Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz razorbenke92 #77973 üzenetére

    Szóval írtam, hogy mindenképp beszámolok az 55"-os TV háttérfény cseréjéről.

    Első lépésként újra próbáltam bekapcsolni, hogy legyen kontroll esemény, és nehogy a sok állás sunyiban egyébként is megjavítsa. Nem tette.

    Ezután megnéztem az új ledeket (tesztpontról, ez később fontos lesz) hogy jók e. Azok.

    Ezután lebontottam a hátulját, szalagkábelek le, majd átfordítás után az elejéről a kávát le. Ebben semmi extra nem volt, talán annyi, hogy meglepően bonthatóra voltak tervezve a "bolhák" és semmi nem tört, hanem szépen oldott.

    Itt jött egy lépés, ami célszerszám nélkül nehéz lett volna: Az LCD felül és alul kétoldalú ragasztóval volt rögzítve. Ezt 0.3mm-es lekerekített acél bontókéssel el tudtam különíteni, de más nem nagyon fért volna be, főleg hogy ne karistoljon bent.

    Ezután kipróbáltam mit tudnak a telefonszétszedő tapadókorongok: Sokat! Az LCD súlyát már 2 darab is elbírta volna, de hogy biztos legyen, és ne libegjen, 4 darabbal, ketten emeltük le, majd tettük mellé. A korongok egy óra múlva is jól tartottak még, amikor visszaemeltük.

    A két diffúzorfilmet külön-külön vettem ki, mert szoros pozícionálásuk volt csapokkal, nem lehetett volna elcsúszva visszatenni őket. Sőt, ami azt illeti, a közepüket emelve kicsit meghajtva lehetett őket kivenni, mert a két szélső élen a vázba voltak bújtatva, mint egy papucsba.

    Ezután elértem a LEDekig, itt a háttérfólia gyönyörűen le volt ragasztva kétoldalúval minden led szalag fölött és alatt, esélytelen volt szépen visszaszedni. Szikével egy oldalon közel a szalag mellett felvágtam, félrehajtottam, majd szalagcsere, fólia vissza és a vágás mentén keskeny celluxot használva összezártam.

    Aztán próbánál ugyanaz a jelenség... az egyik string villan, a másik meg sem mukkan...

    1000% dühroham elsőre, hogy benéztem, mégis a tápegység, és fölösen vártam a ledekre, meg fölösen bontottam szét ennyire.

    Utolsó esélyként gondoltam, hátha valahol szakadt a kábel. Tesztpontokon kimértem a stringek közti kábeleket, és találtam egy szakadást. Belemértem a vezetékek csatlakozóiba, de ott jó volt. Megnéztem a szalag csatlakozókról a tesztpontokig, és az is jó volt. Dafuq moment...

    Kivettem az érdekes szalagot, és kiderült a gond: a szalagra forrasztott csatlakozó nem volt nedvesítve forraszanyaggal, csak ült benne. Ha bedugtam a vezetéket, az pont megfeszítette annyira, hogy ne érintkezzen, de ha multiméterrel néztem, úgy rendben volt.

    Megforrasztottam, és most minden szupi.

    [ Szerkesztve ]

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák