Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz PROTRON #86328 üzenetére

    mert pár év múlva elkezdik telepíteni a "smart" mérőket, amiknek az egyik hozománya a marketing bullshit szerint hogy automatán küldik az óraállást a központnak...

    Sajnos nálam már olyat raktak fel, ami jelen helyzetben nagyon rosszul érintett:
    Történt ugyanis, hogy a rezsidémon megfékezésére napkollektoba fektettem nagy hirtelen, mert a matek kihozná, hogy a használható hónapokban a melegvíz igényt kiszolgálva az éves(!) fogyasztásom becsúszna a határ alá.
    Igen ám, de a kedvezményes mennyiség napra lebontva van, és ez a bumzi óra lejelenti a havi fogyasztásom, így hiába voltam általányon, minden hónapban "elszámoló" számlát kapok (a kollektor még nem üzemel).
    Így hiába lesznek nyáron alacsony fogyasztású hónapjaim, télen ugyanúgy magas számlára számíthatok majd. A kollektor vákuumcsöves heat-pipe, nagyon bízom benne, hogy télen is bedolgozik majd valamennyit.

    Donki Hóte
    Attól függ, hogy milyen óra van fent. Az enyém SX631 implicit nem lehet a fázisok fogyasztását külön mérni sajnos, mert arra nincs regisztere, de a pillanatnyi feszültséget és áramot lehet logolni, amiből görbét készítve lehet látni, hogy melyik fázis hogyan van kiterhelve.

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák