Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    válasz adalbert1 #2010 üzenetére

    Trabanttal is el lehet ütni valakit, meg ferrarival is! Az elütött ugyanúgy meghal! A karate ugyan olyan gyors! Láttam no kontakt shotokan versenyen, hogy ütötték ki egymás szemét, a szempillantásnál rövidebb idő alatt!

    A stílusok között koncepcionális különbségek vannak elsősorban! Teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy milyen képviselete van egy-egy stílusnak! Van olyan Karate stílus, amit 8 ember csinál az országban, és még véletlenül sem tudsz bekerülni közéjük!

    Ne képviselet szerint dönts, az nem szempont! Milyen habitusú vagy? Milyen alkatú? Hány éves? Versenyezni akarsz-e? Verekedős vagy, vagy inkább az esztétikum fog meg? Mi a célod? És bárhova mész is, legyen jó társaság, ahogy írtam korábban is közösséget keress elsősorban, aztán habitusodnak és alkatodnak megfelelően kemény vagy lágy stílust, ha ez meg van, akkor mondjuk a kemény ill külső stílusok közül tudsz választani kyo, vagy Thai box, kick box, netán Savate! A wong ving tsun kemény stílus, a boxhoz hasonló, edzéseken is pusztakezes sparringokat csinálunk, leginkább utcai szituációkra készít fel, nem sok a varázslás, de zseniális a koncepció, teljesen más mint az LT féle szerintem marketing vingcsun!

    Nézzél meg több féle ágazatot, stílust küzdősportokat, judó, birkózás, box lehet, hogy azok jönnek majd be neked!

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák