Hirdetés

Könnyű és finom – Acer Aspire 1810T

Talán végleg elmúltak már azok az idők, amikor az apró notebookok birtoklása leginkább üzletemberek úri passziója volt, hiszen a netbookok megjelenésével egészen kicsi és egészen olcsó készülékek kerültek forgalomba. Ahogy megjelentek az újabbnál újabb típusok, úgy növekedett a kijelzők mérete, a gépek azonban hardveresen nem nagyon különböztek egymástól, így legtöbbjük valamelyik Atom processzort és a régi 945GSE chipkészletet kapta, ami – valljuk be – nem mindenre elég. A szubnotebookok és netbookok mellett megnövekedett az igény az olyan gépek iránt, amelyek méretükben ugyan aprók, és keveset fogyasztanak, de jól felszereltek, és az áruk is a megfizethető tartományban marad.

Forrás: Macles
Forrás: Macles

Ilyen modellt jelentett be az Acer is az 1810T személyében, amely a gyártó Timeline sorozatába illeszkedik. A termékcsaládba eddig egy 15,6, egy 14 és egy 13,3 colos kijelzővel rendelkező notebook tartozott, a most bejelentett készülék pedig 11,6 hüvelykes képernyőt kapott. Valószínűleg ugyanazt, mint amelyikkel az Aspire One 751-et is felszerelték, így nem meglepő az 1366x768-as felbontás, de a két készülékház hasonlósága sem. Az új gép az Intel 1,4 GHz-es SU3500 processzorát kapta, a chipset pedig – a Timeline széria többi modelljéhez hasonlóan – az Intel GS45 Express lett, így a grafikáról a DirectX 10-zel kompatibilis, HD videók hardveres gyorsítására is képes GMA 4500MHD gondoskodik.

Forrás: Macles
Forrás: Macles

Az új Acer felszereltsége is példás, akár 4 GB RAM-ot és 500 GB-os merevlemezt is kaphat. Nem hiányzik belőle a 802.11a/b/g/n szabványú Wi-Fi egység, a Gigabit Ethernet port, illetve a HDMI és S/PDIF kimenet sem, sőt, akár beépített 3G és Buetooth 2.1+EDR modullal is rendelhetjük majd. Az akkumulátor a források szerint akár nyolc órás üzemidőt is képes biztosítani – ez több mint biztató. Az Acer Aspire Timeline 1810T-t előtelepített Vistával fogják forgalmazni (ami később ingyenesen Windows 7-re cserélhető), de hogy pontosan mikor kerül a boltokba, és mennyiért lehet majd megvásárolni, az még nem derült ki. Ha nem lesz túl drága, akkor biztosan sokak szívét fogja megdobogtatni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés