Hirdetés

Aktív témák

  • ZozzHUN

    addikt

    válasz Bogyi007 #17100 üzenetére

    FSP Epsilon 700 W Táp dobozával vagy Cooler Master Real Power 520W moduláris táp OEM
    +
    MSI 7900 GTO 512
    Koolance GTX 260 vizesblokk
    maxtor 80gb ide hdd

    Velem ezeket akarta beszámoltatni, gondolom akkor vigyázni kéne velük. Kérdeztem van-e garancia a tápokra, és mivel nem voltak békén hagyott szerencsére :)

  • Speed®

    HARDVERAPRÓD

    válasz Speed® #17032 üzenetére

    A tápot hosszas huzavona után megkaptam, személyesen kellett értemennem, az utolsó utáni postás ígéret nem teljesülése után. Működik..
    Az úriember szeretné tisztázottnak tekinteni az ügyet és töröltetni a negatívját, részemről viszont megírtam neki, hogy tartom a véleményem..ez nem a betegségről szólt, hanem a hozzáállásról, amiből elégtelenre vizsgázott nálam.
    Tudtommal nem egyedi eset volt, ezért is javaslom, maradjon a negatív.

    Az anyagi káros kitétel azt gondolom teljesül a lebeszélt vétel miatt áron alul eladott tápom és a késedelem okán ellőtt smsek, ill. kárbament kpbefizetési+utalási költség+utazási költség okán.
    De még1x, részemről nem erről van szó elsősorban, hanem a hozzáállásról.
    Bocs garaba15, ezt elszúrtad, türelmes vagyok, de azért már nem túlzóan..

    Köszönöm a moderátori közbenjárást :R

  • Az alábbi felhasználót nem ajánlom senkinek. fless26
    Hiteget, hogy megveszi az ajánlott terméked, amikor rákérdeztem miután nem hívott, hogy mi újság? Ostobán válaszolt valamit, mintha mi sem történt volna... :W

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz somé #17061 üzenetére

    Megérdemli a feketét. Sajnos én is futottam már bele ilyen alakba, aki a meghirdetett HP notit drágábban adta el, mert valaki többet ígért neki. Ráadásul 2 héttel előtte megbeszltem vele, hogy kell a gép. A srác Angliából hoz néhány gépet, és mire hazaért velük, elszállt vele a szekér. A történet pikantériája, hogy előtte már többször vettem tőle töltőket, és még HP Elitebookot is. Mindig minden rendben volt, ezek után mégis eljátszotta a becsületét.

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

  • vendettta

    tag

    Hatalmas FEKETÉT kérnék [Madoxx1986]-nak, miután Pécelen voltam éppen hétvégi "pihenésemen" a srác rámírt pénteken d.u, hogy megvenné a telót, ami kedvesem tulajdonát képezi és én hirdetek. Ezek után a meghagyott telefonszámon felhívtam az illetőt, mondta, hogy még péntek azaz aznap este fussunk össze...mondtam, hogy nem feltétlen örülök, a szombat jobb lenne..de legyen ha neki csak most jó..felöltöztünk, lementünk az autómhoz mire csörög a telefon egy másik számról..ismét ő volt, hogy ki van mosva a kabátja, nem tud oda jönni (a tőle 5percre lévő üzletközponthoz.., ami nekem 40km oda...40km vissza mellesleg..)..mondtam rendben, mikor találkozzunk?! Erre mondta, hogy szombaton(ma), a VIII.kerület Corvin-Skála parkolóban pontban délbe. Oké...Hívtam ma d.e 10órakor, hogy akkor áll-e a mai nap vagy sem...persze-persze menjek csak...mondom okés. Hívom 11.50kor, hogy megérkeztem..de NEM VESZI FEL...oké..megint hívom, ki van kapcsolva...vissza hívtam azt a számot amiről az este hívott amikor lemondta az előző napi bizniszt...azon egy hölgy átadta neki a telefon, amikor közölte, hogy lemerült...mondom oké, délbe akkor Corvin parkoló?! persze ott lesz...12.20kor hívom nem veszi fel...harmadik próbálkozásra felveszi a kedvese(mint kiderült..) és elmondja nekem, "hogy Peti elindúút, de nem vitte magávaa a kártyát amin a pénz van, hanem másikat vitte magávaa, mert nem tudtam neki szónnii, me más dógom vót."..szuper, el is indultunk vissza fele, láttam reménytelen...tudom, hogy az oda-vissza 80km alapból deficites biznisz egy 8.000ft-os telefon eladásnál...de a párom többet ér mint ennyi benzin...vicc egy ember, 1napos reggel...:@

    Az üzlet tárgya:[Samsung telefon]

    szerk.: még pénteken mondtam neki, hogy beállt a derekam, nagyon fájdalmas még a wc-re is kimennem...így autóztam másnap 80km-t feleslegesen...grat.. :(((

    [ Szerkesztve ]

    A stílusomon senki ne próbáljon meg csiszolni, ha eddig nem sikerült senkinek...nektek sem fog:)

  • drgenya4

    csendes tag

    Üdvözletem!
    Szeretnék kérni egy hatalmas feketét Hypie-nak, ezért az üzletért, amiből se Vga-t sem pedig a pénzem nem láttam viszont. Hónapok óta hazudozik és kifogásokat talál...

  • dagicom

    csendes tag

    Matyi71 nevű felhasználó lenyúlt.Nem szabad neki utalni hiába hivatkozik a értékelésekre.

    Egy alaplapról lenne szó.Megbeszéltük az árat,megbeszéltük normálisan a címet,adatokat elutaltam neki a pénz.....és nem kaptam semmit.Megkérdeztem tőle mi van a cuccal mert nem jön meg.Annyit mondott fel fogja adni de nincs ideje.Eltelt egy hónap írtam neki hogy a következőhét keddre küldje a cuccot vagy az alaplapot.Nem küldött semmi arra hivatkozva hogy késtem a válaszadással.Pedig aznap írtam neki.Erre annyit írtam neki akkor meg kell tennem a lépéseket.A válasz hogy "hello szerinted 5k-ért mit csinál a rendőrség?dutyiba rak??? :C :DD"ennyi.írtam neki a törvényeket de nincs megijedve,ezért fel kell jelenteni.

  • retina

    tag

    Hatalmas fekete pontot kérnék Csikykollégának,ezértaz üzletért!
    Inkorrekt,gerinctelen hazug alak!
    Napokig hitegetett az eladó termékkel,a "finisben"meg eladta másnak!Én közben miatta több potenciális vevőt elküldtem!
    Ha egyenesen megmondja,hogy eladja másnak a cuccot,megértettem volna!

    retinamotors Bt.robogó alkatrészek,robogó bontó,robogó szervíz.Motorok itt:https://www.facebook.com/retinamotors

  • ZozzHUN

    addikt

    Neaton21

    Tessék óvatosan üzletelni vele, engem megkeresett, hogy HD6970esét cserélni szeretné a HD6870x2-re. Miután nem nagyon sikerült elfogadnia a cserefeltételeket (természetesen neki minél kedvezőbb feltételeket szeretett volna), ezért elkezdte fikázni a kártyámat, a sajátját és ő magát fényezni, hogy az ő kártyája amúgy is jobb, és drágább és jó hogy nem cserélt mégsem velem. Gondolom egy kis bajszos ül a gép előtt, szóval mindenki úgy tekintsen rá :)

  • brembo

    tag

    Kérnék egy fekete pontot credof1 fórumtársnak. A fiatalember telefonokkal seftel, több hirdetéssel tevékenykedik a fórumon. Egészen addig, amíg érdekében áll, készséges, kommunikatív, és pontos. Azonban később, ha bármi kifogásod lenne a megvásárolt áruval kapcsolatban, akkor már válaszra sem méltat.

    Okostelefont vásároltam tőle, gari már nem volt rá. Az aluljáróban történő átvételkor minden tekintetben nem állt módomban tesztelni, de szóban vállalta a fórumon szokásos egy hét próbagaranciát. Az elmúlt pár év alatt számtalan üzletet kötöttem itt a PH-n, és eddig kizárólag jó tapasztalatom volt ilyen téren, ezért nem szokott nálam kizáró ok lenni a papíros garancia hiánya, bízni szoktam a próbagari intézményében és a fórumtársak szavában. Ezért nyugodt szívvel elhoztam a telefont. A következő két nap tesztelése során kiderült, hogy a GPS teljesen süket a készülékben (mondjuk a házon is látszott valami buhera nyoma, de előzetesen úgy voltam vele, hogy ha minden funkció makulátlanul működik, akkor annyi baj legyen). Amikor jeleztem neki a készülék hiányosságát, vállalta, hogy szól egy szerelő ismerősnek, aki ránéz. Ez ígéret szintjén megrekedt, amikor két nap múlva rákérdeztem, azt mondta, hogy nem sikerült elérnie, és beszéltünk róla, hogy esetleg egy romfrissítés segíthet. A GPS hibáját az azóta elvégzett romfrissítés sem orvosolta, a probléma minden bizonnyal hardveres. Újabb két nap elteltével leírtam neki a fejleményeket a romfrissítés sikertelenségéről, és az arra vonatkozó javaslatomat, hogy mivel nem jelentkezik, élnék a próbagari lehetőségével, vegye vissza telefont és részemről nincs panasz. Innentől kezdve válaszra sem méltat (pedig szinte mindig online), és ez az, ami igazán fel tud b@szni. Szerintem mindenkitől elvárható, hogy méltatja annyira az embertársát, hogy legalább valamit visszaböfög arra, amit a másik ember írogat neki.

    Szóval ha továbbra is folytatja a bizniszeit, javaslom, hogy csak olyasmit vegyetek tőle, amire papíros garancia is van, mert a srác szava nem sokat ér.

  • ptoma

    tag

    szeretném egy kis . . . . t azaz salga51 kis nyighaj nyüzügének adni egy fekete pontot mert késő este azaz most elrángatott feleslegesen jó messzire egy wd320gb hdd miatt de amint meghallotta hogy vétel elött megnézném mégegyszer csak egy pici teszt miatt az adott telefon szám már nem kapcsolható mikor hivtam szóval fekete pont.

    :D

  • G.I.JOE

    senior tag

    Kérnék egy feketét proggie fórumtársnak. Kerestem egy ugyanolyan típusú Kingmax DDR 400-ast (D8KT4R) a nálam szerelés alatt álló gépbe, mint ami benne van. Nála volt is. Állítólag rég óta nem volt gépben, de biztos jó. Péntek, hazavittem. Asus p5p800-SE lapba. A másik mellet egyik slotban sem indult, se ugyanolyan színűben, se másikban. Itt gondoltam, összeakadhatnak valamiért mégiscsak, még ha ugyanolyanok is. Vagy esetleg piszkos a slot. Beraktam a régi helyére, ami elvileg ugye tiszta. Ott sem muzsikált. Írtam neki, adott pár tanácsot, de azokat már vagy próbáltam, vagy majd másnap. (slot tisztogatás) Abban maradtunk szombat hajnalban, hogy visszacsere, de még szombaton tisztogatok. Megtörtént, semmi változás. Csere, OK.
    Ma írt (hétfő), hogy gondolkodott és biztosan azért kértem ugyanolyan memóriát, mint ami nekem van, mert nekem volt egy rossz memóriám és azt akarom neki visszaadni az ő jó modulja helyett. És hogy nem lehet őket megkülönböztetni, bármit visszaadhatok az övé helyett. Miért venné ő vissza? Megnéztem a memóriát, van azon sorszám is, szerintem az alapján simán megkülönböztethetően a memóriák. A gépemben lévő kit moduljain is más számok vannak. Nem az van ott, hogy S/N, de meg lehet őket különböztetni 100%-ra, más rajtuk a szöveg. Vagyis beazonosítható, hogy az övét adnám vissza. Már csak adnám, mert felb@sztam az agyam és szépen összetörtem. Meg aztán 1500 forinton akarok nyerészkedni? Még a szériaszámok is összehasonlíthatók a két képen. >az én képem< >az övé< Kérdem én, ha működik, beszerelhetném, miért törném össze? Azon kívül, hogy elmeroggyant vagyok. El is adhatnám, talán még 2000-ért is, mert ez csak 1500 volt. Biztos ezen bizniszelek, hogy minden héten megvezetek egy-két balekot 1500-2000 forinttal. :U Minden maradék alkatrészemet becserélem jóra. Beraknám a privátjainkat is, de nem engedte.

  • ptoma

    tag

    válasz ptoma #17121 üzenetére

    Szóval ez lett volna az üzlet tárgya és ez a tag volt az eladó.
    Most már az összes hirdetését törölte .
    Érdemes vigyázni vele .
    A telefonszámát meg ellehet kérni privátban.
    De ha kell kiírom ide is.

    :D

  • istvansz2

    csendes tag

    válasz ptoma #17123 üzenetére

    Én tegnap találkoztam a sráccal.
    Szintén egy WDC 320 GB winchester volt az alku tárgya link
    A taggal előzőleg 1 hét próba garanciában állapodtunk meg. Ebből a személyesen már csak 3 nap lett, de ez nekem nem volt különösebb akadály.
    Természetesen hazavittem és kipróbáltam és persze nem működött. Azóta hiába írok neki, nem válaszol. Hiába hívom, nem csörög ki.
    Tudom hogy nemrég történt a dolog, és korai lehet a vádaskodás, de úgy tűnik egy csalóval van dolgunk és nem akarom hogy másokat is rászedjen.

    Sör, bor, internet :)

  • vendettta

    tag

    válasz istvansz2 #17124 üzenetére

    kaptatok amúgy hdsentinel képet is? mert a hirdetésben ajánlgatta, én is ráugrottam a dologra csak nem kaptam képet.

    A stílusomon senki ne próbáljon meg csiszolni, ha eddig nem sikerült senkinek...nektek sem fog:)

  • istvansz2

    csendes tag

    válasz vendettta #17125 üzenetére

    Én kaptam azt is. Minden patentul ment, amíg otthon el nem indítottam a gépet az "új" vinyóval.
    A kereshetőség kedvéért salga51 -ről van szó.

    [ Szerkesztve ]

    Sör, bor, internet :)

  • Dominó85

    veterán

    tusika69 felhasználóval akadt ma egy kis gondom.

    Egy E5700-as procit vettem volna ma tőle. Én a XVI. kerületben és annak is az egyik legkeletibb részén (Mátyásföldön) lakok, ennek ellenére megbeszéltem vele, hogy Újpest Városkapunál találkozunk majd, miután a 11 órás Deák-on történt bizniszemnek vége, felhívom és akkor ő is indul. (Dunakeszin lakik, onnan nem igazán megerőltető oda kijutni). Nos én meg is érkeztem elég hamar a Metróval, fel is jöttem, vártam fél órát, hívtam 10x, küldtem neki indulásomkor és várakozásom vége felé is 1-1 SMS-t, de semmi válasz. A telefon kicsörgött rendesen, sokáig csörgettem, mégsem vette fel. Ma délután érdeklődésemre, miért nem jött el, azt kamuzta, hogy "nem Rákospalota (vagy mi a szösz) heylre beszéltük meg?" Hát jelzem NEM, és ezt a privátok is bizonyítják. Ráadásul 6 rohadt privát kellett ahhoz, hogy végre kinyögje a mobiltelefonjának a számát. Nevetséges... A hirdetést azóta törölte, mint az a linken is látható. Ultimátumot adtam neki ma estig, vagy holnap hoz nekem procit, vagy szerintem jogosan kap egy bazi nagy fekete pontot.*

    *:
    - kamuzás
    - megbízhatatlanság
    - más ugráltatása
    - más idejének felesleges rablása
    - kommunikációs szempontból egy nulla gyerek

    Ha ma este 22-ig nem kapok választ tőle, akkor is és alapból is kérem neki a fekete pontot. :(( :(( :((

    * Péter - 06302461862 *

  • ZozzHUN

    addikt

    kymera kollégával kapcsolatban javaslom ne higgyetek az ígéretekben, legyetek rámenősek ha kell valami tőle és a haverjaitól.

    Ma szerettem volna egy Cold Tower-t venni 1156/1155 lefogatóval, megígérte, hogy visszahív, csak megkérdezi haverját. Nem hívott. Szerencsére megadta haverja számát, felhívtam, hogy van-e. Mondta, hogy megnézi ha nincs akkor megkérdezi a haverját hogy hoz-e fel Pestre és akkor visszahív ő is. Persze nem hívott. Nekem ma kellett volna a hűtő, de mivel egyikük se tudott ígéretük ellenére sem visszahívni így elmentem és vettem a boltban egy TX3ast (hát... nem egy Cold Tower az biztos, de most már mindegy.)

    Megértem, ha sok a dolguk, de akkor ne tessék ígérgetni. :R

  • Expulso

    tag

    Sajnos engem is utolért egy csaló, nevezetesen egybuki..

    Innen vásároltam tőle egy Maxtor HDD-t 3.500ft-ért.
    Február 21-én reggel zártuk az üzletet. Nos péntekig sem érkezett meg a csomag, így privát üzenetben megkerestem.. mikor adta fel a csomagot.
    -erre már nem válaszolt hiszen azóta nem is lépett be.

    Sem a megadott telefonszámon, sem más módon nem lehet elérni.
    Gondoltam a hétvége miatt várok + pár napot, ám máig sem hozta a postás a csomagot.
    Így a fent lévő hirdetéseibe jeleztem - "..valaki üzletelt már az eladóval? kérem keressen meg privátban vele kapcsolatban."

    Nem sokkal később jött is egy válasz, dhlzoli keresett miszerint őt is megkárosította 10.000ft értékben.

    Mit lehet még tenni azon kívül hogy a megfelelő topikban jelentjük a csalót?

    > ne menj még! míg benned van a zene.. a Te zenéd!

  • BlackPriest

    őstag

    válasz Expulso #17130 üzenetére

    "Mit lehet még tenni azon kívül hogy a megfelelő topikban jelentjük a csalót?"

    Jelentsd fel mindenképp.

    Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

  • Expulso

    tag

    válasz BlackPriest #17134 üzenetére

    A szükséges intézkedéseket megkezdtük az érintett másik megkárosított személlyel együtt.
    Remélem hamar kézre kerül kedves barátunk és mihamarább üdvözölhetem a becsületével együtt szemtől szemben. ;] Rendőrséggel az oldalán.

    (depipa! vagyok) :D -mert még ha csak az én 3.500ft-om bánta volna.

    > ne menj még! míg benned van a zene.. a Te zenéd!

  • deakmusic

    csendes tag

    the_angel jó vigyázni! eladott nekem 1 használt kódot és mikor jeleztem neki h már ezt használja vmi csaj külföldön még neki állt feljebb. Még az origin ügyfélszolgálata mondta h nem érti hogyan tudta eladni a kódot......
    Fekete pontot neki!!! Mélységesen fel vok háborodva.

  • Olxander

    csendes tag

    Szeretnék kérni egy fekete pontot deamon2- nek.
    Vetteem tőle egy smartsim-et a telefonomba. A levél megérkezett, és mikor kibontottam érdekesen tapasztaltam, hogy fel volt bontva a kis dobozka, és vissza lett ragasztva. Furcsálltam a dolgot, de azt mondtam nem baj. A telóm közben odaadtam kölcsönbe, és egy hétre rá kaptam vissza. Kipróbáltam, és nem működött. Ezek után kipróbáltam még három másik telefonban, régiben és újban egyaránt, de semmi.
    Írtam neki, hogy valami nem oké, és miért volt felnyitva a dobozka, aztán meg visszaragasztva. Ő mondta, hogy csak azért, mert kipróbálta. Igyekeztem írni neki, hogy valamit kellene tenni, de ő csak fogadkozott azzal, hogy az jó, és én rontottam el.
    Ezek után utánanéztem az úriembernek, és több helyen is találtam róla infót. Regisztrálva volt már zoló23 néven. Megtaláltam dzsuve5 néven is.
    De megtaláltam más portálon is, ahol becsapott embereket. A részemről egy fekete pont legalább járna, de lehet, hogy a kitiltás is. Kérem, hogy a fekete pontot kapja meg.

    A linkje: http://hardverapro.hu/tag/deamon2.html

    [ Szerkesztve ]

  • emerico2004

    aktív tag

    Üdv csak egy szösszenet hogy nem csak vevőnek lenni rossz,eladóként sem mindig jó.
    Hirdettem ezt a lapot : [link]

    melyet 2-3 napja számoltam be egy e8200 társaságában,aznap meghirdettem a lapot estefelé jelentkezett is érte valaki hogy kell neki és hogy sürgős most este kell mondom rendben legyen jöhetsz érte ,rohanásban voltam levittem a lapot az eladó megnézte kinyitotta majd fizetett és elment,majd felmentem és otthon jutott eszembe hogy e8200 benne maradt a lapban, hívom a vevőt kikapcsolva.küldtem sms-t választ nem kaptam. pár nap múlva hívtam sokszor nem vette fel. magyarul lelépett az e8200-vel. Károm cirka 15e ft.

    Sajnos nick nevet nem tudok csak egy telefonszámot tudok ha esetleg valaki felismeri azt megköszönném : 06702707422

    Pedig kulturált 30 körüli embernek tűnt.

  • Gergőke88

    addikt

    Szeretnék kérni egy hatalmas fekete pontot quicky19 [link] tagnak. Félretetetett velem egy telefont, hogy mindenképpen kell neki, és pénteken megveszi, erre ma annyit írt hogy mégse. Vigyázzatok vele.

  • Imyself

    csendes tag

    Z 3 R 0 - nak 1 nagy fekete pont!
    http://hardverapro.hu/apro/western_digital_640_gb/hsz_1-50.html
    Ezt a winyót árulta.Mondta,hogy garit ő vállal rá.Itthon betettem a pc-be,de már csak 70%-os volt a winyó hd sentinel szerint.Nálam 1 napig volt a gépbe és monda,hogy futtassak le programot hátha kijavítja a hibát.Lefutattam utána 50%-os lett a winyó.Mondta,hogy nem akart átverni és visszacseréljük.Azóta csak hiteget. :((

  • cowk

    tag

    Szeretnék kérni egy nagy fekete pontot utomi felhasználónak, az alábbi topic miatt: Thinkpad W510.

    Az "úrra" két hete írtam először, hogy érdekelne a notebook. Pár nap alatt összehoztunk egy telefonbeszélgetést, melyben jeleztem, hogy komoly a szándékom és megegyeztünk, hogy következő hét pénteken jön fel budapestre nyíregyházáról, hozza a notebookot és lerendezzük az üzletet.

    Tárgyhét csütörtökön többször írtam neki sms-t, hívtam is, nem vette fel. Egyszer visszaírt, hogy "mindjárt hívlak", ez megtörtént, öt órával később. A telefonba jelezte, hogy nemsokára kiderül, hogy mi lesz. Én említettem neki, hogy azért jó lenne színt vallani, mert az ügyfél itt tolong előttem negyedmillió forint KP-val. Végül egy SMS-el "tisztelt meg" estefelé, hogy nem fog összejönni. Kicsit rosszul esett, ezt jeleztem is szövegesen, de megbeszéltük, hogy rápróbálkozunk jövő héten is.

    Így is tettem, csütörtökön írtam SMS-t, amire megint nem jött válasz. Pénteken többször is hívtam, végül késő délután felvette, gondolom nem látta ki hívja. Közölte, hogy "éppen zárja a boltot" és nemsokára hív. Azóta is hív.

    Én úgy vélem, hogy a 250 ezer forint feletti használt notebookok piacán az ilyen mentalitás nem fér bele, amikor a vevő tolong előtte a készpénzzel. Külön felháborítónak tartom a "teasinget", miszerint "mindjárt hívlak" meg "holnap le tudjuk rendezni". Habár az adatlapján látszik, hogy minden nap látogatja a PH fórumot, a topicja azóta süllyed. Ezt sunyi bújkálásnak hívnám. Az pedig csak a hab a tortán, hogy valaki úgy emlegeti a terméket, hogy "áhh, csak beszámítottam egy macbook pró-ba, de nekem nem kell ilyesmi", majd mégis berakja az aláírásába. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy az úriember egyáltalán rendelkezik-e a termékkel.

    Javaslom mindenkinek, hogy messzire kerüljétek el ezt a srácot, link alak, megbízhatatlan. Amennyiben jelentkezik és sikerül megoldani az üzletet, az üzenetem természetesen semmis. De ehhez sajnos nem fűzök nagy reményeket.

  • ZozzHUN

    addikt

    PQ-D.eXtreme-ról sajnos nem első emberként negatív véleményt kell formáljak.

    2012-03-03 11:09-kor kirakta a hirdetést, 2012-03-03 11:10:37-kor már írtam neki, hogy jegelje, viszem. De nem válaszolt. Máshova persze írt. Aztán 2012-03-04 09:19:27-kor kapok egy PÜ-t hogy a kártya elkelt.

    Mindenkit óva intek tőle, válaszra se méltat, gondolom 1:37 mp-pel a hirdetés feladása után én kellett hogy az első vevő legyek vásárlási szándékkal, és mégis másnak adta el a vga-t. Részemről fekete listás.

  • ZozzHUN

    addikt

    És a másik, még egy régebbi üzlet sikertelen kimenetele:

    bjozef kollégától szerettem volna vásárolni egy VGA-t.

    Lefixáltuk a dolgot, hogy akkor vinném, mert nagyon jó ajánlat volt. Majd utána hallottam egy két dolgot az ilyen oem kártyákról, nagykerből veszik egy részüket pár hónap garival, javított példányok, amik ugye élettartamukat tekintve meg sem közelítik az átlagosat egyes esetben. Ezért rákérdeztem, hogy "Ugye ez nem egy nagykerben hagyott peldany ami javitva lett ?". Válasz: 3 hónap gari van rá, ha bármi gond van utána akkor kp ellenében megoldható a dolog, ezért megkérdeztem újra, hogy "De honnan van a kartya?". Erre is csak annyi jött, hogy semmi baja, nem volt javítva! Közöltem vele, hogy ez így nem pálya, hogy nem tájékoztat a dolgokról és így nem kell. Ekkor közölte, hogy borsi-tól vette, de hamarabb is szólhattam volna, hogy nem kell a kártya... Mondtam, hogy na ennyi volt, látod, így már viszem. Jött a duzzogás, hogy akkor inkább másnak adja el és jött a személyeskedés is. A privátokat szívesen megosztottam volna, de abba nem egyezett bele. Szerintem ez mindent elárul.

  • omiki57

    csendes tag

    Küldtem neki pü-t én is, de semmi válasz nem jött rá. Arra gondoltam, hogy eladta már, de még mindig fent van a hírdetés. Ilyenkor a korrekt eladók válaszolni szoktak, hogy már elkelt a notebook.

  • joanadavis

    csendes tag

    Én Zooka nevű felhasználóra nyomok egy nagy fekete pontot. Még szeptemberben vettem tőle egy IBM X60 tablet-et, amit - választék nem lévén - pici alkuval 67 pénzért vettem tőle (70-ért hirdette a gépet). Azóta kiderült, hogy mekkora sz*rt adott el nekem ilyen drágán (vö. 50-70 között jó állapotúak mentek akkortájt a szerencsésebbek között).

    Lista a hiányosságokról, amik miatt intenék mindenkit a felhasználó fösvénységére:

    - nem volt eredeti stylus a géphez, csak egy vékony kis pálcika
    - ócska, ~50%-ra leharcolt utángyártott akksit adott a géphez (csak itthon derült ki, ld kép csatolva itt)
    - a műanyag burkolat meg volt repedezve és széthullott több helyen 2 hét alatt
    - a RAM csak 1 giga a gyári 2 helyett (kösz, hogy kivetted belőle, hogy még kevesebbet érjen valójában a gép)

    plusz élek a gyanúperrel, hogy valamit eladott a képernyőből is, mivel gyárilag multitouch (wacom ceruza+ujjvezérelt) lenne, de érdekes módon az ujjvezérlés nem működik benne (Lenovo honlapján ellenőriztem, hogy képes volt rá gyárilag; ez a funkció a megfelelő driver ellenére sem megy).

    Röviden Zooka: köszönöm szépen, hogy egy szétcseszett laptopot adtál el nekem bőven túlárazva. Kívánom neked, hogy az így szerzett pénzen vett dolgaidban pont annyi örömöd teljék, mint nekem ezekben a (rejtett és kevésbé rejtett) hibákban.

    Ne vegyétek el a felhasználó semmilyen jogát, csak azért írtam fel, hogy tudjátok, miért érdemes vigyázni vele. Már 30 ezer forint pluszkiadásnál tartok Zooka trehánysága miatt, hogy rendben legyen a tabletem (akksi, ceruza, RAM, stb.). Eladni úgysem tudtam volna rendes áron, szóval inkább ezt csináltatom meg, mint megint kockáztassak.

    Köszönöm a figyelmet és jó adás-vételt!

    [ Szerkesztve ]

  • combonari

    tag

    Nem gondoltam volna, hogy egyszer be kell majd ide írnom, de úgy látszik, eljött az ideje. péter19 kollegával lett volna egy üzletünk. Én ezt hirdettem meg, ő pedig jelentkezett érte 2012-02-17-én. Az elején lebeszéltük, hogy megveszi, csak nincs pénze, és csak akkor lesz, ha elad pár terméket itt. Közben engedtem neki az árból, és mondtam, hogy ha tényleg érdekli, akkor félreteszem neki. Ez meg is történt, és a mai napig annyit változott az ügy, hogy gyakorlatilag egyszer sem hívott fel, vagy írt volna, hogy mikor aktuális neki a dolog, én érdeklődtem utána folyamatosan. (egyébként többször is igérte,hogy felhív illetve ír, de egyszer sem történt meg) A mai napot beszéltük le utoljára, de ebből szintén nem lett semmi. Tehát 2 hétig hitegetett, hogy kell neki, én pedig adtam a szavára, és 3 vevőt utasítottam vissza miatta, tehát gyakorlatilag anyagi kár ért. Senkinek nem ajánlom a vele való üzletelést, messziről kerüljétek el!

    Feketét nem feltétlenül kérnék neki, ezt döntsék el a moderátorok, nekem annyi bőven elég, hogy a neve meg van említve itt.

Aktív témák