Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadger

    tag

    válasz dkess #56448 üzenetére

    Igen, tényleg nem vagyok egyértelmű, hosszú volt ez a nap :)
    A lényeg, hogy a pincéből kiindulva 1 UTP megy minden releváns szobába, csillagpontosan. A több színt a rajzon csak azért tettem oda, hogy logikailag jelöljem, mire gondolok, hogy más-más vlanok. Sajnos nem rajzoltam fel, de még korábban talán kérdeztem, hogy trunköt tudó switch kellene a node-ok elé, és akkor már értelmet nyerne ez a trunk meg a több vlan az ábrán.

    Attól hogy a node-ok nincsenek közvetlenül, 1 fizikai kábellel összekötve, attól még ha a logikáját nézed, akkor össze vannak kötve a felrajzolt megoldással. De lényegtelen, mert ezek szerint erre a megoldásra nincs szükségem, a mesh működik egy és ugyanazon broadcast domain-ben, illetve nincs szükségük valamilyen zárt backhaul-ra.

    Illetve routerre nincs szükségünk, a T eszköze elég.

    A keret nem is tudom, jó lenne ha 70 körül megállna. Semmi extra igény nincs, Cat5e kábelezés van, 150M optika net, 3 laptop, 3 okostelefon, 1 okostévé. Sokat meetingelek és közben sétálgatok, jó lenne ha emiatt nem szakadna meg folyton a hívás, amikor éppen AP-t váltok. AX-re szerintem nincs szükség, utána is kellene néznem hogy mit ad az egyáltalán, de szerintem AC elég.

    CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

Új hozzászólás Aktív témák