Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz adalbert1 #2010 üzenetére

    Figy a választásnál ugye elméletileg két dolgot kell neked szempontba venni, mennyire jó az adott stílus és mennyire jó a képviselete itthon. Az utóbbi legalább ugyanannyira fontos mint az előző. Sőt én azt mondom hogy inkább járj egy olyan klubba ahol egyszerűbb harcot oktatnak de azt jól, mint ahol gyenge lenne egy jobb stílusnak a képviselete.
    Azzal a Ving Csun-al kapcsolatban én még abban sem vagyok biztos hogy valós háttere lenne, vagyishogy egy komoly kínai mester alá tartoznának az itthoniak. Ezt könnyű kideríteni, amennyiben nem látogatja meg őket az adott kínai mester aki alá tartoznak akkor valószínűleg ál stílusról van szó, sajnálatos dolog hogy ilyenből sok van, bár az utóbbi időben már mérséklődött a számuk, de régen sokan csinálták ezt ugyanis a törvényben nincs kikötve feltételnek hogy miként nyithatsz klubot.

    Ha az itthoni WT színvonalról kérdezel akkor szerintem annyit elég elmondani hogy a kelet európai Wing Tsun régió vezetője a Máday Sifu(Lenyegl o., Litvánia, Románia, Észtország, Oroszország, stb), sőt Leung Ting felkérte őt anno az USA vezetésére is de azt nem fogadta el és itt maradt.
    Az itthoni oktatási színvonal eléggé magas, és ezt külföldön is tudják egyébként.
    egy kép:

    szerk2.

    (#2008) adalbert1

    Szinte minden klubban vannak kezdők, sőt tele van velük. Nem nagyon van csak haladókból álló klubb sajnos, vagy legalábbis az én megítélésem szerint nincs. Amiatt nem kell aggódnod hogy túl erősek lennének, inkább az ellentettjétől, bár találni azért mindenütt olyat akivel rendesen és keményen tudsz gyakorolni.

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák