Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #70211840

    törölt tag

    Egy ideje feltűnt, hogy a napközben használt lámpámban a LED izzó (E27/230V) időnként pislákol. Azt hittem az izzó lehet hibás talán. Hétvégén kicseréltem az izzót és a foglalatot kontak-al megtisztítottam. Feltűnt, hogy rettenetesen meleg az izzó kicsavaráskor a foglalat.
    A probléma viszont nem szűnt meg. Ma hajnalban amikor még csend volt, feltűnt, hogy a zizegés hallatszik a fali aljzatból. A burkolat levétele után szembesültem azzal, hogy a két fázis vezeték küzül az eggyik látható ívet húz.
    Erről az aljzatról közvetlenül van továbbmenő kábel (ezért a két fázis/nulla/föld) és ezen még 2 aljzat van. Ezen nagy fogyasztású pc, szerver, szünetmentesek, hálózati cuccok, monitor, stb eszközök vannak.

    Szétszedve kiderült, hogy komoly hőmérséklet is lehetett, mivel a szigetelés gyakorlatilag kőkeményre égett az !alumínium! vezetőn. Meghajlítva a vége le is törött azonnal.
    Jelenleg ott tartok, hogy visszavágtam, blankoltam, bekötöttem, most jónak tűnik.

    Viszont ez így nagyon nem tetszik. Azt találtam ki, jövőre valamikor átépítem az egészet, de most ideiglenesen ameddig vissza tudom kényelmesen követni valami csatlakozási pontig, szertetném rézkábelre cserélni ezt a részt. Fázis, nulla, föld - mindegyiket. Illetve szükséges a fali aljzat cseréje is. Fehér Legrand cuccok vannak felszerelve, maradnék ennél.
    Jól tudom, hogy 2.5-ös rézkábel megfelelő lehet erre?

Új hozzászólás Aktív témák