja, ezért automatikusan oda dob be.

    3.4.5. Akkumulátor kalibráció

    "Helyi" legenda csupán. Android alatt nem lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszer kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt! Jelenleg a root hiánya miatt nem is hozzáférhető.

    3.4.6. Flash player

    A készülék alapban fel van készítve a flash tartalmak kezelésére, szépen, folyamatosan dolgozza fel az ilyen kódsorokat is, nem lesz szükség trükkökre.

    3.4.7. Zseblámpa funkció

    Jelenlegi tudásunk szerint ez a funkció nem kivitelezhető. A készülékbe épített magas fényű led extra hűtés nélkül csak igen rövid ideig maradna üzemképes, ezért ezt a lehetőséget -papíron- kizárja a gyártó. Később esetlegesen születhetnek rész, vagy teljes megoldások, érdemes ezért követni a topickot.

    3.4.8. Turbo SIM és függetlenítés

    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:

    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Remélem segített ez a kis összefoglaló. Ha valamit kihagytam akkor kérlek titeket, hogy írjatok, hogy mit látnátok még itt szívesen! Mivel a készülék még nagyon új és jómagam nem rendelkezem ezzel a modellel, így minden jellegű korrekciót, információt, helyreigazítást szívesen fogadok!
    Köszönet mindenkinek aki tudásával, véleményével hozzájárult a témához. Külön köszönet Kelzsocának akinek többször is hivatkoztunk a munkájára, illetve Jano_023-nak, az eredeti hozzászólás értelmi szerzőjének.

    Aktualizálta: Keeperv85 2012 okt. 27

    [ Szerkesztve ]

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz Keeperv85 #7090 üzenetére

    ZTE Grand X

    2012. november 24.-én végre megérkezett a hosszú idő óta messiásként várt ZTE Grand X a magenta színben futó szolgáltató kínálatába, mégpedig az Inteles változat, ami a Grand X IN kódnevet kapta. A forgalmazó kínálatában korábban feltűnt még ennek a modellnek másik változata is, de fontos kihangsúlyozni, hogy itt, most az Inteles verziót beszéljük át.

    Ebben az első hozzászólásban összegyűjtöttük azokat a fontos információkat és kérdéseket amelyek a legtöbb vásárlót és érdekelődőt foglalkoztathatják, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.

    1. Fórum használata

    Ez a topic azoknak az embereknek nyújt (szakmai) segítséget, akiknek kérdésük van a készülékkel kapcsolatban vagy csak érdeklődnek a készülék iránt. A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések! Ha kérdésed van, először olvasd végig az 1.hsz-t, ha nem találtál a kérdésedre választ, használd a keresőt és annak segítségével próbálj megoldást találni. Ha így sem jársz sikerrel tedd fel kérdésed a topciban!

    2. ZTE Grand X: A készülékről

    A készülékről készült összefoglalásunkat és technikai paramétereit a könnyebben frissíthetőség érdekében Itt gyűjtötte össze nekünk Zsolt_72 fórumtársunk.

    Itt röviden annyit, hogy a készülékben debütál kis hazánkban, szolgáltató kínálatban először, az Intel Atom mobilokba szánt verziója: az Intel Atom z2460 processzora, így igen komoly minőségi mércén kellett átjutnia és a kínai gyártó zászlóshajójaként az a megtisztelő feladata, hogy kilépjen korábbi kistestvérei árnyékából és a legendás ZTE Blade nyomdokaiba lépve elhozza újra a legjobb ár-érték arányú modellt.

    2.1: Mi van a dobozban?

    A készülék az újabban divatos kis fehér dobozban érkezett meg hozzánk, ami tartalmát tekintve egy headset-et, a hálózati töltőt, a kézikönyvet és magát a készüléket tartalmazza. Semmi extra kiegészítő, ami szükségtelen is lenne.

    2.2. PRO és KONTRA

    Amiért ne ezt válaszd:

    A készülék egy vadi új, eddig ismeretlen processzor köré épül, ami a nagyfokú zártságáról híres, így ha kedveled a módosított romokat, illetve kompatibilitási gondokra előre lehet számítani, mert pl. szoftvert szeretnél fejleszteni, akkor ez nem a te készüléked. Az Inteles verzióban jelenleg nincsen FM rádió.

    Amiért jó választás lehet:

    A technikai paraméterek magukért beszélnek. A készüléken egy minden felesleges dolgot nélüköző, módosított UI-tól mentes, stock 4.0.4-es Android rendszer száguld rendíthetetlenül, amire esetleg érkezhetnek további frissítések is. A kamera tű éles képeket készít (persze telefonhoz mérten) és a full HD videó rögzítése/lejátszása sem okoz gondot a gyönyörű qHD kijelzőn.
    Ehhez egy igen kedvező árfekvés társul, amivel a telefon rendíthetetlenül helyet követel magának minden Android rajongó szívében.

    3. Fontos tudnivalók

    3.1. Androidos alapok (Kezdőknek)

    Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek teljesen új az Android világa, célszerű lehet mindenféle változtatás nélkül elkezdeni az ismerkedést a készülékkel. Az alap rendszer jónak mondható elég kiforrott Ice Cream Sandwich, egy átlagos felhasználónak több, mint elegendő. Természetesen nekik is ajánlott, hogy olvasgassák a fórumot, hogy jobban megismerjék a készüléket és az Androidot, valamint kérdeznek, ha megakadnak valamivel.

    - Ha a készülék alap állapotban is megfelelően működik, akkor miért is van értelme változtatni és cserélgetni rajta a dolgokat?

    Az alap rendszer elég csupasz, de vannak körünkben olyan guruk, akik ezeket a rendszereket átalakítják, optimalizálják számunkra, hogy a készülék lehetőségeit 100%-osan kihasználhassuk. Tehát az alap rendszernél gyorsabb és értékesebb felhasználói élményt képes biztosítani. Sajnos vagy sem, a készülék zárt bootloaderrel érkezik, amit azt jelenti, hogy a kernelt egy speciális rendszer védi az avatatlan kezektől, így az csak a gyártó által biztosított formában lesz elérhető a közeljövőben.

    3.2. Androidos programok

    A készülék vásárlásakor a rendszerünk az alap programokat ("appok"-at) már tartalmazza. Amennyiben egy adott feladatra kerestek programot, vagy csak kérdésetek van ezzel kapcsolatban, itt is kérdezhettek, de inkább ezt a topikot használjátok ilyesmire. (Mind két topikban TILOS a WAREZ!)

    3.3. ROM telepítéssel kapcsolatos információk

    Jelenleg annyit tudunk, hogy a gyártó által elérhető ROM-csomagban speciálisan elkészített részek is szerepelnek, illetve nagy valószínűség szerint a 3e recovery verzióval lesz kompatibilis. Erről bővebb információt a vállalkozó kedvű modderek tudnak majd a topcikban nyújtani, ami természetesen ide is bekerül a maga idejében.

    3.3.1. Mi okoz garanciavesztést és mi nem?

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).

    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén! Mivel jelenleg a rootolás is lehetetlen, így ilyen "veszély" gyakorlatilag nem áll fenn.
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!

    3.4. Gyakori kérdések:

    3.4.1. Melyik a legjobb launcher?

    Mindenkinek más-más jön be, de egyszerre akár több is fent lehet. Próbálj ki több félét és a saját szájízed alapján döntsd el. Sokan a Go Launchert és az ADW Launchert EX-t használják. Ha megunod, egyszerűen eltávolítható.

    3.4.2. Melyik a legjobb böngésző?

    Ezt mindenki maga döntse el, de segítségképpen álljon itt egy gyors összehasonlítás, ami egy korábbi készüléken készült ugyan, de pont az ott tapasztalt hardveres korlátok miatt szépen kiemeli az eltéréseket. A gyári böngésző is teljesen korrekt egyébként, nem akadozik, szépen folyamatosan működik.

    3.4.3. Hogy törölhetek mindent a készülékből?

    Ha szeretnénk minden beállítást és adatunkat törölni a telefonból, akkor ezt használjátok: Beállítások – Adatvédelem - Gyári adatok visszaállítása

    3.4.4. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok!

    Mert nem talált műholdat még a készülék. Az Magyarország központja, ezért automatikusan oda dob be.

    3.4.5. Akkumulátor kalibráció

    "Helyi" legenda csupán. Android alatt nem lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszer kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt! Jelenleg a root hiánya miatt nem is hozzáférhető.

    3.4.6. Flash player

    A készülék alapban fel van készítve a flash tartalmak kezelésére, szépen, folyamatosan dolgozza fel az ilyen kódsorokat is, nem lesz szükség trükkökre.

    3.4.7. Zseblámpa funkció

    Jelenlegi tudásunk szerint ez a funkció nem kivitelezhető. A készülékbe épített magas fényű led extra hűtés nélkül csak igen rövid ideig maradna üzemképes, ezért ezt a lehetőséget -papíron- kizárja a gyártó. Később esetlegesen születhetnek rész, vagy teljes megoldások, érdemes ezért követni a topickot.

    3.4.8. Turbo SIM és függetlenítés

    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:

    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"

    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Remélem segített ez a kis összefoglaló. Ha valamit kihagytam akkor kérlek titeket, hogy írjatok, hogy mit látnátok még itt szívesen! Mivel a készülék még nagyon új és jómagam nem rendelkezem ezzel a modellel, így minden jellegű korrekciót, információt, helyreigazítást szívesen fogadok!
    Köszönet mindenkinek aki tudásával, véleményével hozzájárult a témához. Külön köszönet Kelzsocának akinek többször is hivatkoztunk a munkájára, illetve Jano_023-nak, az eredeti hozzászólás értelmi szerzőjének.

    Aktualizálta: Keeperv85 2012 okt. 27

    [ Szerkesztve ]

  • hallerlaller

    addikt

    Samsung Galaxy Nexus – az első Android 4.1, Jelly Bean telefon

    GT-I9250

    Google.hu/Nexus

    Mobilarena teszt

    Teljes használati útmutató angol nyelven

    Specifikációk

    XDA fórum, romok

    Gyári romok lelőhelye

    Hasznos információk a készülék használatához

    Először is egy program, ami minden Galaxy Nexus tulajnak szinte kötelező. Lényegesen leegyszerűsít olyan dolgokat, mint például a drivertelepítés, egyedi recovery felrakás, bootloader kinyitása, root, gyári rom visszaállítása, stb., tehát a híres: Galaxy Nexus Toolkit.
    Nagyon könnyen kezelhető, erősen ajánlott! Telepítsd, nézd át a menüpontokat, figyelj oda a zárójeles megjegyzésekre, és ha ezek után valami mégsem világos, akkor tedd fel kérdésedet a fórumban.

    Aki szeretne jobban a dolgok mögé látni, annak ajánlott SP!T blogja.

    Ha túl halknak találod a hangerőt, akkor a problémádra megoldás a Volume+ nevű ingyenes alkalmazás.

    A készülékben megtalálható egy állapotjelző LED is alul középen, ehhez a Light Flow ingyenes alkalmazással állíthatjuk be az értesítéseket.

    Gyári állapotban a 16 GB belső memóriából 13,33 GB áll a felhasználó rendelkezésére.

    Vásárlás előtt érdemes átnézni a kijelző tipikus hibáit.

    Képernyőkép mentése: hangerő le+power gomb egyszerre.

    Fastboot mód: kikapcsolt állapotban hangerő le+hangerő fel+power gomb egyszerre: videó (ugyanez bekapcsolt állapotban bugreportot készít).

    GY.I.K.

    "Rádugtam számítógépre a telefont, de nem ismeri fel, miért?"

    Bár az android 4.0 támogatja az úgynevezett "Mass storage" módot, a Galaxy Nexusba ez más okok miatt nem került bele, viszont natív MTP támogatás van helyette. Erről bővebben itt olvashatsz.
    A toolkittel persze fel tudjuk telepíteni a drivereket és azután a rendszer felismeri, vagy Google Play-ről telepíthetünk egyéb alkalmazásokat, pl. Airdroid vagy Wifi File Transfer.

    "A Telenor független készülékeket árul?"

    Nem, sajnos hálózatfüggők.

    "Kapható-e a Galaxy Nexushoz, mint a Galaxy S2-höz gyári nagyobb akkumulátor?"

    Igen, a kapacitása 2000mAh, jár hozzá egy másik hátlap és az akku tartalmazza az NFC-t is. Konkrét link nincs, mert az reklám, keress rá a "galaxy nexus 2000mah akkumulátor" szavakra.

    "Gyári garancia meghosszabbítása merre található?"

    A +2 hónap meghosszabbított garancia a készülék beregisztrálásával érhető el, amit itt lehet megtenni. Már bármilyen magyarországi címre elérhető a Samsung helyszíni szervizszolgáltatás is, ugyanitt kell megrendelni.

    "A telefonomon még mindig csak android 4.1.1 verzió van, pedig már kijött a 4.X.X verzió, miért nem frissül?"

    Vannak többféle régiós/szolgáltatós gyári romok. Ha ezt látod a Beállítások > A telefonról > Build-szám menüpontnál, hogy: ICL53F.I9250XWKL2 (az aláhúzott rész a lényeges), akkor az úgynevezett "yakju" helyett "yakjuxw" rom van a készülékeden. Ennek frissítését nem a Google, hanem a Samsung végzi, sajnos emiatt akár hónapokkal is később kaphatsz meg egy Android verziót. Ha úgy érzed, hogy ez számodra sok idő a várakozásra, akkor tegyél fel egy "yakju" romot a Toolkit segítségével. Hogy pontosan melyik verzió milyen frissítést kapott eddig, azt itt tudod megnézni.

    "Oké, de nem értek a Toolkithez, elmagyaráznád részletesen hogyan kell átállni a Google által frissített verzióra?"

    ● A műveletekhez ne használjunk USB hosszabbítót/elosztót/HUB-ot.
    ● Telefonon kapcsoljuk be az USB hibakeresést a Beállítások > Fejlesztői lehetőségeknél.
    ● Adatokat érdemes előtte lementeni, mert a bootloader kinyitása ezek törlésével jár.
    ● Toolkit-et sűrűn frissítik, így a menüpontok is változhatnak. A leírás az éppen aktuális 7.8-as verzióra készült.

    1.) Töltsd le a Galaxy Nexus Toolkit-et és telepítsd fel a számítógépre. A telepítés végén el fog indulni, ne nyomjunk még semmit de ne is zárjuk be, hagyjuk nyugodtan nyitva egy ablakban.
    2.) Töltsd le közben a legfrissebb stock romot a Google szerveréről (fontos, hogy a "yakju" verziót válaszd, véletlenül sem a "mysid" CDMA/LTE verziót, ha ez utóbbit telepíted, akkor "one more brick" fog történni), majd helyezd a file-t számítógépen Total Commanderrel a telepített Galaxy Nexus Toolkit könyvtárán belül a "\put_google_factory_image_here\" mappába, ahogy van. Nem szabad közben kicsomagolni!
    3.) Még ne csatlakoztasd a telefont, hanem lépj vissza a Toolkit-be.
    4.) Válaszd ki, az első oldalon a telefonodnak megfelelőt, írd be a számot és üss entert. (Feltehetőleg, ha 4.1.1 van most fent neked, akkor a 7. pontot kell, de igazából mindegy, csak a gsm verziók közül válassz)
    5.) Toolkit Main menüben válaszd ki az 1.-es pontot, ezzel telepíted a drivereket. (dobni fog esetleg egy hibaüzenetet, de ezzel nem kell foglalkozni, írja is)
    6.) Ezután már rá lehet dugni a számítógépre a telefont, ha mindent jól csináltunk, akkor felül meg fognak jelenni számok a "list of devices attached" szöveg alatt. Egy 25-ös "refresh main menü" segíthet közben.
    7.) 22-es menüponttal újra kell indítanunk a telefont, hogy fastboot módba kerüljön. Mivel ADB módban vagyunk ezért ezen belül a 3-as kell. Telefonunk újraindul, és a képernyőjén megjelenik a START felirat.
    8.) Válaszd az "unlock your bootloader"-t, azaz nyomd le a toolkit főmenüben a 3-ast, azon belül az 1-est, majd "yes" és enter. (ez a művelet töröl MINDEN adatot a telefonról, érdemes előtte kimenteni ami kell)
    9.) A telefonodon megjelenik a kérdés újra, hogy akarod-e nyitni a bootloadert. Nyomd meg a hangerő fel-t és válaszd a "Yes"-t, majd nyomd meg a power gombot.
    10.) A program visszatér a menübe. Most válaszd a 9-es pontot, azaz a "flash google factory stock rom"-ot, ezen belül pedig a 2-est, ismét "yes" és enter.
    11.) Egy ideig elbíbelődik, majd újraindul a telefon. Kész.
    12.) (Opcionális) Bootloader visszazárása: Tegyük fastboot módba a 7. lépés megismétlésével. Ezután Toolkit főmenüben válaszd a "relock your bootloader"-t, azaz a 3-as pontot, majd a 2-est és gépeld be a "yes"-t.

    BDave blogjában is megtalálható nagyjából ugyanez, ha valami nem világos vagy elakadsz, akkor olvasd át azt is.

    "Visszazárjuk-e a bootloadert?"

    Ezt magadnak kell eldönteni, de íme pár hasznos infó:
    ● Google hivatalos álláspontja szerint igen, biztonsági okokból.
    ● XDA oldal szerint felesleges, mert ha zárva van nem tudunk fastboot parancsokat használni, ha pedig ki kell megint nyitni, akkor törölni fog minden adatot, tehát csak akkor zárjuk vissza mielőtt beadjuk a szervizbe.
    ● Ki lehet nyitni a bootloadert az adatok törlése nélkül is, ehhez root és ez a program szükséges.
    ● Közösségi oldalakon bele lehet futni olyan malware vírusba, ami csak nyitott bootloader esetén fertőz.

    "El lehet tüntetni az alsó navigációs sávot?"

    AOKP romban van ilyen funkció, de gyári rommal is lehetséges rootolás után ezzel a módszerrel.

    "Nem tetszik a kijelző színvilága, lehet ezen változtatni?"

    Igen, Recon leírása alapján.

    "Nem tetszik az automata fényerő gyári skálázása, lehet ezen változtatni?"

    Igen, Rotate leírása alapján.

    "A Galaxy Nexus tudja az USB OTG-t?"

    Igen, alapból csak billentyűt és egeret, de root után a Stickmount alkalmazással külső meghajtót is tudunk csatlakoztatni. SGS2-höz való kábel is jó hozzá.

    "Hogyan lehet az OTA-frissítést kikényszeríteni?"

    Beállítások > Alkalmazások > Összes > Google Szolgáltatások keretrendszer > Adatok törlése és/vagy Tárcsázóba: *#*#2432546#*#*
    Ha ezek után mégse jönne, akkor nagyon szépen kérlek, ne írjátok be a fórumra egyesével, hogy "miééérrt nem jööön??". Más telefontípusok csak fél év múlva kapják meg az újabb Android verziókat, neked maximum csak pár napot kell várni. De ha mégis nagyon türelmetlen vagy, akkor néz be SP!T blogjába.

    "Rootolás befolyásolja az OTA-frissítést?"

    Sem a nyitott bootloader, sem a root alapvetően nem, viszont ezek után könnyen lehet olyan műveletet végezni, ami miatt nem fog jönni. Ilyenek például a build.prop fájl átírása, vagy a gyári programok módosítása/eltávolítása. Odex fájlok is a gyári programokhoz tartoznak, tehát ezek törlése esetén (deodexed rom) sem fog OTA-frissítés érkezni.

    "Galaxy Nexus vagy Galaxy S2-t vegyek?"

    ● A Nexus kijelzőjének mérete nagyobb (4,65" vs. 4,27"), felbontása sűrűbb (1280x720 vs. 800x480), viszont PenTile, míg az S2 RGB, ami részletesebb képet eredményez, ám ez többnyire csak azonos felbontásnál figyelhető meg.
    ● A visszajelzések szerint a Nexus üzemideje több, bár minimális eltéréssel.
    ● A Nexus csak 5MP állóképet tud rögzíteni ellenben az S2 8MP-t tud. Mindkettő FullHD videót rögzít: az S2 1080p-s felbontásban ezt 30 fps sebességgel teszi, a Nexus viszont ilyen felbontásnál csak 24 fps-sel, tehát az S2 folyamatosabb. Viszont 720p-ben 30 fps-sel tud felvenni a Nexus is.
    ● Nexus tartalmaz NFC chippet.
    ● Nexus előlapi kamerája 720p videót rögzít.
    ● S2 bővíthető microSD kártyával, Nexus nem.
    ● Nexus-ra hamar jönnek az Android-frissítések.
    ● Nexusnál a kijelző körüli keret nem csillogós műanyag, kissé matt, így kevésbé karcolódik.

    Készült: a fórumozók közös ötletei alapján
    Közreműködtek: SP!T, Zolesz007, Tomeewap, Barcode_Rec, bob.zxr, bigrock, Recon, Rotate
    Utómunkálatok: BDave
    Írta: hallerlaller
    Utolsó módosítás:2012.10.27.

    Eredeti hozzászólás:

    Közben a telenornál is megjelent jóárasítva.

    [ Szerkesztve ]

    Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

  • hallerlaller

    addikt

    Samsung Galaxy Nexus – az első Android 4.1, Jelly Bean telefon

    GT-I9250

    Google.hu/Nexus

    Mobilarena teszt

    Teljes használati útmutató angol nyelven

    Specifikációk

    XDA fórum, romok

    Gyári romok lelőhelye

    Hasznos információk a készülék használatához

    Először is egy program, ami minden Galaxy Nexus tulajnak szinte kötelező. Lényegesen leegyszerűsít olyan dolgokat, mint például a drivertelepítés, egyedi recovery felrakás, bootloader kinyitása, root, gyári rom visszaállítása, stb., tehát a híres: Galaxy Nexus Toolkit.
    Nagyon könnyen kezelhető, erősen ajánlott! Telepítsd, nézd át a menüpontokat, figyelj oda a zárójeles megjegyzésekre, és ha ezek után valami mégsem világos, akkor tedd fel kérdésedet a fórumban.

    Aki szeretne jobban a dolgok mögé látni, annak ajánlott SP!T blogja.

    Ha túl halknak találod a hangerőt, akkor a problémádra megoldás a Volume+ nevű ingyenes alkalmazás.

    A készülékben megtalálható egy állapotjelző LED is alul középen, ehhez a Light Flow ingyenes alkalmazással állíthatjuk be az értesítéseket.

    Gyári állapotban a 16 GB belső memóriából 13,33 GB áll a felhasználó rendelkezésére.

    Vásárlás előtt érdemes átnézni a kijelző tipikus hibáit.

    Képernyőkép mentése: hangerő le+power gomb egyszerre.

    Fastboot mód: kikapcsolt állapotban hangerő le+hangerő fel+power gomb egyszerre: videó (ugyanez bekapcsolt állapotban bugreportot készít).

    GY.I.K.

    "Rádugtam számítógépre a telefont, de nem ismeri fel, miért?"

    Bár az android 4.0 támogatja az úgynevezett "Mass storage" módot, a Galaxy Nexusba ez más okok miatt nem került bele, viszont natív MTP támogatás van helyette. Erről bővebben itt olvashatsz.
    A toolkittel persze fel tudjuk telepíteni a drivereket és azután a rendszer felismeri, vagy Google Play-ről telepíthetünk egyéb alkalmazásokat, pl. Airdroid vagy Wifi File Transfer.

    "A Telenor független készülékeket árul?"

    Nem, sajnos hálózatfüggők.

    "Kapható-e a Galaxy Nexushoz, mint a Galaxy S2-höz gyári nagyobb akkumulátor?"

    Igen, a kapacitása 2000mAh, jár hozzá egy másik hátlap és az akku tartalmazza az NFC-t is. Konkrét link nincs, mert az reklám, keress rá a "galaxy nexus 2000mah akkumulátor" szavakra.

    "Gyári garancia meghosszabbítása merre található?"

    A +2 hónap meghosszabbított garancia a készülék beregisztrálásával érhető el, amit itt lehet megtenni. Már bármilyen magyarországi címre elérhető a Samsung helyszíni szervizszolgáltatás is, ugyanitt kell megrendelni.

    "A telefonomon még mindig csak android 4.1.1 verzió van, pedig már kijött a 4.X.X verzió, miért nem frissül?"

    Vannak többféle régiós/szolgáltatós gyári romok. Ha ezt látod a Beállítások > A telefonról > Build-szám menüpontnál, hogy: ICL53F.I9250XWKL2 (az aláhúzott rész a lényeges), akkor az úgynevezett "yakju" helyett "yakjuxw" rom van a készülékeden. Ennek frissítését nem a Google, hanem a Samsung végzi, sajnos emiatt akár hónapokkal is később kaphatsz meg egy Android verziót. Ha úgy érzed, hogy ez számodra sok idő a várakozásra, akkor tegyél fel egy "yakju" romot a Toolkit segítségével. Hogy pontosan melyik verzió milyen frissítést kapott eddig, azt itt tudod megnézni.

    "Oké, de nem értek a Toolkithez, elmagyaráznád részletesen hogyan kell átállni a Google által frissített verzióra?"

    ● A műveletekhez ne használjunk USB hosszabbítót/elosztót/HUB-ot.
    ● Telefonon kapcsoljuk be az USB hibakeresést a Beállítások > Fejlesztői lehetőségeknél.
    ● Adatokat érdemes előtte lementeni, mert a bootloader kinyitása ezek törlésével jár.
    ● Toolkit-et sűrűn frissítik, így a menüpontok is változhatnak. A leírás az éppen aktuális 7.8-as verzióra készült.

    1.) Töltsd le a Galaxy Nexus Toolkit-et és telepítsd fel a számítógépre. A telepítés végén el fog indulni, ne nyomjunk még semmit de ne is zárjuk be, hagyjuk nyugodtan nyitva egy ablakban.
    2.) Töltsd le közben a legfrissebb stock romot a Google szerveréről (fontos, hogy a "yakju" verziót válaszd, véletlenül sem a "mysid" CDMA/LTE verziót, ha ez utóbbit telepíted, akkor "one more brick" fog történni), majd helyezd a file-t számítógépen Total Commanderrel a telepített Galaxy Nexus Toolkit könyvtárán belül a "\put_google_factory_image_here\" mappába, ahogy van. Nem szabad közben kicsomagolni!
    3.) Még ne csatlakoztasd a telefont, hanem lépj vissza a Toolkit-be.
    4.) Válaszd ki, az első oldalon a telefonodnak megfelelőt, írd be a számot és üss entert. (Feltehetőleg, ha 4.1.1 van most fent neked, akkor a 7. pontot kell, de igazából mindegy, csak a gsm verziók közül válassz)
    5.) Toolkit Main menüben válaszd ki az 1.-es pontot, ezzel telepíted a drivereket. (dobni fog esetleg egy hibaüzenetet, de ezzel nem kell foglalkozni, írja is)
    6.) Ezután már rá lehet dugni a számítógépre a telefont, ha mindent jól csináltunk, akkor felül meg fognak jelenni számok a "list of devices attached" szöveg alatt. Egy 25-ös "refresh main menü" segíthet közben.
    7.) 22-es menüponttal újra kell indítanunk a telefont, hogy fastboot módba kerüljön. Mivel ADB módban vagyunk ezért ezen belül a 3-as kell. Telefonunk újraindul, és a képernyőjén megjelenik a START felirat.
    8.) Válaszd az "unlock your bootloader"-t, azaz nyomd le a toolkit főmenüben a 3-ast, azon belül az 1-est, majd "yes" és enter. (ez a művelet töröl MINDEN adatot a telefonról, érdemes előtte kimenteni ami kell)
    9.) A telefonodon megjelenik a kérdés újra, hogy akarod-e nyitni a bootloadert. Nyomd meg a hangerő fel-t és válaszd a "Yes"-t, majd nyomd meg a power gombot.
    10.) A program visszatér a menübe. Most válaszd a 9-es pontot, azaz a "flash google factory stock rom"-ot, ezen belül pedig a 2-est, ismét "yes" és enter.
    11.) Egy ideig elbíbelődik, majd újraindul a telefon. Kész.
    12.) (Opcionális) Bootloader visszazárása: Tegyük fastboot módba a 7. lépés megismétlésével. Ezután Toolkit főmenüben válaszd a "relock your bootloader"-t, azaz a 3-as pontot, majd a 2-est és gépeld be a "yes"-t.

    BDave blogjában is megtalálható nagyjából ugyanez, ha valami nem világos vagy elakadsz, akkor olvasd át azt is.

    "Visszazárjuk-e a bootloadert?"

    Ezt magadnak kell eldönteni, de íme pár hasznos infó:
    ● Google hivatalos álláspontja szerint igen, biztonsági okokból.
    ● XDA oldal szerint felesleges, mert ha zárva van nem tudunk fastboot parancsokat használni, ha pedig ki kell megint nyitni, akkor törölni fog minden adatot, tehát csak akkor zárjuk vissza mielőtt beadjuk a szervizbe.
    ● Ki lehet nyitni a bootloadert az adatok törlése nélkül is, ehhez root és ez a program szükséges.
    ● Közösségi oldalakon bele lehet futni olyan malware vírusba, ami csak nyitott bootloader esetén fertőz.

    "El lehet tüntetni az alsó navigációs sávot?"

    AOKP romban van ilyen funkció, de gyári rommal is lehetséges rootolás után ezzel a módszerrel.

    "Nem tetszik a kijelző színvilága, lehet ezen változtatni?"

    Igen, Recon leírása alapján.

    "Nem tetszik az automata fényerő gyári skálázása, lehet ezen változtatni?"

    Igen, Rotate leírása alapján.

    "A Galaxy Nexus tudja az USB OTG-t?"

    Igen, alapból csak billentyűt és egeret, de root után a Stickmount alkalmazással külső meghajtót is tudunk csatlakoztatni. SGS2-höz való kábel is jó hozzá.

    "Hogyan lehet az OTA-frissítést kikényszeríteni?"

    Beállítások > Alkalmazások > Összes > Google Szolgáltatások keretrendszer > Adatok törlése és/vagy Tárcsázóba: *#*#2432546#*#*
    Ha ezek után mégse jönne, akkor nagyon szépen kérlek, ne írjátok be a fórumra egyesével, hogy "miééérrt nem jööön??". Más telefontípusok csak fél év múlva kapják meg az újabb Android verziókat, neked maximum csak pár napot kell várni. De ha mégis nagyon türelmetlen vagy, akkor néz be SP!T blogjába.

    "Rootolás befolyásolja az OTA-frissítést?"

    Sem a nyitott bootloader, sem a root alapvetően nem, viszont ezek után könnyen lehet olyan műveletet végezni, ami miatt nem fog jönni. Ilyenek például a build.prop fájl átírása, vagy a gyári programok módosítása/eltávolítása. Odex fájlok is a gyári programokhoz tartoznak, tehát ezek törlése esetén (deodexed rom) sem fog OTA-frissítés érkezni.

    "Galaxy Nexus vagy Galaxy S2-t vegyek?"

    ● A Nexus kijelzőjének mérete nagyobb (4,65" vs. 4,27"), felbontása sűrűbb (1280x720 vs. 800x480), viszont PenTile, míg az S2 RGB, ami részletesebb képet eredményez, ám ez többnyire csak azonos felbontásnál figyelhető meg.
    ● A visszajelzések szerint a Nexus üzemideje több, bár minimális eltéréssel.
    ● A Nexus csak 5MP állóképet tud rögzíteni ellenben az S2 8MP-t tud. Mindkettő FullHD videót rögzít: az S2 1080p-s felbontásban ezt 30 fps sebességgel teszi, a Nexus viszont ilyen felbontásnál csak 24 fps-sel, tehát az S2 folyamatosabb. Viszont 720p-ben 30 fps-sel tud felvenni a Nexus is.
    ● Nexus tartalmaz NFC chippet.
    ● Nexus előlapi kamerája 720p videót rögzít.
    ● S2 bővíthető microSD kártyával, Nexus nem.
    ● Nexus-ra hamar jönnek az Android-frissítések.
    ● Nexusnál a kijelző körüli keret nem csillogós műanyag, kissé matt, így kevésbé karcolódik.

    Készült: a fórumozók közös ötletei alapján
    Közreműködtek: SP!T, Zolesz007, Tomeewap, Barcode_Rec, bob.zxr, bigrock, Recon, Rotate
    Utómunkálatok: BDave
    Írta: hallerlaller
    Utolsó módosítás:2012.10.27.

    Eredeti hozzászólás:

    Közben a telenornál is megjelent jóárasítva.

    Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i

  • Winner_hun

    félisten

    Eddigi egyéni arcképek (2012.10.28.):

    04ahgy Abu85 Ace Ventura Achill3uS adalbert1 14adam adam014 ADAM1337 adamssss Adi aDM|RaL^ aero. aggleány Aggregátor aginor Agostino Agyzuzo _ak_ akaido akosf akoska07 albert8 Algieba alibaba78 alien_ alitak AlyArkhon Alvin_ti4200 amanoba amargo AMATŐR AMD_ok AMD Power [amne] anaqer AND1 Andie AndrewTdi anjani182 ANT antikomcsi anulu apeelme Apika apóka Apone33 aram01 ArchElf Archer Aréna-blog Ariadne Arni Arnold2 Asbee asound Ateszzero atike Atikusz Atomgeszi attisx audi100td AXisBOLD aya _az babicsbalu bacsis Badman 4ever Bagira01 Bagoly bajnokpityu bakesz87 bakosgabor57 Balinov ballington baluka26 band1103 bandus BÁ Nutrition Bari Barthezz2 Bash Batman bAtt001 Bazsesz BEE beencee beers belaazallat benedekcoBenmartin benoce Beri betyarr Biaggio Bibby bigdady bigmasterg Bigya biker bim BioNiCMaN BiriBum BITBOYS B-L-A-C-K bLaCkDoGoNe Black Dragon Blaise BloodRay BloodyEddie bluechip blueMerle Bluerainbow bluyoo Blyan bobace BobChemistry bobsurf Boci_83 Bodor Bodz Bog bognar110 bogyo112 bok92 bolcsodal bolondember BonFire Bon3ss boogie84 Bordoi Borosz Boxer001 BR4D BRIKLY brownus Brumi˘ B1T3 b-type Bubee82 Bubu79 bubus66 buherka Bulitt busman ByB bzoley CactuS Cadal cain69 Calogero canniball Cathfaern catroot C.Brigante cekkk C0d3r Celtic chab7 ciry ^Clown Club col -conrad- core2 cowboy_bebop CptMisi CPT.Pirk c41r0^ Creative997 Crystalheart CriticalHit Criton csaabz csabám Csabee. Csapi007 csapos2 csigi csongi csontváz CSorBA csucsbicep csudri Cthulhu Dawn CoolMan81 crey cucka Cucuska2 Cyberpunk Cyrin cszn C4mp3r daa-raa Daemon09 Daert Daffni2 dangerzone DanielK danilla daninet dante3 Dany007 darál0w DarkByte Dark KillerX Darth_Revan darvak Dassler dave93 David75 Daweee dbius DeadMeat DeathAdder dedike Def26 DeFranco deicide deniro2 Depression DeusHun dfdfdf diablo1984 Dictator^ didyman Diego! Digital DigitXT Dilikutya Dirtyz divot Djuree Dj Sügi DM-Fan doc Dodi72 dodopek dokar dokee78 Doki16 domi007 domperke DonLeo DonMedve DonThomasino donw3ga dqdb D1Rect Dr.Én D4rkm4n DroneZ^ DrSoul Dtomi dudika10 duffbeer Dufresne dunc duo Dusee duvi Dyno Dzsekó Eagle16 Eagl3 Earl 007 Eastman eastsider echterion eclipse006 EczkE eddie17 Edenyke elfelejtette elit_hun Elrood embe emre emvy Engineer086 enginev3.0 engusz Enjoy ent Enton Erdei88 erdoke escie Esmein ESP éN79 eziskamu Face8814 fatallerror fattyu F.B.I. Fecogame F-ECT$ FefeeX FehérHolló Fejo Fel fenergie84 Feree13 Fercsa ffodi Fiery Findzs FireKeeper Fire/SOUL/CD fi:zi'k Flashback fLeSs FoBCRaistlin föccer Foglalt név forceberg Fred23 FRENK1988 Frenky89 frescho Frigo F34R Furkoo F_Zolee gabipaci GabN73 gabor85 GAbre g4dg3t Gambit Garfield Gazsi00 G@ben gbors Gebriel GeneraL_XTX GeniusHU gege71.hu _George geprombolo Gergő_ Gergosz2 Gerisz gerlaip gery03 Geryson geza12 gfefe gg72 Gh0sT giigz Giinos Giot God Vazzeg Goldmen75 Goose-T gooool Gorneck23 gozso grabber Grafiqs greatchaos GrooveHero 7600 GS gtamate2 Gubro gYaLo gyiku Gyufaaa Gyuri27 Gyusz G^zC^mp€r Haart hackeeeee Hack3er h.adam.92 HardRic Hasek Hawk1979 hdsentinel 7Heads Drago Hedgehanter heihachi helkis hemaka Henk Henker2 Hequila HERR Z hoffman_ Hold horny hossszú HS 2142 Hujikolp Huma hunfatal Hunork Hun'reeth Hunter2 HUTCHDB HZoli87 I_Am Ice!? icecave Ł-IceRocK-Ł Iginotus Ijk Inarus Incognito infectedmann .:InnoMan:. Integra Intruder2k5 Inv1sus Iscariah iSTYLE Isual IT café ittakary iwu jacis Jadro jagada james001 Janesz Janoska26 Játékos j.bravo JColee jegenye77 jeges Jégkokó jer1cho JetiRulez Jhonny06 Jim Tonic Jim-Y JJános joecontra joey7 Jofi81 johnjohn joi29 Jojo5 jones965 JoolsNOS Jorus joshua7 JSaN juliabrilke kabalthenbk KaiotEch kaller1 kamikaze boci Kanczy KaraDani Kareszovics Karma Kasza08 Kazimír kelzsoca kem keopsz KERO_SAN kexksz kételkedem Khaal khalox Kicsirics77 KicsiUbul Kidus Killing kisza25 klambi Klemens Kleroo KMan kmisi99 ko9 Kombat Kommy Konflikt Korcsii korpicschess koxx kovy79 kovsol kp78 KPepe kraftxld KrenAtesz .:Kristian:. krómX Kroni1 Krystal_s ktommy91 KubanitoS kulerr kymco Kvazár laca026 LackoMester ladybug Lajkó L_ajos Lalll LamaCube lapa Laraxior Larry303 Lasy [lAyCsI] LeC LEFTHORSE1 legiaap Lenry lesaux levi1392 leviske lezso6 -=Libria=- liksoft lipi67 littlelion21 ll-kobe localhost logarithm Loha Lompos48 lorcsi Lord Vader LordVader80 Lord Zero Lorenzo9 Loretto lsc LucifeI2 ludsimon luw2win L7wy L|zsidoboz MaciG macikos Macilaci457 macilaci78 Macka madarasz92 madgie mad1 Madn!ght Major Major Malachi maláj Manitou Mappa marcias Mariann294 Markgx10 MarKoo maross marsu maskimx MasterMark Maxentius mayerlaci mave13 mefistofeles Melack Mela Kehes mephi666 Mercutio_ meroly Met mg105 Milka 78 mindfreak miresz MmDorian Móci Moddingboy M_o_g_y_i M3oH moha21moha bácsi Möhe mokus1 moongoose moonman MoP_FX 57 Morden24 Morris Mosqu!to Motion_Blur Mozzarella mpierre Mr.Csizmás Mr.Grincs mrhitoshi mrlujoak m3tr0 MUŁĐER mukibuci Mukorka munky Murderer69 Muton mycso <MZ/X> nap Napfénysüti Narancs Narxis N_A_S Neck need negyedes nepszter1 Neró Ndruu 8nemesis8 nemma nem_tom Neonoize™ nesa N€T0X|N <NewL>Newyorker ngabor2 nggabi nike_ Nimrod No-kia -NOKIA- NoLF Nordic nrgia nRu3 ntomka nuke7 Nunder nygma Nyugdíjas nyunyu N-vidi-A Obi-1 OC Oczu odorgg odrif Olcsi old rocker Oliverda ollie Oly OnSeT oO7 orbano oregcsóka orichalcos Otisz oxox Overlocker [oWn]f4te Panther Papa-Georgo Parci Patice Pá pcguru1 Pecc Peet210 pegazus PeL PeliScan PEPE85 peterkeT peterszky pethYeti Petie petipetya peti_s _Petya_ phanzetomox philoxenia PhoenixK PH-User Picco picur220 pigatt pilóta pincehely Pipiripi Pipó Pista0001 pisztoly pityeszka Piwi Plag Plazer plus44 Pocok256 pocokxx [pod]Diablo poffsoft po1son Polacheck Polesz polonic Pompi PostMan PowerBuldog PPeter Prison85 ProEvoFan Prof01 PROHARDVER! proper pschio psg5 Psychonaut Ptech ptiboy Pubszon pulsar PuMbA puttputt pzstm qdak qltsar Qorthral Qru Quan-Chi Quiksilver Rabbitf_24 Racecam raczger radi8tor1 Ragadozó ragazzo Ramius rankesz raskolnikoff RaZroX rdi Reac^ Real_Necro Realradical Recon Recon666 regger ReJim Renwick Retekegér rétisün RexpecT Rez_Grof Rhino666 Ricardo Richter36 ricsik rii RIOS Gépház ricshard444 Ripper03 rizso rlazol rob210 Robaj Robi BALBOA robyeger rocket róland rolko RootRulez Rossi RoyalFlush RpPRO Rubbi rum-cajsz rumos14 runner 125 rup1u5 Rusi ruti Saccco sagesz93 salieri. Saint_ Salvador20 samgar Samus Sanci38 Sanya Sareth Sárpac Sátán44 sbazsi schawo Scholes9 scope2007 sdd2 Sdi Sefter sekli sephi _seth_ Sethdobaloah S.Feri sh4d0w Shadowfax sheep ShellKretor sheratan shev7 Shim Shkiz0 Shodan shteer Sianis Sicilian Sickboy25 Sidaries Silent77 Silenzio simonzé Sipi SipiBcs sirály12 Sirandrish Siriusb Sir Pocok Sir Riccio sith7 Sk8erPeter Skizz Skynet258 Slayer Valor slett27 SLYM smartshop.hu smiti sNORh snowdog Soak SOAD19 somé Sonja Sopi Spammer SpeedR Speed(R) Speeedfire spuros ssolitude sss sssz Stalker-2572 Ste stevve _stick_ sto1911 stranger28 Str8 sk8r subaruwrc Sub-ZeRo Sundesz superecneB Superman Sweet Lou 6 syC Syl SymbianOS Szabesz szabof1 szab.tamszacsee SzalaiG szasanyi szicsu szjoci SzlobiG Szten Márs szucsinka t1 TaaT tailor t_a_m_a_s Tamoo tariattila TayRol TCr tdd587 tDr1v3r Tel Elek Telomanikus TESCO-Zsömle TheChos3nOne The DJ TheSilencer Thomas1 Thrawn Thulcandra Thunderzolee Tibiajax Tiger.huhhhh tildy Tim82 Timyyy tiv61us tiv83us tjb007 ToBeY toldy Tom5 t|-|om! Tomate tomcsi23 tome.jr Tomi 16 tomic TommyGun Toness Tonyo tope torz on borz total90 tothbe Tothgera30 Totyi TOZ trassher tresh T0rnad0 TRob1 tr00p3r t-shirt tsigalko87 Tündér 2011 t-unit tupacamaru Turbolada II tuskooo tutis Tüzi Type-R tzsolesz udi Undoroidupc on-line Uzmany X Factor vadászcsiga Vakegérke vakondka vallas VAN der BOSS Vandit. Vangelis vans? várnarancs Varoz Varszegig Vasinger! vazzz vbbb v!ct0y VD vedini vendingo venember83 vhw viewdetails Vigneau Vikthor Viktor0610 Viper26 Vistaboy Viszlát Vladi VoDaFoNe _Volkovy_ V.Stryker v.tom V_Zoli vzsryl [w] werszomjas werttzui west westcoastog westlake WesTM whited whitezo88 Wictor wikings2 WillChi Winne Winner_hun WonderCsabo woodbear Woodslave wwhy Xaels XaraX X@b3e Xelo Xero Xirtam Xpod yakuza.tora Yaye Ye_Nő Youri Yutani Z86 zack Zájec zazahoho z0d1AK Zebu zed1983 Zé_Mester Zenty - = Zk = - zodoZoli1222 zolisx4 zolynet Zomb€€ zoo8800 zozzant 30z.Samu Źşë' zsiga667 zsigus zsirfecske Zsoccc Zsu_zuchy

    ► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Új hozzászólás Aktív témák