Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz t72killer #88294 üzenetére

    Elemet nyilván nem tölt, a hazai szakmai nyelvezetben akkunak nevezzük, amit lehet tölteni.

    gyanús volt. Az úgy butus, mert azt sem tudja, mikor kell leállni.

    Véletlenül tudja a korrekt leállást (mint a TP4056). Ilyenkor azt kell nézni, hogy CN3795-alapú modul, többi kiderül az adatlapból.

    Charge Termination, amikor CV-módban a töltés végén a töltőáram 16 %-ra esik vissza. TP4056-nál ez 10 % (standard értéknek mondható).

    A szokásos CC / CV modulok ezt nem tudják, végén a tartófeszültség marad. Még amelyiken 3 db trimmer van, az is csak annyit segít, hogy a 3. trimmerrel beállítható egy érzékelési küszöb, például 10 %-ra. De ez csak annyit tesz, hogy ezen a ponton aktivál egy LED-et a felhasználónak, hogy most már leveheti a töltésről. Vagy mondhatjuk úgy is, hogy a 4,2 V stb. tartófeszültségről.

    De elvileg 2S konfig és felette nem olyan kritikus, ha tovább marad rajta, gyári töltők sem feltétlenül kapcsolnak le a végfeszültségről. Jó, ne maradjon örökké, de addig ráér, amíg a felhasználó észreveszi magát, illetve egy éjszakáig is kibírja.

    #88295 demars

    A törpefeszültségre való UTP-kábel azért is vállalhatatlan 230 V-ra, mert ha valami gond lenne (tűz, életveszély), könnyen elővehetik érte az embert, aki másnak ilyen munkát(?) végzett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák