Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leibigabi

    csendes tag

    válasz D-peti #3159 üzenetére

    "Továbbá felhasználhatom az Ön által leírtakat a cikkhez?"

    Felhasználhatod, de szerintem egyenlőre várj még vele, hátha érkezik még pontosítás ezekkel kapcsolatban, mert én is nézegettem ilyen orosz oldalakat fordítóval és ott is vannak pontatlanságok/ellentmondások vagy elírások. Ezeket nem ártana kibogózni.

    pl. a 166. Híradó Zászlóalj, ami biztos, hogy Kecskeméten volt, de a 32839 és a 52266 számon is olvashatni róluk. Melyik a valós? Ugyanilyen a 902. Önálló Légiszállítású Deszant Roham Zászlóalj (28265 és 61607-T) Én inkább ez utóbbira gyanakodnék. A 61607 a Kecskeméti 110. Gárda Gépesített Lövész Ezred száma. Talán a Roham zászlóalj ugyanabba a laktanyába települt melléjük és ezért kaphatta ugyanazt a számot és mellé megkülönböztetésként a T-t? 39627 - ez is olvasható Harcászati Rakéta Osztályként és Kiképző Lövész Zászlóaljként is. A 70-es évektől biztosan volt ott egy Vegyvédelmi Zászlóalj is, de hogy pontosan melyik...? És az is lehet, hogy az nem is Zászlóalj, hanem csak egy kisebb, Század szintű alakulat volt az.

    "A в/ч 61607-T alakulatnál rendhagyó eset, hogy a számhoz betűt is csatoltak?"

    Találkoztam már néhány ilyennel...de hogy ez miért van, azt nem tudom.

    "Ennek a Hadosztály Elhelyezési Szolgálatnak mi lehetett a feladata úgy általában? Ezidáig még nem hallottam róla."

    Minden Hadosztálynak volt egy ilyen un. Elhelyezési Szolgálata, ezek tulajdonképpen a laktanyák karbantartását, különböző javítását, üzemeltetését voltak hivatottak ellátni.

Új hozzászólás Aktív témák