Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bubus66

    nagyúr

    Sony Ericsson Xperia arc S – arcfelvarrás [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    Magyar nyelvű használati utasítás PDF-ben

    Külső

    Mérete: 125 x 63 x 8,7 mm
    Súly: 117 g

    Kijelző

    Hátsó LED- megvilágítású TFT, 16 millió szín ((24 bit) megjelenítésére képes, kapacitív 480 x 854 pixel, 4.2 inches (~ 233 ppi pixel sűrűség) Sony Mobile BRAVIA Engine - Timescape UI karcmentes üveg.

    A BRAVIA Engine-nek köszönhetően a kijelző képe csodálatosan tiszta és éles, ahogy a BRAVIA Engine valós időben kezeli a képminőséget a remek látvány érdekében. A kijelző teljes egészében karcálló és olyan szokásos szolgáltatásokkal rendelkezik, mint a többujjas parancsok fogadásának képessége, a közelségérzékelő a képernyő automatikus lezárásához, a gyorsulásmérő az automatikus forgatáshoz és az újonnan fejlesztett Mediascape™ felhasználói felület. Az új, Gingerbread Frissíthető (ICS 4.04) operációs rendszer kiemeli a többujjas parancsokkal összefüggő felhasználói élményt.

    Hardver

    A telefonlelke egy Qualcomm MSM8255T Snapdragon SoC; a lapka ARMv7 utasításkészlettel rendelkezik, a gyártási csíkszélessége pedig 45 nanométer.
    A chipset egy egymagos, 1,4 GHz órajelű Scorpion processzor
    Belső tárhely pedig 1 GB kapacitású. (320 Mb szabadon elérhető)
    Adreno205 grafikus egységet, a RAM mennyisége 512 MB.
    Bővíthető microSD kártyával. 32Gb-ig.

    Rendszer

    A készüléken az Android rendszer legújabb, 2.3.4-es verziója, azaz a Gingerbread fut, frissíthető az Ice Cream Shandwich 4.04-re
    A felhasználói felület a Sony Ericsson saját, Timescape névre hallgató megoldására cserélte az UI-t. Ez egy fixen öt oldalas főképernyőt, egy oldalirányban lapozható főmenüt és rengeteg extra widgetet jelent. A bónusz mini alkalmazások legtöbbje hasznos is, a grafikusok ügyes munkájának köszönhetően pedig mindegyikük beleillik a Timescape UI összképébe, így nagyon ízléses és praktikus felületeket lehet összerakni.

    Kamera

    8 MP, 3264x2448 pixel, képek készítésre alkalmas autófókuszos, LED villanó.
    A kameraszoftver viszonylag sok beállítási lehetőséggel kecsegtet: állíthatunk a felbontáson, a fókuszmódon, a fénymérésen, a fehéregyensúlyon és a fényértéken, bekapcsolhatjuk az önkioldót és a képstabilizációt, valamint nyolc jelenetből is választhatunk. A fényképek az Exmor R érzékelő segíti. valamint kép stabilizátor, arc és mosoly felismerés, Touch fókusz, geo-tagging, 3D Panoráma képkészítés.
    Videó, 720p @ 30fps, folyamatos autófókusz, video fény, video stabilizátor.

    Forrás: Mobilaréna.
    Bár a telefon hátlapján csak egy kamera található, a készülékkel 3D panorámafotókat is lőhetünk. Az exponáló gomb megnyomása után ekkor körbe kell pásztáznunk a megörökíteni kívánt tájat; ebben a képernyő alján látható csúszka is segít. Az elkészült műveket nem tudjuk megnézni a készüléken, a megtekintéshez egy 3D-képes tévére van szükség; természetesen nem szabad csodát várni a minőségtől.

    Adatkommunikáció

    Egy négysávos GSM-modullal (850/900/1800/1900 MHz),
    Egy kétsávos UMTS-egységgel (900/2100 MHz),
    HSDPA-ra 14,4 Mbps-sel
    HSUPA elméleti maximuma 5,8 Mbps
    GPS A-GPS támogatás; GLONASS (86 kbps)
    EDGE (237 kbps)
    Bluetooth-chippel (2.1, A2DP- és EDR-támogatással)
    WiFi modemmel (802.11b/g/n, DLNA és Wi-Fi hotspot).
    Az a-GPS modult két beépített alkalmazás ki is használja: a Maps névre hallgató térképprogram mellett a kameraszoftverben GPS-koordinátákat rendelhetünk a fotókhoz. A jelet nagyon gyorsan megtalálja.
    USB: microUSB v2.0, USB On-the-go támogatás

    Akkumulátor

    Az Xperia arc S egy 1500 mAh kapacitású Li-Po akkumulátorból nyeri az energiát.
    A Sony Ericsson specifikációi szerint 2G és 3G hálózaton egyaránt 460 órányi készenlétre képes, a beszélgetési idő 2G esetén 7 óra 25 perc, 3G-re váltva ez az idő 7 óra 35 percre nő.

    Bővebb információt itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    "Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? / Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"
    -Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit, szóval az első töltés az 4-5 óra amit kikapcsolt állapotba kell elvégezni azaz ennyi idő alatt töltődik fel. Ez csak az elsőre vonatkozik, természetesen ez az idő csökken, az elkövetkező töltéseknél...

    A Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyorstöltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.

    Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Forrás Keeperv85

    Egyéb:
    - HDMI port
    - Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    - MP4/H.263/H.264/WMV player
    - MP3/eAAC + / WMA / WAV lejátszó
    - TrackID zene felismerés
    - NeoReader barcode scanner
    - Google Search, Maps, Gmail,
    YouTube, Calendar, Google Talk
    - Facebook és Twitter integráció
    - Dokumentum néző
    - Hangjegyzet / dial / parancsok
    - A prediktív szövegbevitel

    Szoftverfrissítés

    PC companion vagy a SEUS program PC-re telepítése után (mindkettő hivatalos, garancia megmarad), a PC-ről frissítheted a telefon szoftverét. A 2.3.4 verzió most a Ice Cream Shandwich 4.04 verzióra.

    Sony Update Service

    SEUS

    Ha nem szeretnéd kivárni ezt az időt, akkor feltölthetsz magad ROM-t a telódra. Ehhez segítség.
    Flashtools-sal való frissítéshez. A FlashTools használata.
    FlashToolshoz való ROM-okat innen tudod letölteni

    Root.

    Mi az a rootolás, hogyan tudom ROOTolni a telefonomat?
    Normál esetben nem férsz, hozzá illetve nem módosíthatsz minden adatot a telefonodon (pl. rendszer fájlok) és vannak olyan programok, amik csak rootolt telefonon futnak. Rendszergazdai jogokkal ezek a korlátozások megszűnnek. Az alábbi frozzyZTE leírásban kapsz ehhez a művelethez segítséget.

    A ROOT-láshoz fórum.se-portálon is találtok leírást.
    frozzyZTE

    Recovery

    Töltsétek le a GooglePlayböl a Xperia CWM Auto-Installer
    A programban kattintsatok az "Install CWM" menüpontra telepítségek fel ott a CWM-et. ha ezzel meg vagytok és ki írja, hogy "CWM is Installed" akkor fent van a CWM és használható. Köszönet érte frozzyZTE
    Köszönet frozzyZTE

    Custom ROM-ok.

    A Custom Romok a letölthetők a Xperia Arc/ARC S Android Development oldaláról.Kattints a képre.

    Miuiandroid Romok letölthetők innen. vagy innen.

    Leírás a MIUI romok telepítéséről.

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben ebben a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!

    Forrás Keeperv85

    "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.
    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Android kezdőknek

    Köszönet érte aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet

    Forrás:

    RootRulez oldala köszönet neki érte.

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Turbo SIM és függetlenítés
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    A TELEFONBAN ESETT ESETLEGES KÁROKÉRT ÉS EGYÉB DOLGOKÉRT NEM VÁLLALOK
    FELELŐSSÉGET KIPRÓBÁLT MÓDSZER MÛKÖDIK IS DE MINDENKI CSAK SAJÁT
    FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    Készítette frozzyZTE bubus66

    [ Szerkesztve ]

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

Új hozzászólás Aktív témák