Hirdetés

Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    válasz szp1 #11998 üzenetére

    Hát nemtudom, de általában legalább annyit hallgatnak zenét az emberek, mint filmeznek. Azt pedig kétlem, hogy egy sztereó erősítő és két hangsugárzó drágábban jön ki, mint 5 jó sugárzó, mélyláda és egy házimozi erősítő.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • Attici

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert eldöntöttem, hogy kicserélem (átmegy a hálószobába a kicsi helyére!) az öreg (4éves) SAMSUNG CW-29A2083 tv- met egy kicsit nagyobbra , mert már úgyis van set top boxom, akkor élvezzem is! A csövesek után nekem is a plazmákra esett a választásom a képminőség és az ár/érték miatt. Láttam már olyan LED-es LCD-t aminek tetszett a képe, de az árából minimum két plazmát veszek! A választásom jelenleg az LG - 42PQ3000-esre esett ami 120 ezer Ft körül (a SAMU még 150e volt!) mozog ami elég jó árnak tűnik. LG-re azért esett a választás, mert olcsón tudok hozzá alkatrészt ami a Panáról nem mondható el mert ahhoz horror árban van az alkatrész. (Bár az is igaz, hogy az első Pana TV-m (76e Ft volt 94-ben) a mai napig működik, csak a távirányítóját kellett többször cserélni!)

    Na szóval valaki tud valami jót vagy rosszat a LG - 42PQ3000 tv-ről? 120 ezret megér?
    Előre is köszi mindenkinek és bocsi a monológért! :R

    "Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Attici #12002 üzenetére

    Egynek nem rossz választás, ha a minimálplazmák között nézelődsz. Mondjuk ezt az alkatrész-kérdést nem igazán értem. Minden gyártó 2 év garanciát ad a TV-ire (vehetsz hosszabbat is tetszés szerint), azon felül pedig mindegyiknek a szervizelése pénzbe kerül, általában nem csak az alkatrész szokott horror árban mozogni, hanem a javítás, mint szolgáltatás költsége is. Én emiatt biztosan nem vetném el a legjobb gyártót, aminek ugyancsak van ilyen árfekvésben plazmája (42C10), ami 24p megjelenítési képességekben, ghosting, színhűség és fekete szint terén is jobb a PQ3000-nél. Arról nem is beszélve, hogy 15 eFt-tal többért már a 42X10 is megvehető, amiben már tükröződésgátló réteg is van. De Te tudod, a PQ3000 azonban nem makulátlan, az X10-ben viszont nem sok kivetnivalót találni, HD-Ready-ben maximum csak az idei X25 széria lehet jobb nála a piacon. Ha már ennyit rászánsz, akkor az a 15 eFt szerintem már nem pénz azért, hogy jobb TV-t kapj.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Migee

    tag

    DM-Fan úr.

    Látom toppon van a dolgokban.Kérdezném öntől,hogy B6000-es után egy G20 miben lesz másabb?

    Sokat olvasgattam már visszamenőleg is.

    Mindenféle anyagot nézek a tv-n,legyen az analóg kábel,földi digitál vétel,dvd,pc-ről különböző hd-s anyagok.(mkv, 24p,50hz,60hz-es anyagok),műholdvevő.

    Melyik típusban van DVB-S ,DVB-C? Itt-ott olyan képeket raknak fel,amiben van SAT-os tuner is.Amúgy a DVB-C izgat jobban.

  • Rejtőfan

    csendes tag

    válasz Ijk #12001 üzenetére

    Ha a minőség állandó, a többi sima matek, drágább kell, hogy legyen! :K

  • laszlo168

    senior tag

    [link]
    Szerintem ezért a tv-ért ez az ár már elfogadható, vagy nem jól gondolom?
    Erről a boltról van valakinek véleménye?

  • szp1

    addikt

    válasz laszlo168 #12006 üzenetére

    37" kell? Az ár amúgy korrekt. A boltot nem ismerem, de a Fotex-é, nagy baj nem lehet vele. Az a lényeg, hogy az európai garit megkapd.
    Mondjuk a többi ár kb. 5%-al drágább mint az átlag.

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • Attici

    őstag

    válasz DM-Fan #12003 üzenetére

    Magát a Panasonicot azért nem nevezném a "legjobb gyártó"-nak, csupán ebben a szegmensben neki van a legtöbb fejlesztése.Nem a Philips gyártotta a legjobb kazettás magnókat és nem a JVC a legjobb VHS lejátszót, csak a Sony a legjobb MD-t , de ez más tészta.
    A javítás számomra igen fontos, mert ezzel foglalkozom, tehát nem kerül pénzbe az alkatrész viszont annál többe. Pl.: míg egy gyári LG távszab 3e addig a Pana 15! Nem mindegy! A Pana sem hozza már a régi minőségét amikor még mindent japánban gyártottak, tehát igenis oda kell figyelni, hogy később meglehet- e javítani a készüléket vagy olcsóbb kidobni.
    Tudom, hogy Pana rajongó vagy és tisztellek is érte, de engem jobban érdekel, hogy mi van a készülékekben és azt később meg is lehet javítani. Nekem is volt több Pana videóm (csak Alu mechanikás!), TV-m, walkman-em, deck-em és szerettem is őket mégis Samsung TV-t vettem utoljára , mert a Pana utolsó szériás crt-i vagy nagyon gyengék voltak vagy nem is mertek sajátot rakni a tv-ikbe. A samu viszont szebb is volt , 3 évet is adott, többet is tudott, de drágább is volt.
    Biztos, hogy az a Pana jobban megéri az árát mint az LG? Vagy csak a Pana-fan beszél belőled? :R

    "Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

  • Friczi

    csendes tag

    válasz DM-Fan #11990 üzenetére

    Vannak dolgok amin érdemes vitatkozni, és vannak amin nem. Ha én szürkébbnek látom a pana plazmákat akkor az az én bajom. De amikor más is megerősít ebben, és olvasgatva teszteket , fórumokat, ott is megjegyzik, akkor valószínűleg nem én látok rosszul.
    De látod tudunk mi egyetérteni is: Mindketten G20-ast akarunk venni 50"-os méretben.
    És kívánom, legyen igazad,az árát illetően! :)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Migee #12004 üzenetére

    A G20-nál jelen pillanatban nem sok jobb plazma létezik (maximum a V20 és VT20, de azok árban eléggé az elérhetetlen kategóriába tartoznak). Ha konkrétumokra kíváncsi, akkor itt a geeks.hu leutóbbi tesztje a 42G20-ról, ebben mindent megtalál.

    A készülékben természetesen már benne van a DVB-C tuner is, ami tudja az mpeg4 kódolást is.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Attici #12008 üzenetére

    Én senkit nem fogok rábeszélni semmire. Több ismeretségre tettem szert mind a Panasonic, mind az LG, mind a Samsung szervizének háza táján és azt kell hogy mondjam, hogy mindenhol megvannak a problémák, egyik gyártó sem igazán különb ilyen tekintetben a másiknál. Az engem teljesen hidegen hagy, hogy egy gyártó kinek és milyen alkatrészét teszi a TV-jébe, engem a látottak érdekelnek, amit a TV maga produkálni tud. Tekintettel arra, hogy a következő TV-met (ami Panasonic lesz) is 5 év garanciával fogom megvásárolni, teljesen hidegen hagy, hogy mennyibe kerül egy ilyen vagy olyan alkatrész, ez legyen a szerviz problémája. Ugyanakkor nem szívesen bosszankodnék azon minden nap, amikor a TV-t nézem, hogy tudom (mert saját szememmel láttam), hogy nekem jobban tetszik egy másik, amiben adott esetben drágábban beszerezhető alkatrészek vannak, de csak azért vettem a gyengébb képességűt, mert abba olcsóbb az alkatrész. Olcsó húsnak a leve is híg.

    Egyébként az - ahogy magad is írtad -, hogy a Panasonic invesztál ebbe a szegmensbe a legtöbbet meg is látszik a termékein: nem véletlenül vált az utóbbi 2 évben a legnépszerűbb plazma gyártóvá a Pioneer piacról való eltűnését illetően. Sosem tagadtam, hogy szimpatizálok a márkával, nekem is ugyanannyi jogom van hozzá, mint másnak az LG-hez vonzódni, csak nálam a vonzalom nem azért alakult ki, mert vettem egy Panasonic TV-t és ezért istenítem a márkát, hanem azért, mert láttam már "pár" egyéb plazmát is más gyártótól és tudom, hogy mire képesek azok a készülékek és mire ezek. Ezen felül érdemes sok tesztet elolvasni, ha az ember nem volna biztos abban, amit a szeme lát. Engem ezek a tesztek is megerősítettek abban, hogy a szemem nem csal nagyot.

    Mint mondtam, senkit nem beszélek rá/le soha semmire/semmiről, én csak elmondom a véleményem, leírom a tapasztalatomat, elmondom, hogy mit olvastam, amire lehet adni, vagy figyelmen kívül hagyni. Én jelen pillanatban csakis Panasonic plazmát vennék és igen, megéri az árát. Persze nem minden modell, de erre magam is utalok mindig.

    Get Moded!

  • Friczi

    csendes tag

    válasz Newlocal #11994 üzenetére

    Miben nem vagy tapasztalt? A látásban?
    Már kezdtem izgulni, hogy csak én látom a technikákban rejlő határokat.
    Egyébként valóban sokan nem látják a pixeleket, a képelmosódást gyors mozgáskor, a fehér betűk széleinél a szivárvány színt, a képremegést, stb.
    Nyilván annyira leköti őket a tartalom nézése.
    De tv vásárlás előtt én meg ezeket szoktam kritikusan figyelni.
    És akinek otthon van már valamelyik típusból és megszokta a szeme, az valószínűleg elfogódottabb lesz azzal a tv-vel kapcsolatban.
    Szerintem egy "kívülálló" reálisabban tud különbséget tenni 2 , vagy több készülék között, hiszen nem " vonzódik" egyikhez sem.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Friczi #12009 üzenetére

    Félreértesz. A problémának nevezett dolgot én is láttam, amikor egyik ismerősöm szembesített vele egy nagyáruházban, ahol ki voltak állítva a TV-k. Ekkor elkezdtem állítani a Pana TV-n és a probléma olyan szintre mérséklődött, amire már az illető is azt mondta, hogy így már rendben van, még ha nem is került a fehér az általa elvárt szintre. Aztán megkérdeztem, hogy tulajdonképp mi is a baja a látottakkal, majd végül kibökte, hogy az, hogy nem vakít úgy, mint a másik. Ekkor kaptam a fejemhez. Ha az a cél, hogy egy TV-n vakítson úgy a fehér, mint ahogy a valóságban soha sehol, akkor nem érdemes a dolgon tovább vitázni. Az a baj, hogy az amatőr teszterek is sokszor beleesnek abba a hibába, hogy egy másik készülék hibás karakterisztikájához viszonyítják az adott esetben közel tökéletest és rámondják, hogy ahhoz képest bizony elmarad. Nem "ahhoz képest" kell tesztelni. A kalibrátor nem hazudik, ott kijön, hogy mi a szabványérték, illetve mi a túlzás. Az, hogy az ember évekig nézett egy hibásan beállított készüléket és megszokta a rosszat még nem jelenti azt, hogy ettől a jól beállított rossz, maximum számára furcsa.

    Get Moded!

  • szp1

    addikt

    válasz Friczi #12012 üzenetére

    Holnap megint elmegyek a "nézegető" helyemre ( fukar ) és újfent áttekintem a kínálatot ebből a szempontból. Beszámolok. :K

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • andzsin73

    tag

    válasz Friczi #12009 üzenetére

    valószínűleg nem csak te látod így. ma a MM-ban elmondta nekem az egyik márkapromoter, hogyha plazma, akkor Pana, de sokan panaszkodnak, hogy természetes fényben bizony az a fekete az szürke. az a csalóka, hogy a bemutatótermekben legtöbbször neonfény van, ami teljesen más összhatást nyújt, mint , amikor az ember hazaviszi a fényes nappalijába és bekapcsolja a TV-t, itt kezdődnek a csalódások.
    azt mondta nekem egyébként az ember, hogy a plazmák már az alkonyban járnak és nem lesz hosszú életű a technológia, másrészt nem nagyon tud érvelni a plazmák mellett...

    ...az a helyzet, hogy mindenki szubjektív alapon dönt. jó lenne ha az ember úgy tudna 2-3-400 rongyot "kidobni" az ablakon, ha beülhetne egy olyan szobába ahol természetes fény is van, meg sötét is és több TV-t is kipróbálhatna, ami persze utópia. lehet, hogy az én szemem rossz, de speciel a bemutatóteremben különbséget nem nagyon láttam az ugyanolyan árfekvésű plazmák és lcd-k között, pedig direkt figyeltem a gyors mozgású képeket, a feketéket, a körvonalakat... csak a magasabb kategóriájú (400 felett) TVknek volt egy klasszissal jobb képe. ilyenkor persze mindig azon gondolkodom el, hogy ezek a TVk jövőre már 200-ba fognak kerülni, de mi a francot lehet ezen még javítani, hogy jövőre is legyenek 400 rugóért TVk (?), mert a képük már így is több, mint tökéletes volt.

  • Newlocal

    aktív tag

    válasz Friczi #12012 üzenetére

    Azért abban tapasztalt vagyok. Főleg ha csajokat kell nézni :DDD
    A plazmák között nem igazodom ki még, de nem is érdekelne annyira a dolog, ha nem lennének anyagi korlátaim erre a beruházásra :) Ezért figyelem én is kritikus szemmel a Tv-ket minden nagyáruházban, habár az is csalós sokszor (shop mód, elcseszett beállítások, sok fény).

    [ Szerkesztve ]

    ''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''

  • Newlocal

    aktív tag

    válasz szp1 #12014 üzenetére

    Várjuk, várjuk :D

    ''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''

  • szp1

    addikt

    válasz andzsin73 #12015 üzenetére

    Biztos a Sony embere volt..... ;]
    Abban igazad van, hogy már nem sokáig tart ez a korszak, még 5 év és eltűnnek a plazmák.
    És persze az LCD-k is. Kopogtat az AMOLED, és a lézer projekció és még ki tudja mi más..
    Aki az Örökkévalóságnak akar TV-t venni, az ne vegyen, maradjon meg a CRT-nél..amúgy is jön a világvége.

    " de speciel a bemutatóteremben különbséget nem nagyon láttam az ugyanolyan árfekvésű plazmák és lcd-k között, "
    Pedig van. Ha kifogsz olyan helyet, ahol BD megy és nem gyári demo az összes gépen, akkor meglátod a pdp filmszerű az lcd művi, animáció jellegű képtípusa közti különbséget. Minden árkategóriában. ( erre mondják egyesek, hogy a plazma " homályos".......)

    Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

  • will5

    tag

    Sziasztok!

    130-140 ezer Ft magasságában van olyan készülék amit meg szabad venni? Általános használatra lenne, szóval TV és DVD nézésre. Semmi extra.

    Plazmák közül Panasonicot néztem TX-P42C10Y, ezen kívül nagyobb áruházakban Samsung PS42B430 láttam akciósan 100ezer körül.

    Egyáltalán Plazmában érdemes gondolkodni vagy LCD-ben?

  • szvobbszal

    csendes tag

    válasz DM-Fan #11990 üzenetére

    A tervem egy g20 vásárlása volt. Elég jó tesztek jelentek meg róluk , nézegettem őket működés közben, tetszenek. Azonban a neten különböző fórumokat olvasgatva, és tapasztalatokat gyűjtve a működésükről kiderül, hogy örökölték a G10-esek fő problémáját, nevezetesen 1000 óra használat után fekete szintjük harmadára esik, ami szerintem brutálisan hangzik. Ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is egy év alatt értéktelenné válik a készülék.

    Viszont találtam egy tesztet, ha már a kalibrálásról volt szó, amelyben szinte istenítik az lg pk550-es amerikai változatát (érdekes módon a pk750-est lehúzzák). Érdekelne, hogy mi a véleményed ezzel a tesztel kapcsolatban http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18358288#post18358288.

  • KTTech

    veterán

    válasz andzsin73 #12015 üzenetére

    Itt van előttem egy közel 200E ft-os monitor (22"-os Eizo, egy Gretag Machbet i1Display2 kalibrálóval kalibrálva, természetesen), amelyik bármikor körberöhögi a jelenlegi LCD TV-k minőségét, és egy Panasonic 50X10Y. A kettő közül nem az LCD-nek van jobb képminősége, amióta meg van a plazma, az LCD-n nem néztem filmet. Pedig ugye otthoni körülmények közt használom őket... Az LCD-k mozgóképfelbontásban még a belépőszintű plazmákat se nagyon érik utol (sőt...), nemhogy a felsőkategóriásakat...

    [ Szerkesztve ]

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • KTTech

    veterán

    válasz szvobbszal #12020 üzenetére

    Ez a technológia minden plazmánál jelen van, mivel a panel öregszik...

    Az LG ugyanúgy használja a panel feszültségemelését, mint a Panasonic (csak eleve rosszabb értékről indul). A G10-nél a Pana annyit tett, hogy kissé nagy lépcsőkben emelte (amit később FW módosításokkal csökkentett), a G20 több kisebben. Természetesen az emelés után egy idővel ismét beáll az eredeti fekete szint...

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • szvobbszal

    csendes tag

    válasz KTTech #12022 üzenetére

    Épp arról van szó, hogy már soha nem áll vissza az eredeti fekete szint. Kifakul a kép. Az említett tesztben, azt is leírják, hogy a pk550 fekete szintje jobb, mint 2009-es lg plazmáké (ezeket én is szürkének találtam, akár a samsunghoz képest is).

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz andzsin73 #12015 üzenetére

    "ma a MM-ban elmondta nekem az egyik márkapromoter, hogyha plazma, akkor Pana, de sokan panaszkodnak, hogy természetes fényben bizony az a fekete az szürke."

    Hát, ezt azért megnézném, hogy melyik modellre mondták. Az tény, hogy az LCD-k az agyonvilágított eladótérben mutatósabbak, de hogy szürke lenne a fekete nappali fényben egy 2009-es vagy 2010-es plazmán, az azért igen erős.

    "lehet, hogy az én szemem rossz, de speciel a bemutatóteremben különbséget nem nagyon láttam az ugyanolyan árfekvésű plazmák és lcd-k között, pedig direkt figyeltem a gyors mozgású képeket, a feketéket, a körvonalakat... csak a magasabb kategóriájú (400 felett) TVknek volt egy klasszissal jobb képe."

    Akkor valószínű tényleg nincs elég jó szemed hozzá, bár az tény, hogy a plazma igazi ereje sötét szobában jön ki, de azért abszolút nem kell szégyenkeznie nappali fényben sem egy LCD mellett. Emellett azért érdemes néha az árcédulára is pillantani, egy olyan LCD, ami hozza egy komolyabb plazma szintjét és méretben is azonos vele, az kb. 1,5 - 2-szer annyiba kerül, mondjuk 50"-t feltételezve akár háromszoros is lehet az LCD ára.

    Hogy mit lehet még javítani? Pfúúú... kb. mindenen lehet még. Felbontáson, kontraszton, színmélységen, aztán jöhet az OLED, majd térbeli megjelenítés, szép lassan a hologram. Nagyon gyerekcipő ez még, rendkívül izgalmas fejlesztéseknek nézünk elébe, izgalmas évtized lesz ez.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz will5 #12019 üzenetére

    Teljesen jó a 42C10Y, de ennyiből már a 42X10Y is, amiben már tükröződésgátló réteg is van, több csatlakozóval van szerelve. Az említett Samsung-ot inkább kerüld, nem folyamatos a HD megjelenítése.

    Azz, hogy neked plazma, vagy LCD kell, az igényeid határozzák meg. Ha TV és DVD nézésre kell, akkor egyértelmű a plazma a jobb választás, azonban a plazma monitorként nem használható. Olvasd el az 1. HSZ-t!

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szvobbszal #12020 üzenetére

    "Azonban a neten különböző fórumokat olvasgatva, és tapasztalatokat gyűjtve a működésükről kiderül, hogy örökölték a G10-esek fő problémáját, nevezetesen 1000 óra használat után fekete szintjük harmadára esik, ami szerintem brutálisan hangzik. Ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is egy év alatt értéktelenné válik a készülék."

    Egyrészt a G20-as tesztek is kiemelik és a Panasonic is megerősítette, hogy a G20-nál ez a jelenség sokkal lassabban és kisebb lépcsőkben megy végbe, de egyébként a felhasználók nagy része a G10-nél sem vett belőle észre 1000 óra után sem. A fáma arról is szólt, hogy a Panasonic összes 2008 és 2009-es modelljét érinti a dolog. Nos, nekem egy 2008-as modellem van, amiben már 5000 óra is van és ugyanolyan képe van, mint újkorában, semmit nem csökkent a feketeszint.

    Amúgy meg úgy tálalják ezt a dolgot, mint a Panasonic saját hülyeségét, közben meg minden gyártó épít ilyen kompenzálófunkciót a firmware-eibe, erre szükség van, hiszen megváltozik a panelben levő gázelegy karakterisztikája.

    Egy év alatt értéktelenné válik a készülék??? :Y Jézusom, ez már kabaré. Ez kb. olyan emberektől származik, akik szerint a plazmatévéket évente újra kell tölteni gázzal. Aki ilyet állít, az még életében nem használt tartósan plazmát, az is biztos. Nevetséges. Semmi probléma nem volt a G10-essel sem, ha minimális fényerőesést lehet is észlelni, az sem vészes, az átlag felhasználó észre sem veszi. Ez a harmadára esik a feketeszint az kb. azt jelenti, hogy 0,015-ből lesz 0,05. ami még mindig elég tisztes érték és megirigyelhetné az összes több gyártó TV-je egy-két évnyi üzem után, amelyek akár 0,1 fölé is kerülhetnek ekkorra.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz KTTech #12021 üzenetére

    Nálam ugyanez a helyzet csak egy nemszar Dell monitorral, ami egy Eye-One Display 2-essel került kalibrálásra a LaCie, BlueEyePro nevű programjával, jelenleg is ezt az LCD-t bámulom. Elég jó képe van, semmi panaszom rá, de az egy évvel korábbi Panasonic plazmám mai napig röhögve legyalázza mind feketeszintet, mind általános képminőséget tekintve. Pedig - mint említettem - már lazán benne van legalább 5000 óra a panelban és fél év múlva 3 éves a TV. Ennyit arról, hogy hogyan értéktelenedik el egy év alatt egy plazma.

    Tipikusan az az eset forog fenn, amikor pusztán tesztek alapján tájékozókat kell meggyőznöd arról, hogy amit a tesztben olvasnak és amit egy teszter súlyos fogyatékosságnak ítél meg, az a valóságban az átlagfelhasználó számára mennyire jelentéktelen tud lenni. Persze érthető, sőt becsülendő, hogy olvasnak az emberek - nagyon helyes, tájékozódjanak is vásárlás előtt, de jöjjenek ide is és kérdezzenek, mert nem feltétlen tudnak egy félig vagy akár teljesen szakmai teszt alapján korrekt képet alkotni. Nekem is nagyon sokat segítettek a fórumok ilyen téren.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • kpal

    veterán

    válasz DM-Fan #12026 üzenetére

    Eddig nálam a fekete szint olyan mint ujkorában pedig nem mai csirke a tv-m. :)

  • szvobbszal

    csendes tag

    válasz DM-Fan #12026 üzenetére

    Én az idei tesztekben csak 0,028 körüli feketét látok a g20-ra, és 0,045-t a pk550-re.
    Az világos, hogyha tudnám, hogy a többi márkánál is olyan arányú a fekete romlása, mint a panánál, akkor a panát venném meg. De a többiek feketéjének látványos romlását zéró adat támasztja alá. A tavalyi lg-kre lehet azt mondani, hogy eleve magas szintről indultak, de az ideikre nem. Én a fenti fekete értékkel teljesen beérem, ha nem emelkedik rohamosan.

    írtad:
    "Ez a harmadára esik a feketeszint az kb. azt jelenti, hogy 0,015-ből lesz 0,05. ami még mindig elég tisztes érték és megirigyelhetné az összes több gyártó TV-je egy-két évnyi üzem után, amelyek akár 0,1 fölé is kerülhetnek ekkorra."

    Arra, hogy a többiek (lg, samsung) feketéje is látványosan romlik még nem találtam sehol adatot. Érdekelne, ha valami konkrét linket is tudnál adni ezzel kapcsolatban. Egyébként kösz a választ.

  • Seb3s

    tag

    válasz szvobbszal #12029 üzenetére

    ps8000 van nekem. novemberben vettem. pár napja megnéztük (pontosabban csak elkezdtük) az armored bd-t. az volt az érzésem, hogy túl sötét a kép mintha a fekete vesztett volna a "részletességéből", nem volt annyira árnyalt. --> állítgattam kicsit gamma-t alacsonyra vettem, stb és jó lett. tegnap megnéztük a dogmát és nem tetszett, túl mosott volt. visszaraktam kb a korábbi beállításokra és újra tökéletes lett.
    tehát ezzel csak azt akartam mondani, hogy a feketeszintjét ugyanolyannak érzem (nem szürkült), csak mintha az árnyalatok számából vesztett volna, de ez csak egy filmnél fordult elő (talán még a pandorum BD). Ezt viszont okozhatta a film is.

    beégés: haverommal 8 órát toltuk majdnem végig a forza 3-t és csak pár másodperces ghost-ok voltak.

    260ért nagyon barátinak tűnik a pk550.

    Tough ain't enough.

  • will5

    tag

    válasz DM-Fan #12025 üzenetére

    Köszönöm a segítséget, akkor az X-es Pana-t fogom választani. :)

  • Hosszúpuska

    csendes tag

    Sziasztok! Pénteken telefonáltak a E...cs-ból, hogy megjött a 46G20-am.. Sajna a hétvégén Zalaegerszegen voltam tekeversenyen, de Ma átveszem! Majd írok, hogy milyen a "kicsike"!! :R

  • #09634560

    törölt tag

    válasz Hosszúpuska #12033 üzenetére

    Köszi! Alig várjuk. 1-2 képet is feldobhatsz róla.

  • Friczi

    csendes tag

    válasz DM-Fan #12013 üzenetére

    Akkor józan "paraszti" ésszel végiggondolva én így látom, és eszerint is értelmezem a tesztek adatait is:
    LG, Samsung, Panasonic plazma 2000000:1 kontraszt arány.( példaként )
    Mivel mindenki elismeri hogy a panának a feketéje a legmélyebb így csak úgy jöhet ki egyforma kontrasz arány, ha az LG, Samsung a fehérben fehérebb.( Ez az aránypár jelzi, hogyan viszonyul egymáshoz a megjelenítővel előállítható fehér és fekete szín (cd/m²-ben mért) fényereje )
    Ráadásul ahol volt összehasonlítási lehetőségem valóban így láttam.
    Kedves DM-Fan. Ezen a télen esett hó rendesen és nekem legalábbis nagyon bántotta a szememet a sok hó, mert a napsütésben, vagy fényes nappal igenis vakított.Itt a topicban is többen megjegyezték a téli olimpiát nézve, hogy a tavalyiig a Pana plazmák szürkésfehérnek mutatják a havat.
    A G20-as már 5000000:1 kontraszt aránnyal rendelkezik. Konkrétan külföldi tesztben olvastam, hogy a G10-el összevetve a fekete alig változott ( műszerrel mérve is ).Márpedig akkor a fehér lett jóval fehérebb, mert csak így jöhet ki ez az érték.
    És láss csodát!!! ( mármint én ). Most látva a saját szememmel az új G20 Panát, tényleg jobb lett a fehér színvisszaadása is. Sőt! Sajna nem volt a közelben G10-es de volt LG plazma, LG led lcd (új típus ) Tehát volt mihez összevetnem a fehéret, belekalkulálva hogy neon világítás mellett is ilyen szép képe volt, akkor nyilván otthon sem lesz gond.

    Más.Aki abban reménykedik, hogy a plazmáknak 1-2 éven belül vége, az igencsak csodálkozni fog. Ilyen ütemű fejlődés (képminőség, energiacsökkentés ) mellett, nem véletlen költ most a Pana is milliárdokat a fejlesztésre. Ők tudnak valamit.És érdekes módon minden gyártó csúsztatja az oled megjelenítők piacra dobását.Szóba került a lézer tv.Már nem is emlékszem pontosan, talán 3-4 éve láttam képet amikor a Samsung bejelentette az új technológiát.És most hová lett??? Lehet az oled is eltűnik a süllyesztőben egy időre, mert nem gazdaságos egyenlőre a gyártása, és úgy tudom, hogy nagyon rövid a működési élettartama a jelenlegi lcd, és plazmához képest.
    Márpedig a gyártók addig nem állnak át másik technológiára, amíg a jelenlegiekben van fejlesztési lehetőség, és nem termelték ki a tervezett profitot.És mivel az utóbbi években drasztikusan csökkentek a plazmák árai a gyártók is elismerték ( olvastam ), hogy nem ennyi profittal számoltak 2009-ben.

    Szóval még sok sok évig él majd ez a topic, és jókat vitatkozhatunk is az egyre jobb plazmákról.

    Szerintem. :)

  • AMD_ok

    őstag

    Sziasztok!

    Ezt a panasonic plazmát néztem ki otthonra, fő terület analóg tv adás, filmnézés (divx, dvd, fullhd mkv, stb) lenne, és ezekhez képest kevés xbox game. Megfelel szerintetek erre a célra a cucc? (nem vagyok túl jártas a témában, inkább eddig lcd-vel foglalkoztam)

    Köszönöm :R

  • Newlocal

    aktív tag

    A Pana plazmákban van beépített screen saver? Ami pl: 10 perc statikus képtartalom után bekapcsol? Valahol olvastam, h létzik ilyen, de nemtudom, h a Panasonic plazmák tudják-e ezt.

    ''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''

  • vasii

    senior tag

    asszem itt is volt aki analog 5.1et akart osszehozni digitalis kimenettel.
    itt ment a szervezkedes,
    itt pedig matol meglehet venni, 19700Ftért ami nem keves, de gondoltam szolok hatha kell vkinek.

  • KTTech

    veterán

    válasz Newlocal #12037 üzenetére

    Igen van ilyen.

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • Seb3s

    tag

    válasz vasii #12038 üzenetére

    én is gondolkodtam rajta, hogy az xboxot optikai kábellel összekötöm a genius cuccommal, de már nem aktuális. jó ez így is.. :)

    Tough ain't enough.

  • KTTech

    veterán

    válasz Friczi #12035 üzenetére

    Akkor, ha józan paraszti ésszel gondolkodsz, nem dinamikus kontrasztarányt nézel. A Panasonic HD ready plazmák 20000:1, az S széria 30000:1, a 2009-es neoPDP-k 40000:1-es kontrasztaránnyal rendelkeztek. Az idei neoPDP-k 5000000:1-es statikus kontrasztarányt tudnak, és a feketeszintjük is csökkent.

    A legnagyobb gond az a kiállított darabokkal, hogy nem lehet tudni, hogy vannak beállítva. Általában shop módban mennek a kiállított darabok, és az minden, csak nem normális felhasználású... A másik véglet, hogy minden eco módot bekapcsolnak, és csodálkoznak, miért nincs elég fehér...

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • KTTech

    veterán

    Azt az érdekes hírt hallottam, hogy az LG befejezi plazma paneljeinek (és így TV-inek) gyártását, kiszállnak a piacról... még szétnézek megerősítésért, szóval ezt nem kell egyelőre készpénznek venni.

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • osi111

    csendes tag

    Sziasztok van valakinek ilyen készüléke vagy ha nincs megéri ilyet venni 160eft ért? Panasonic TX-P42U10E

  • jodamester

    tag

    Üdvözletem, van valakinek tapasztalata erről a masináról: SAMSUNG PS50B530
    Kb. 180-190-e körüli áron kapható. Vagy gyűjtsek inkább Panasonicra?

  • Newlocal

    aktív tag

    válasz KTTech #12039 üzenetére

    Leírnád röviden hogyan működik ez?
    Köszi :R

    ''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''

  • KTTech

    veterán

    válasz Newlocal #12045 üzenetére

    Egyszerűen a TV leveszi a fényerőt és a kontrasztot, ha tartósabb ideig statikus tartalmat érzékel (ha jól emlékszem 30 perc után, de eddig még csak 1x jött elő nálam ez a védelem). De alapból variálja a pixeleket (akkor is, ha nem statikus a képtartalom), hogy tartósan egyetlen pixel se maradjon azonos állapotban sokáig (wobbling).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szvobbszal #12029 üzenetére

    Mondom, erre csak azt tudom mondani neked, hogy a Panasonic G/V szériás plazmái még a fekete szint csökkenését követően is mélyebb feketét adnak, mint a többi gyártó TV-i gyári értéken, pedig vedd hozzá, hogy azok is romlanak. Pedig lehet találkozni hasonló panaszokkal más gyártók modelljeinek esetében is, külföldi fórumon már nem egyszer olvastam ilyet. A Pana plazmáinál elsődlegesen a konkurencia fújta fel ezt a dolgot és hintette el ezt az infót, mert ugye a G és V szériát a Pana úgy reklámozta, hogy a Pioneer Kuro-val közel azonos mértékűnek állította be a fekete szintet és erre vadul ráugrott mindenki és elkezdték méregetni, aztán a legapróbb változásnál már sipítoztak is, miközben ez teljesen természetes jelenség a plazmapaneleknél, mint ahogy a CRT is veszít a fényerejéből és a színhűségéből és az LCD is halványodik idővel. De még egyszer mondom: közel sem olyan vészes a dolog, mint ahogy azt egyes teszterek, illetve hardcore user-ek beállítják. Többünknek van itt Pana plazmája már hosszú évek óta, miért hazudnánk?

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Migee #12030 üzenetére

    Igen, van. Memóriakártyáról megoldható a dolog. Az újabb modelleknél szerintem már akár USB-ről is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Friczi #12035 üzenetére

    Ahogy KTTech kolléga is megjegyezte: kevered a statikus és a dinamikus kontrasztot. Amúgy meg az a minimális szürkület a Panasonic fehér színeiben (amit mégegyszer mondom: tudsz korrigálni a kalibrálás során - persze ehhez megfelelő műszer, illetve némi tapasztalat nem árt), nem is okozna akkora difit, amit a kontrasztarányoknál fel tudnának tüntetni (egy-kétezres eltérést nem divat feltüntetni, márpedig ez többet nemigen jelent). Amúgy ezek a kontrasztarányértékek gyakran elég marketingszagúak és nem feltétlen van közük a teljes valósághoz, szóval én erre túl sokat nem adnék.

    A G20 fehérvisszaadását azért látod tökéletesebbnek, mert a gyári értékek jobban kalibráltak, mint a G10 esetében voltak. Az általad említett kontrasztértékeknek ehhez semmi köze, a G10-nél a 2.000.000:1 dinamikus volt, a G20-nál az 5.000.000:1 meg natív.

    Az OLED többek közt az általad is említett rövid élettartama (a kék szín 10.000-15.000 óránál nem tart tovább), illetve a most divattá váló 3D megjelenítésben való elmaradtsága miatt szorul ismét háttérbe. Pedig fantasztikus képességek rejlenek benne, nagyon várnám a berobbanását, de úgy látszik, egy ideig ez megint nem fog bekövetkezni.

    A plazma jövője a hihetetlen fejlődés ellenére mégis kérdéses. Én is olvastam egy kósza glosszát a minap, hogy az LG kiszáll a buliból, nem bírja a versenyt a Panasonic-kal, a Samsung sem hiszem, hogy sokáig benn marad, ő amúgy is elsődlegesen az LCD-üzletágra áldoz nagyobb figyelmet. Szóval lassan ott tartunk, hogy kvázi egy "mainstream-gyártó" marad ezen iparágban, kérdés, hogy ő életben tudja-e majd tartani ezt a technológiát. Egyelőre kiváló TV-ket gyárt egyre jobb áron, csak én tartok attól, hogy ha egyedül marad ezen a piacon, akkor a nagy igények kiszolgálására iszonyatos mértékű tömeggyártásba fog kezdeni, ami ugyan az áraknak kedvezni fog, de a minőségnek kötve hiszem. :( Meglátjuk, ez már a jövő zenéje.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz AMD_ok #12036 üzenetére

    Tökéletesen megfelel. Ez egy középkategóriás fullHD Pana modell, 2010-es, vadiúj példány. Ennél olcsóbban fullHD-ben csak az U20-at kapod meg, ettől följebb pedig már a G20 van. Ha mondjuk 46"-os méretben gondolkozol (ezalatt szerintem nem nagyon érdemes fullHD-t venni), akkor a 46U20 olyan 250 eFt-ból, a 46S20 olyan 265 eFt-ból, a 46G20 pedig olyan 320 eFt-ból jön ki, így ár/érték arányban az S20-szal jársz legjobban, bár azt meg kell hagyni, hogy a G20 nagyon jó TV lett, kiváló szolgáltatásokkal. Ha tudsz várni, akkor szerintem érdemes, mert szépen esnek ezen modellek árai, év végére szerintem az 50G20-at is megkapod 300 eFt környékén (legalábbis többen ebben reménykedünk).

    Ha mégsem szánsz rá ennyit, akkor egyébként teljesen jól jársz a 46S20-szal is, már tavaly is nagyon jó volt az S-széria, idén pedig már az is 600 Hz-es SubFieldDrive engine-t kapott, növekedett a kontrasztaránya, kidolgozottabb lett a készülék.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák