Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karib

    addikt

    válasz Freddy TNT #1054 üzenetére

    A Raptorra váltás gyorsítja az elérési időt. A RAID0 csak a lineáris átvitelt gyorsítja, az elérési időkön akár ronthat is - egyszerre 2 eszközről kell összeszedni az adatokat.

    A másolás kétélű dolog. Ha nagy fájlokkal dolgozol, akkor jól jöhet a RAID0. Ellenben a másolás 2 HDD között gyorsabb lehet, mint egy RAID0 tömbön belül - az első esetben az egyik ''folyamatosan'' olvas, a másik ''folyamatosan'' ír, az utóbbi esetben viszont a RAID tömbnek felváltva kell írni-olvasni. Hiába nagyobb, akár duplája a lineáris átviteled a RAID0 esetében, ha állandóan meg kell szakítanod olvasás-írás váltogatás miatt.

    Ezt bármilyen HDD-vel kipróbálhatod - diszkről diszkre gyorsabb lesz a másolás, mint diszken belül, ilyen tekintetben a RAID0 is egy diszknek számít. (Partíción belüli átnevezés/áthelyezés más tészta, ott a fájl adatállománya valójában nem mozdul el.)

    Sztem elsőként próbálkozz meg egy szem Raptorral, min. a legújabb 74 GB-ossal. Akár a mostani konfigodba is bepróbálhatod, jelentős gyorsulás lesz, és nem is lesz igényed többre.

    Workstation lap + Opteron + RegECC RAM + PCI-X vezérlő = nagyon drága móka, és valszeg pár százalék sebességkülönbséget tudsz felmutatni. Akkor már inkább vegyél egy SCSI vezérlőt és 15k-s diszket, tán kevesebből kijössz :) Bár a SCSI ma már csak szerver felhasználásnál tud domborítani (=sok párhuzamos random lekérés), desktop felhasználásnál a Raptor megfogja a 15k-s SCSI cuccokat is, mert a Raptort igyekeznek kihegyezni a desktop piacra is, míg a SCSI cuccokat szerverben való helytállásra lövik be.

    Department of Redundancy Department

Új hozzászólás Aktív témák