Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Calogero #3523 üzenetére

    Örülök, hogy összességében tetszik.

    A kábelszolgáltatón nagyon sok múlik. Nálam szinte minden adó gyönyörű a PX80-on, egyik barátomnál viszont ugyanazok az adók katasztrofálisan néznek ki a másik szolgáltató műsorszórásában. Későbbiekben talán megoldást hoz erre a digitális TV-szolgáltatások elterjedése, bár ismerve a hazai viszonyokat nem lepődnék meg, ha itthon ezt is sikerülne botrányosan elcseszni.

    YUV csatlakoztatás esetén a DVD bekapcsolásra nem fog automatikusan AV-re váltani, ahogy HDMI csatlakoztatás esetén sem, max. akkor, ha Pana a lejátszó is és a Viera-link-et belövi az ember, bár én azt még működni sehol nem láttam. Ez az automata kapcsolás a SCART sajátja, eleinte nekem is hiányzott (hozzászoktam a CRT-nél), de most már reflexből nyomom az AV-gombot ha indítom a lejátszót.

    A DVD-knél esik le tényleg az ember álla, és még akkor nem láttál rajta Blu-Ray-t futni. Na, én akkor hidaltam le. A DVD képminőségét emeld a harmadik kitevőre, na olyan képe van. PS3-játékok is überbrutálul néznek ki rajta: GT5 Prologue-t és Half-Life 2-t nyomom most, de teljesen ledöbbenek néha, hogy milyen képe van.

    A képbeállításhoz meg próbálj lőni valahonnan egy kalibráló-DVD-t. Én így állítottam be a referencia-beállításokat (amúgy nem sokkal másabb, mint a gyári 'Normál' beállítás, ami minden középérték - kontraszt kicsit kevesebb mint feles, fényerő kicsit több mint feles, szín is kicsit több mint feles, képélesség meg alulról az első osztás.) Az én DVD-m eredeti, de tudok egy linket, ahonnan tudsz tölteni egy alap pattern-sort teljesen ingyen. Nem tudom milyen, nem próbáltam, de biztos jó, próbáld ki, 80 MB körüli csak az image mérete:

    [link]

    A fekete külső kicsit gáz, de két jó tanács: ha már eltelt a 3 nap a cseregariból, akkor mielőbb szedd le a matricákat a káváról. Valamilyen oknál fogva kevésbé vonzza úgy a zongoralakk káva a port. Második tanácsom, hogy ne törölgesd túl sűrűn a kávát, mert ahogy észrevettem mindig törölgetés után kerül rá a legtöbb por - gondolom feltöltődik sztatikusan és vonzza a mocskot. Ha nem törölgetem, akkor nekem szinte nincs is rajta por, ha letörlöm, akkor rögtön. A panelen meg így lassan 5 hónap után sincs egy porszemcse se, az nálam gyakorlatilag taszítja a port.

    Sok sikert!

    Get Moded!

Aktív témák