Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SLYM

    veterán

    sziasztok. i5 2400-as procim van, a lap pedig Asrock H61M/U3S3. a procihoz a gyári processzorhűtőt használom. hangos alapból, ezért megkerestem a BIOS-ban a proci ventillátorjának szabályzóját, amit meg is találtam. itt 2 dolgot lehetett állítani:

    az egyik a "target temperature", ez alapból 50 fokon volt, de mivel a proci specifikációinál láttam, hogy 72,6 fokig minden rendben, ezért ezt a maximum 65 fokig emeltem.

    a másik pedig: egy 1-10-es skálán lehet kiválasztani a "fanspeed"-et. ez alapból a maximumon, 10-en volt, én levettem szépen lassan egyesével, a vége a legkisebb sebesség az egyes lett

    tehát mindent amit csak lehet úgy állítottam be, hogy a procihűtő ventillátorja a leglassabban pörögjön, ehez képest annyit értem el, hogy az alapból 2000-en pörgő ventillátor 1400-ra mérséklődött, ami az amúgy nagyon csendes gépemben nagyon durván a leghangosabb alkatrész. 22 fokos szobában, 15 perc alatt a BIOS-ban (ami ugye 100%-on terheli a magokat) viszonylag stabilan beállít így 63,5 fokra a proci, ami kb semmi. simán vissza lehetne venni kb 1200-ig a ventillátor fordulatszámát terhelés alatt is. de mivel ugye a gépet 95 százalékban munkára, vagy netezésre használom, ahol a magok nincsenek leterhelve, így akkor kb 40 fokra hül a proci, amihez meg már ilyen 600-as ventillátor fordulatszám is elég lenne és ilyenkor nagyon zavaró ez az egész. az a vicces, hogy ha melegszik a proci, vagy ha hül, ahoz képest változik a ventillátor fordulatszáma, de kb 100-as tartományban, ami annyit jelent, hogy 1350-1450 rpm között ingadozik, ami egyszerűen nevetséges. tud valaki megoldást a problémámra?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák