Hirdetés

Aktív témák

  • oalex

    senior tag

    válasz Poplacsek #7054 üzenetére

    Úgy néz ki, hogy mégis találok valami plusz pénzt és így elérhetővé válik számomra is a felső kategória. Így a fókuszom a Panasonic 46G10 ill. az LG 50PS800.
    Majdnem egy árban vannak, az LG kicsit olcsóbb talán.

    Majdnem egyértelműen a Paná-t választottam volna, de...
    Igen, igen tudom, hogy nem reprezentatív a fórumokon készült statisztikák, de engem mégis baromira elbizonytalanított a Paná-ban mire végig olvastam az itt található hozzászólásokat, a szavazásról nem is beszélve (30%meghibásodás, 70% a jó), még ha csak a negyed igaz is akkor is lesújtó.

    Tényleg érdemes végig olvasni a hozzászólásokat, a leggyakoribb probléma a "kép-rezgés/ugrálás" bizonyos jelek mellet és többnyire úgy, hogy más TV készüléken próbálva nem volt velük semmi gond. Ami még ijesztőbb, hogy a legtöbb tulajnak csak néhány hét után jött el a probléma. Van ott olyan (nem is egy ember) aki kicseréltette és az újjal is ugyan az lett.

    Itt egy videó a problémáról. leginkább HD médiáról (WDTV, Xtremer, stb). rá küldőt jeleknél jelentkezik. 1080p 60/50 hz

    És itt csak G10 tulajokról van szól.

    DM, nem mérvadó a PH fórum a G sorozatra meghibásodás miatt, itt nagyon kevesen tudják megfizetni az árát. Csak próbáld meg összeszámolni, hogy hányan írták, hogy G-st vettek.

    Egyszóval én egyre inkább az LG felé hajlok, az meg csak hab a tortán, hogy SD megjelenítésben (amiből a legtöbb lesz 70-80%) a legtöbben (akik egymás mellet próbálták a kettőt) az LG-re szavaznak.

    Tényleg éjjel nappal ezt a témát kutatom újonnan és ha valahol, felmerül a két készülék összehasonlítása, akkor tipikusan az állábihoz hasonló véleményeket hallók. Természetesen átlagolni is tudok (azaz mínusz az fanatikusok és az örök panaszkodok is):

    "Both have a few pros and cons, I saw the G10 and PS8000 (50") side by side and noticed the following.

    The G10 has better black levels, and is more resistant to image retention, input lag is also technically lower but I think it's negligible for all but the hardcorest of hardcore gamers! I'd choose the G10 over the PS8000 for gaming. The PS8000 also had a bit more picture noise than the G10, but I wouldn't make an issue of that unless you were sat really close.

    Otherwise though, the PS8000 has the THX preset, which is great for movies (a little dim for day to day viewing I think), and if you want to take that to another level you have all of the calibration controls available to you, so you can get accurate colour and gamma which can't be achieved on the G10 at all (greyscale can be very good on the G10 if you break into the service menu). Processing on the LG is also a little better so you get what I thought was a slightly better SD picture. I'd take the LG for general SD viewing.

    So, for gaming the G10 is the best choice in my opinion, and the LG for general SD viewing. For movies they both have their own pros and cons and you need to think about what you want."

    Mint írtam ez csak egy vélemény és nem az etalon, de kb. ehhez hasonlókat olvasok mindenűt. És mind kettőnek meg van a maga baja (bele értve a meghibásodásokat is).

    [ Szerkesztve ]

    !!!Légy jó mindhalálig!!!

Aktív témák