Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz mzso #85605 üzenetére

    30C1B arra utal, hogy sorosan 30 db és 1 ágon (1 branch). Annál nem is disszipatív áramgenerátor van (amit a panelra szoktak tenni), hanem kapcsolóüzemű, esetleg kapacitív előtét van a belsejében.

    44D valami másfajta jelölés, az is lehet soros, 1 ágon. A 2835 méretű LED-ek valószínűleg egyforma nyitófeszültségűek, beégés az elhasználódásra utal, de ez még semmi, ha így maradna. Csak ahhoz csökkenteni kell általában az áramot.

    A60 / A65 a lámpa átmérője mm-ben.

    #85607 Barret001

    Egy áramgenerátoros lámpán nem könnyít a LED-helyébe rakott ellenállás, mivel a driver ugyanannyi áramot igyekszik generálni a LED-sorra, viszont felesleges veszteséget képez, amit egy kapcsolóüzemű meghajtónak meg is kell termelni, így még azt is melegíti, értelmetlenül. A driver áramát kézenfekvőbb csökkenteni. Lehet persze olyan helyzet, hogy a LED helyett túlméretezett ellenállás, amin túl nagy feszültség esik, emiatt a driver kifut a lehetséges feszültségből és emiatt csökken végül az áram, de ez is inkorrekt megoldás.

    Kapacitív előtétes lámpánál a kapacitás értékét szoktam csökkenteni.

    #85603 tknof1871

    Gyakori kapcsolgatásra, érintkezési hibákra a kapacitív előtétes lámpák érzékenyek, mivel a soros kondenzátor 50 Hz szinuszra van méretezve, míg a meredek impulzusokkal szemben alacsony impedanciát képvisel (főleg a szinusz csúcsára indítva), amit próbál ugyan ellenállással is korlátozni a konstrukció, de így sem tökéletes megoldás.

    Aktív áramgenerátoros (PWM vagy disszipatív) lámpák stabil áramot biztosítanak, kapcsolgatást is jól bírják. Viszont a LED-ek kiéghetnek bármelyikben, főleg az olcsóbb példányokban, ami a problémák fő oka. Igazság szerint ennek az a módja, hogy a lámpát megvizsgálni, hibát megállapítani és abból következtetni vissza az okra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák