Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Aryes #76786 üzenetére

    Igen, ha már kéznél van a második fokozat, akkor lehet 1x-es / követő erősítőt építeni belőle, és ehhez plusz alkatrész sem kell. A két fokozat közé akár aluláteresztő - integráló jellegű RC-tag kerülhet, de az már valójában jelen van, ha erről van szó. Neked nem kell féltápra ültetni a jelet (azt szimpla - értsd: nem szimmetrikus, hanem egytápfeszes - táplálásnál és AC jelátvitelnél szokás), mivel te az első fokozat után már csúcsra egyenirányított szinttel dolgozol.
    Amúgy a diagram függőleges tengelyén a 10-bites ADC kimeneti értéke látható, vagy más? Az opa-s kapcsolásnak itt az illesztésen túl az a legnagyobb előnye, hogy az erősítéssel szépen be tudod állítani a 'kivezérlést', hogy a legnagyobb előforduló csúcs éppen csak egy picivel az ADC 'teteje', a pozitív referencia alatt legyen. Ha ehhez képest csak töredék jelszintekkel dolgoznál, akkor a 10 hasznos bitből jó néhány kihasználatlanul maradna.
    Ezért az erősítést beállító visszacsatoló tag (R3) a bemérésig lehet legalább részben trimmer potméterből kialakítva, pl. 10k fix ellenállással sorosan egy 220..470k-s trimmer.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák