Hirdetés

Aktív témák

  • PLaci58

    őstag

    válasz DM-Fan #7413 üzenetére

    TV vásárlási tatasztalataim:
    Nemrégen boldog (boldog?) tulajdonosa lettem egy LG 42PQ1000-es Plazma TV-nek.
    Előtte kicsit nézelődtem fórumokon, hogy mégis milyet érdemes vennem, de végül győzött az ár :D
    Elsőre egy 40"-os LCD-t néztem ki, de abban a boltban pont lejárt az akció, ezért másik boltban ugyanolyan árban (130e) ezt az LG-t találtam. Az LCD-nek megnéztem a boltban a hátulját és 200W-os fogyasztás volt ráírva. Gondoltam az LG sem sokkal fogyaszthat többet. Tévedtem :) 320W-van a hátára írva.
    Most ott tartok, hogy közepes energiatakarékos üzemmódot beállítva kb. 100W-ot eszik hosszabb átlagban mérve. Ez természetesen elég sötét képet jelent, de mivel elég sötét helyen van, ezért nappal is "nézhető" képet produkál. Természetesen az F1-et nem ilyen beállítással nézem :D

    A méret: k..va nagy a régi 27"-os TV-hez képest, de hamar meg lehet szokni :)

    A kép: analóg kábelen jön az adás és minden csatorna 4:3-as. A legnagyobb problémám ezzel van. Ha 4:3-ban nézem, akkor a széleken szép szürke csíkok vannak (még véletlenül sem fekete, hanem középszürke). Maradtam a "nagyított" beállításnál, amikor a teljes szélességre van széthúzva a kép, ezért alul, felül levágásra kerül. Szerencsére lehet függőlegesen is torzítani, így sikerült egy elfogadható képet beállítani.
    A kép minősége kiváló! Biztos vannak szebb képet produkáló TV-k, de azok nem ennyibe kerülnek és kérdés, hogy az analóg adáson észlelhető-e az eltérés.
    Az 1024x786-as felbontás minden ellenérzésem ellenére nagyon jó képet ad akár TV, akár DVD nézéséhez. HD jelforrásom nincs, ezért nem is akartam Full HD-re költeni.
    A színei tényleg nagyon jók! A képminőséghez sok beállítási lehetőség van, ami kicsit meg is szívatott.
    (Nem volt mindegy, hogy milyen sorrendben léptetem körbe a képbeállításokat. Egyik irányban homályos, a másik irányban szép éles képet kaptam. Rá ment egy napom, amíg rájöttem, hogy van 2 "Haladó" beállítás, ahol külön lehet állítani a függőleges és vízszintes képélességet. Az egyikben beállítottam, a másodikban nem. Mivel ez a beállítás a többi beállításban nem állítható, ezért ezt megtartva, hol élesebb, hol homályosabb volt a körbeléptetés irányától függően.)

    Amivel elégedetlen vagyok, az a hangja. Nem tudom úgy beállítani, hogy nekem is tetszetős legyen. Nekem nagyon kong a hang. Tudok hangszínt, térhatást állítani, de mégsem tetszik. Tiszta, jó, de mégse az igazi.

    Amiért végülis belekezdtem a vásárlási tapasztalat: eladó lérdezi, hogy kérek-e házhoz szállítást, merthogy ingyenes. Köszi, mondom, kocsival vagyok. Eladó szája szélén a remegés nem nagyon tetszett. Adtak kiskocsit, hogy kivigyem a parkolóba a TV-t. Megállapítás: a boltban valahogy jóval kisebbnek tűnt :)
    Azért sem adtam fel! TV-t dobozból ki, így éppen befért a csomagtartóba, dobozt meg kicsit meggyűrve a hátsó ülésre gyömiszkéltem be.
    Majd elfelejtettem, hogy amíg nézegettem a kocsit meg a TV-t, hogy hogyan fogom bevarázsolni, megállt egy srác, hogy segítsen? Mondom, köszi, majd megoldom.
    Mire: Minek vettem ilyen sz.rt, az LCD-k sokkal jobbak, Ő is most vett egy ilyet és tiszta szemcsés nézhetetlen.
    Milyen kedves emberek vannak :)
    A TV analóg tunere hibátlanul teljesít! Semmi szemcse meg ilyenek.

    A TV-vel egyébként nagyon elégedett vagyok. Szép színei, éles képe van. Végre el tudom olvasni az apró betűs részeket is :D

    [ Szerkesztve ]

    "Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Aktív témák