Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz mickemoto #63290 üzenetére

    Helló!

    Több megoldás is van ;-)

    - Veszel egy SIM kártyát is fogadó router-t (vannak mini, hordozható, akkus, egy ethernet porttal rendelkezők is, de arra egy ilyen is elég, hogy bekerüljön kábelen a mobilnet a rendszerbe)
    - Veszel egy USB portos router-t, ami támogat USB-s LTE modemet (nem mindegyik USB portos ilyen!) , és hozzá USB-s mobil modemet.
    - Veszel olyan USB portos router-t, amire lehet OpenWRT-t telepíteni, és innentől elég szabad vagy: kereshetsz hozzá egy támogatott USB-s modemet, de ha van valami nem használt, de mobilnetre alkalmas (elég gyors) okostelefonod (én még csak Android-al használtam, de lehet, hogy a többi is tudja) , akkor azt dugod egy USB kábellel a router-re, telepíted rá az usb tethering-et, a telefonon meg bekapcsolod a kábeles internet megosztást, és kb. ennyi - meg még pár kattintás, de van hozzá leírás a neten.

    A legolcsóbb megoldás az OpenWRT, mert bármelyik USB-s router mobil netes router lesz vele akkor is, ha eredetileg nem azért tették rá az USB portot, és a gyári firmware nem támogatja.
    Ezen belül is a legolcsóbb ;-) A WRT + nem használt mobiltelefon párosítás: én sokáig így osztottam meg a netet a családnak (valami rég nem használt Alcatel telefonnal) , nem volt vele semmi probléma.
    Aztán vettem egy USB-s LTE modemet, ami támogatott WRT alatt (erre figyelni kell, ha ezt az utat választod, mert van, amelyik kapásból működik, van, amelyik több-kevesebb szenvedés árán, és van, amelyik nem) , azt is sokáig használtuk.

    Meg is van még egyébként vésztartaléknak a "rendszer" ;-) , egy TL-WR842ND (ha jól emlékszem, a legolcsóbb USB-s + WRT-s router volt akkoriban) és egy USB-s modem :-)

Új hozzászólás Aktív témák