Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mh197

    senior tag

    Sziasztok!

    Felmerült bennem a fejlesztés kérdése, és mivel jelenleg 2x80Gb maxtor winyóból álló raid0-t használok már 3 éve, most a 2x150 Gb Raptor Raid0-ra gondoltam, persze a 16Mb cache-es raptor féléből.
    Amin még gondolkodom, hogy néztem az elérés időket, és a 150-es raptor elérése vmi négy egész vmi ms olvasásra, és 5,2 ms írásra, ha jól emléxem a cikkre, de itt van PH-n. Ami felmerült bennem, hogy írta vki, hogy a lineáris adatátvitelt gyorsítja a raid nagyon, de csökkentheti a véletlen elérést.

    A kérdésem, hogy amennyit nyerek a lineáris átvitel növelésével a két raptor raid0ba tételével, vajon elvesztem-e a véletlen elérés csökkenésével? Ha esetleg vkinek van rá % -os adata, vagy kb becslése, hogy az egyik téren hány% nyerhető, és ezért az elérésben mennyit kell beáldozni, megoszthatná velem, amit előre is köszönök.

    Nézegettem a samsung pmr -es F1-es winyóját is, annak is egész jók a lehetőségei.
    Alternatívák, amiko közt gondolkodom a 2x750 samu raid0 vagy 2x150 raptor raid0?!
    Szerintetek melyikkel járnék jobban?

    (Ami nekem mondju kimondottan számít, hogy ha - és most nagyon mezei megfogalmazást használok - rákattintok egy progira, ne seekelje szét magát a winyó, minél gyorsabban töltsön be a progi (gondolom erre a raptor ajánlott), de ugyanakkor ha másolok adatot akkor se legyen lassú (erre meg gondolom a raid0). Szóval ezért hajlok inkább a raptor raid0 felé, de javítsatok ki, ha rosszul látok vmit, illetve ki mit ajánl)

    Ja, még annyi, hogy van mellette egy 400 Gb-os samsung winyóm, és vszínű megmarad a 2 db 80-as is, de lehet azokat eladom. :)
    Mivel az alaplapomon (Abit AA8XE ) egy integrált raid vezérlő van, 4 db sata csatival, rendelkező lap, arra is gondoltam, hogy megmarad a 2x80, és egy PCI-os vagy pci-e raid vezérlőt is vennék hozzá, de milyet? A vezérlők terén nagyon nem vagyok otthon, hogy melyiket érné megvenni 2 raptor raid0-hoz mondjuk, ami nem horribilisen drága, mert hardwaresre nem lessz már lóvém.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák