Hirdetés

Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz kiki22 #47000 üzenetére

    A 12000 euróshoz képest egyáltalán nem túlzás.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • kiki22

    senior tag

    válasz BBéci #47001 üzenetére

    oke :D es akkor mit lehet kapni a magyar valosagnak megfelelo aron ami szinte minden igenyt kielegit ?:D

  • kisbalazs83

    aktív tag

    válasz Voice24 #46951 üzenetére

    Van egy nagyon jól használható kódoló progi Format Factory: [link]

    Ingyenes, saját codec-ekkel, magyar nyelvű, egyszerű használni. Például ami neked kell, beállíthatod hogy egy filmnél a videót másolja és csak a hangot kódolja át.. Jobb egér a fájlon, kimenet beállítása, és a videó kódoló-nál válaszd a copy-t.

    65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

  • junkpod

    nagyúr

    válasz janos666 #46972 üzenetére

    köszi, így képzeltem el én is, nekem ez azt jelenti, hogy a normál jelszintet kielégítő kábeltől jobb kábel nem ad jobb képet, tehát van rossz kábel és van jó kábel, de minőségileg a"jó"-nál is jobb már nincs...

    Box's don't touch!

  • tijstijs

    tag

    válasz DM-Fan #46869 üzenetére

    @DM-fan,
    köszi szépen, masszívabb tesztelés csak jövő héten várható, nincs még hozzá állványtalp:)
    De lehet, hogy valami ideiglenes megoldást kitalálok, mert pár blu-ray érdekelne már rajta.
    Vagy ha van ötletetek mit lenne érdemes tesztelni rajta, akkor kíváncsi vagyok. Már azon is gondolkoztam, hogy össze lehetne dobni 20 teljesen különböző karakterű filmjelenetet egy blu-rayre, és azt nézegetni.. Tud valaki ilyenről esetleg?

    @andras511
    igen, Amerikában ez egy olcsóbb darabnak számít, de amint veszel hozzá egy bemenetet (pl dual HD-SDI 2200$), vagy csak a hozzávaló talpat - amit nem adnak hozzá, - akkor egyből más a leányzó fekvése. Én 4 hónaposan vettem egy angol házimozi-buzitól, tökéletes állapotban adta el (küldött képeket, de amikor kicsomagoltam mégse hittem el, hogy ennyire jó állapotban van), és a magyar webshopok árainak kb. felére jött ki szállítással együtt. De mivel főleg nem tv-ként fogom használni, ezért nem is nézegettem a VT, G szériát, tehát nem hiszem, hogy ha valaki tévézni akar rajta, akkor érdemes lenne ezzel bíbelődnie, újonnan.

    @janos666
    megnéztem az itthoni árát az 50VT30-nak. Talppal, Angliából szállítással, és a single HD-SDI bemenettel - amit használtan vettem Amerikából - fogok kb. ott tartani, mint itthon egy 50VT30.

    @ZEN1TH
    igen, és kb ennyit tudni róla. Nagyon érdekes, hogy nulla tesztet találtam erről a kijelzőről (néztem amerikait, angolt, bármilyet), pedig már forgalmazzák egy ideje...Nem teljesen értem, mert a filmes utómunkastudiók nagy részében a PF széria van - már ha plazmán dolgoznak.

  • Voice24

    őstag

    válasz kisbalazs83 #47003 üzenetére

    Köszi, ez a progi fent van a gépemen. De ami nekem még magas, hogy a hangot mire kódoljam át? Eddig nem sűrűn nézegettem BDripeket, Panasonic tévém is csak kb. 12 napja van, tehát nem nagyon tudom, milyen hang-formátumot játszana le.

    Van egy plusz kérdésem is: esti kikapcsolásnál vettem észre (sötét szobában), hogy a kikapcs után néhány másodpercig, amíg még nagyon enyhén világos a képernyő, a felső sarkokban (mind a kettőben) vannak világos foltok (mintha logók helyei lennének). Nem élesek, nem is erősek, de pár másodpercig látszanak. Konkrétan az m1-en volt a tévé a kikapcsolás előtt, mégis a baloldalon is látszott ilyen folt. Ezt nevezik ghost-nak? Mert 12 nap után beégés kicsit erős lenne, főleg úgy, hogy tényleg odafigyelek a tanácsokra, és nem megy egész napokat vagy órákat egyfolytában ugyanaz a csatorna.

  • No.01

    őstag

    Sziasztok,

    Ujfent jelentkezem miutan a tesomekat sikeresen rabeszeltek egy GT30-as Panara... (most majd kiderul, h a beeges es tarsai mennyire jelentenek valos veszelyt hozzanemertok kezeben :U ;] erossen NatGeo es Discovery fuggok v.mint a tesom baratjai heti 1x biztosan nagy konzolpartyt tartanak)
    Az h hajlamosak elaludni a TV elott ill, h sokszor csak "hatterzajnak"hasznaljak a TV-t mar csak hab a tortan.
    (en ezert is javasoltam nekik LED-et, de ez a vonat mar elment)

    Szoval amiert irok: nagyon elegedettek a feketevel, nem is tukrozodik annyira, mint vartak igaz kicsit "zizeg"de manapsag keves plazma van szvsz amelyik hangtalan.
    Nemtudom hany ora van a TV-ben (kedden vettek, igy gyanitom nem sok) de tegnap a szokasos konzolparty elott az egyik nagyon hozzaerto srac jol megmondta, h rosszak a szinek mert nincs jol beallitva. Igy felmentek v.milyen kulfoldi oldalra ahol elerhetoek a kalibralt beallitasok es szepen beallitottak.

    Kerdes: ez mennyire befolyasolja negativan a panel elettartamat, h ~25ora utan fittyet hanyva a bejaratasra mar a kalibralt ertekeken megy a TV??

  • Ijk

    nagyúr

    válasz No.01 #47007 üzenetére

    Szerinted mennyire árt a panelnak ha normális értékekre van bekalibrálva a készülék, és nem dinamikus és egyéb panelgyilkos módban használják? Inkább az a kérdés hogy náluk mit jelent a kalibráció, ugyan hogy csináltak "jó" színeket?

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • No.01

    őstag

    válasz Ijk #47008 üzenetére

    Nem tartom magam hozzaertonek igaz az elmult measfel evben a csaladban mostmar mindenkinek plazmaja van (6 TV) A legtobbuknek en ajanlottam a tipust (az itt olvasottak alapjan :B) de a bejaratasra minegyikuknek felhivtam a figyelmet.
    Miutan belement legalabb 200-300 ora beallitotuk arra amit talaltunk vagy ha nem volt ilyen akkor arra amit jonak iteltunk.

    Tesom meg nem szolt vissza, de v.melyik nagy TV-s oldalon talalt adatokat hasznaltak.

    Eddig en azt gondoltam, h az elso 200 oraban a fenyerot ill a kontrasztot 50% ala kell venni, majd ha ez megvan akkor lehet finomhangolni.

    Ezekszerint rosszul tudom?

    [ Szerkesztve ]

  • shep23

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!
    A páromnak szeretnék venni egy plazma tv-t. Ki is néztem 2 típust,de nem tudok dönteni. Ő Panasonic mániás és főleg dvd-zni, illetve xbox-ozni fog rajta, illetve számít a méret! :)
    Szóval a két típus:

    TX-P50G30E

    TX-P50U30E

    Írhatnátok róla nekem véleményt, tapasztalatot, illetve azt szeretném tudni, hogy az első modell megér-e 80ezerrel többet. Vagy esetleg ebben az árban más márka/típus? :)

    [ Szerkesztve ]

  • fecus

    őstag

    Tiszteletem!

    Egy TX-P42G30E boldog tulajdonosa vagyok. Néhány kérdésem van:
    Az olvastam, hogy time-shift és felvétel csak 160GB vagy nagyobb külső HDD-re lehet. Ezt nem lehet kikerülni valahogy? Van egy "elfekvő" 40GB-os mobil HDD-m USB-s kerettel. Jó lenne használni!
    Láttam, hogy tudnék Skype-ot használni. Csak a Pana web kamera jó hozzá?

    "Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

  • obiwankenobi

    csendes tag

    válasz shep23 #47010 üzenetére

    Nekem épp tegnap érkezett meg a TX-P50G30E. Előtte egy 50S10E szintén Pana plazmát nyüstöltem, teljes megelégedésemre, de a G30 és közte ég és föld a különbség. A T-Sat műholdas adásai új értelmet nyertek, a HD csatornáktól meg egyenest odavoltam. Természetes, a műviséget mellőző képek, öblösen mély feketékkel, hosszútávon is baromira élvezetes a nézése. Meglepően jó a hang is, nem az a cérnavékony mekegés, ami a Ledekre jellemző. A hab persze a BD. Benyomtam a gyári Avatar lemezemet, és az élmény egyenesen káprázatos! Mintha a Pandora bolygó buja őserdeiben járnék! Telt és meleg színek, az utolsó fűszál is jól látható, annyira részlet gazdag és annyira élethű. Utána teszteltem még jó pár BD filmmel, a vége hajnali háromig tartó mozizás lett, amit az asszony morgása állított meg.
    Füleltem közben ezerrel, a többek által jelzett tápcirregést én nem tapasztaltam, tök csendes a készülék, és még a ventik hangját sem hallottam. Most bejáratom, DM-Fantól kaptam segítséget a professzionális képbeállításokra - még egyszer köszönöm! - de a tévé alapbeállításai is embertelen jók, kivéve a dinamikust, de aki azt használja, úgy kell neki!
    Még a design-je is tetszik. Konzervatív, az alján lekerekített sarkokkal és egy forgatható szürkésebb talppal. Semmi csiricsáré hivalkodás, mégis előkelő, a szobám dísze. Hátul és oldalt bőséges csatlakozó választékkal. Az öt év garancia pedig verhetetlenné teszi a készüléket.
    Szóval, én azt javaslom, ha megvan hozzá a pénzmagod, egy percig sem habozzál! Bár TX-P50U30E is nagyon korrekt készülék, érdemes a jobbat választani. Nem bánod meg.

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz tijstijs #47005 üzenetére

    Szerintem amiket érdemes első körben megnézni:

    - Apocalypto BD: úgy általánosságban. Szerintem az egyik leginkább referencia-szintű kiadvány, már ami a kép- és hangminőséget illeti. A legtöbb multiban 3 eFt-ért megvehető a BD.
    - Alien/Aliens BD-k: brutális képtranszfer '79-es és '86-os filmekről, pengeéles kép, brutális ívfények, masszív fekete, abszolút referencia kép.
    - Tron BD: fekete és kontúros fények egyidejű tesztelésére.
    - 127 óra BD: gyönyörű nappali természeti felvételek, sok homogén felület.
    - Aranyhaj BD: hogy animációs referencia is legyen.
    - Avatar BD: a steril CG technológia gyöngyszeme, abszolút zajmentes képvilág tesztelésére tökéletes.
    - Inception BD: összhatásban nagyon jó kép- és hangminőségű kiadvány.
    - Pink - Funhouse Tour BD: koncert BD, a legjobb fajtából való, gyönyörű képpel, veszteségmentes hanggal.
    - Queen - Rock Montreal BD: koncert BD, anno filmre vették - sose hittem, hogy Queen-t ilyen képminőségben, ilyen felbontásban, ilyen hanggal (DTS-HD Master HQ) fogok látni/hallani
    - Planet Earth BD: természetfilm, gyönyörű felvételekkel, pazar képpel.

    Sokat tudnék még írni, de így hirtelen ezeket érdemes végignézni.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Voice24 #47006 üzenetére

    Ez mégcsak nem is ghost. A ghost-ot bekapcsolt állapotban látod, amiről Te írtál, az egy afféle utóizzás, ami anno a CRT-nél is megfigyelhető volt a kikapcsolás utáni percekben: a panel akkor egy korlátozott ideig még őrzi az utolsó, élénk képtartalmat. Ez gyorsan eltűnik és bekapcsolás után nem látható. A ghost nem tűnik el ennyitől, ki- és bekapcsolás után is megmarad, csak aktív használattal tüntethető el.

    Get Moded!

  • Tomics

    addikt

    Na, hogy ennyit írtok a G30-ról nekem is felkeltette az érdeklődésem. 50 ezerrel több, mint az S30, hát nem tudom megér-e ennyit, decemberig eldöntöm :)) AV fórumon mindkettő képminősége "Excellent"

    PH! addikt since 2004

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz shep23 #47010 üzenetére

    Más kategória a két TV. Az U30 egy belépő fullHD modell, a G30 meg a 2D fullHD kategória csúcsa, NeoPDP panellal szerelt modell, jobb képi adottságokkal, fejlettebb elektronikával, több csatlakozóval, jóval több szolgáltatással. Szerintem bőven megéri az árbeli többletet, de azt természetesen mindenkinek magának kell megítélnie, hogy mire van szüksége. Szerintem már a képiekben nyújtott többlet is megéri a plusz pénzt, de lehet, hogy más máshogy gondolja.

    Get Moded!

  • ZEN1TH

    őstag

    válasz DM-Fan #47013 üzenetére

    A The Fallt kihagytad :P

    https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

  • tomic

    addikt

    Érdeklődnék ha a fehér alapon világít egy piros pötty, akkor az pixel hiba? Lehet ezt fehér mosással orvosolni, Garis a készülék akkor ezzel foglalkoznak?

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz ZEN1TH #47018 üzenetére

    Nem véletlen. Csak olyan kiadványokat írtam, amelyek itthon megvásárolhatók BD-n.

    Get Moded!

  • dastier

    tag

    Sziasztok,

    Nagyjából két hónapja nyúzok egy Pana S30-at, megosztanám a tapasztalatokat, nem biztos hogy újdonságot írok, de hátha valakinek segít.

    Méret: elolvastam párszor a kitűnő #1 hozzászólást, de akkor sem hittem el mindent, pl. azt hogy mekkora méret az optimális bizonyos távolságról nézve. A 42-es képernyőt 2,5-3 méterről nézem, és bizony az a helyzet, hogy mindegy, hogy HD-t vagy Full HD-t nézek, nem veszem észre a különbséget! Nem rossz a szemem, egyszerűen az a helyzet, hogy ekkora méretnél 2 méterre közel kell menni hogy a FHD részletgazdagságát érzékelni lehessen. Konkrétan is teszteltem, megszereztem egy filmet mindkét felbontásban és semmi különbséget nem látni. Ennek persze megvan a jó oldala, csak 720p-ben kell beszerezni a filmeket. És a nagyobb képernyő nagyobb élmény! Tehát azt mondom hogy aki FHD anyagok miatt vesz FHD plazmát, annak a lehető legnagyobbat ajánlatos megvennie, figyelembe véve a nézési távolságot és az anyagi keretet persze. SD adásra amúgy a 2.5-3 méter pont még a nézhető kategória, közelebb már nem ülnék. Talán egyszer megérjük hogy minden adó legalább HD lesz és akkor nem kell e fotelt tologatni (már aki tudja mert én nem :)
    Használom még monitorként is, kanapéról nagyon jó gépezni :) Itt is hasonló a helyzet mint a filmeknél, jellemzően 720p-ben hajtom, 1080p-nél már túl apró minden.

    "Cicergés": Világos tartalomnál tényleg hallható egy kis cicergő hang a tv-ből, minél világosabb annál inkább. Filmezés, TV-zés közben nem hallom mert általában nincs csend. Monitorként használva szoktam hallani ha csend van a szobában, egy jó kis fehér honlap, 720p-ben halkabb mint 1080-ban, gondolom kevésbé van meghajtva az az alkatrész ami cicereg :) Tehát a mítosz igazolva, de együtt lehet vele élni, nem zavaró :)

    Beégés: Ellentétben a fórumtárssal akinek az S30-án a sok RTL nézésnek rossz vége lett :( nálunk ez semmilyen formában nem jelentkezett, pedig szoktunk hosszú RTL-es műsorokat nézni. Sport1 logótól is féltem, de semmi szerencsére. Nagyjából egyharmad arányban használom tv-zésre, úgy tűnik ez így "kevés" :)

    Kép: analóg SD adás felnagyítását általában jól oldja meg, az egyenes vonalak néha csúnyák, néhány adó képe nagyon jó, másoké kevésbé. Nagyon kihozza ha eleve gyenge a forrás amit az adó játszik, pl. egy régi rossz minőségben tárolt film. Az a analóg zaj miatt egyelőre használnom kell a 3DCOMB zajszűrőt, egész jól teszi a dolgát, arra kell csak vigyázni hogy ne használjuk túl nagy élességgel párosítva. Más "képjavítót" nem használok. Amúgy a plazma technológiából adódó "plazma zaj" (talán nem mondok nagy hülyeséget) amit közelről látni, szerintem kifejezetten jól jön SD tartalomnál, talán ezért (is) jobb rajtuk a TV adás mint lcd-n. PC-re kötve már nem feltétlenül előny, a statikus tartalom miatt egy pici vibrálás érzete van az embernek, de kibírható, megszokható. HD és FHD filmnél természetesen az audiovizuális élményekre fogékony ember tátja a száját, de legalábbis jólesően konstatálja, hogy nagyon jó hogy megvette a TV-t :D
    Érdekes dolog mind az IFC és a 24p mód is, de mindkettő inkább zavaró számomra. Az IFC természetellenesen gyors mozgást kreál, a 24p pedig szokatlan nyúlóssá teszi a mozgást. Látványos mindkettő, de nem nagyon használom. Az IFC-t egy Transformers alatt el tudom képzelni, de ilyen pörgős dolgokat meg ritkán nézek.

    Hang: Elvárható minőséget hozza, filmhez azért az erősítő+hangfal megy, az a tuti.

    Kezelés: Menürendszer jó, aránylag értelmes, egyértelmű, könnyen megszokható. Nekem hiányzik hogy a színhőmérsékletet kézzel lőjem be, de csak Hideg, Normál és Meleg van. Na mindegy ezen túltettem magam, Meleg színt használok. Amivel nem vagyok kibékülve az a távirányító....egyrészt az elem fedlapja pont ott pattan be ahol az ember fogja alul, ami miatt nyekereg és ropog, nem esik szét de állandó diszkomfort érzés, borzalmas tervezési megoldás. És miért ilyen hosszú a távirányító? egy kézzel esélytelen vagy minden gombra, két kézzel esetleg. A menü gomb - amit az elején nagyon sokat, később sem keveset használ az ember - bal felül egy kicsi gomb közvetlenül a kikapcsoló mellett. Gratulálok. És minimum két kéz kell hozzá, vagy addig bénázol egy kézzel amíg elejted. Ha már 50 gomb van ezen a jószágon, igazán lehetett volna pár egyedileg beállított funkció gomb hogy ne kelljen feltétlenül a menübe bemászni a sokat használt funkciókért. Pl. zajszűrés be-ki. De akár elbírnék egy dedikált gombot a kontrasztra, fényerőre is.
    Még egy sirám: rengeteg képformátum van, dicséretes, tényleg az, de miért nem lehet csatornánként eltárolni??? Nem hiszem hogy nagy meló lett volna megcsinálni. 4:3-as aránnyal elvagyok alapvetően (ez a 4:3-as adást nem torzítja, ami széles azt viszont jól kinyújtja) de néhány adó ami félig meddig széles, azt zoomolni szoktam kicsit. És nyomkodhatom ilyenkor a csatornaléptető gombtól méterekre levő Aspect gombot a másik kezemmel áááááá :W

    Extrák: Egyelőre csak a képnézegetőt használtam SD kártyáról és USB-ről. Jól kezelhető, kellően gyors, tengerparti nyaralós képek alá a beépített sirályos zene hatalmas feature :P

    Összességében szeretem a Pana 42S30 plazmáját ;) ajánlom másnak is!

  • Gabor970

    addikt

    válasz tomic #47019 üzenetére

    igen, nem, nem.

    Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

  • shep23

    csendes tag

    válasz DM-Fan #47017 üzenetére

    Először is köszönöm a válaszokat!

    Úgy mondanám, hogy a 50-es képméret a legfontosabb. A többi extra szolgáltatást viszont nem tudom, hogy kihasználná-e? Szerintem nem.
    A képminőség viszont már lényeges lehet,de ha az olcsóbb elé ültetem be és nem látja a különbséget, akkor remélem, azért az olcsóbb sem rossz annyira.
    Az árkülömbözetből meg még nekem is jutna valami! :)

  • tomic

    addikt

    válasz Gabor970 #47022 üzenetére

    Akkor ebbe bele kell törődni? Mást nem lehet vele tenni?

  • Gaboo007

    aktív tag

    Eddig LCD TV-m volt most szeretnék cserélni és szóba jött a PANASONIC TX-P50G30E, mire érdemes odafigyelni ha esetleg ezt választom? Az 5 év garancia elég csábító de azt nem tudom hogy a beégéstől mennyire kell félni és hogy erre is vonatkozik-e a garancia.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz tomic #47024 üzenetére

    Bele kell törődni! Nem lehet vele mit csinálni!

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Gaboo007 #47025 üzenetére

    Arra kell odafigyelni, hogy olyan helyen vásárolj, akik a Panasonic garancia-akciójában szerepelnek, mert csak így kapsz 5 év garanciát. Ezen felül, ha magad szállítod, akkor vedd figyelembe, amit az #1. HSZ-ban leírtam, üzembe helyezés után pedig nézd át pixelhiba szempontjából, illetve hallgasd meg, hogy mennyire zajos a táp. Próbáld ki az összes bemenetet, hangold be a csatornákat, stb. Adja magát a dolog. Mivel az időjárás hidegre fordult, ezért hazavitel után ki kell csomagolni a készüléket és mielőtt bármilyen kábelt dugnál bele, hagyni kell akklimatizálódni 3-4 óra hosszát. Ha teljesen átvette a szoba hőmérsékletét, akkor lehet bekötni, majd végül feszültség alá helyezni.

    A beégés nem garanciális probléma, az egyértelmű user-error, ez benne van a használati utasításban is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • eaglesas

    tag

    válasz tomic #47024 üzenetére

    Keress rá erre:

    plasma stuck pixel fix repair.

    Azt nem ígérem, hogy segíteni fog.

    [ Szerkesztve ]

  • Ijk

    nagyúr

    válasz dastier #47021 üzenetére

    "És a nagyobb képernyő nagyobb élmény!"
    Ez azért nem teljesen igaz. Mi általában azt hangoztatjuk, hogy a lehető legnagyobb képméretet vegyék, de ennek az a legfőbb oka, hogy ismerjük az emberek tv-nézési szokásait, hogy milyen távolságra van a tv és hányan akarják nézni.
    Ki van számolva hogy milyen távolságra mekkora képernyő szükséges, erre vannak is ajánlások. Egy 42G30 például tökéletes megoldás 120-140cm-re. De ebből a távolságból az következik hogy legfeljebb egy ember számára nyújt moziélményt.
    Persze nyilván ott van az a tényező, hogy minél nagyobb a képernyő, annál inkább benne érzi magát az ember. De ez az élmény szerintem inkább a projektoroknál kezdődik, persze egy 65"-os plazma sem mondható kicsinek.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz tijstijs #47005 üzenetére

    Vagy ha van ötletetek mit lenne érdemes tesztelni rajta

    ;]

    Az ABL agresszivitását, és beavatkozása esetén a TRC stabilitását. (Milyen APL mellett kezdi visszavenni a fényerőt, milyen sebességgel, és elcsúszik-e ilyenkor a gamma.)

    A színkeverés additivitását (konstans-e az egyes R,G,B csatornák chromaticitása, és lineáris-e a kevert színeken ezek összegződése).

    A ditherelés típusát (spatial és/vagy temporal, melyik milyen képpont, illetve temporális felbontással és mennyire felismerhető zajmintázattal dolgozik...? Felismerhető-e a zajmintázat állóképen, és ha igen, akkor milyen szinteken? Milyen mozgási sebesség mellett kezd szétzuhanni a temporal dithering illúzió? Okoz-e ilyenkor további hibákat a bandingen túl, mint pl. a false-counturing...?)

    Ha ez mind pipa, akkor élesben is valóban használható-e mellette külső 3D CMS megoldás? (Ennek előfeltétele a linearitás és additivitás - első két pont, de ki tudja mi zavarhat még be.)

    Képes-e YCC 4:4:4 és RGB 4:4:4 reprodukálására? (A counsumer modellek mindkettőből eldobják a chroma pixelek felét, és Panánál consumer-ben nincs külön RGB mód se.)

    Feketeszintek full fekete képen, ANSI táblán és egy fekete négyzeten fehér háttéren, majd ugyan ez inverzben (fekete és fehér stabilitása APL-től függően, és a peak, ANSI, worse kontrasztértékek...)?

    Ja, engem is azért érdekelnének a fenti pontok, mert én sem láttam ilyen teszteket. Pedig én is monitornak használom a TV-t, és kb. semmi mást nem várok el tőle, csak a fentieket, ami consumer-ben nehezen szokott sikerülni, viszont professzionális felhasználásra alapkritérium kéne, hogy legyen (és vannak is ilyen monitorok, mint pl. az EIZO CG és NEC PA szériák, vagy akár a hasonló panelek köré épült fél-profi Dell U2410 és hasonlók...)

    A lenti filmlistához még Resident Evil 4 BD.

    Egyébként mire használod a HD-SDI-t HDMI és DVI-D mellett? (Az a DVI-D mennyire D? Átmegy rajta 10+ bit?)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • eaglesas

    tag

    válasz shep23 #47023 üzenetére

    shep23: "Úgy mondanám, hogy a 50-es képméret a legfontosabb. A többi extra szolgáltatást viszont nem tudom, hogy kihasználná-e? Szerintem nem.
    A képminőség viszont már lényeges lehet,de ha az olcsóbb elé ültetem be és nem látja a különbséget, akkor remélem, azért az olcsóbb sem rossz annyira.
    Az árkülömbözetből meg még nekem is jutna valami!"

    Szerintem - ahogy nézegetem a teszteket - legjobban a kettő közötti ST30-al jársz. Éppen olyan oknál fogva, amiket írsz. Az ST30 2d-s képminősége talán még jobb is a GT30-nál. A 3d pedig úgysem ér semmit.

    Bár nekem lenne ilyen gondom.

  • eaglesas

    tag

    válasz Ijk #47029 üzenetére

    Mondjuk én nem tudom, hogy lehet tv-t 1 m 20 cm-ről nézni :F . Mert akkor az ember lába a tv-n van. Éppen ezért az 50" a minimum.

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz eaglesas #47031 üzenetére

    Az ST30 2d-s képminősége talán még jobb is a GT30-nál.

    Az úgy mégis hogy a pi****ba?
    Még ha azt mondod hogy tök egyformák, azon elmélozom, mert megeshet (főleg ha mindkettőt Shop módban veted össze), de mitől lesz jobb a bénább modell?

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • eaglesas

    tag

    válasz janos666 #47030 üzenetére

    Az Ötödik elemet szokták kalibrálási célból - mint filmet - mondani. Ezt vegyük a lista elejére (No. 1.).

  • eaglesas

    tag

    válasz janos666 #47033 üzenetére

    Én úgy tudom, az ST30 2d-s képminősége jobb a GT30-énál. (És így bizonyára a G30-nál is.)

    Nálam is előfordult régebben olyan, hogy addig tökéletesítettem valamit, amíg elrontottam. A Panasonic nem járhat így?

    De ha szétnéz valaki a hálón, a Panasonic tv-k között általában az ST30-at tartják egy átlag felhasználó számára - aki korlátozott ismeretekkel használja a tv-jét - a legjobb vételnek.

    Ha Panasonic-ot vennék, akkor azt venném.

    De valójában nem vennék se Panasonic-ot (nem szimpatikus), se Samsungot (a B sorozat után a többi nem valami fényesen sikerült), mindenképp LG-t vennék. Abból viszont 50"-osnál nagyobbat.

  • eaglesas

    tag

    Láttam a fórumon hozzászólásokat, amik a háttér világításra (bias lighting-ra) vonatkoznak.

    Sok tévedés volt ott, de ami a leglényegesebb: nem meleg fehér, kék LED és hasonlók kellenek, hanem

    1. közel 6500 K-s magas CRI-vel rendelkező,
    2. megfelelő fényerejű fényforrás.

    Én a napokban vettem ezt.

    A CFL-ek fényerejének az állítása külön probléma, pl. az én fényerőszabályzómból ki kellett venni a sötétben világító izzót. (Se ilyen kapcsoló, se ilyen fényerőszabályzó nem jó.)

    A kalibráló mintaképek alapján be lehet állítani a fényerőt.

    A tv mögött fehér vagy valamilyen szürke fal kell. (Fekete lenne a legjobb.) Ha valakinek nem ilyen a tv mögötti fal, akkor szerintem az egész ügy dugába dőlt.

    De ami a legfontosabb: A háttérvilágítás nem azért kell, mert rossz a fekete-szint, hanem az emberi látás sajátosságaiból, és a plazma képernyő kis méretéből adódik.

    A 6500 K-s követelmény (6500 K-n izzó vasdarab színképe) pedig abból, hogy a látás folyamán a kiegészítő színek hatnak egymásra. Tehát, ahogy az alábbi példán

    [link]

    látható, a sárga színű háttér mellett a szürkét is kéknek látjuk. (És megfordítva.)

    Ha valaki háttérként 2700 K-s közönséges égőt használ, akkor a tv képénél hasonló illúziót észlelhet.

    [ Szerkesztve ]

  • junkpod

    nagyúr

    válasz eaglesas #47032 üzenetére

    már régóta rágom magam a képméret-nézőtávolság javaslataitokon és azt kell mondjam szerintem ez nem a valós életre van kitalálva.
    -egyrészt általában egy nappaliba kerül a tv és lakberendezési szempontokat is figyelembe kell venni, nem szeretném ha uralná a tv a teret
    -ha vki mozitermet tart akkor oda projektor kell:)
    -a tv-t nem mindig egy helyről nézzük, van hogy fotelből hátradőlve (nálam ez 2,5m) van, hogy a fotel elé kucorodok (2m) vagy a kisfiam elé áll (0,5m :) )
    -azért vetem mégis 42" fullhd-t a 2,5m-re mert halálba idegesítene ha bármekkora távról különálló pixeleket látnék
    -továbbá ha 1,5m-t írtok ideálisnak, ahol minden full hd részletet lát a szem, akkor szerintem ettől jelentősen nagyobb táv indokolt, rossz az ha a szem felbontásának a közelében van a látvány, hiszen nem pixeleket akarok, hanem élményt
    -ha tv-t veszek akkor tv adást is nézek, melyek többsége sd még
    -és az utolsó érvem, tudomásom szerint tv nézéskor az agy úgyis beszűkíti a látóteredet (megnő a képernyő), mindegy mekkora a tv, betölti a látóteredet
    de ez csak vélemény :))

    Box's don't touch!

  • Molyos

    csendes tag

    Sziasztok. Valószínűleg egy párnapon belül veszek egy panasonic C3-as plazmát. Elolvastam az angol tesztet róla és beszéltek ott valami 50Hz-es hibáról ezt nem értem hogy mit jelent :B Ha valaki elmagyarázná hogy mit jelent és hogy a hétköznapokban ez hogy fog megjelenni. Előre is köszönöm a válaszokat. :)

  • Khelben

    nagyúr

    válasz junkpod #47037 üzenetére

    Nekem is le akarták harapni a fejem, mikor közöltem, hogy engem zavar, ha 1,5 méterről nézem a 42-est és a 2,5-3 méter az ideális hozzá :)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz eaglesas #47031 üzenetére

    Hülyeségeket írsz, már megint és ráadásul félrevezetsz!

    "Szerintem - ahogy nézegetem a teszteket - legjobban a kettő közötti ST30-al jársz. Éppen olyan oknál fogva, amiket írsz. Az ST30 2d-s képminősége talán még jobb is a GT30-nál. A 3d pedig úgysem ér semmit."

    Az ST30 már árban sem a kettő között van, hanem erősen a G30 fölött. Az 50ST30 ára jelenleg 320 eFt, az 50G30 280 eFt-ba kerül. Ezen túlmenően az ST30 előnye a csomó hátránya mellett talán csak annyi a G30-cal szemben, hogy tudja az általad is semminek tartott 3D-t, egyébként meg még ISFccc beállítási mód sincs benne, magyarán közel sem lehet olyan precízen kalibrálni, mint a 40 eFt-tal olcsóbb és képiekben simán jobbra beállítható és szolgáltatásokban is jóval többet nyújtó G30-at. Ergo csak a 3D miatt beszélnél rá valakit egy több értelemben is gyengébb, de 40 eFt-tal drágább TV-re. Az meg, hogy az ST30 jobb, mint a GT30, egyenesen vicc. Gondolom ezt a két modellt SEM láttad egymás mellett.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Ijk

    nagyúr

    válasz junkpod #47037 üzenetére

    -azért ajánlanak itt mindenkinek 50"-t mert szinte senki nem fogja a tv-hez berendezni a szobát, lehetne mondani hogy kapásból mindenki 65"-t vegyen, de azok nem megfizethetőek
    -nézd meg 1,5m-ről a 42"-os fullHD tv-t, ha te onnan különálló pixeleket látsz, akkor másra nem tudok gondolni, minthogy az ország összes sasszemű embere ebbe a topikba összpontosul
    -"rossz az ha a szem felbontásának a közelében van a látvány" ez baromság, nincs értelme, rossz a fülednek a 22kHz, mert azt már majdnem hallod
    -ha veszek egy G30-at, akkor nem SD adásokat akarok rajta nézni, tehát fullHD anyaghoz állítom be
    -a látótered meg legfeljebb valami élettani probléma esetén szűkül be

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz junkpod #47037 üzenetére

    "-egyrészt általában egy nappaliba kerül a tv és lakberendezési szempontokat is figyelembe kell venni, nem szeretném ha uralná a tv a teret"

    Tiszta sor! Szerintem egy 50"-os TV egyáltalán nem uralja a nappalit, hacsak az a nappali nem kisebb, mint 12 nm. Nálam legalábbis egyáltalán nem csapja agyon a nappalit: falon van, mellette kétoldalt 2 méter magas DVD állványok, alatta-fölötte lebegőpolcok, teljesen részévé vált a szobának.

    "-ha vki mozitermet tart akkor oda projektor kell:)"

    Ez vitathatatlan, de simán elmegy az is nappaliba is. Feltolod a vásznat a helyére és már nyoma sincs.

    "-a tv-t nem mindig egy helyről nézzük, van hogy fotelből hátradőlve (nálam ez 2,5m) van, hogy a fotel elé kucorodok (2m) vagy a kisfiam elé áll (0,5m :) )"

    Ezzel megintcsak nincs gond: akkora TV-t kell választani, ami még a legtávolabbi pontról nézve is elég nagy. Hacsak nem valami gyér minőségű SD-anyagot nézel, akkor nyugodtan csökkentheted a nézési távolságot, akkor sem lesz baj a látottakkal. A közelüléssel létrejövő növekedett méretérzet meg csak jó.

    "-továbbá ha 1,5m-t írtok ideálisnak, ahol minden full hd részletet lát a szem, akkor szerintem ettől jelentősen nagyobb táv indokolt, rossz az ha a szem felbontásának a közelében van a látvány, hiszen nem pixeleket akarok, hanem élményt"

    Ez nem igaz! Attól, hogy minden részletet érzékelsz, még nem fogsz pixeleket látni. Ha már zavarnak a pixelek, akkor túl közel ültél, de szerintem 1,5 méternél jelentősen közelebbről azért elég kevesen néznek TV-t, épp ezért a 42" már gyakorlatilag mindenkinek ajánlható, mint minimális képátló.

    "-ha tv-t veszek akkor tv adást is nézek, melyek többsége sd még"

    Ez tény, de azért az SD-adás egy 50"-os panelen is simán nézhető már szűk 2 méterről is.

    "-és az utolsó érvem, tudomásom szerint tv nézéskor az agy úgyis beszűkíti a látóteredet (megnő a képernyő), mindegy mekkora a tv, betölti a látóteredet
    de ez csak vélemény :))
    "

    A képernyőre fókuszálsz, ezáltal sok minden mást kizársz, de ettől a képernyő sajnos nem fog megnőni. :(

    Get Moded!

  • Gabor970

    addikt

    válasz tomic #47024 üzenetére

    "szerencsés" esetben további pixelhibák keletkeznek még garanciális időn belül, amik már meghaladják a gyártó által leírt pixelhiba mennyiségi kritériumokat, és akkor lehet garanciálisan cseréltetni. Sajna más ötletem nincs. Nézd meg a kézikönyvben, hogy mennyi és milyen pixelhiba kell a jogos reklamációhoz.

    Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

  • shep23

    csendes tag

    válasz DM-Fan #47040 üzenetére

    Szia!

    Jelenleg úgy gondolom, hogy az olcsóbbikat veszem meg, és a megspórolt 80 ezer forinton meg lehet még bármi mást is venni, de szeretném, ha megnyugtatnál, hogy az általam említett DVD-nézés és Xbox-ozásra megfelel-e az olcsóbbik is és nem fogom/fogjuk megbánni, hogy nem a drágábbik G30-at vettük. Tényleg nem vagyunk azok, akik kihasználnák azt a sok extrát, és nem keresgéljük nagyítóval a típusok közötti különbségeket. Sőt, egyszer még beszéltük is egy áruházban, hogy sokkal közelebb áll hozzánk a kicsit mozisabb kép, mint az ultramodern, szinte már "mű"képeket előállító TV-k.
    Ugye jó lesz az a U30 is?????!!! :)

  • creatorium

    tag

    Magyarázza el már valaki hogy miért kíméli a tévét a fehér oldalsáv mintha fekete maradna?
    Hdd-re időzített felvételt ugye nem lehet csinálni, csak ha a be van kapcsolva a tv akkor lehet felvenni rá. (G30)

    [ Szerkesztve ]

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz creatorium #47045 üzenetére

    Szürke oldalsáv. Azért, mert így közelebb esik azon cellák igénybevétele a középen lévőekhez képest, így kevésbé lesz inhomogén a panel 1: közvetlenül a 4:3-ról 16:9-re váltás után 2: huzamosabb 4:3 (reggeltől estig háttérTV hónapokon át) után akár véglegesen.

    Jobb lenne, ha kiátlagolná a középső területet, és ezzel a színnel töltené ki a sávokat, csak zavaró lehetne hogy ugrál (meg bonyolultabb is). De még jobb a zoom.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • Tomics

    addikt

    válasz DM-Fan #47027 üzenetére

    Ezt cáfolnám, mert én egy TV gyártó cégnél dolgozom tesztelőként, és van olyan teszt ami 32,5 órás és -10fokról 40fokig különböző páratartalmak mellett változik a hőmérséklet és közben megy a TV. Nem lesz semmi baja :) Persze jobb az elővigyázatosság

    PH! addikt since 2004

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Tomics #47047 üzenetére

    Az egy dolog, hogy szép fokozatosan emeled, vagy csökkented a hőmérsékletet üzem közben. Attól persze, hogy nem lesz baja. De ha beviszed a 0 fokból a 25 fokos szobába, ott olyan páralecsapódás lép fel, ami zárlatot okoz a készülék belsejében és simán elpukkan a 0 perces TV. Ez az ajánlás nemcsak TV-re vonatkozik, hanem alapvetően a legtöbb elektromos berendezésre, mindnek benne van a használati utasításában is. Emlékeim szerint a legtöbb TV-ében is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Tomics

    addikt

    válasz DM-Fan #47048 üzenetére

    Olyan páralecsapódást kapnak, hogy a kijelzőről úgy kell letörölgetni utána. Itt is hirtelen megy fel a hőmérséklet a nagy teljesítményő klímakamrának köszönhetően (pár perc alatt). Ezt már ki kell bírniuk.

    PH! addikt since 2004

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz shep23 #47044 üzenetére

    Természetesen megfelel az U30 is az említett célokra, egyáltalán nem lesz mű képe. A G30 által nyújtott többlet a videofileknek fontos: mélyebb feketeszint, jobb kontraszt, precízebb képalkotás. Általános felhasználásra, SD-anyagokra bőven megteszi az U30 is, nem fogjátok megbánni. Konzolnál picit oda kell figyelni a HUD-okra, de egyébként teljesen meg lesztek vele elégedve, sokkal jobb választás, mint egy átlagos LCD.

    Get Moded!

Aktív témák