Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz PazsitZ #2352 üzenetére

    A Ju Jitsu alapvetően megfelelő ágazat! Nyugodtan próbáld ki, ha jól érzed magad, maradj!

    De ne keverd össze az önvédelmet semmi mással!
    Ha te ütsz, rúgsz, megfogsz valakit, elcsapod a kezét, az már harc! Nagyon nagy tévedés és óriási csapda a harcot önvédelemnek tekinteni! Önvédelem az, ha nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy harcolnod keljen, de ha már fizikai atrocitás ér, akkor harcnak nevezik a dolgot! Tehát harcművészetet azért tanul az ember, hogy ha még sem tudta a konfliktust elkerülni, akkor rendelkezzen harci képességekkel! Erre a Jiu Jitsu alapvetően alkalmas, bár sok idő mire tudsz majd kezdeni valamit vele, de mindenképpen érdemes elkezdeni!

    Ezt egy másik fórumra írtam, de nagyon ide illik!

    Sajnos a harc nem elkerülhető, ha megtámadtak!
    Ezért nagyon fontos tisztában lenni alapfogalmakkal! Pl. önvédelem! Az önvédelem, az nem harc, a legtöbben keverik, és amikor harcművészetet, vagy küzdősportot gyakorolnak, azt mondják, önvédelem a cél! De nem, az önvédelem, az mindig prevenciót jelent! Tehát megelőzés, az az önvédelem, hogy nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy támadás érhessen! Ha villamosra vársz, és amikor befut azt látod, hogy tele van ugra-bugráló cigányokkal, akkor el engeded, és nem szállsz fel rá, ha egy ilyen villamoson utazol, akkor le szállsz róla!
    Ez önvédelem!
    Nem mész ki az utcára sötétedés után, ha ki kell menned még is, várod a támadás, és ha bekövetkezik nem vállalsz áldozat szerepet!
    Nagyon komoly kérdés ez!
    A legtöbb áldozat, utcai támadások során, azért lesz áldozat, mert maga felvállalja az áldozat szerepét, és viselkedését!
    Ha megtámadnak, nem gondolkodhatsz áldozatként, mert akkor te magad teremted meg önmagadat, mint áldozatot! Elkerülhetetlen, hogy azzá is válj ilyen esetben!
    Tehát tudatosság az alap! Helyzetfelismerés! Alap! Sok támadás, úgy történik, hogy az áldozat nem is tud róla, hogy már éppen egy támadásnak van kitéve!

    Oda mennek hozzád este, megkérdezni az időt Pl. Banális, de nem egyéb a cél, mint hogy kiderüljön, milyen órád van, vagy milyen telefonod, hogy kinyisd a táskádat stb...
    Nem csak az támadás, amikor konkrétan megütnek, vagy elveszik valamidet! Tudni kell, hogy mindennek, ennek is van előkészületi szakasza, amikor kiveszik a telefont a kezedből, az már a támadás vége! Ott már nem tudsz védekezni! Az önvédelem, csak és kizárólag megelőzés, ha már konkrét fizikai atrocitás ért, akkor az már harc! Tehát HARC!
    A harcnak is meg vannak a maga szabályai, bármennyire is spontánnak látszik! Mert egyébként spontán, de:
    Ha támadás ért fizikailag, azt azonnal harcnak kell minősíteni, úgy kell gondolkodni!
    Soha nem szabad áldozati szerepet vállalni! Mindig te legyél az agresszor! A harc nem működik másként, csak ha te irányítod, tehát a másikat kell védekezésre kényszeríteni azzal, hogy te támadsz, vagyis te vagy a megtámadott, de átveszed a támadó szerepet! Ez a kiabálj, meg hangoskodj visíts, stb... hülyeség! Senki nem figyel oda, de végképp nem szól bele! Ez a tetves jogrendszerünknek köszönhető egyébként, és ez az úgynevezett demokrácia egyik és legostobább találmánya, hogy te mint egyén nem védheted meg magad, hanem van rendőrség, majd az megvéd, ha mégis védekezel, akkor meg leszel büntetve!

    Tehát egy jogi áldozatgyártásban élünk!

    Így lépj ki az utcára!

    A demokratikus berendezkedés, téged már kijelölt, mint potenciális áldozatot!

    Tehát hosszasan írhatok részletezve az önvédelemről, de a lényeg, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, ha belekerültél, ne vállalj áldozatszerepet, te legyél az agresszor, és ha sikerült az ellentámadásod, azonnal hagyd el a helyszínt! Ha olyan sérülést okoztál, hogy a lelkiismereted arra indít, hogy esetleg mentőt hívj, véletlenül se a saját telefonodat használd! Gond nélkül lenyomozható! A demokrácia, nem ismeri csak az áldozat státusát, tehát ha te rendőrséggel kapcsolatba kerülsz, mint aki "önvédelemből" eltörte az állát a támadónak, nincs menekvés, te vagy a támadó! Jogilag nem tudsz kibújni az áldozat szerepből! Ha nem védekezel, akkor a támadód áldozata leszel, ha védekezel, akkor a rendszer áldozata :DDDDDDDDDDDD Röhej!

    Tehát a box alapelvét kell alkalmazni!
    Üss és mozogj el!
    Verd le a támadót, és tünj el onnan!
    Legyen valamilyen eszköz a kezedbe! Kulccsomó, a gázspré, ne a táska ajlán legyen, hanem a legtágabb zsebedben legfelül! stb...

    Sokat lehet beszélni az önvédelemről...

    Tehát milyen paradigmákat fogalmaztunk meg?

    1. mindig készülj a támadásra
    2. Ha megtámadtak, az már nem védelem, hanem HARC!
    3. vedd át az agresszor szerepet
    4. ha sikeresen lezártál egy akciót, tűnj el
    onnan

    Tehát harcművészetet nem azért tanul az ember, hogy megvédje magát, hanem azért, hogy ha támadás éri, minél nagyobb eséllyel tudja átvenni az agresszor szerepét!

    Na most minden amit leírtam, tökéletesen mutatja a mindennapi lét emberi kapcsolatait! Tehát a kommunikációban például ugyan így alkalmazható elvek ezek!

    Ismerd fel, hogy megtámadtak, és ne védekezz, hanem TÁMADJ!

    A legfőbb alapelv, hogy ne vállalj áldozat szerepet!

    Lehetetlenség úgy védekezni, hogy áldozatnak tekinted magadat!

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák