Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    elméleti kérdés, még mindig akku vonalon gondolkozom :DDD
    hétvégén vettem egy ilyen PSU-t a bolhapiacon négyezerért :D csak az akkuk döglöttek benne, inverter stb rendben van.

    lithium akkura történő alakításán gondolkodom, még mindig halomban állnak a bontott 18650-eim és valami hasznosat akarok belőlük. Azt is értem, hogy a lifepo nagyon közel van az ólomsavas eszközökhöz és azzal csinálják ezeket, de olyanom nincs. 18650-et bontok elektromos bringa akkukból.
    Egy elektromos bringás fórumon olvastam, hogy gyártanak olyan BMS-eket, amiknek kifejezetten ez a szerepe, mármint hogy lithium akkukkal imitáljon egy ólom sav akkut és retrofittelni lehessen mindenféle eszközt.
    Találkoztatok-e ilyennel? Én akárhogy keresek nem találok ilyet.

    Ugye a feszültségek nagyon nagyon közel vannak, de mégsem jó. 24V ólom savas akku 25.7V-on van tele, lithium akkuk 25.2V-on van tele. Más a töltés is... Szóval itt a töltőfeszhez és a meritéshez is step-down kellene, meg elmászna a psu töltöttség érzékelése.. valszeg sipolna nekem folytom meg battery fault lenne.
    Eszembe jutott egy egészen érdekes projekt, megmondjátok mennyire beteg az ötlet vagy mennyire vagyok kevés a dologhoz :D
    egy step-down töltéshez, egy step-down kisütéshez. Diódával leválasztva irányban. Arduinohoz feszültség érzékelő modul és egy digitpot. A kisütős setp-downról leforrasztani a helipotit és lecserélni a digitpotra. A BMS mögött mért feszültség függvényében trimmelném a kisütős step-downt és igy lehetne szimulálni a rendszer töltöttségét.
    Mit gondoltok?

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák