Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    válasz Kernel #40500 üzenetére

    Köszi a választ! Ha jól értem, esetemben így vagy úgy, de kell az előtétellenállás. Mivel ellenállásból nem állok jól, valószínűleg marad a 12V 5W izzó, esetleg 12V 21W, amivel még szolgálni tudok....

    Csak hogy tényleg jól gondolom-e: Használok mondjuk egy 12V 2A-es tápot. Az a cél, hogy az előtétellenállással, és az akksi belső ellenállásával (mivel sorban vannak, ezek összeadódnak gondolom) 500mA körüli áramot folyassak a körben. Ehhez kell a multiméter, hogy ezt mérni tudjam. (Ha a táp stabilizált, akkor az akksin 12V-nál nagyobb feszültség nem lehet, igaz?)
    Tehát a teljes "kapcsolás" úgy fog kinézni, hogy adapter negatív vezetéke megy az akksi negatív pólusára, adapter pozitív vezetéke megy az izzóra, az izzó után jön a multiméter, majd a multimétert rákötöm az akksi pozitív pólusára. Ha minden igaz, az izzó és a multi esetében mindegy a polaritás.

    Így kellene kinéznie?

    Aztán beindítom a folyamatot, és ha az áram nagyon elszabadulna, mondjuk 1A körülire, vagy még az fölé is, akkor be kell még iktatnom plusz ellenállásokat (izzókat), hogy kellően korlátozzam az áramot. Na most itt már az is felmerült bennem, hogy a feszültség is oszlik a körben, ez nem probléma az akksinak?
    Illetve, ha sikerül áramot folyatnom a körben, akkor az idővel nem fog változni, ahogy változik az akksi töltöttsége?

    [ Szerkesztve ]

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák