Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz rayoliviero #29491 üzenetére

    Pedig kevesebbet fogyaszt offset módban. Nálam az alapbeállítás 2500K-val 0.94V-ról indult, a CPU fogyasztása kvázi idle módban 5-7W volt. Nem mértem, Aida jelezte, de a teljes gép fogyasztásában ez nem nagyon látszik meg.

    Asbee: Nekem P8Z68V-m volt (lényegében ua. lap), és MINDENT pöpecül tudtam állítani benne VTT nevű lehetőség nélkül. Engem persze nem nagyon zavar, ha mások az elnevezések, mint a többi lapon, mert régóta ASUS lapjaim voltak. ASRockban ugyanolyan pompásan lehet tuningolni. A Z68-V-t egyébknt 25k-ért vettem, amikor az ASRock Extreme 4 20k volt, és ha anyagi okokból nem kellett volna eladnom, ma is, és még sokáig meglenne a 2500K-val együtt. Azt tehát biztosan kijelenthetem, hogy ASUS és ASRock lapban gond nélkül tuningolhat bárki. :R

    A Vdrop és a Vdroop távolól (de közelről) sem ugyanaz, ezt (jó régen) már kitárgyaltuk.

    F_Zolee: Csak a C6, nem? Az kapcsolja ki a magokat, vagy rosszul emlékszem? Egyébként ez is csak benchmarkokban okoz észrevehető veszteséget, alkalmazások ált. vagy használják az adott magokat, vagy nem, tehát menet közben nem nagyon fognak ki-be kapcsolgatni.

    V.Dave: A vásárlók megtévesztése minden gyártónál benne van a pakliban, elég csak visszagondolni, milyen szépen csatázott egymással 1 éve a GB és az MSI, melyik lapnál melyikük mit hagyott ki. :) ASUS-nál a Digi+ VRM a tápellátás vezérlése. Én nem láttam ilyen fogyasztási anomáliát ASUS-nál. Könnyen lehet, hogy valami takarékos feature ki volt kapcsolva.

    Határozottan emléxem, hogy anno volt szó erről a netezés közbeni feszültség-emelésről, csak a megoldásra nem, mert az ASUS lapomban nem lépett fel (és haver ASRockjában sem). :B

    Akkor ASRock-tól valami korai bios-od volt. Emléxem, az elején a polcra vette mindenki az ASUS (és egyéb) lapokat, mert egyiket sem lehetett használni, mivel hamarabb piacra dobták őket, minthogy elkészült volna a szoftverük. Az ASRock X79 X4-em egyébként az egyik legjobb lap volt a piacon, sokan váltottak arra nagy elégedettséggel, amikor sok más lappal mindenféle probléma volt.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák