Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Aryes #89599 üzenetére

    JLC-nél nagyon elszálltak a szállítási árak az utóbbi időben (persze nem csodálkozom rajta, de rosszul esik). Ha vannak itt még akik gyakran rendelnek onnan, összeállhatunk.

    A forrszemek leválasztását thermal pad-nek hívják. A technikai oka, hogy GND fill ne vigye el a hőt forrasztáskor a forrszemtől.

    aujjobba

    Vas-kloridot én legutóbb még Hestore-ból vettem, annyi volt a limit, hogy csak helyben lehet átvenni. Azt úgy szoktam használni, hogy lapos edényben felöntve felfektetem rá a marandó oldalt úgy, hogy a felületi feszültség miatt ússzon a tetején. Így nem kell rázogatni, lötykölni, mert a lemart anyag leúszik alulra. Slussz poén, hogy alulról erősen megvilágítva látod a marás előrehaladtát, és pont időben ki tudod venni a nyákot.

    Maszkolásra toner-transzfernél egy tipp: Ne a papírt vasald, ahogy sokszor látni, hanem fektesd fel a vasalóra a PCB-t, és hagyd átmelegedni. Aztán amikor elég meleg, tedd rá a transzferpapírt, és szilikonos spatulával nyomkodd le. Újságpapírral olyan jó így a transzfer, hogy még a papír is odaragad a nyákra ahol toner van. Ha a papírt vasalod, akkor a hő értelem szerűen arról halad a PCB felé, így előbb a papírra ég a tonerpor, és csak a maradvány tud a PCB-re sülni.

    Aceton helyett én polírpapírral szoktam (volt) leszedni a festéket.

    Egy időben olcsó kínai LED-es projektorból (akkoriban 8-10 ezer forintért lehetett kapni) akartam UV levilágítót csinálni. A projektor LED-jét UV-sra cserélve egy állványról szépen beállítva a nagyítást rá lehetne (?) UVzni a negatívot mindenféle fólia nyomtatása nélkül. Aztán jött a JLC ami akkor még olcsó volt, így letettem róla.

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák