Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kokov

    tag

    Sziasztok.

    Van két problémám, amire egy tapasztalt robogós tutira tudja a választ.

    1, Beindítottam a kis kétütemű 50-es Jog-omat mentem pár kört a hideg ellenére, hogy az akksi kibírja tavaszig, meg a karbiba ne ülepedjen le a szmötyi és arra lettem figyelmes, hogy a blokk ventijétől jön egy hang, aminek nem kéne. Nem mondanám, hogy csörög, de olyasmi, modjuk úgy kezd csörögni. Csúnya hangja lett a motornak tőle. Ezt házilag lehet orvosolni, vagy csak csere? Illetve pontosan mi szokott ott zajongani?
    2, A motor jól húz ha már meleg, hidegen nem megy, de nyáron se. Egy picit járatni kell indulás előtt alapjáraton és kézzel megpörgetni a hátsó kereket ha kezd az alapjárat viccelődni, hogy ne álljon le. Felpörgetni nem lehet az első percben mert gázra lefullad az alapjárat, viszont ha pár percig pöfög utána már felpörög a gázadásra.
    Ha egyből indulok is, ahogy elsőre fel lehet pörgetni akkor még előfordul, hogy az első sarkon kigyorsításkor letorpan, de ha bemelegedett akkor minden ok, ha megállok valahol melegen önindítóra pöccre indul és egyből pörög is, kis gázra-nagy gázra rendesen reagál, mondhatni hibátlan szóval ezzel együtt tudok élni mondván, hogy kétütemű, de ez a "csörgés" nem tetszik.
    Gondoltam rá, hogy átülök egy 125-re és szeretném rendbetenni eladás előtt amit tudok, hogy jobb árat kapjak érte, mert egyébként rendben van, minden elektronika és egyéb működik, nincs kiszakadva az ülés stb... szóval ez a csörgés nem jött jókor...

Új hozzászólás Aktív témák