Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hatchet

    csendes tag

    Kicsit végtelennek tűnik ez a vita, de azért beleszólok én is. :)

    Mindenkinek szíve joga ahhoz, hogy eldöntse mit szeretne sportolni és milyen testet szeretne magának.

    Az emberek majdhogynem döntő többsége úgy megy el harcművészetre / küzdősportra, hogy nincs meg hozzá a testi alapja. Azt szépen idővel megszerzi a szorgosságának és testi adottságainak függvényében. Gyúrással szépen lehet erősödni, izmosabbnak kinézni, de mint felkészülésként használni vmilyen HM-re/küzdősportra SZVSZ nem a legjobb módszer.

    Szerintem alapozni és rákészülni vmi küzdősportra meg egyszerű - saját testsúllyal - történő gyakorlatokkal sokkal jobban lehet mint 1*5 szériás tömegnövelő gyakorlatokkal, amiktől lassulsz még inkább.

    A magam nevében írok most: rengeteg történetem van arról, hogy zorrall sárgadinnye magyságú és formájú vállakkal és vádlikkal jönnek le emberek, de kipukkannak / kidőlnek a bemelegítés végére, legkésőbb a páros gyakorlatok kezdetére. A testük hiába izmos, más típusú igénybevételhez van hozzászokva teljesen. A legtöbbjük tüdeje sem bírja jobban a kiképzést és az ütés és rúgás állóképességük testre, sem jobb szinte semmiben, mint egy olyan gyereknél, aki nem gyúrt előtte... (tapasztalat).
    (Nem, most nem a kigyúrt embereket szólom le. Csak szimplán azt szeretném kifejezni, hogy más teljesen a két műfaj.)
    Egy 18 éves, 175 centis és 60 kilós gyereknek nem kell várnia 8-10 kiló izomra vagy 2-3-5 évre, ahhoz h elkezdjen bunyózni tanulni, mert effektíve haszna nem sok lenne belőle. Hiba lenne egyszerűen! (Ugyan úgy földhöz csapják, lefojtják, orrba vágják, combon rúgják stb. stb. Sőőőt még az egója is jobban sérül, hogy hiába néz ki úgy mint egy alsógatya modell, akkor is egy 17 éves szúnyogcsődör "lealázta", aki az elmúlt 2 évben a bunyót választotta, de nem ideális az alakja a myVipen a tükör előtti pózoláshoz... ;] ).

    Különben bunyó mellett nagyon is ajánlatos súlyokkal történő gyakorlatokat végezni (szándékosan nem gyúrást írtam!), mert sokat számít a testi erő, de ruganyosság, gyorsaság, kitartás nélkül az erő nem ér sokat. Gyakran nem az erősebb, izmosabb fél győz. (Ez a konditermekben sajna gyakori sztereotípia, hogy "nőni kell" és Te leszel az überkirály...--> hamis önbizalom--> egészségügyi károsodás).

    [ Szerkesztve ]

    You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig

Új hozzászólás Aktív témák