Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz #18538752 #3510 üzenetére

    Én a saját 42PX80-amon nemigazán veszek észre vibrálást, pedig érzékeny vagyok rá. Ha nagyon figyeli az ember, akkor talán egyes esetekben fehér részeknél feltűnhet, de csak nagyon eseti jelleggel találkozom vibrálással és főleg csak analóg TV-adás esetén. Amúgy gyakorlatilag kijelenthető, hogy nem vibrál, végül is 100 Hz-en megy. Visszavéve 60 Hz-re viszont elviselhetetlenül vibrál, szóval az a menüpont szerintem csak marketingfogás, hogy lásd, hogy mennyivel jobb is a 100 Hz.

    Az 50PV8 elviekben tudja a 24p-t, gyakorlatban ez nem tudom hogyan valósul meg, mert még nem láttam élőben 50"-os PV8-ast. 42PX8-ast láttam működni, ott használhatónak tűnt a 24p. A PX80-am is tökéletes ilyen téren, PS3-ról gyönyörűen, folyamatosan megy a Blu-Ray, tehát a PV80-on is minden bizonnyal ez a helyzet.

    A Pana plazmák hajlamosak talán legkevésbé a beégésre, de ez nem jelenti azt, hogy nem ég beléjük semmi. Ha pl. napi 4-5 órában nézed ugyanazt az adót (pl. az RTL-Klub-ot, aminek logója amúgy is rikítóan fehér lett az utóbbi időben), akkor pár nap elteltével fekete háttérnél bizony észlelni fogod a logó helyén a ghost-ot. Ez persze nem végleges beégés, változó képtartalom mellett hamarosan eltűnik. Ez mondjuk azért nem jelenti azt, hogy nem használhatod 4:3-as képaránnyal a TV-t, csak célszerű megtalálni az arany középutat. Sok DVD-t kell nézni, azoknál nincs statikus képelem, korhatárkarika, logó, stb. :) Van, aki nem is foglalkozik vele, annyira jelentéktelen, szerintem sem érdemes túlizgulni a dolgot, de egy kis odafigyelés nem árt, meghálálja a TV.

    Tavalyi modellt szerintem már ne vegyél, inkább várj még, ha lesz 50PV80, akkor azzal igencsak jól jársz majd! Ha meg nem, akkor még az 50PV8 is alternatíva lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák