Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    válasz Fire/SOUL/CD #34951 üzenetére

    Üdvözlet!

    Nem hogy itt, de rengeteg külföldi fórumon is írták hogy SDD és Marvell páros egy örök probléma marad. Marvell vezérlő csak is a nem Sandforce alapú SSD-kel hajlandó együttműködni, korlátolt teljesítménnyel. Sandforce és Marvell viszont katasztrófa, nem hogy teljesítmény de még együttműködés sincs. Ezt az alaplapgyártók is feltüntetik. Nos mindenhol azt olvastam hogy igenis, ahhoz hogy kihozzam egy SSD-ből maximumot Intel vezérlő kell ide és lehetőleg SATA3+AHCI natív támogatással. Erre a drága jó 1155 Socket chipsetkészlete felkészült úgy hogy nem bántam meg a cserét.

    Nos tapasztalati meggyőződésem nincs, viszonyításom meg nem is lesz, mivel még nincs SSD-m. De ha lesz, tudni fogom hogy ez a mostani masinám szépen kezelni fogja és a megfelelő beállításokkal a magam jóvoltából is, kitudom/kifogom hozni belőle a maximumot. Persze kíméletes használatra szánom, nem napi 100Gb adatok írására :D

    Viszket a kezem a rendelés gombon de még félek. Az már 1000% hogy Corsair Force GT-t fogok venni. Sokat olvastam már az egész SSD eszköz természetéről. Elméletileg minél nagyobb kapacitásút veszek, és rendeltetésszerűen használom, élettartalma tovább bírja, mivel több memory blokkja van, és a TRIM-nek köszönhetően a blokkírási algortimus hatására a blokkok jobban kímélődnek. Persze lehet hogy ez csak hónapokat jelent vagy még azt se. Lehet hogy semmit se. De szerintem ha megvennék egy 180GB-os Gt-t hely, sebesség és megbízhatóság terén nem fogok mellé!

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Aktív témák