Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Snoop-y

    veterán

    válasz LifeSpirit #3088 üzenetére

    A thai boxot fél évig csináltad és abbahagytad.
    Kíváncsi vagyok milyen messzemenő következtetéseket vontál le belőle. Ahhoz, hogy elérjél benne eredményeket legalább kell 1-2 év. Az első év kb arra jó hogy túléld az edzéseket. Legalább is komoly teremben az első év nem szól másról csak azt alapozod meg, hogy jó esetben nagyon alap technikákat végre tudsz hajtani.
    Ugyan én a Kung fu-t csak fél évig bírtam szóval fura a kérdésem mert kb pro és kontra viszont Thai edzésen láttam a célt már első alkalommal ( pont egy verseny felkészülést sikerült megcsípnem )
    Semmit nem haladtam sajnos Kung fu -ban és nyilván nem vagyok teljesen tehetségtelen a küzdősportokhoz ha a másikat tudtam csinálni sokáig és versenyen is értem el eredményeket.
    Amúgy sokan azt hiszik, hogy ennyi a thai box:

    combos, térd rúgás, clinch, felül meg box technika. ( sajnos a legtöbb teremben ezt tanítják )

    Mondjuk igaz is felesleges komolyabb technikákat az elején tanulni mert nem tudod kivitelezni. Az elején én sem tanultam túl sok mindent.
    De kitartó voltam és tényleg akartam szép dolgokat is tanulni. Itt sem csak a méret számít nagyon sok gonosz kis fogás van benne ami tud meglepit okozni és könnyen a visszájára fordíthatja egy darálógép technikával küzdő ellenfél támadását.
    Szóval a blogodat olvasgatva kicsit felszínes az elképzelésed.
    A küzdősportok nagyon nagy százaléka használhatatlan utcán. Ha csak nem magad vagy Bruce Lee hamar kiverik a fejedből, hogy te valamit is tudsz. Totál más utcán verekedni meg általában többen is vannak a támadók Nincs fair play vagy ilyesmi.

    Amúgy éltem nem keveset az éjszakában. Az utcai bunyók nagyon gyorsan végződnek.
    Piff paff és valaki már fekszik is. Ha mindkét fél képzett egy kicsit akkor 99% a földön végződik és a nem felkészült emberrel feltörlik a padlót.

    [ Szerkesztve ]

    New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

Új hozzászólás Aktív témák