Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz Miklós315 #1029 üzenetére

    Huh, te aztán szereted bő lére ereszteni! :D
    Na, akkor haladjunk sorjában, megpróbálok a lehető legtöbb gondolatra reagálni.
    Ha szigorúan úgy nézzük, hogy ismeretterjesztő célzattal tartanának tanórákat az iskolákban, és általános valláselméletről lenne szó, felkarolva az összes nagyobb/elterjedtebb (történelmi) vallást, azt még talán el is fogadnám. Csak akkor ne hittan legyen a neve, hanem mint fentebb, mondjuk valláselmélet, vallásismeret vagy valami hasonló. De ezt sem tudnám 7. 8. osztály alatt elképzelni, mert egyszerűen abban a korban, hiába "szivacs" a gyerek, tartalmi, lényegi értelmet nem fog látni benne, mert ez még felnőtt korban is nehéz. Nyilván, a megfelelő vallásos beállítottságú oktatási intézményekben is bizonyos kor alatt inkább a tanmese szerű történeteknek van hangsúlya, nem a hardcore teológiának.
    A szexuális nevelésre nálunk volt felvilágosító óra, talán végzősként, de nem hinném, hogy annál többre lett volna szükség. Nyilván vannak olyanok, akik korán kezdték, és jó lett volna, ha bizonyos dolgokkal (jobban) tisztában vannak, de ez elenyészően alacsony arány, legalábbis tapasztalataim szerint. Az én volt iskolatársaim közül konkrétan kettőről tudok (igaz, az egyik már ipari suliból, a másik általánosból), akik 16 éves korukra szülők lettek.
    A nálunk dolgozó papról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi dolga van, hány településre jár, nyilván nem csak nálunk misézik, illetve van egy kórház is a faluban, talán oda is jár. Logikailag van értelme annak, hogy azért van olyan járműve, hogy kevesebb legyen a járulékos költség, ezt elfogadom, nem jutott eszembe ilyen megvilágításból nézni a dolgot. Viszont, ha arra gondolok, hogy az őt megelőző pap mindezt egy kis Swift-el megoldotta, akkor már kérdéses.
    Ismerethiány rulez!
    Tévedés, ismerem a hitet, de egy irreálisan túltolt mesének tartom. Anno jártam templomba gyerekként (kényszer hatására, apai nagyanyám állandóan vitt, ha akartam ha nem, egy idő után még ministráltam is, de mikor eljött az az idő, hogy elegem lett az egészből, otthagytam, mert képtelen voltam megérteni, hogy emberek milliói hogy hihetnek el valamit, amire se bizonyíték, sem kézzel fogható dolgok nincsenek vele kapcsolatban). Az erkölcsi értékeit persze elismerem, hiszen az vitathatatlanul hasznos lehet, bárki számára, de ez az áhitatos maszlag, kösz nem. Ha meghal az ember, akkor ott a vége, nincs semmi. Meg szoktam kérdezni, ha valahol felmerül, hogy emlékszel e rá, hogy mi történt mondjuk 1331. augusztus 6-án? Nem? Na, ha meghalsz, pontosan ez lesz a későbbi dátumokkal kapcsolatban is. Pont.
    És akkor jön a pofáncsapás a "mosolygó gyilkos" - Azt hiszem, nem volt elég világos, vagy kifejező, engem nem zavar, hogy mások miben hisznek, csak engem ne b@sztassanak vele. De továbbra is vallom, hogy a hit és az egyház kösz szépen, tök jól megvan egymás nélkül. Bármelyik vallási csoport tagja gyakorolhatja úgy a hitét, hogy az életben be nem teszi a lábát egyházi intézménybe, mert magában éli meg annak jelentését, és a nélkül is ki tud benne teljesedni a hit.
    Az egész bekezdést lehetne idézni, de felesleges, biznisz iz biznisz, de továbbra is azt mondom, engem ne sápoljanak olyasmiért, amire nincs szükségem. Szerintem ezt kicsit félreértetted. Tehát én nem szeretnék semmilyen módon kapcsolatban lenni velük, így az anyagi igényeiket elutasítom. De ha már üzleti példa, ha van az utcátokban egy étterem, ahová soha nem jársz, mégis fizetsz nekik? Nem hinném. Ilyen alapon a többi példád sem állja meg a helyét.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák