Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    válasz cool13 #85795 üzenetére

    Ha a nyomások tényleg rendben vannak, akkor nem hinném, hogy O gyűrű probléma lenne.

    Esetleg a nyomástartó szelep hibája előfordulhat, hogy átereszt. Azt onnan tudni, hogy a nyomástartó szelep csészéjében áll az üzemanyag. Viszont ide a levegőjáraton át is bejuthat benzin, ha az üzemanyag injektor átereszt. Az O gyűrű azért nem lehet, mert ha a felső O gyűrűje ereszt át, akkor az injektorházon kívül a peremnél benzin szivárog ki. Ha meg az alsó O gyűrű ereszt át, akkor meg a levegő nyomást eresztené el.

    Ami még elképzelhető, hogy átereszt valamelyik injektor. Ha a levegő injektor nem zár rendesen, akkor is átszivároghat levegő és üzemanyag az égéstérbe. Ha a benzin injektor ereszt át, vagy annak az O gyűrűje, akkor meg az injektor fejben lesz túl sok az üzemanyag és be dúsul a keverék.

    A levegő injektort úgy lehet ellenőrizni, hogy sajnos le kell venni a hengerfejet, de rajta kell hagyni a komplett injektor egységet csövekkel, kábelekkel, mindennel együtt. Gyertyát és gyertyakábelt jó messzire tenni, nehogy begyulladjon a cucc!!! Indítózva lehet látni, hogyan porlaszt. Illetve indítózás után, amíg nyomás van a rendszerben, addig lehet látni, ha az injektor átereszt, mert üzemagyag, vagy esetleg buborékok jelennek meg az injektoron. Ez a hengerfej égésterében van.

    Az üzemanyag injektort úgy kell ellenőrizni, hogy az injektorházat le kell venni a hengerfejről. Belenézve látszik az üzemanyag injektor porlasztó feje. Járatni kell az ac pumpát. Ha az injektor átereszt, akkor benzin jelenik meg a porlasztófejen. Rosszabb esetben már "pisál" is. Ha az O gyűrű a rossz, akkor meg az injektor mellett jön át üzemanyag.

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák