Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv!

    Ismét adódott egy akksis kérdésem. Találtam itthon egy 12V 55Ah-s gondozásmentes akksit, kb 2 évet állt a fészerben, gondoltam életre keltem. 2V alatti feszültséget mértem rajta, szóval azzal a módszerrel próbálkozom, amit még itt a topicban hallottam korábban, nevezetesen egy 12V 5W-os izzót sorba kötök az akksival, és egy 12V 2A-es adapterrel keresztülfolyatok rajta némi áramot, hogy aztán az akksitöltő folytatni tudja a töltést.

    Kb 6 órát volt rajta ez a "műszer", sikerült is 10-11V környékére emelni a feszt, és már olyan állapotban van az akksi, hogy a 12V 5W-os izzót képes felizzítani, szóval került bele némi töltés.

    Viszont a "két rövidebb" oldala kicsit púpos. Nem túlságosan, de azért szemmel is látható, illetve kézzel is tapintható a deformáció. Nem tudom, hogy már ilyen volt-e, vagy most lett ilyen, megmondom őszintén ezt nem néztem meg, mielőtt elkezdtem a folyamatot. :( Mindenesetre levettem róla az adaptert, nehogy baj legyen.
    Furcsállom, mert ezzel a módszerrel elég lassan töltődik ahhoz, hogy megpúposodjon.

    Szerintetek...?

    Ez az adapteres előtöltés korábban már 3 akksit is visszahozott az életbe, szóval biztosan működőképes a dolog.

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák