Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tapsi

    addikt

    válasz #41635072 #25003 üzenetére

    Nekem elég sok olyan ismerősöm ment el, akiknek itthon sem jelentett gondot az ingatlanhoz jutás. Sőt, a bécsieknek például még meg is van a budapesti lakásuk, és tervezik, hogy vesznek még egyet. Mármint neked sem triviális Svájcban saját ingatlant venni, akkor most az is szar hely? Nyilván nem.

    Azt próbálom sugallni, hogy nem fekete-fehér a kép. Nagyon-nagyon sok ember van, akin ezek a transzferek segítettek (főleg vidéken). Ők például kifejezetten igazságosnak tartják a dolgot. :) De van olyan távolabbi ismerős, aki a CSOK bevezetését követően kezdett el építkezni, és jól jött neki a pénz.

    Meg ugye nem sok helyen ilyen szar az átlagfizu/nmár mutató mint nálunk….

    Azért de. Nem véletlen, hogy Rajka például már egy szlovák település. Pozsonyban még rosszabb a helyzet, mint Budapesten, de talán Varsóban is. Prága pedig megfizethetetlen az átlag csehnek. És akkor lehetne még itt sorolni a példákat, Budapest kb. a középmezőnyben van, és nem nagyon mozdul el onnan.

    Egyébként ha valakit ostorozni akarsz, akkor inkább találd be a befektetési lakásvásárlókat. A tranzakciók felét ők teszik ki. Ha kiesnének, azonnal beszakadna a piac.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák