Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Donki Hóte #85923 üzenetére

    Egy valódi munkaállomás?
    Vagy éppen gamer laptop? Van olyan amelyik az RTX3xxx-es széria random 10 milisecig tartó csúcsterhelés tüskéi miatt 2 db 240W-os tápegységgel kell szimultán használni, a laposban belül persze ehhez megfelelően van összevezetékezve a 2 input csati.

    Tessék utánanézni, elég széles a választék a 120W feletti kategóriában, ha valaki 3D modellezéssel foglalkozik, animációt kell szerkeszteni munkából kifolyólag a 12 órás vonatút alatt, mert épp nem repülővel utazik Berlinbe...na oda nem fog egy asztali monitort vinni mini-itx konfigurációva, inkább mobil munkaállomást, amit pl a cég fizet és meg is kötik hogy nem mentheti le a céges fájlokat nem céges tabletre amikor másik céghez megy konzultációra.

    Ugyanígy vannak gamerek is akik mobil battlestationnel utaznak az olasz tengerpartra, hogy a délutáni tengerparti röpimeccs után az este 10-kor kezdődő buláj előtt még nyomjon egy kis Star Wars Battlefront 2 pvp-t online...a jó levegőn. :D

    Tehát ezek az egységek peak teljesítmény terén tényleg elkérik a 200W-ot és olyankor a felhasználó tisztában is van a korlátozott akku kapacitással. Persze amikor winfos háttér van, vagy csak böngészget a user, akkor meg monitorral együtt 20-45Wh-al fogyasztja az kapacitást...
    Aztán az idő nagy részében igazából nem akkuról járatja, hanem a hangsúly azon van hogy bármikor költöztetheti a főhadiszállást.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák