Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lojzi1

    csendes tag

    Sziasztok!
    Hosszú passzív olvasás után kérdeznék én is, belenéztem a másik topicba is, szerintem az nem nekem való. Egy kézi karos La Pavoni La Grande Belezza gépem van, nem egy elterjedt modell, de a robbantott rajzok alapján nyilvánvaló, hogy ugyanazokból az alkatrészekből áll mint a Professional meg a Stradivari, ezek egy keveréke, , a fej része meg teljesen ugyanaz mint a többinek. Az őrlőm egy kézi 1Z Presso JE-PLUS,, tamper, tizedgrammos mérleg is oké :) A felső szűrőt kicseréltem már egy IMS-re, a kosarat sajnos még nem tudtam, az ide való 52mm-es méret jó ideje sehol nem kapható.
    A kérdésem, hogy mennyi kávét kell tenni egy La Pavoniba és abból mennyi kávénak kell lefolynia? A hivatalos leírás 16g-ot ír, rengeteg youtube videót néztem meg, ezek 12-17g között tesznek. 16g esetén kipróbáltam az itt említett 100Ft-os nyomáspróbát és bizony még kicsit se hagyott nyomot rajta.

Új hozzászólás Aktív témák