Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Bali27 #4600 üzenetére

    Intel vezérlő esetén köteten belüli másolásnál talán jól jön, ha engedélyezed a "kötetszintű visszaírási gyorsítótár"-at.

    A többi mondandód pedig teljesen logikátlan. :DDD
    A Raptor épp rendszerwinyónak való, mivel a windows még a sávszélességnél is jobban szereti az alacsony elérési időket (mikor pár Kb-os filokat töltöget 1000 felől...). Nameg fajlagosan drága rajtuk a tárhely így egy rendszermeghajtónak elegendő méret is elég drága.
    Persze a RAID is gyorsít a windows működésén is, de ebben a felállásban inkább a Raptorra tenném a rendszert. Illetve nem is, inkább egy 30/60Gb-os SSD-re, úgy még ütősebb a rendszer, és nem fogja meg, ha a RAID tömbön ütyködsz.

    Másik: ha RAID0-ról másolsz sima winyóra, akkor ott a tényleges átviteli sebesség épp a lassabb winyó sebességével fog megegyezni, ez is logikátlan. Akkor ha már a RAID-on van a rendszer, akkor az egyszem winyóról kell a RAID-ra másolni, mert így annak a feles kapacitását felélheti a windows...

    Szóval szerintem ez a sorrend:
    Kis (akár jobb féle MLC-s, olcsóbbacska) SSD-n a rendszer, és mellette RAID0 tömbön az adatok.
    Raptoron a rendszer, RAID0 tömbön az adatok, vagy ha kifejezetten az ide-oda mozgatás, és nem a tárolás/olvasás a cél, akkor két külön winyó, amik közt oda-vissza mozgatod az adatot (pl mkv muxolás, tömörítés, stb...)
    Költséghatékony esetben csak egy RAID0 tömb, főleg, ha a tárhely mennyisége is számít, ezesetben akár nem is csak 2, hanem 3, akár 4 winyó a többe (vagy ha tényleg sokat mozgatsz ide-oda, akkor 2-2 winyó 1-1 tömbben).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák