Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap egy igen rövid munkanapunk volt. Az ünnepre való tekintettel hazazavart minket az eső. :DDD 11-ig voltunk ott és mindössze egy szarufát cseréltünk ki és azt a részt visszadeszkáztuk.
    A bánatos időben aludtam is egyet. 2-kor felhívtam a szalagfűrészest és úgy néz ki megegyeztünk vele. Vasárnap megyek érte a világ végére. Tőlünk 240km-re van a gép csongrád megyében de elmegyek érte mert jó árban van és gyári öntvényvázas mobil gépecske. Minden igényemnek megfelel. Már tegnap elmentem volna érte ha nem 7 órát írna oda-vissza a GPS. Remélem nem adja el vasárnapig az ember. Egyébként egy érdekes infót kaptam tőle telefonon. AZt mondta hogy pénteken megnézné valaki de én szimpatikusabb vagyok neki ezért inkább azt a másikat valahogy elküldi. Lehet hogy az eddigi sikertelen üzleteim eredendő oka az hogy telefonban nem voltam szimpatikus? elképesztő mik vannak.
    Ma elvileg folytatnánk egy kis bontással Akliban de szakad az eső. Lehet újra rönkasztalokat fogunk készíteni...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap időben hazaértem és tudtam egy nagyot sétálni az én szerelmeimmel. Természetesen Kati már nem hajlandó beülni a babakocsiba és a kezemet fogva sétáltunk. Ilyenkor egyfolytában magyaráz és be nem áll a szája.
    Rönkasztalokat készítettünk. 5 teljesen kész és 7 elő van készítve lábazásra. Már csak 49 db. van hátra. Ma Akliba megyünk lemezfedést bontani. Ha marad idő akkor a deszkázat egy részét is felszedjük. Meglátjuk hogy alakul.
    Már nagyon mennék a szalagfűrészért. Remélem nem adja el vasárnapig az ember. Egy rakás munka befutott amihez tökéletesen tudnánk használni. nem örülnék neki ha mire odaérnék eladná.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Remélem nem fog esni az eső. Már lassan így kelek mert mostanában elég sok volt az égi áldásból. Bár lenne benti munkánk is de a kinti munkákkal is el vagyunk maradva. Tegnap lemezfedést bontottunk és utána szétkorhardt talpszelement cseréltünk. Ma ezt folytatjuk egy következő szakaszon csak ott már szarufát is kell cserélnünk 3db-ot. Mára ez a feladat és még némi deszkabontás. Remélem hamar végzünk mert sietnék haza. Édesnek kell az autó mert menne be Fehérvárra cipőt venni Katinak. Nincs cipője csak szandija és nyakunkon a szar idő.
    elvileg holnap megyek világvégére a szalagfűrészért. Remélem nem adta még el a gépet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit hulla vagyok. Tegnap este 9-kor értem haza mert délben végeztünk a melóval és még elmentünk a szalagfűrészért a világ végére. Tőlünk 240km-re volt Szegváron. 3 és fél óra volt az út oda. Nem semmi túra volt de megérte. Igazából volt egy két kitételem a fűrésszel szemben. Akkora legyen ami befér a kocsimba és ne legyen gagyi. Tehát öntvényváz és 3 kerekes amire leszűkült a kör. Ebből összesen az országban 3db. van. Egyiket megvettem, a másikkal lebeszéltem de nem vette fel többet a telefont, a harmadik pedig irreálisan drága lett volna. Végül Ezt vettem meg. 45-ért elhozhattam mert a benzinem iszonyat sokban volt. Kell neki a törődés mert csak használva volt és semmi karbantartás. Új tönköt kell bele faragni és a szalagvezetőre is új papucsokat vágni. Egy erősebb moci is ráfér mert ez egy kis 550w-os csoti van jelenleg rajta. 3 raktuk be a kocsiba mert iszonyat nehéz. Így képről nem látszik de 100+ kiló. Kaptam hozzá 2 tartalék lapot is de vennem kell szélesebbet is rá mert ezek túl keskenyek lesznek. Szóval még költenem kell rá de ha ráncba szedem akkor ez nekem életem végéig jó lesz.
    Sajnos elment teljesen a hátsó világításom ezért ma szereléssel indítok. Édesékkel bemegyünk a Deichman-ba cipőt venni Katinak mert csak szandija van és ebben az időben nem járhat így.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit elfórumoztam az időt. Belecsöppentem a PH! asztalos klubjának vérkeringésébe az újdonsült szalagfűrészemmel. Van egy két dolog amit nem értek a gépen és ezt szeretném javítani. Tegnap reggel kivettük táltosból és bevittük a pincénkbe. Ott kicsit átnéztem és fel akartam tenni rá egy szélesebb lapot de levezette és nem tudtam beállítani hogy normálisan rajta maradjon. Kaptam pár tanácsot amit este megnézek.
    Még délelőtt bementünk Fehérvárra cipőt venni ennek a rosszaságnak. Kapott egy rózsaszín csajszis Adidast. Jobb cipőket veszünk neki addig amíg rendesen ki nem alakul a lába nehogy tönkre menjen neki. Ezzel kihúzzuk az őszt és télre úgyis csizma kell majd neki.
    Délután pihiztem és el is szaladt a vasárnap.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon belefolytam a fórumozásba. Az itteni asztalos klub segítségével próbálom ráncba szedni az újdonsült szalagfűrészemet. Tegnap meló után szét is szedtem és a kerék feszítő/döntő tengelyén egy beletört fúrószárral szembesültem. Már helyrehoztam a hibát és este ha minden jól megy visszaszerelem. Remélem jobb lesz a kicsike.
    Tegnap délelőtt befejeztük a cserepezést Akán és ma deszkázni fogunk. Lesz egy finom kis csörte a tulajokkal mert azt szeretnék ha sz összes oszlopból levágnánk cirka 10 centit. ez miért most jut eszükbe amikor rajta van már 1 tonna cserép a tetőn? Kicsit kibaszás szaga van a dolognak. Majd a főnök elrendezi. Ahogy őt ismerem ebből vágás lesz. Majd kialakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ébredezek. Úgy aludtam mint a tej. Tegnap bejárás volt és apróbb hibákat korrigálni kell de ezek szinte mint elenyésző. Oszlopokat csak körbe kell vágni és semmi több. Egy agyrém kezd lenni itt a helyzet.
    Ma elvileg mindent befejezünk és levonulunk. Már ideje volt mert kezdett elmérgesedni a viszony. Mint mindenhol itt is a pénz a fő probléma. Volt némi elszámolási probléma és azóta megy a szarozás.
    Szalagfűrészt este összeraktam. Úgy tűnik sikerült helyrepofoznom és már nem vezeti le a szélesebb lapot sem. Sajnos nem fut egy nyomon egyik kerék sem ezért különböző helyeken fut a szalag mind a 3 keréken. Ezen egyelőre nem tudok változtatni és bevallom nem is annyira zavar most hogy végre rendesen fut a szélesebb lap is. Este még leszereltem a lapvezetőt róla és ma kap két új papucsot. Lehet kivágok egy tönköt is. Majd még meglátom mire lesz időm munka közben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kész vagyunk Akán. Nem jó szájízzel váltunk el de ez van.
    Utca felől
    Kert felől
    Kati ujjlenyomata az obin szépen maszatolja a kép közepét. Ezt nem figyeltem mielőtt fotóztam. Most pucoltam le miután észrevettem .
    Hazaérve még picit szereltem a szalagfűrészt. Már a lapvezető és a tönk is rendben van. Újakat készítettem rá. Külön készítettem a 15/20/25.ös laphoz vezetőt rétegelt lemezből. Azért vannak előnyei hogy asztalosok is vannak a cégnél. ;] Sajnos az asztalon van egy kis szintkülönbség amivel még foglalkozni kell. Kitaláltam hogy pillanatszorítóval helyrehúzom és megmelegítem a fintult részt hátha kihűlés után úgy marad. 1mm-ről van szó de nekem ne legyen a gépben még annyi sem. Szerencsére levehető az asztal és így ha minden igaz tudok még egy kört futni a kerekek párhuzamba hozásával. Még a kapcsolót akarom kicserélni és el is készültem. Hamarosan kelleni is fog mert egy íves hidat készítünk és ott nem lesz baj ha lesz egy ilyen képünk.
    Ma folytatjuk a rönkasztalokat. Még rengeteg van belőle.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól ébredtem. Ébredés nélkül végigdurmoltam az éjszakát és ez nagyon jó volt.
    Tegnap rönkasztalokat gyártottunk. cirka 50 db. kell már csak. Egyet levittünk targoncával a mázsára lemérni. 295kilócska a drága. Azt nem tudom hogy az erdőben ahová nem tud majd a kocsi oda állni ki a f@sz fogja becincálni. Van ahol több száz métert kell vinni kézben. Ma már csak reggel foglalkozunk ezzel mert megjön az esőbeállók anyaga. Állunk is neki a 6m2-es bódéknak. Ezekből lesz asszem 4db.
    Hazafelé picit foglalkoztam a szalagfűrésszel is. az asztal 1mm-es szintkülönbségét próbálom meg kihozni melegítéssel. Meg lett melegítve és egy pillanatszorítóval túlhúztam. Ma reggel kiderül sikerült e a művelet. Ma hazaérve leszedem az asztalt mert állítanom kell rajta . 3 felfogatócsavarral van rögzítve és az egyik alá alátétet kell raknom mert nem merőlegesen fut a szalag az asztalra. Ha már lent van az asztal ránézek újra erre a kerékpárhuzamosításra. Lassan de biztosan haladok a tökéletesen használható felé.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma szuper napunk lesz! Az elmúlt hetekben kicsit kevesebb idő jutott az én kis kacsáimnak és ma nem megyek dolgozni inkább elmegyek velük kirándulni. ez nem egy hirtelen ötlet eredménye hanem Adrinak az osztálya iskola előtt szokott egy közös szalonnasütögetést tartani a tanítónénik vezényletével és idén mi is ott leszünk. Szuper kis programnak ígérkezik. Persze reggel még elszaladok nyitásra a csavarboltba pár csavart veszek a szalagfűrészhez. Tegnap tovább haladtam a szerelésével. Nem sikerült a melegítéses akció de nem is volt rá szükség mert ésszel készült ez a remek kis gép. Minden nap meglep valamivel. Tegnap pl. azzal hogy az asztala 3 felfogatási csavarja mellett van az öntvényben egy menetes furat amiba 10-es csavart tekerve lehet állítani a dőlést ezzel finoman behangolva azt hogy a lapra teljesen merőlegesen álljon az asztal lapja. Beszarás! Persze egyik lyukban sem volt csavar. Ahogy behangoltam a szintkülönbség el is tűnt. :))
    Persze nem elégedtem meg ennyi szereléssel hanem tovább hatoltam. Leszereltem az ékszíj burkolatát és kiszereltem az alsó kereket. 2 dolog azonnal feltűnt. Az ékszíjtárcsa csavarja nem volt meghúzva ezért kotyogott és az egyik összefogató peremes tárcsát fordítva tették fel/vagy a csapágyat jobban rányomták a tengelyre és ezért szorult a tengely és nem forgott. Ez persze szépen lenyírta a csapágyat. A hibát kijavítottam és összeszereltem a gépet. Egy pillantást vetettem a motorra is. Motorfeszítő berendezésről hiányzik egy 16-os anya és kis tengely körüli béjlagolás is kell. Motor csapágyas... Télen nagy szervíz lesz már látom. 3x2 csapágy a kerekeknél és 2 csapágy a motoron. Lehet elküldöm majd bandázsolásra a kerekeket is. Ha ráncba szedem príma kis masina lesz. Minden pofon egyszerűen szerelhető rajta és át van gondolva a gép felépítése is. Jól jártam vele. Nem véletlenül vettem ilyen matuzsálemet.
    Tegnap rönkasztalokat készítettünk és nekiálltunk egy 20m2-es esőbeállónak. 20/20-as gerenda váza van. Bent mindent felépítünk és majd szétszedjük. Szép lesz az erdőn becincálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezdem összeszedni magamat a tegnapi kirándulás után. Kicsit lefáradtunk. Elautóztunk Vinyére és ott a Cuha patak mentén bementünk az erdőbe 6km-re és ott sütögettünk szalonnát. Ezzel nem is lett volna baj ha nem kell 8x(!) oda és ugyanennyiszer vissza átkelni a patakon vadregényes vizes/csúszós kőről kőre lépkedéssel úgy hogy Sári az ölembe kötve kenguruban. Odafelé még lelkesen beálltak a patakba a férfiak átsegíteni a gyerekeket és ilyeneket mint én, de visszafelé már lankadt a lendület. Ez volt az utolsó hogy ilyen helyre megyek. Legközelebb vagy viszek gumicsizmát vagy maradunk a seggünkön. Készítettünk pár fotót édes régi telefonjával mert az új beszart neki és elfelejtettünk fényképezőt vinni.
    Mi
    Angyalka néni a lányokkal.
    Kati nagyon jól bírta. Ő rohangált volna a patakban a jéghideg vízben de azért mindent nem lehet. Édesnek jó kis izomláza lett ettől a kis túrától. Én is kipurcantam teljesen. Úgy volt hogy még szerelek este picit de ez elmaradt.
    Édesnek 1 évet se bírta a samsung s2 advence. Kezdem azt hinni hogy ez a márka is egy sz@r lett. A mosógéppel is mit szívunk...
    Ma szerelés és délután cipővásárlás cuncinak. Apámhoz is beugrunk és táltit le akarom mosni mert nagyon retkes.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Természetesen esik az eső! Ez persze várható volt hiszen tegnap lemostam táltos paripámat. Már ráfért egy kis gondoskodás mert nagyon kezdett melós autónak hatni. Remélem mielőbb lesz másik autó mert teljesen lepusztítjuk szegény táltost.
    Tegnap délelőtt szereltem a szalagfűrészt és megpróbáltam táltos hátsó világítását is megszerelni. Nem jutottam semmire mert a biztosítéktáblán volt áram csak éppen nem ért oda. Behúztam hátra egy másik szálat amit még nem kötöttem be de legalább ott van. Addig amíg nem kötöm be addig marad a ködfényszóróról átkötött megoldás. Fűrészre szereltem fa összekötőket amire majd a kerekeket csavarozom és ami majd beleül a falábakba amit bent a műhelyben készítek neki.
    A lényeget majd el felejtettem! Szombaton elhagytam a telefonomat. Tegnap bent jártunk Fehérváron és bementem a T-mobilhoz megkérdezni ilyenkor mi van. Azonnal visszakaptam volna a számomat ha az én nevemen van, de mivel volt feleségem nevén van a szám ezért 2 lehetőség közül választhatok. 1: 30 nap múlva kapom vissza, 2: viszek egy papírt 2 tanú aláírásával hogy a volt feleségem nekem ajándékozta azt a számot. Mindezt szerény 4850 forintocska fejében. Felháborító! Na mindegy, ez van. Most lehet egy hónapig mobil nélkül fogok járkálni mert valamiért a tartalék számmal nem lehet hívni senkit.
    Ma elvileg az esőbeállót folytatjuk de ezt nem tudom hol fogjuk végezni mert esik az eső.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ismét szakad az eső. Nyami! Tegnap behúzódhattunk a gatter féltetője alá de ma elvileg rönköt fognak vágni az asztalokhoz ezért nagyjából ki is szorulunk onnan. Ha nem lesz máshol helyünk akkor max hazajövünk. Egész jól előkészítettük az esőbeálló szerkezetét. Rengeteg hagyományos fakötést kérnek rá. Ha minden jól megy szinte szeg nélkül fel tudjuk majd állítani. Ez az igazi szakma szépsége. Dolgozunk is eleget vele. Megint rengeteg ollós csap/kettős rovás/sima csap/ keresztlapolás játszik.Reméljük amikor állítjuk össze stimmelni fog minden mert nézünk egy nagyot ha mégsem. :DDD
    Így hogy elhagytam a telefonomat elő kellett vakarnom a jó régi felhúzós orosz órámat. Most abban feszítek. Nem tudom mikor oldódik meg ez a telefon kérdés de szerintem pár nap és hozzászokom ahhoz hogy nincs nálam.
    Munkahelyen megpróbálnak minket átrakni teljesítménybérbe hogy a profitjukat jobban tudják számolni. Egyelőre az asztalokra kaptunk egy elég alacsony árat és kíváncsian várjuk az esőbeállókra mit mondanak. Meglátjuk...
    Az isi is megkezdődött. Cunci nagyon várta de sajnos nem tudott a legjobb barátnője mellé ülni. Remélem ez alakul még. Kati rossz mint az ördög és még hisztis is. Nem is tudom kitől örökölte. ;]
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még majdnem alszok. Ez az esős idő teljesen lemerít. Persze nem az esőn dolgozunk de mégsem örülök neki. Már két napja az esőbeálló vázszerkezetét alakítgatjuk és még semmit nem állítottunk fel. Ha nem esik akkor ma lesz a napja hogy állítani fogunk amit két napig vakaróztunk. Egyelőre pénzbeli megegyezés nem is született ezért csak úgy csinálgatjuk de nem tudjuk mennyiért.
    Itthon édes kicsit depis. Talán az iskolakezdés miatt, vagy nem is tudom.
    Szalagot próbálok szerezni a fűrészre de még nem sikerült. Van 3 db de akarok egy igazán jót is.
    Volt feleségem kitérő választ adott a telefonszámom azonnali visszaszerzésére. No comment... Lehet egy hónapig nem lesz telefonom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ébredezek lassan de biztosan. Tegnap volt némi nézeteltérésem az egyik főnökkel. Szimplán hülyének nézett amikor elszámolásról volt szó. Minden kézzelfogható bizonyíték nélkül állította hogy veszteséget termelünk én pedig megmondtam hogy az én számításaim szerint ez nem így van. Ilyenkor 200+ a vérnyomásom és a hangom is a nyugalmi állapot 3x lesz. Mondjuk kiabáltam. Utána visszakozott és elkerült. Lehet csak 2 hónapja vagyok it de hülyének azért ne nézzen. 40 évesen nehezen viselem az ilyet.
    Elkezdtünk az összeállításon dolgozni de még nem fotóztam. Ma lesz látványosabb eredménye annak hogy 3 napig faragtunk. Reményeim szerint mindenféle fém kötőelem nélkül fel tudjuk állítani az esőbeálló favázát. Na azt már biztosan fotózni fogom. Elvileg ma jön ki ennek a beállónak a tervezője mert van egy két dolog amin erősíteni kellene. Pár könyökfa stb. Valszeg én távolabb leszek mielőtt újra 200+ lenne a vérnyomásom és elküldeném a f@szba.
    Itthon minden rendben van velünk. Jó hogy édes talán már nem depis és nyugodt háttérországba jövök haza. Kati mint az égető tűz olyan. Önfejű és hisztis. Persze én vagyok a mindent megengedő apa és édes meg szív. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész kipihent vagyok annak ellenére hogy Kati mellettem aludt és félig rám feküdt. Kezdenek körülöttünk elcsendesedni a hullámok. Tegnap volt az esőbeállók tervezője mert volt pár vitás kérdés amit át kellett beszélni. Teljesen el volt ragadtatva hogy milyen munkát végzünk és szeretné ha a cég indulna a Tatai tóra készül valami monumentális faszerkezetű építmény és annak a pályázatán. Ott ilyen szintű munkavégzésre van szükség. Persze ilyenkor nincs itt egy főnök sem hogy ezeket hallja. Főleg a nagyfejű akivel picit összevitatkoztam. Na mindegy. Képekben dokumentáljuk az építést.
    Dobok fel képeket hátha valakit érdekel.
    az anyag amit 3 napig faragtunk
    Ez is benne volt még ebben az időben
    összeállítás közben
    megpróbáltuk egyben feltenni a szaruállást de a magassága miatt nem ment
    A fakötések csak Thor kalapácsával mennek össze
    Ma folytatjuk az összeszerelést és az előregyártást. Elvileg ma lépcsőt és oldalpalánkot vagy az alját fogjuk készíteni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Épp azon szenvedek hogy lementsem az új képeket a fényképezőről de valahogy nem akarja az igazságot. A memóriakártyán olyan képeket lát amik elvileg tegnap törölve lettek és a gépen látom is az új képeket. Érthetetlen...
    Tegnap felállítottuk azt a két szaruállást amit már leszabtunk és nekiálltunk a lépcsőnek ami felvezet a felső szintre. Nagyjából ennyi történt.Ma nem dolgozunk mert nincs előkészítve anyag nekünk és úgy vagyunk megegyezve hogy a kezünk alá adnak minden anyagot.
    Mivel ma jönnek elvileg a nagy gyerekeim ezért nem is nagyon érdekel hogy itthon maradtunk. Délelőtt szerelem a szalagfűrészt. Vettem rá kerekeket és azokat ráteszem és egy normális kapcsolót is hoztam apámtól amit ha tudok ráteszem. Ha ezzel megvagyok kész is a gép munkára.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A hátam szépen kiakadt attól hogy a földön aludtam. Vagyis a földre tett szivaccsal mert itt vannak a nagy gyerkőcök.
    Tegnap délelőtt felszereltem a szalagfűrészre a kerekeket és azt a kapcsolót amit apámtól szerváltam. Már megrendeltem az überfasza lapot is rá ami a héten megjön és akkor totál használható lesz. Azért ezt a szót használtam mert bizony télen 8 csapágy kicserélése és a 3 kerék kicentirozása+ újragumizása be kell hogy játszon.nekem ez a gép sokáig kell hogy jó legyen. Mivel tele vagyok fűrészekkel és nem tudok a seggemen megülni ezért el kezdtem nézelődni olyan gépek után mi nincs még. Egy felsőmarót szúrtam ki magamnak de ez még nem biztos. Gondolkodási fázisban vagyok.
    Végül megoldódott a fényképező dolog. Más képeket mutatott mint ami a kártyán volt. Most-
    Itt
    állunk. Mára nem terveztem szinte semmit. Gyerekekkel beszélgetek mi van velük mert tegnap nehezen oldódtak. Elég zárkózottak. Nem tudom mi lesz velük így az életben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Új hét kezdődik. Kíváncsian várom hogy olyan gyorsan lemegy e mint az előző. Remélem lesz folyamatosan a kezünk alatt anyag és nem kell várnunk hogy előkészítsék.
    Tegnap délelőtt szinte semmi nem történt. Zsani sokáig aludt Imrus pedig gépezett. Ebéd után hazabuszoztak mi pedig elmentünk T.bányára a Tescoba vásárolni. Hazafelé a Vértes centerben megkóstoltuk a mekiben a reklámozott Grand Big mac-et.Egész jó volt. Kati kivert pár durva hisztit. Édest is megharapta amiért kapott. Lassan meg kell verni minden hisztinél hogy térjen észhez mert a fejünkre nő. Nem akar babakocsiba ülni de a kezemet sem hajlandó megfogni és arra megy amerre ő akar. Egyszerűen kezelhetetlen kezd lenni. Már egy egyszerű boltba menetel is kész kihívás vele.
    Édes letiltott mindenféle gépvásárlást idénre. Megértem őt de azért még ezt azt vennem kellene. Majd meglátjuk enyhül e. Azért fűrészlapot veszek a gépekre csak nagyobb kiadást nem tervezhetek.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éledezek. Lassan de biztosan hat a kávé.
    Kicsit le vagyok lombozva mert csiga módon haladunk. Úgy vagyunk megegyezve hogy az összes anyagot a kezünk alá adják és nekünk csak be kell dolgozni. Csak az a baj hogy 3x több anyagot tudnánk elhasználni mint amennyit kapunk. Nem az egyszerű lucfenyővel van a gond hanem a kőrissel. Azok szélezetlen állapotban vannak a telepen és rohadt sok időbe van mire felszabják szélességre, körbegyalulják és mondjuk nútféderes anyagot készítenek belőle. Nekünk is be kell szállnunk az előkészítésbe mert csak lógatnánk a lábunkat, viszont így egyáltalán nem haladunk semmire. Tegnap pl. csak a lépcsőt fejeztük be és kínunkban nekiálltunk a padoknak amit még nem tudunk beépíteni mert hiányzik alóla a kőris padló és a kőris korlát.
    létra
    létra a helyén
    a csipet csapat. Ha már itt voltak a gyerekek akkor készült közös fotó. Valamiféle fb.-borítóképnek akartam de nem lehet úgy elhelyezni hogy jó legyen.
    Ma nem is tudom mit fogunk csinálni. Majd találunk valamit.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit késésben vagyunk mert bealudtunk. Mikor felriadtam a legkisebb csajom enni kért ezért csúszott a reggeli kávé elkészítése mert édes szoptatott. Igazi kis gombóc az én kis Sárikám.
    Tegnap a beálló alsó szintjén a padokat és a palánkot készítettük. Ma befejezzük a padozást és elvileg elkészül a vörösfenyő padló is. Ez csak abban az esetben ha előkészíti a cég az anyagot hozzá. Este volt a tervező is kint. Pár vitás kérdést tisztáztunk. Most kicsit visszafogottabb volt mint először amikor kint járt. Ez annak tudható be hogy itt ott más anyagot kaptunk beépítésre mint ami ki volt írva.
    Fotó ma nincs mert itthon maradt a fényképező.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Remélem nem jön be az özönvíz szerű esőzés az időjósoknak. Még csak az kellene hogy essen az eső.
    Tegnap a padrendszert készítettük körbe és ma fejezzük be. Már a padlónak a vörösfenyő anyaga is kész van ezért azt is gyorsan be tudjuk építeni. Nem sok időnk van már mert még ebben a hónapban egy ugyanilyen 20m2-es beállót el kell készíteni. Vagyis az nem ilyen bonyesz mint ez. Majd meglátjuk. Képeket ma fogok készíteni mert tegnap felesleges lett volna a félig kész cuccot fotózni. Szépen fog kinézni. Kőrisből lesz az ülőke és a palánk is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Az eső rendíthetetlenül esik. Nagyjából védett helyen vagyunk de azért ha esik akkor teljesen más a munka.
    Tegnap nagyjából végeztünk az alsó szinttel. Még van pár simítás amit el kell végeznünk de ez már csak szépészeti beavatkozás. A padló vörösfenyő az ülőke és a palánk pedig kőris.
    belülről
    kívülről
    Úgy néz ki hogy ezen a héten annyira elő tudjuk készíteni hogy szétszedhető és festhető lesz, majd utána telepíthető. Ez elvileg T.bánya környékén szarvas-kúton lesz használatba vehető.
    Azt ígérték hogy ma megérkezik a 20/15-ös födémgerendája amihez szabunk 5 pár szarufát és kész is vagyunk többé kevésbé.
    este megint mosógép szerelésben voltam. egy csatlakozó megmozgatása után újra megy a gép. Az biztos hogy samsungot többet nem veszünk semmiben.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még mindig esik az eső. Már kezd elegem lenni belőle... Ilyenkor olyan dolgokat csinálunk amit épp fedett helyen tudunk de nem azt ami éppen következne. Nyilván azokat a dolgokat is el kell végezni csak éppen nem akkor. Tegnap szarufákat szabtunk és gerendákat gyalultunk. A kötéseket is kiszabtuk rá. Tulajdonképpen ez az esőbeálló szerkezetileg elkészült és szedhetjük szét hogy le tudják festeni. Ma már állunk neki a következőnek ami nem lesz ilyen bonyolult. Ebben a hónapban mind a kettőt fel kell állítanunk kint az erdőben. Nem lesz gyenge futam. Majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
    Cuncit tegnap este elvitte az apja. Holnap mehetünk érte Pestre szóval nem sokat fogok pihenni. Ez van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit bealudtunk. Most kell pihenni mert ebéd után megyünk Adriért Pestre.
    Tegnap az egész esőbeállót szétszedtük atomjaira hogy le lehessen festeni és fel lehessen állítani kint az erdőben. Holnap egy újnak fogunk nekiállni. Az nem lesz ilyen bonyolult mint ez. Sietnünk kell mert hónap végéig el kell készülnünk vele telepítéssel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hajnali 2 óta csak perceket aludtam mert valahogy nem jött álom a szememre. Persze megint esik az a szemét eső. Kicsit meg vagyok fázva ezért ennek nagyon nem örülök.ú
    Tegnap délig szinte semmi nem történt velünk. Lementünk a boltba és én pihengettem. Egyszercsak kopognak. Az egyik maszek munkám ahol lábazatot kentem tulajdonosa eljött Velencéről mert nem ért el telefonon és személyesen felkeresett hogy folytassuk a munkát. Agyam eldobom. Most festeni és szegélylécezni kell nála. Két cserepet meg kell igazítanom a tetőn és a szalagparketta felpúposodását kell megreparálnom. Tele vagyunk munkával de nem merem visszamondani mert ilyenkor szokott beütni a szerencsétlenség. 2 hét múlva viszem táltost karosszériáshoz aki megnézi mennyibe fog fájni a kilakatolás és alvázvédelem. szerintem amit ezzel a kis maszekkal keresek el is megy rá simán.
    Délután felmentünk Adriért Pestre. Rendben tért vissza hozzánk.
    Ma neki állunk egy újabb esőbeállónak. Remélem nem fogunk nagyon elázni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A fejem kicsit fájdogál. Olyan megfázós tompa fájdalom. Kibírom de azért nem esik jól. Sejtettem hogy meg fogok fázni ebben a takony időben.
    Tegnap nekiálltunk egy újabb beállónak. Ezt már nem rakjuk itt bent össze csak kint a terepen. elvileg holnap estére olyan állapotban lesz hogy szerkezeten nem lesz munka. Ha minden jól megy és a festés jól halad akkor a másikat csütörtökön elkezdjük állítani. Kíváncsi vagyok milyen körülmények fogadnak kint az erdőn minket.
    Hamarosan megkapom az új fűrészszalagot amit rendeltem itt egy PH-s arctól. Valami űberfasza lap lesz. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet mert nem olcsó mulatság.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szépen belecsúsztam a megfázásba. Reszelős a hangom és az orrom is folyik szépen. A tüdőm is fájdogál de azért túlélem. Némi köhögés is játszik de nem vészes. Megpróbálom magamat kikúrálni amíg nem kerülök mélyebben bele. Most nem betegedhetek le mert ezer a munka.
    Tegnap elég lassan haladtunk. Lehet a betegség miatt de lehet hogy inkább az ennek az oka hogy kollégámat megkörnyékezték egy külföldi munkával. Most megy a vívódás hogy menjen vagy maradjon. Megjegyzem ha elmegy akkor jól megszívat engem mert hiába tudok egyedül dolgozni és minden gépem megvan a munkához de egy ácsra fele ennyi munkát sem fognak vállalni. Mivel relatív nagy a cég ezért nem kell attól félnem hogy megszűnik az állásom csak ha nem szakmunkát végzek akkor a bérezésem a béka segge alá kerül amitől felkopik az állam. Majd meglátjuk hogy dönt.
    Ma elkezdjük összeállítani a második esőbeállót. Elvileg ma vagy holnap nagyjából végzünk is a szerkezettel. Sietnünk kell mert mind a kettőt fel kell állítanunk a hónap végéig kint a terepen. Sőt! Van még egy 6m2-es is amivel el kell készülnünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még ébredezek. Egész érdekesen alakulnak az események a munkahelyemen. Kiderült hogy zavarja a főnökséget hogy jól keresünk. Az nem érdekli őket hogy a saját maguk által meghatározott profit a zsebükben van hanem még többet akarnak. Nem értem őket. Adott egy munka amiért adnak egy árat hogy ennyiért lehet elkészíteni. Ha túl gyorsan végzünk és tudjuk tartani a határidőket akkor jól keresünk, ha lassan dolgozunk akkor csúszik az átadás és akkor nem. Most akkor fékezzünk? Érthetetlen! Mindenre ők adtak árat és nem mi.
    Ma Győrbe megyünk egy kukatárolót készíteni. ez már maga a lassítás amit ők idéztek elő. Erről ennyit. Már két napja eljövünk 15,20-kor amikor lejár a 8 óra hogy ne végezzünk olyan gyorsan.
    szerkezet
    fecskafarkú lapolás az összekötőknél hogy húzásra is tartson a fakötés
    Már a tíz pár szarufából három párat ki is szabtunk rá. Mivel ez egy egyszerűbb beálló lesz mint az előző ezért még egy 2 napos munkánk van és szerkezetkész állapotba kerül ez is. A többit majd terepen kell felütni rá. Lehet nem is dolgozunk szombaton mert akkor hamar végeznénk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen szakadtam el a jó meleg ágyikómtól. Itt vannak azok a reggelek amikor már nagyon lehűl az idő. Itt a Vértes lábánál hatványozottan igaz ez.
    Tegnap Győrben voltunk gazdagéknál kukatárolót és egy álpadlást készíteni. Szerencsére belefért egy napba mind a két munka mert nem lett volna kedvem ma is oda menni. Elvileg ma elvégzünk mindent a 2. esőbeálló szerkezetén és ha ez így lesz akkor holnap nem megyünk dolgozni. Ha minden igaz jönnek hozzánk édes apukájáék unokanézőbe. Az utóbbi időben egész gyakran járnak ide. Nem bánom mert mindig hoznak magukkal egy csomó cuccot.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk 102 hónaposak! Én csak a 20.-i fordulót tartom de édesem tudja csak hogy épp hányadik hónapban vagyunk. Sajnos mostanában nincs annyi időnk egymásra de ez mindig is így volt mert szezonban első a munka.Persze amennyi időt csak tudunk egymással töltünk. Mondjuk már a gyerekek miatt nehézkesen jön ez össze.
    Ma jönnek az apukájáék hozzánk látogatóba. Én sem dolgozok ezen a hétvégén mert mindennel elkészültünk a 2. beállónál. Már azt is csak festeni kell és a szerkezete kész van. Hétfőn megyünk erdőre telepíteni a nagyobbikat. Állítólag jó 80 métert kell hurcolni az anyagot valami meredek lejtőn lefelé a cuccot. Finom lesz lesétálni a 20x20-as 5 méteres gerendákkal, a keményfáról nem is beszélve. Majd meglátjuk mi lesz. Kaptunk egy vacak aggregátort ami nem bírja el a nagyobb gépeinket. Hurrá!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész kipihent vagyok. Tegnap rendben lezajlott a családlátogatás. Érdekes hogy amikor összeköltöztünk édessel sokáig nem is beszélt az apjával és én is haragudtam rá. Ez mostanra teljesen megváltozott és az utóbbi időben szinte gyakrabban találkozunk velük mint az anyukájával.
    Ma délelőtt pihi lesz és amikor úgy gondoljuk begurulunk apámhoz egy gyors látogatásra. Érik nála a szőlő és mint éhes sáskák meglepjük a tőkéket. :DDD
    Tegnap napközben felszereltem a csodaszalagot a gépre. Nagyon szép tisztán vág de a vastagabb fáknál kicsit behajlik a lap vágás közben. Úgy látom ezt a fűrészt kb. 7,5-8cm vastagságig lehet pontosan használni. Én persze azonnal 15-ös fát vágtam vele amit elvágott ugyan de nem tökéletesen. Lehet még feszítenem kellene a lapon. Most egyelőre nem foglalkozom többet a géppel majd talán akkor ha komolyan használni fogom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredezek. Hamar elszaladt ez a hétvége és jó volna még pár nap pihi. Kicsit be vagyok rezelve attól hogy a mai kitelepülésnél hogy fogjuk lecincálni az anyagot azon a meredélyen. Valahogy biztos lesz de remélem nem ér senkit baleset. Ráadásul esős időt jósolnak. Majd meglátjuk mi lesz.
    Tegnap délelőtt elszaladtunk apámhoz látogatóba. A szőlője nagyon vacak lett. Én meg sem kóstoltam csak édes elmondásából írom. Gyorsan jöttünk is el mert Kati nem bírt magával. Nyűgös volt mert nem aludt az odafele úton. Délután megnéztem a futamot és egy kisebb kört sétáltunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit totálkáros vagyok. Ez a tegnapi nap megtette a hatását. Reggel felpakoltunk a teherautóra és kivittük Szarvas-kútra a szétszedett beállót. Mentünk az erdőben vagy 5km-t. Sajnos csak fent az úton tudott az autó megállni és kézben kellett lehordani az anyagot. Ennyire voltunk az úttól. Az első forduló még csak elment volna de a másodikra kaptunk egy fullos teher anyagot amit másfél óra alatt tudtunk csak öten lehordani. Mondanom sem kell hogy teljesen kinyiffantunk. Este nem is kellett altatódalt énekelni nekem. Kb. fél 5.-ig tudtunk dolgozni mert az a mocsok aggregátor bemondta az unalmast. Hihetetlen vacakot kaptunk! Nem elég hogy a nagy gépeinket nem bírja még 5 percenként le is állt. Majd a motor ment de nem adott áramot. Elvileg ma kölcsönöznek egyet nekünk hogy menni tudjunk. Eddig jutottunk el. Gyönyörű helyen lesz ez a kis beálló de azt mondták az erdészek teljesen felesleges ide ilyet építeni mert hamar eltüzeli a nép. Ennyi!
    Ma ha meglesz az aggregátor folyt köv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyre fáradtabban ébredek. Ez az erdőben való hurcolkodás teljesen kinyír. Tegnap jött megint egy teherautó anyag amit le kellett cincálni. Szerencsére már csak a darenyica fedés anyagát kell levinni és némi kis kiegészítőt. Szépen fáradok...
    Tegnap volt kint egy bizottság is ami állt a tervezőből, a project managerből és egy főerdészből. Természetesen mindent rendben találtak. Tulajdonképpen a legfőbb gondjuk az volt hogy az uniós táblát hová csavarozzák fel. Már azt is tudjuk hogy ez a projekt 299 milliós uniós támogatással készül.
    tegnap ennyire haladtunk.
    Ma már teljesen szerkezetkész lesz. Az alsó szint már teljesen kész. Elvileg a héten befejezzük de ne kiabáljuk el.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyre nehezebben ébredek fel. Ez az erdei túra rendesen égeti az energiát. Korai lenne még panaszkodni mert a 8(!) esőbeállóból ez csak az első. Mondjuk ez a legbonyolultabb is. Ma nincs fotó mert itthon felejtettem a gépet. Tegnap felállítottuk a tetőszerkezetet és a két csúcsfalat kívül belül lelambériáztuk. Ma lambériázunk és deszkázunk. Úgy látjuk hogy vagy 20 szál deszkával többet küldtek. Ez csak azért gáz mert fel kell cipelni majd a dombra. :W
    Tegnap Sárikám 2 szurit is kapott. Egy nyikkanása nem volt neki. Ó a kis drága. Szép kis súlya van már neki. Kereken 7 kilócska a szerelmem. Nem is kell jövő hónapban menni a védőbe mert elégedettek a fejlődésével. ;]
    Édes megfázott teljesen. Ez nem jó hír mert nem tud aludni ha nem az orrán vesz levegőt. Egész éjjel fújta az orrát. Sajnos amíg szoptat semmit nem szedhet rá agy fújhat be a nózijába ezért kénytelen szenvedni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit korábban vagyok mert korábban kell indulnunk. Az anyagunkat nem küldték ki tegnap délután hanem inkább ma reggel fél 7-re ott lesz az erdőben. Hurrá! Úgy számoltunk hogy este lehordjuk a cuccot és hazajövünk, majd ma kipihenten beépítjük. Ehelyett reggel lecincáljuk az anyagot és jól elfáradunk. Majd utána valahogy összeszedjük magunkat és bedolgozzuk az anyagot. Már nem sok van hátra. Ma a darenyica fedést kell benyomnunk és ha marad idő belül kell lambériáznunk. Jó volna holnap teljesen befejezni de erre ma nem sok esélyt látok. Így állunk:
    hátulról
    elölről.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredezek. Szerencsére szombat van és ha minden jól megy ma nem maradunk sokáig. Tegnap befejeztük a tetőtér lambériázását és nagyvonalakban felütöttük a darenyica fedést. Elvileg mára csak a priccs leburkolása maradt és az ajtó/ablak lelambériázása. Ha szerencsénk van akkor még talán be is tudjuk fejezni. Mondjuk az sem baj ha hétfőre csúszik a végső simítások. Majd meglátjuk. Fárasztó hét áll mögöttünk és már nem nagyon tudunk koncentrálni.
    Ma nem teszek fel képet mert felesleges. Majd holnap dobok fel a kész állapotról.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jobb reggelt.

    Lebetegedett szinte az egész család! éjszaka óránként hányt cunci és hasmenése volt. Most édes rohangál a wc-re . Katinak is volt a héten egy nap amikor hányt de ő átvészelte. Reggel elszaladok tankolni és irány az ügyelet. Nem pont így terveztem azt az egy napot a héten amikor pihenhetek de nincs mit tenni.
    Tegnap nem végeztünk teljesen. Én megcsináltam az ajtót és az ablakot, kolléga pedig beszegte és az egyik oldalon befejezte az alját a darenyicának.
    Nem működik a képfeltöltő hely és most hirtelen csak ezt találtam:
    kész oldala
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon gyenge vagyok! Tegnap délutántól én is rosszul lettem és éjszakára elkapott a gyengeség engem is ami édeséket bántotta egész nap. Valami gyomorrontás vagy vírusos fertőzés lehet mert Adri egész nap hányt és hasmenése volt. Édesem szintén ugyanez, és este már nekem is ment kicsit a hasam. Most úgy érzem rendben vagyok de nagyon erőtlenül ülök most itt. Délután óta nem is ettem semmit. Nehezen vette be a gyomrom a kávét is de azért lecsúszott. Még az a szerencsém hogy ma már befejező munkánk lesz ami nem tart be egész nap és akkora erőt nem is kíván. A priccsre kell fent felfurkálni a kőrist és 3 szál deszkával lefelé kipótolni a darenyicát. Benyelt a gép is valami vírust mert szarakodik rendesen a FF. Remélem azért nem omlik össze mielőtt elküldöm ezt a hsz.t.
    Tegnap többnyire mindenki aludt és szenvedett. Nem ilyennek álmodtam meg az egyetlen napot amikor édesékkel együtt tudok lenni.
    Érdekes hogy Katin és Sárin nem ment át. Szerencséjük volt aminek külön örülök. Utálnám a a gyerekek lebetegednének.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezdjük magunkat összeszedni. Állítólag kalici vírust szedtünk össze amire nincs ellenszer. Én este még fostam de szerintem a nagyján már én is túl vagyok. Tegnap csak lődörögtem a munkában. Épp csak be tudtuk fejezni ezt az esőbeállót de a másiknak neki sem álltunk mert egyszerűen elment az egész napunk és erőm sem volt hozzá.
    Dobok fel pár utolsó képet.
    fent belülről.
    egyik oldalról
    másik oldalról
    az alsó rész

    Ma állunk neki a következőnek. Remélem a héten kész közeli állapotba kerülünk azzal is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki kezdek rendbe jönni. A lányok már rendben vannak és én se nyavajoghatok. Tegnap elkezdtük felállítani a következő esőbeállót a másiktól 2km-re. Az előzőt átvették és van pár apróság amit még pótolni kell de alapvetően minden rendben talált rajtuk a műszaki átvevő bizottság és az erdészet.
    Egy oszlopkapcsolat. csap-illesztés.fecskafarkú lapolás. Az összes ilyen.
    Egy nap alatt ennyire jutottunk.
    Ha minden jól megy akkor délig felszórjuk a maradék 6 pár szarufát és délután belambériázzuk a két csúcsfalat kívül belül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jó közérzettel ébredtem ha nem számítom hogy picit köhögök. Tegnap eljöttünk 4 órakor mert kezd elegünk lenni az erdőből. Vagyis nem elegünk hanem kezdünk besokalni. Lehet szombaton nem is melózunk.
    Amúgy egész jól haladunk. Ennyire jutottunk.
    Ma már lambériázunk és lehet elkezdjük a darenyica fedést is. Majd alakul.
    Szombatra bejelentkeztek édes anyukájáék és itt is alszanak. Vidám lesz..
    Ma már Adri is megy suliba mert teljesen meggyógyult.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Vidám éjszakánk volt. Kati átjött fél 3 körül és behányt az ágyunkra. Amíg édes takarított az ölembe vettem és nyugtattam amikor újabb hányás érkezett. Egy földre tett szivacson próbáltam elaludni vele és még egy utolsó adagot kidobott. Remélem ennyi volt mert nincs rosszabb annál mint amikor egy gyerek beteg. Pont most esik bele amikor végre túljutottunk rajta. :(
    Utána már nem nagyon kellett aludnunk mert figyelni kellett Katira hogy minden rendben legyen vele.
    Tegnap szinte egész nap áztunk. Ennek ellenére az egyik oldalt lelambériáztuk és be is darenyicáztuk. Elvileg ma benyomnánk a másik felét de nincs elég anyagunk rá. Elfogyasztunk minden anyagot és majd hétfőn folytatjuk. Amúgy is bornapok van most Móron. Kicsit bulizgatunk és nézelődünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Meg lehet dögleni a lakásban mert elkezdtek fűteni. Nem gyengén izzadok! Ma extrakésőn vagyunk mert nem kell menni dolgozni. Ennek az az oka hogy nincs semmi anyagunk előkészítve. Hétfőre lesz lambériánk és darenyicára deszkánk. Nem is bánom a dolgot mert kell ez a két nap pihenő. Úgyis bornapok van a hétvégén.
    Ennyire vagyunk a késztől. Persze még le kell szegni a végeket és majd ha elkészül körben a palánk akkor azt be kell építeni de az majd egy későbbi munka lesz mert a műhelyben egy német munkát csinál mindenki gőzerővel.
    Táltos iszonyat koszos ezért lehet elviszem valahová kitakarítani. Majd meglátom mi lesz. Most beszéljük szerelmemmel hogy begurulunk apámhoz és utána hazafelé megmossuk táltost. Édes anyukájáék úgyis csak délután jönnek .
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Jól aludtunk mert utolsó pillanatban úgy döntöttek Ildimamáék hogy mégsem alszanak nálunk hanem inkább jönnek ma reggel is. Az egész abból alakult ki hogy Karcsinak vannak papagájai amiket hozta a szokásos bornapi díszmadár kiállításra. Nagyon örültem neki hogy a helyemen alhattam és felhőtlenül meztelenkedhettünk mindannyian. Lehet rigolyás vagyok én már ahhoz hogy vendégeknek jópofizzak.
    Tegnap délelőtt beszaladtunk Fehérvárra táltit kitakarítani. Ha már ott voltunk megnézettem a szélvédőn lévő kavicsfelverődéseket de megnyugtattak hogy minden rendben van velük mert azok már javítottak. Beugrottunk a karosszériáshoz is és azt mondta 35-be megállhat az alvázvédelem a pár rozsdafolt kijavítással. Ennek igazán örülök, már csak ki kell majd valahogy vennem a munkából. Erre addig esélyem sincs amíg nem javítják meg kollégám autóját, ahhoz pedig sok pénz kell.
    Apámnál is voltunk egy villámlátogatáson nehogy azt gondolja hogy elfelejtkeztem róla. Unokáznia kell pár hetenként egy kicsit.
    Már régen gondolkodtam azon hogy nézek egy tárhelyet ahová a munkáimról készült képeket egyben feltehetem. Így apám is meg tudja nézni mit dolgozik a fia. Ő is építőiparos volt csak ő villanyszerelő. Már nyugdíjas az öreg. Szóval majd apránként dobok fel albumokat ide is ősrégi munkáimról.Sóskúti tető
    Ma folytatjuk a bornapozást. Délelőtt kimegyünk az árusokhoz. Tegnap is voltunk egy részen de inkább a vurstliba mentünk ki. Ma is megyünk oda is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég komoly dilemmában vagyok és emiatt nehezen is aludtam. Feldobott egy srác egy X58-as gépet rohadt jó árban. Gyakorlatilag vinya nélkül egy komplett gép. Persze nincs rá szükségem de nem tudom mitévő legyek. Estig eldöntöm.
    Hála az égnek lement a móri bornapok. Most elég lapos volt. Az árusok mennyisége lefeleződött és ezzel az emberek aránya is szépen csökkent. Karcsi 3 madara nyert díjat. Nagyon nem érdekelt bennünket. Gyerkőcök csak a vurstlit élvezték igazán, ott is az ugribugrizást. Kép majd talán holnap ha édes átteszi a mobiljáról a gépre.
    Ma elvileg befejezzük a második beállót a palánkot leszámítva.
    Egy régebbi félköríves lépcsőzsaluzásom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még félig meddig alszok. Lassan de biztosan ébredezek. Szerettem volna megszerezni egy pc.-t de lecsúsztam róla. A sors akarta így mert felesleges lett volna egy 3. gép a háznál. Így is csak egyet ütünk vágunk állandóan.
    Tegnap nyögve nyelősen befejeztük végre a 2. esőbeállót. Még nincs 100%-ban kész mert hiányoznak a palánkok amiket ma fogunk legyártani hozzá. Most nincs kedvem képeket feltenni róla majd talán holnap. Azt is albumostól fel kellene töltenem és akkor jobban át lehetne nézni.
    Itthon minden rendben van. Szerelmem nehezen bír Katival. Nagyon önfejű a kis rosszaság. Pont olyan mint én vagyok. Ha itthon vagyok hozzám szalad panaszkodni aki persze nem tud neki nemet mondani. A "nem"-re ott van az anyja. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan de biztosan ébredezek. A sarkaim fájnak ilyenkor reggel mert vacak a munkavédelmi bakancsom. Vettem bele talpbetétet de ez sem segített sokat. Tegnap kiszabtunk mindenestől egy hat négyzetméteres beállónak a szerkezetét. Ma palánkot gyártunk a huszasba és nekiállunk egy újabb hatosnak. Szerintem a héten még egy huszast kiszabunk és utána mehetünk megint erdőre. Ilyen egyszerű az egész. Úgy nyilatkozott a főnökünk hogy valszeg folytatódik ez az esőbeálló projekt télen is egy másik helyen. Valahol örülök neki de rém unalmas már ez az egész. Becsúszhatna valami jó kis tető közbe. El kellene mennem a kis maszekomat is megcsinálni valamikor hogy abból is legyen pénzecske de nem tudom mikor lesz rá időm.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Épp bosszankodok mert át kellett jönnöm a nagy gépemre mert a kicsi rendszere állandóan lefagy. Újra kellene húzni de az idő ami pedig nincs. Majd talán hétvégén ha nem dolgozok.
    Tegnap palánkokat gyártottunk és nekiláttunk egy húsz négyzetméteres beálló kiszabásának. Az a cél hogy pénteken végezzünk a benti munkával és akkor már elvagyunk kint az erdőben.
    Rápályáztam újra egy körfűrészre amit már 1x majdnem megvettem. Remélem lesz belőle valami. Ehhez csupán az kell hogy feladja postán vagy futárral. Majd ez is alakul.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák