Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #27813376

    törölt tag

    válasz Viszlát #100606 üzenetére

    A jelenleg kapható legjobb fényerővel bíró és az egekig magasztalt xenonizzó az Osram Xenarc Night Breaker Unlimited.

    Mindkét xenonos autómba ilyet vettem, ég és föld a kékes kelvinesek után. Nappali fényt csinál. Az ára vagy nyolcvanezer volt a négy izzónak, 4200 kelvinesek. Nem véletlenül ebben a színhőmérsékletben gyártják. Egy jó xenonlámpába beletéve nincs ennél jobb hatásfokú izzó. Az simán elképzelhető, hogy az adott lámpatipus nem jól világít, így bármit teszel bele, gagyi fényt ad egy más kialakítású gyári xenonhoz képest. (B6-os Passatom olyan volt mint a gyertya, Octavia RS-em szintén, alig láttam azok xenonjaival)

    Példa: A SuperB-m elhasznált izzókkal jobban világított, mint a szintén gyári xenonos, de új izzókat kapott 320d-m. Miután mindkettőben kicseréltem az izzókat, a Skoda sokkal jobban világít. Persze a BMW is jobb lett nagyságrendekkel.

    Vagyis ha most nem látsz rendesen, én csakis a fent említett izzókat ajánlom. Olvass utána, több autós fórumon ugyanez a vélemény, én is így mertem ennyi pénzt rááldozni. De semmiképp sem 6000k színhőmérséklettel vennék, volt olyanom régebben, hát a jelzőtáblák jól látszottak, meg a vonal az úton szinte foszforeszkált, de ennyi. Az utat kevésbé láttam, kátyúkat pláne. Ahol nincs vonal, katasztrófa.

    Mióta Night Breaker-ek vannak bent, esőben is bátran megyek, mert látok, ellentétben a többi közlekedővel. A teherautóban is lecseréltem a sima H7-et Night Breaker-re, sokkal jobb a halogén is ebben a kivitelben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák