Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Na újra itt vagyok :D

    Kezd a végéhez közeledni a lakáselosztó saga, mert ma megérkezett az a 100A gyűjtősín ami az IK60N/IC60N szériához való. A nyelvei sajnos nem olyan szélesek mint a hely ahová be lehet dugni a biztosítóba. Ezért különös odafigyelést igényelhet a közvetlen vezetékkel való betáplálás az IK60N szériában. Azt a kis bizbaszt ami ebben a videóban speciális kiegészítő elemként megemlítődik, meg már nem állok neki felhajtani mert addigra kitör a háború.

    Az IC60N szériában ahol kettős betáplálás is van, úgy látom hogy a kisebb helyre tesszük a gyűjtősínt, a nagyobb helyre a különböző méretekkel bíró vezetékeket. A 14napba még benne vagyok így sztem visszacseréltetem az egyébként drágább IC60-ra az egészet ami poén mert legelsőnek ezek jöttek fel a tervbe kereséskor.

    A rajzocskák is elkészültek, többféle helyzetet felvázolva.

    A jelenlegi helyzet érdekes mert a végső felmérésnél kiderült hogy a 2db C10-ből csak nálam van világítás az egyiken, a másik be sincs kötve, amolyan szabadonfutó. A B25-ből kettő eltérő méretű vezetékből a vastagabb tovább megy a vékonyabbal helyben fogyasztok. A 2db C25-öt már nem néztem, valszeg az egyik lesz a világítás másik a konnektor a szomszédos helységben. Ezt tuti valami tanonc kötötte be vagy nem tudom, na mind1.

    Ami a jövőt illeti:

    1.: IK60N széria gyűjtősín nélkül, az érkező tömör vezeték átalakítása sorkapoccsal sodrottá és iker érvéghüvelybe való csatlakoztatás, majd osztogatás a többi biztosító felé a kívánt mennyiségben. Ez most így kapásból feleslegessé tenné azt a sínt ami ma megjött. Az iker érvéghüvelyt szerezni kell, a sorkapocs egy lehetőség a melegedésre később, egyébként minden más a szakszerű szereléshez adott, olyanok mint préselő szerszám.

    2.: IK60N széria gyűjtősín mögött való betáplálással a "speciális adapterrel". A csupasz vezeték ezt a lépést kihagyja de tényleg nehézkes, mert ha nem pont középre esik akkor a nyelvecske mellett elkezd gyűrődni vagy teljesen mellé is eshet oldalra a biztosítóban.

    3.: IC60N széria gyűjtősínezve, és a 3P biztosítónál a nagyobb furatokba megy a betápláló vezeték, mert itt lesz a legnagyobb fogyasztás egyébként. Minden más biztosítón ettől jóval kisebb áramok futnak majd, illetve nem is futnak mert egy ideig több kihasználatlan ág lesz.

    Mindegyik jövőbeli verzióban közös pont a Wago kapcsok helyettesítése Legrand kapcsokkal melyek 1.5-6mm2 vezetéket fogadnak és 8utasok - Nyolcadik utas a halál :D

    Na de itt egy kis bökkenő azért még van, mert ha jól látom a méreteket a biztosítók mellé ugyanarra a kalapsínre nem biztos hogy mehet mert alul beleütközhet a gyűjtősínbe. Ezt úgy oldom meg hogy egy kis gyűjtősíndarabot berögzítek a dobozba magasabbra azon a részen ahol nincs biztosító.

    Már csak egy kérdés maradt, a 4edik IC60N verzió jó lesz így? Holnapra kész lesz az a hálózati rajz is ami a dobozon kívül található majd meg az összes létező fogyasztóval és tipikus fogyasztási helyzetekkel, azt még mindenképp szeretném megmutatni kiértékelésre.

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák