Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    Hali!

    Érdekes módon megjelent egy
    "Próbaüzem
    Windows 7
    Build 7600"

    felirat a jobb alsó sarokban, közvetlenül a tálca fölött.
    Valahol azt olvastam, hogy ez azt jelentheti, hogy illegális a verzió, vagy lenyúlták a kulcsot. Eredeti MSDNAA-s szoftverről van szó, így az illegalitás nyilván nem áll fenn. Az, hogy lenyúlták a kulcsot, meg baromságnak tűnik, mivel nemrég raktam fel, és nem osztottam meg senkivel a kulcsot, kémprogram sem került a gépre (NOD32 szerint).
    Mi a franc lehet ez?
    64 bites verzió, ha ez érdekes. Eddig nem volt ilyen para, most megjelent...
    Screenshot:
    "Próbaüzem"

    Másik:
    lemeztöredezettség-mentesítést futtattam, de az "Energiagazdálkodási beállítások" miatt a számítógép automatikusan alvó üzemmódba helyezte magát. Mi ez a hatalmas baromság? Úgy tudtam, inaktivitás esetén kellene ennek érvénybe lépnie, nem egér- vagy billentyűzetcsesztetéstől függ... :(( Értelmezésem szerint legalábbis az "inaktivitás" nem azt jelenti, hogy izélgetem a gépet, hanem hogy semmiféle adatmozgatás vagy valamilyen aktív kommunikáció (pl. letöltés) nem zajlik.
    Ilyen alapon ha futtatok vírusirtót, vagy otthagyom letöltésre a gépet, akkor is kikapcsol a francba, attól meg nagyon "boldog" lennék...
    Nem gondoltam, hogy minden alkalommal, amikor töredezettség-mentesítek, vírust irtok vagy letöltök egér- és billentyűzet-izélgetés nélkül, akkor ki kell kapcsolnom az energiagazdálkodási beállításokat... :U

    Harmadik:
    pont most, a hsz. írogatása közben omlott össze a Chrome a jobbklikkes menütől. Ezt már Total Commanderben is tapasztaltam, akkor még betudtam a program hülyeségének. Most épp fut a lemeztöredezettség-mentesítő is. A virtuális memória talán kevés lenne neki? Ne má... 600 MB fizikai memória elvileg még elérhető. A virtuális memóriát 256 MB-ra állítottam, normális esetben ennek bőven elégnek kell lennie 2 GB RAM mellett. Két partíción is van ilyen méretű lapozófájl.

    Azt hittem, ilyen parák csak warezolt fos Windows-okban (+warezprogramok léte esetén) vannak... nem szartam tele még a gépet ezernyi programmal (főleg nem warezcuccokkal), mégis ilyeneket művel. Korábbi Windows-aimnál ennyi idővel a feltelepítés után nem volt ennyi gond. Nem értem.

    Előre is köszi a válaszokat! :R

    Sk8erPeter

Aktív témák