Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Szipi #77801 üzenetére

    Decoupling vagy bypass kondinak mondják angolban a szűrő / hidegítő kondikat, tehát ami jellemzően GND-re zárja a zajt / AC-t. Coupling a csatolókondenzátor jelátvitel, DC-leválasztás, ilyesmi.

    Ami a lényeg, hogy DC-konverter kimeneti szűrőiként szerepel és végeredményben a melegedésből is lehet majd következtetni, üzem közben, hogy mennyire sikerült jól (az ohmos összetevőn hőt termelnek az impulzusok). Nyilván működjön és a hőmérséklet is legyen elfogadható, azután mehet elvileg.

    #77795 PROTRON

    Lehetne tölteni cellánként 4,2 V helyett mondjuk 4 V-ra, hátha úgy jobban kímélődne. Vannak most már ilyen aktív balanszerek is:

    https://www.aliexpress.com/item/1005001408426052.html

    Az egyszerűbb balanszereken csak ellenállás van, amit 4,2 V felett rákapcsol és visszameríti, de csak 4,2 V-ra, bármelyik cellát. Az aktív balanszer ennél trükkösebb, ahogy a Youtube videókon is látszik, képes egyforma szintre hozni a cellákat akkor is, ha lejjebb vannak merülve és a töltést nem elfűti, hanem átmozgatja egyik cellából a másikba.

    Soros cellák lévén (DC-eltolás) a töltést impulzusokkal, illetve kondenzátoron átcsatolva lehet "odébb tenni", bár alaposabban még nem tanulmányoztam, noha nem tűnik bonyolultnak.

    #77794 hcl

    Trafónál ez úgy nem működik, hogy egyik szekunder mondjuk lehúzva zárlatba, másik meg adja le a normál feszültséget. Ha egyiken zárlat van, attól leáll a primer vezérlés.

    Szakadás lehet esetleg az útvonalban vagy kondenzátor kiszáradása miatt nem pufferel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák