Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz hcl #86101 üzenetére

    Azért az eltolt fázissal hajtott LED-eket is meg lehet oldani...

    Totál semmi értelme. A LED-eket egyenárammal kell meghajtani, ez a megfelelő driver dolga. Az egyenáram simasága passzív és aktív módon érhető el. Passzív elem a pufferkapacitás.

    Aktív az elektronika, ami még a puffer hullámzó feszültségéből is képes stabil áramot generálni, így végeredményben tökéles simaság jöhet létre, ha úgy van tervezve.

    Az ipari minőségű LED-lámpák sem tudnak ennél különösebb dolgot. Az alkatrészek, kondik értelemszerűen legyenek tartósak, LED-ek is bírják az üzemi hőmérsékletet, minőségi anyagokból legyen, "csak" ezen múlik a tartósság. Vagy más irányból megközelítve, az egyes alkatrészek kihajtása, tűréshatár megközelítése sem mindegy.

    Házilag annyit tudunk / tudok tenni, hogy fogok egy lámpát, amiben a LED-áramot mérséklem, csökken a hőmérséklet, nő az élettartam. Színhőmérséklet is kicsit csökken, de (nekem) nem gond. Már, ha nem akarom drágább lámpákkal irritálni magam, hogy esetleg az is elszáll, vagy kitudja.

    3 fázisra kötött fénycsövek sok helyen megfeleltek, kritikus ipari körülmények között volt jelentősége a kiegészítő izzónak (veszélyes forgógépek / stroboszkóp hatás).

    A fénypor nem sok vibrálást fog meg, még az izzólámpa is vibrál valamennyire, minél vékonyabb az izzószál, annál jobban kimutatható, még stroboszkóphatást is okozhat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák