Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hatchet

    csendes tag

    Sajnos sok fórum van, ahol az ember megfogalmaz valami negatív véleményt a hazai bunyósokkal kapcsolatban, akkor máris elküldik kollektíven a p*csába.
    Lehet, hogy nem leszek a legnépszerűbb mindenki szemében, de leírom a gondolataimat:

    Az előforduló kondicionális problémái ellenére is IMHO Erdei a legjobb képességű bunyós, a magyar profi világbajnokok közül! (ami azért elég nagy probléma ezen a szinten... ha Amerikában ilyesmit előad, akkor tényleg roló azonnal)

    (Ha már szóba kerül a többi profi világbajnok, akkor Kokó - sajnos - profi szinten nem volt elég erős és ütésálló. Régebben a retek-klub interjúkban beszéltek arról, hogy „jöhet Hamed”, „jöhet Barrera”... háát... Ők nem csak nagy nevek voltak, hanem lényegesen keményebb bunyósok, mint Kokó addigi (nem éppen világverő) ellenfelei. Még az itthon majdnem mumussá avanzsáló Chacónnál is lényegesen keményebbek...
    Balzsaynak sajna nem jött be a dolog, úgy néz ki. A németek, Őt már két vesztes meccsel nem fogják esélyesként címmecsre vinni (max. áldozatnak...). Jó bunyós Balzsay egyébként, de ez jó eséllyel a legerősebb súlycsoport jelenleg. Sokan nem értették, hogy WBO bajokként, miért nincs a "Super Six"-ben. Be kell látni, hogy az sajnos egy komolyabb szint.)

    Erdei sztem már nem kellett kint a németeknek, hiszen a bokszgálákat is elég nehezen tudták/tudják eladni a TV-ben.
    Egy magyar technikás kontra-bunyósra ki kíváncsi Németországban? Kb. annyian, mint itthon annak idején Sven Ottke mérkőzéseire… Nyilván egy gyengébb képességű, de német gyereket (=Jürgen Brahmer) el lehet ott könnyebben adni.
    (Itthon kire lenne kíváncsi inkább a közönség?: egy Matolcsira, vagy egy keletről érkezett, de csak itt az országban éldegélő bunyósra, aki adott esetben technikásabb Józsinál? Sztem egyértelmű a válasz, hogy ki az eladhatóbb itthon…)

    A puniverzum nem csak Erdeit "nevelte ki" világbajnoknak, hanem több keleti srácot is jellemzően.
    (A kinevelés meg sok-sok esetben a veretlenség halálba őrizgetését jelentette.
    (Az, hogy a top 10-be kerül valaki a címmeccs előtt a vak-világból, az elég gyakran előfordul, ugyebár. Attól még nem lesz top bunyós feltétlenül…)
    Páran dobbantottak, párat lapátra tettek (p. Bedákékat). Nem fut a szekér, mint régen.

    Sztem Erdei szépen kényelmesen elvolt a biztonságos világában. 1-2 hajmeresztő kivételtől eltekintve (lsd. kondi-problémák) szépen (majdhogynem önmagához képest takaréklángon), spórolósan verte a (nem túl veretes) ellenfeleket. Amikor a nézőknek nem tetszett ez a visszavett teljesítmény, el is mondta a véleményét a kamerába: hogy Ő a világbajnok. Nyert vagy nem? Akkor meg...?
    Csak az a gond, hogy a közönség azért ül le meccset nézni, hogy a kedvence a maximumot nyújtsa...

    Túl sokan szocializálódtak a németek menedzselési taktikáján: a 30 meccses veretlenség, a 11 (ha jól tudom?) címvédés számoknak pont jók. De a legyőzött nevek? Így kb. a szakma ismeri Őt a nagyvilágban.
    A közönség, akik „megveszik” a gálát, akik a bevételt hozzák igazából (akik kimennek egy gálára, akik leülnek a ZDF-et, az HBO-t nézni, akik ezzel drágán eladott reklámokat néznek, akik PPV díjat fizetnek…) na ŐK számítanak. Nekik kell verekedni, nem a magunk elégedettségéért. Erről szól a profi bunyó. Ebben lényegesen különbözik az amatőr bunyótól. Nem bonyolult a képlet szerintem.

    Igazi közönségmeccseket kell produkálni. Sok-sok bunyós van, akinek van pár vesztett meccse... És akkor mi van? Ettől még kva jók és ezt tudja az egész világ. Sokszor előfordul, hogy a vesztes fél is népszerű lesz annak ellenére, hogy vesztett.Ha harcolt, mint az oroszlán, szeretni fogják és elismerni (Nem 100% így a siker, de párszor előfordult ez már a boksztörténelemben. Igen tudom, az agykárosodás benne van a dologban, de ez nem sakk… :) Munkaköri ártalom.).

    Kár, hogy elvolt a puniverzum által vetített világban. Azért idegesít ez a túlzottan visszafogott dolog a ringben, mert tudom, hogy sokkal többre is képes lett volna...

    A vetítés szót direkt írtam: azért meg kellett volna nézni a szerződéskötéskor, hogy a német UBP, a fennállása X éve alatt hány komoly tengerentúli, vagy rizikós, vagy esetleg komoly bajnokkal történt címegyesítő meccset vállalt be? És hányat ígért előtte? A két szám közötti arány eléggé vad…
    Sajnos rájuk építeni, h majd hozzák a nagy karriert, az leányálomnak tűnik...

    Nyilván egy jó managert, egy jó promótert találni ritka nagy szerencse-számba megy. Rengeteg arra érdemes bunyós van, aki nem kapta meg ezeket, és kb. sehol sincs karrier szempontjából.
    Ne felejtsük el, hogy ezek a bunyósok (pl. Erdei) azért a maga szerencséjüknek is a kovácsai! És ez egy üzlet elsősorban!
    Az említett bunyósok egy jó része az UBP nélkül sehol se lett volna. Más háttérrel, meg lehet, hogy sokkal előrébb jutott volna… De valószínűleg Ők adták a legversenyképesebb ajánlatot...
    Nem mindenki egy Oscar De La Hoya, vagy David Haye az üzleti érzéket és a marketinget tekintve. Ezért kell igyekezni egy olyan menedzsert / csapatot megbízni (megfizetni), aki kaparja a gesztenyét a számunkra.
    Ezt azért írom, h azért gondoljunk abba is bele, hogy nem mindig minden az UBP hibája volt. Ezt annak ellenére mondom, hogy nem igazán csípem őket!

    Hogy 3-4 meccs alatt kihez fog eljutni ellenfeleket tekintve Erdei, nem tudom...
    Minden esetre hajrá Madár! (KOMOLYAN!)

    [ Szerkesztve ]

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

Új hozzászólás Aktív témák