Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz katt777 #29989 üzenetére

    Kekeckedsz szimplán és a saját cuccaidból indulsz ki. :U

    Meglehetősen más a felépítése az Általad tesztelt Asus lapnak, meg az itt előforduló AsRocknak. Ezalatt azt értem, hogy ha megnézem a táblázatod és aszerint állítom be a cuccot, jobbára el sem indul. Az Asrocknak jóval magasabb offset kell (értsd a 'plusz' irányba), uyanolyan eredményhez. Cserébe úgy néz ki (legalább is nálam), hogy Visszafogottabb LLC vezérléssel működik, nagyjából 4-4,1Ghz-ig. Megintcsak a Te táblázatodra hivatkozom: egyforma órajelen nagyjából egyforma fogyasztással és Gflops teljesítménnyel nekem kicsit alacsonyabb terhelt feszültség jön ki a fent említett sebességig, 4,2 felett pedig teljesen más offset értékekkel kell babrálni. Ennyi. Elfogadod jó, ha nem, úgy is, csak ne érts már annyira más felszereléséhez kérlek :N

    Itt picit visszakanyarodom az LLC kérdéshez, mert úgy érzem tudom mit beszélek, csak az Asrock terminológia más, mint az Asus.
    Az én Extreme4-emen a legfrissebb biossal úgy fest, az LLC 5 a legalacsonyabb vezérlés, tehát legnagyobb a droop. LLC 1-en legkeményebb a vezérlés és legkisebb a droop. Mivel a számozás hülye, ezért félreérthető, ha legnagyobb, meg legkisebbről beszélek. De ennél érthetőbben nem tudok fogalmazni. Nyilván minél keményebb a vezérlés, annál alacsonyabb lehet az idle (offset) feszültség. Nem beszélünk egymás ellen.

    A problémám az, hogy hiába megy le a tetű LinX hibátlanul immár kb. az ötödik átvariált beállítással 4,3-on, a kurva Tomb Raider multi kifagy fél óra alatt (nem kicsit; kékhalállal). Tehát a cpu nem stabil, s ennek tesztelésére kijelenthetem, a TR multi igen megfelelő :K (bár, mint játékélmény egy kalap fos :(( )
    Erre kérek megoldást.

    Nesztek Bios:
    Ezek a primary meg secundary plane értékek izgatnak, mert nem tudom miaszart csinálnak. De maximumra tettem mind ;]

    offset -0,130V
    LLC 1 (tehát a legkeményebb vezérlés, 1,248-1,256V között cpuz szerint terhelve)
    VTT 1,1
    PLL 1,8
    PCH meg VCSSA alapon (szerintem ezek jól is vannak ott)

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák